Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

oryon
Szerintem a "box-modelling", vagy az "edge extrudálgatása" könnyebben kezelhetõ, kontrolálható, átlátható...stb, mint amit ti akartok...persze lehet én vagyok lemaradva.

Oryon

még valami! hogyan tudnám mrgoldani,hogy forogjon az a rohadt kerék? vannak megoldásaim csak hát távol állnak a tökéletestõl. mondjuk a forgás sebességének a szabájozása meg ilyenek.

mármint olyan megoldásra gondolok,hogy ne kelljen ilyen ide-oda konvertálásokat játszani. egyébként én már annak is örülök,hogy sikerült egy autó jellegú valamit csinálnom.

elküldöm szivesen csak hát hat cd nehezen megy át e-mailon 😊 és tudod a kezdõknek minden tetszik.
egyébként érdekelne más megoldás is!

oryon
Nem értem ezt az ide-oda konvertálásaitokat...megmutatnátok azt a tutort nekem is...plz!

Én még a régi módszert használom: low-poly modellezés és a rendernél, meg tesztnézésnek megnézem a smoootholtan és kész. 😄

Oryon

Egy újabb autó a téma csak idegesít,hogy túl sog polygonból áll! (mert megint nem bírtam magammal és eljátszottam a poly->subd->poly formáviót ) kevesebb polyval viszont könnyebb lenne dolgozni!

oryon
hm...talán zavaró ez a sötét szín.
Esetleg csinálhatnál egy másik "materialt", egy fehéret pl és ahhoz állítsd be a fényt..majd vissza a régi anyagot és úgy hozzá az anyagokat...de csak egy gondolat.
/esetleg addig egy gömböt, vagy egy egyszerûbb kocsiformájú tárgyat a gyorsabb renderhez 😊

Oryon

hi
lehet, a polygons/reduce val, ahol az options ban % ban tudod megadni a mértéket, nem tudom miröl van szo, de szépen kitörölgetve jobb végeredményt kapsz, mert ott azt szeded ki, ami nem kell, a maya meg általában mindenhonnan törölget, alakit.
fle go
Udv!

Akar hogy erolkodom ettol jobbat nem tudok osszehozni MR-ben, most csak ilyen kis kep van,a nagy renderelodik, van valami otletetek mit kene meg csinalnom, pl a lampaval mert az bazi fenyes lett, viszont nem sikrul jobbra beallitani a materialokat, vagy tul sotet vagy tul vilagos...meg ugy alapbol kicsit sotet az egesz, a tukrozodesekkel se vagyok igazan megelegedve.

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Hali mindenkinek! Egy kérdés. Van-e rá lehetõség,hogy lecsökkentsem a polygon számot??? Mondjuk valami olyasmi érdekelne,hogy ne kelljen nekem kitörölgetni az éleket egyesével.

deko
csak írd be a gugliba hogy: 3d model free download
Máris kapsz egy rakat címet😛

deko --- az élet értelme: 42 ---

deko
hihi,most látom már peet leírta és detto úgy kezdte a mondatát ahogy én😛

deko
ha kijelölsz egy tárgyat vagy vertexet esetleg facet/edget, akkor a kamera akörül fog mozogni az f lenyomása után de az oda odazoomol.

xelag
Tud valaki olyan oldalt mondani ahol modelleket tudok letölteni sw-hez vagy nem muszály star wars-hoz,bármilyen jó lenne.
xelag
köszönöm😊
Hali!

Nah én is találkoztam a környékemen egy olyan problémával, mint amirõl ebben a topicban is volt korábban szó: nevezetesen a Maya indulásánál fellépõ "Fatal Error while Attempting to Save in C:\Doci~1\..." hibaüzenetre. Nem emlékszem, hogy meg lett e oldva, de úgy rémlik, hogy nem tudtuk mi lehet a hiba oka. Nah 'nekem' sikerült rájönni a megoldásra, nevezetesen az ATI kártyák esetében a hibajelenséget követõen drivert kell cserélni egy régebbire. A legújabb 5.11es driver ezt a hibaüzenetet dobta, de egy régi 3.9esre cserélve nem volt semmi gond! Remélem segítettem valakinek, esetleg a may3d.hu-s faq részbe is bele lehetne rakni, mert elég idegesítõ a hiba, és nem hiszem, hogy túl sokan ebbõl a hibaüzenetbõl a videokari driverre gyanakszanak...

\"There are only four questions of value in life, Don Octavio. What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for? And what is worth dying for? The answer to each is the same.\"

Peetmaya
ha kijelölsz egy tárgyat, és nyomsz egy f betûát, akkor a kamera célpontja a tárgy lesz, így körül tudod majd forgatni.

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

xelag
bocsánat,de már megint valami probléma,amikor forgatom az altal és a bal gombal a kamerát,nagyon nagyot fogog,nem az hogy gyors hanem nagy távolságba.ha így egy karaktert szeretnék körbejárni,nem is tudnám
xelag
csak ki szeretném próbálni õket,mozgatás,stb
xelag
Tud valaki olyan oldalt mondani ahol modelleket tudok letölteni sw-hez vagy nem muszály star wars-hoz,bármilyen jó lenne.
xelag
pont helyett ?
xelag
úúúúú,kösz 😊
Éppen most olvasom a maya a 3d világa könyvet,és ez nagyon idegesített,amúgy ez a snap arra való hogy én beállítom hogy pl 10esével lépjen akkor annyival lép.

THANK YOU😊
Magoo
snap-elted a forgatást 😊
a rotate tool beállításánál tudod ezt kikpacsolni

xelag
sziasztok,lenne egy hülye kérdésem,tudjátok van a rotate mozgatás,a fordítás,és amikor rányomok a kör valamelyikére vagy piros vagy sárga vagy kék,és amikor elhúzom egy kicsit,nem folyamatosan mozog hanem akadozva és egyesével nem pedig 0.1 0.2 hanem egy egészeket léptet.Szerintem elnyomtam valamit és azért van.ja mivel lehet mindenr alapértelmezettre rakni?
oryon
Ez igaz a karizomnál is...ott is ahol már nem kell az élesség a 3 él miatt...azt tedd távolabb...szvsz.

Oryon

oryon
Alakul...így jobb...de még nézegess testesebb referenciákat, mert valami fura.

A mellkason lévõ 3 párhuzamos vonalat a felétõl lefelé szerintem simítsd el (innentõl legyenek távolabb).
A szív elött van egy csont, ahol a mellkas elöl összeér, pont alatta van egy csont (ezt szokták nagy erõvel megütni és átszúrva a szívet kicsi az esélye, hogy túléli az áldozat, így kés és egyéb nélkül..csak egy pontos, erõs ütés...ha jól tudom) ettõl lefelé lehet sima. Csak, hogy szép legyen a wire...és szvsz.

Oryon

Magoo
sztem még mindíg érdekes... 😄

Mayer
Egy kis frissítés.

Mellplasztika megtörtént a kollega úrak kérésére. Sajna nincs sok idõm de azért egy kicsit haladtam.

A fejre a részletek Zbrushban kerülnek fel azért van ennyire híján a polygonoknak.

Wip_004

www.gaborhertelendy.com

Magoo
köszi a dícséreteket 😊 rajta vagyok a témán 😉

Privi ment, szívesen segítenék.

\"There are only four questions of value in life, Don Octavio. What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for? And what is worth dying for? The answer to each is the same.\"

oryon
Ez valóban igéretes munka lesz...szal mindenképpen hajrá! 😊

Oryon

fle go
Koszi, ugyan csak igyekszem jot csinalni, a Te munkad, ne is mondjam jo nagy faba vagtad a fejszed, meg rengeteg melod lesz vele, bele se merek gondolni, de amikor elkeszul, kiraly lesz, jo munkat es sok turelmet hozza.

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Boba
<#eljen>Marha jó, nekem nagyon tetszik! Hajrá, kíváncsian várom hogy alakul, eddíg nagyon bejövõs...

Magoo
azért itt egy közelebbi kép: A2_byMagoo
még az épületek nincsenek kidolgozva. elõxör csak így durván csinálom meg õket, aztán majd utána jön a részlet 😊

Magoo
De azért mostmár én is mutatok valamit. Bár még nagyon nagyon nagyon sok munka lesz rajta, azért itt egy kép a jelenlegi fázisról...íme a készülõ Atlantisz_by_Magoo
és ha elkészül akkor valahogy így fog kinézni: Original_Atlantis
nem hiszem hogy nagyon lehetne már véleményezni, de akinek van mondanivalója az nyugodtan mondja 😊

Magoo
Flegos! egyre tutibban nyomod 😊 Gratulálok 😉

Peetmaya
és színezhetnéd a lámpákat. világos sárgás erõs fénnyel világítod meg direktbe, mintha a nap világítaná, és derítõfénynek meg használhatnál égboltkékes fényeket. az ambient lámpa maradhatna fehér.

fle go
KOszi Peet megprobalkozom ezekkel a dolgokkal, es ez nem kioktatas hanem joindulatu tanacs, en legalabb is annak veszem.

Peetmaya
ja a light radius és a shadow rays dolog a lámpa attribútumok között a raytrace shadow rész alatt van

Peetmaya
light radius-t tedd fel mondjuk 2-re, ez már eléggé elmosott lesz (MR-el, maya softal asszem lehet egy kicsit bátrabb értékeket adni neki) aztán a shadow rays-t pedig húzd fel 20-30 körüli értékre. Ez azt fogkja állítani, hogy a fényforrásod nem egy pont, hanem egy bizonyos sugarú kör lesz, így kicsit elmosottabb élû árnyékokat kapsz, a shadow rays pedig egy mintavételezési paraméter, minél nagyobb értéket adsz meg, annál szebb lesz a render (nem lesz szemcsés), viszont tovább fog tartani a rendertime.
Szerintem tegyél be egy kamera irányú lámpát is, ami nem vet árnyékot, valamint a háttérbe valahova egy ambient lightot alap beállításokkal valahova jó magasra, de az intensity-t vedd le kb 0.2-0.3-ra.
Ja igen, és a kamera háttérszínét változtasd meg, egészen más lesz az autón a tükrözõdést...

Persze ezt én csinálnám így, nem akarlak kioktatni...

fle go
amikrol beszelsz fogalmam nincs hol lelem, plane melyik lehet az a bizonyos kapcsolo amit emlitesz😊

oryon
WOOOOOOOOOW Flego...dögös a vas 😊

Nálam a világítás egy kicsit sötét, elvész a részlet...plz tedd szórtabb fénnyé az egészet.
+ még mindig éles a ray-tracing árnyék, pedig csak egy kapcsolót kéne már átálítanod...plz!!! 😄

Oryon

xelag
jó lett mint állat.
xelag
egy kicsit,kur...va jó😊
fle go
Udv! Vasarnapi melo eredmenye:

Ezt megkaptam....<#szomoru1>

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

deko
Hát drága Lekonel, ha már terád nem számíthatunk...<#gunyos1>

deko a kerítõ😄😄😄

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

deko
hoppá, meglepett az oldalad! Ilyen lelkes emberekre lenne szüksége a Maya3D.hu-nak. Lenne kedved esetleg cikket, hírt, tutoriált vagy egyebet írni?<#nezze>

oryon
Végsõ megoldásként ajánlom a Diákmunkát.
Nem túl nagy fizetés...de ha ügyes vagy, akkor kevés melóval, sok ellógással és semmittevéssel is megkeresed a minimálbért...
Legalábbis ez a tapasztalatom fél év Diákmunka után 😛
Azok a szép idõk 😄

De remélem most nyárra beújíthatok valami szakmabelit...nem érdekel igazán a pénz...csak a gyakorlat.

Oryon