Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ilyen szép képet lehet csinálni mayával?vagy csak 3dstudiomax-al?
18808-dik hozzászólás a 3d studio max-os topicban
Youth
Ez kell neked.
Van egy "tutorialom" ez alapján. Ha kell megnézheted (privát).
Oryon
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
\"There are only four questions of value in life, Don Octavio. What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for? And what is worth dying for? The answer to each is the same.\"
DE VIGYÁZAT!
Ha egy olyan modellt, ami nem négyszögekbõl /azaz 3,5,stb/ álló polygonokkat tartalmaz, melyet átkonvertál az illetõ sub-div-é, azt a MR nem fogja lerenderelni /elvileg/.
Oryon
Penatesz
www.gaborhertelendy.com
\"There are only four questions of value in life, Don Octavio. What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for? And what is worth dying for? The answer to each is the same.\"
Miért ilyen a színe amúgy?
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

A videó tutoriálról: Az elkészítése kb 10 percet vesz el mindenki életébõl. Meg kell nyomni a capture gombot és megcsinálni a tutort majd megnyomni a stop gombot. Ezután mehet a netre 😉. Na jó bocs a gyerekes hangnemért de kicsit lever a dolog, hogy tudom hogy nem a ti hibátok és mégse pörög az oldal csak próbálom egy kicsit felrázni a társaságot.
Tényleg nem nagy idõ megcsinálni. Na én most ezt abahagyom aki úy gondolja hogy van 10 perce és kedve is az legyenszives és aktivizálja magát. Ha valakinek kellene progi a felvételhez keressen meg ([email protected]).
www.gaborhertelendy.com
Flego: én úgy érzem ez nem neked szólt. Valóban köszönjük a támogatásodat és amennyiben szeretnél tutort, stb. írni/készíteni, úgy szívesen segítünk/segítek neked mindenben és örülnénk neki.
Oryon
eloszor is annak idejen mikor indulni keszult a magyar maya site tamogatokat kerestetek, en szemely szerint benne voltam vagyok is, de arrol nekem senki egy betut nem irt nem mondott, hogy majdan ez nekem kotelezettseggel jar!! Marmint hogy tutorialt vagy egyebet kell csinalnom, magyarositanom vagy egyebek. No mar most senki meg ne sertodjon, en azert tamogattam a dolgot hogy elindulhasson, es akinek joval tobb ideje van mint nekem az foglalkozzon vele, mellesleg eletembe nem csinaltam meg tutorialt, a videorol nem is beszelve. Ha tudom hogy ilyesmit kell csinalnom, akkor is tamogattam volna a dolgot legfeljebb szoltam volna hogy emberek en nem tudok tutorial gyartast vallalni egy mert bazi keveset tudok en errol az egesz modellezes dologrol, ketto, piszokul keves idom van egyaltalan a modellezesel foglalkozni.
En csak azt tudom mondani tovabbra is szivesen tamogatom a csapatot, de munkakat ne igen varjatok tolem, es ez nem a lustasag vagy egyeb kerdese, egyszeruen nem erkezem meg az oldal tartalmaval is foglalkozni amit nagyon sajnalok, de ez van.
Koszonom a megerteseteket!
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
ha lesz idõm tutorra, vagy hallok valami hírt idõ elõtt akkor eljuttatom hozzátok...vagy legalábbis deko-nak. õ meg majd kiteszi 😊
A tutorokról: Azon is elgondolkoztam, hogy hátha nem tudja valaki megcsinálni amit akar vagy nem jut eszébe semmi jó tutor ötlet. Hát kérem.....ha nem tudjuk hogyan csináljuk meg azt amit akarunk kérdezzük meg valakitõl aki tudja. Gyarapodjon csak a tartalom. Másik itt mindenkinek hasonló az érdeklõdési köre, mindenki tud olvasni, mindenki tájékozott nehogy azt mondjátok, hogy senkinek egy fránya ötlete sincs mirõl írjon vagy vegyen fel videót. Ha tényleg semmi ötletetek, nézzetek meg egy tutort és amit tanultatok gyakoroljátok kicsit és készítsetek róla egy sajátot, hogy hozzáférhetõ és érthetõ legyen egy kezdõnek is. Mellesleg nem hiszem ám el hogy itt folyik a csevej a mayáról és nem értünk annyira hozzá hogy ne tudjunk egy tutort összerakni....kéremszépen. Szerintem nem tolas a hátam....
www.gaborhertelendy.com
Én speciel most is dolgozom, nem sunnyogok, de többet már nem fogok szabadkozni...
Lesko a site egyik alapköve az, hogy teljesen magyar, ezért az angol nyelvû nemjó sajnos. A másik pedig az, hogy legálisak maradunk minden áron, ezért nem lopunk össze mindenhonnan anyagot, hanem mi gyártjuk le a tutorialokat.
Volt egy hatalmas kezdeti lelkesedés, ésamikor elérkezett a tettek ideje, valahogy a 80% mély hallgatásban sunnyog.
deko --- az élet értelme: 42 ---
Mayer felhívásához többet hozzátenni nem tudok, csak mélységesen egyetértek vele!
deko --- az élet értelme: 42 ---
Kedves mindenki!
Jó lenne ha fognátok magatokat és most azonnal nekiállnátok tutort írni vagy videó segédanyagot készíteni. Ha emlékeim nem csalnak pár hónappal ezeleõtt a maya3d.hu megkezdte mûködését mindenki nagy örömére. Ennek ellenére ennyi idõ alatt összesen 12 videó tutor (youth, spotlamp és jómagam) és 9 tutoriál (deko jóvoltából) érkezett. Ha az volt a célunk, hogy segítsük a kezdõk elindulását a feltöltött anyagokkal akkor csúfosan megbuktunk. Szeretném tudatosítani mindenkiben, hogy egy közösség tagja néha tesz is a közösségért. Vannak páran akik töltik fel a friss híreket és cikkeket aminek nagyon örülök és ezúton is köszönöm, de rajtuk kívül mindenki punnyad.
Nem tudom mit gondoltatok, de ez nem olyan dolog hogy pörög magától. Ahhoz hogy elkezdjen fogogni a gépezet elõször be kell kapcsolni...... remélem érthetõ.
Igazából ennyi erõvel le is állíthatnánk az oldalt mert kb havonta frissül egy képpel 😞
Na ennyi voltam mára. Jó lenne ha nem lenne leszarva a levelem, hanem elgondolkozna rajta mindenki aki úgy gondolja, hogy vonatkozik rá.
Tisztelettel, Mayer
www.gaborhertelendy.com
Mutass egy képet a polygon tárgyadról (konvertáld vissza úgy, hogy a contvert subd to poly beállításainál átállítod a tesselation methodot vertices-re (level 0), így a körbefoglaló "cage"-et fogod polyvá konvertálni, és nem fogsz feleslegesen sok face-t kapni a konvertálás után. Errõl küldj egy screenshotot légszíves úgy, hogy face kijelölés módban vagy, úgy talán többet fogunk látni a problémás részrõl (border edge-eket mutassa vastagabban, ha lehet).
Flego: picit húzd feljebb a materialod diffuse csatornáját, az világosítani fog a tárgyadon, valamint a specular erõsségét is növeld, hogy csillogósabb legyen. Ha final gatherrel rendereled, akkor érdemes használnod egy hdri képet, és azzal bevilágítani, marha szép eredményt fog adni, és azt hiszem Youthnak errõl van is egy tutorialja, hogy hogyan kell ezt belõni. És persze adjál az egésznek környezetet, kompozit vagy valami, teljesen más hatása lesz a képnek, ha háttér is lesz rajta!

szeretnek otleteket kerni hogyan javithatnam meg a rendert vagy barmit.
20-ara el kell keszuljon teljesen, kinyomtatva A3 meretben es behelyezve kompozitba, szoval valami mozgasban levo kepet csinalnek. Egy szellemileg serult fiue lesz a kep azert van a kocsi oldalan a Taki felirat, ez a srac beceneve.
az lehet hogy az en benasagom hogy sehogy nem sikerult mayaban olyan szep extrudt csinalnom mint ahogy azt maxban lehet, es ha a maxos extrudot smootholom az nagyon franko de gondolom nem veletlen talaltak ki a nurbsot (amit mg nem hasznaltam nem ismerem igazan az elonyeit esetleges hatranyait) node ez mind csak az en velemenyem es keveske tapasztalatom.
Magyarán a low-polyd nincs szépen megcsinálva...szvsz.
E kritikus ponton nem megfelelõ a wire hálózatod és nem szép letisztult/sima... szvsz.
//nem szólhatsz semmit, ott "A" segítség és "szvsz" nem kis segítség neked, csak tanulmányozd 😛
Mondtam már, hogy az én tapasztalatom, hogyha el szeretnél készíteni egy low-poly wire-t, azt teljesen máshogy kell megcsinálni, ha smooth-olva, és teljesen máshogy ha subdivelve akarod lesimítani!
Ez fõleg az éleknél ill. komplikáltabb részeknél fontos.
A subdivnél sokkal nehezebb megcsinálni egy ilyet, hogy az szép legyen...de ha megcsináltad, akkor az tényleg minõségi lesz.
//lehet hülyeséget írok...javítson valaki, ha így van...a sok nemalvás miatt már elbizonytalanodtam, sorry 😞
Most érezheted a subdiv hátrányát: nem lehet könnyen visszalépni az eredeti modellhez és ez nagyon veszélyes tud lenni 😞
//örülök, hogy végre te is egy kis alkotói fázisba léptél, Penatesz...
Mikor láthatjuk a többi részét e modellnek? 😊
Oryon
Na az enyém így néz ki:
KITT_TireFL.rotateX = sind(KITT.translateZ) * -29.6634
kitisztítva ez valahogy így néz ki egy cylinderen:
cyl.rotateX = sind(cyl.tz) * -X
az X-et pedig úgy kell kiszámítani hogy veszed a kerék átmérõjét majd bexorzod PI-vel. majd megnézed hogy ez hányxor van meg 360-ban és megkapod a helyes számot 😊 tehát 360😞d*PI) yol írtam? 😄 nem tom...ellenõrizzetek majd szóljatok hogy elcsesztem valamit 😄
szeretnék irni egy olyan alap animácios tutort, ami arrol szol, hogy kell azt megoldani, hogy amennyit mozgatsz a kocsin, annyit forogjanak a kerekek,arányosan a kerekek méreteivel
Penatesz
Kicsit javítva, a világítás szar, a modell hibás de az enyém. Ja és a lelkesedés a régi. Némi gyakorlás és asszem fog ez menni.
mondjuk a tutor neve is "photorealistic car tutorial" vagy mi a bánat. gondolom így lehet igazán faszányosan megcsinálni. De mivel még más eljárást nem próbáltam, ezért nem tudom.