Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Penatesz
Ha van valaki, aki indul innen, kérem keressen meg privátban!
Sok sikert!
//1 day 07 hours 41 minutes - vészesen fogy és még sehol sem tartok 😞
//nah, megint egy Maya 0-24 - maraton gépezés lesz belõle...remélem elkészül és kibírom 😊
Késöbb nem akartok egy
Komolyan kérdeztem!
Vagy akár egy SG-sek: Maya vs. M*x contest ? 😊
Oryon
Photon map nemigazan alkalmas indirect arnyekokra, ugy ertem alkalmas 😄 csak iszonyat mennyisegu foton kell, es mivel MR nemigazan organizalja ugy oket ahogy kene (pl mint vraynel, meg van adva a max resolution) ezert hamar kiszaladsz memoriabol.. Ezert is kell a final gather. Hogy lepontositsa.
Ha kisebb photonmeretet hasznalsz akkor pontosabb arnyekkepzesed lesz de a sima kephez tobb photon kell.
Ezt leszamitva sztem vegul is a megfelelo aranyokban ugyanugy meg lehet valositani mindent. Csak idoigenyesebb.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Azzal, hogy több fotont lõ ki mit ér el? Mert sokat próbálkoztam már global illummal, de sose sikerült jó eredményt elérnem, csak ha marha nagy accuracy-t és marha nagy photon radiust használtam, de akkor ugye nem kaptam jó eredményt. Valamint global illuminationnal direkt árnyék hatást sem sikerült még sosem elérnem, és ez nagyon elszomorít.
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
A Photon meretet mindenkeppen kisebbre vedd es lojel ki jo sokat, MR photon enginje nagyon gyors, inkabb lojj ki tobb fotont mint tobb sample/pixel a finalgatheringnel, photon energija is noveld meg. Jo az allapot csak lokni kell rajta egy kicsit meg.
A "feny foszlanyokkal" az lehet a gond hogy a lampad egyszeruen ilyen...
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Egy szobát szeretnék bevilágítani csak indirekt fénnyel (falikarokkal).
A problémám a következõ: ha csak GI-t használok Final gather nélkül a homogén felület elérése céljából a fotonok méretét viszonylag nagyra 10-re állítom + a foton intenzitása is viszonylag magas, hogy a bútorok láthatók legyenek. ilyenkor a falikar melett olyan helyen is fény keletkezik ahhol nem kéne. Kilógnak az obj síkjából a fotonok. Ábra (imitált fotonokkal):
Ha bekapcsolom a Final Gathert a fotonok ugyan eltûnnek de a megvilágított felületek szín átmenetei randábbak lesznek. Eltûnnek az apró árnyékok illetve fény foszlányok:
.
Próbáltam a falikar fölé a menyóra point lámpát (area disc) foton sugárzóként tenni, de az sem vát be annyira.
Ha valakinek van ötlete kérem ossza meg velem.
Az alábbi ábrán látható fényt szerintetek caustic-al készült?:

--" Az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz bort igyunk!!™ " --
Renderidõ: 8 óra 140 framere. Annyira nem is sok, bár azért ez annak is köszönhetõ hogy a dinamikát se volt egyszerû számolni a renderrel egyidõben.
Valamiért a végén kieseik a dobozból a lánc 😊. Pedig mindent jól csináltam, dehát elõfordul hogy maya hibázik, mert a previewban is minden frankó volt, na mind1 most megoldottam másképpen a végét de mivel új elem került a jelenetbe kicsit mindent másképpen számol a maya szóval újra kell számoltatnom az egészet frame 1-tól. Na majd estet. Mindenesetre itt a videó.
Oryon: Én sem próbáltm ki igazi lánccal, bízok az mayás csapat hozzáértésében, biztos jól írták meg a programot 😉.
www.gaborhertelendy.com
Remélem ez valakinek mond itt valamit:
Határidõ: "1 day 16 hours 52 minutes"
Még nyugodt vagyok...
/mechanika vizsga elött 3 órával, kialvadtlanul és csekély tudással...aztán úgyis leizzadok 5 kilót v. elalszom 😛/
Oryon
Youth: kiírnád légyszives, hogy "NO WAREZ!", köszi 😊
vagy nem kéne? többiek?
Oryon
\"There are only four questions of value in life, Don Octavio. What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for? And what is worth dying for? The answer to each is the same.\"
Hát rakj be rudakat, és azokra ejtsd rá a hosszú láncot, úgy már érdekesebb a dolog. Sõt akassz a végeire nehezéket... a hang tényleg poén😊
\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"
A lánc is nagyon jó lett. Fõleg hanggal 😊
Lehet nekem, de nem tetszik a vége felé a dinamika + lánc mozgása. Persze lehet le kéne tesztelnem egy valósat 😊
De az eleje nagyon szép és valós.
Oryon
Peet, Frenkie: Valóban ugrál a kamera, és lövésem nincs miért. Természetesen hozzávan kötve egy curve pathez és mégsem folyamatos. Szerintem az lesz a probléma hogy nem a kõr közepén van a jelenet, hanem kicsit arrébb és mivel a háttér fekete, nem tud a szem mihez viszonyítani és úgy tûnik mintha ide-oda mozogna a jelenet. De lehet hogy rosszul látom. Más ötletem nincs. Peet, nem tom miért vibrálnak az árnyékok. Mivel 6.5-ben nem lehet beállítani hogy ne zámolja újra a photon mapot (animban alapértelmezetten nem számolja újra) nem tudom mit tudnék átállítani. Megpróbálom amit mondtál de attól félek úgy se lesz jó. Ja és igen belassítottam abbban a millanatban mikor a golyó nekirepül a falnak. Igazából kicsi gravitációt adtam neki és a golyóhoz kötöttem egy kicsivel nagyobbat ami akkor válik aktívvá amikor találkozik a fallal. Gondoltam had repüljenek jó messzire azok a kockák úgy a látványos. 😊.
Szala: Nincs titok 😊. Nem tudom miért nem számol neked árnyékot. Nekem batch szépen kirenderel minden passt. Talán mikor MR-t bekapcsolod kilövi a shadow passt. De tényleg nincs más ötletem. Ráadásul shadow passt is kizárólag batch renderrel lehet kirenderelni szóval nem tudom neked miért nem müxik rendesen.
Az elõzõ jelenet stabil kameraállásból. Talán itt jobban látszik a lassítás
És egy újabb
to be continued...
www.gaborhertelendy.com
-A kamera ugrál, nem szabályos körõályán halad
-Gondolom nem méretarányosan állítottad be a méreteket, unitokat, ezért lassított felvétel. (vagy direkt lassú?)
Jó lesz ez!
Gondolom teszt, de ha továbbviszed Peet által javasoltakat tudnám én is elmondani.
Oryon
Mayer egyet árulj már el lécci, hogy lehet Mental Ray el animot renderelni, maya soft al már sokat csináltam, de mental al, csak ugy rendereli ki valamiért, hogy árnyékot nem rak rá, áruld el a titkot lécci :o)
Nekem ilyet sikeredett renderelni.
Pár adat:
Renderidõ: 1,5 perc /frame
AA: 0/1
Motion blur: linear
Fg: outdoor hdr image
Framerate: 25 fps
na itt a cucc
www.gaborhertelendy.com
nagyobb kepet, na majd rakok...
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
Most figyelem csak, hogy a honlapodon 3 kép váltakozik 😊 Lehetne mégtöbb, meg kész lehetne már!
Tudod...semmi sincs ingyen: Valamit valamiért 😄
//valahogy rá kell bírni, hogy nagyba lerenderelje végre 😛
Jól van na... kis képhez kevés vélemény: szép lesz, csak így tovább.
Sötétített ablak egyet jelent 😞
A belsejét is kidolgozod, úgye?
Oryon
kozben nekem is eszembe jutott😊 jol atis vitte, 1-2 obj kivetelevel...
www.dw69.tk
deep exploration t probáld ki, én ezt használom, elméletileg mindent átvisz, geomatria, textura, uv , még a normalokat is, bár abba eddig egy helyen belekötöttek, máshol mondjuk nem , nem vagyok nagy max guru, hogy el tudjam dönteni igazuk volt e.

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
mar talaltam m*xhoz😊 *.ma plugint, de azt meg felse ismeri
nemtudom mit lehetne meg kiprobalni
www.dw69.tk
Elvileg nagyon jól átviszi, de ha a legújabb mayát használod, akkor elképzelhetõ, hogy a m*x inkompatibilitását fejezi ki a konverter verziószáma miatt.
Oryon
www.gaborhertelendy.com
Ismet segitsegre lenne szuksegem...
Mayaban csinaltam meg az egyik munkam, de 5os maxban kerik. Mivel lehetne JÓL átvinni? Mert probalkoztam maxos obj pluginnal, de az mindent elkur(modell, uv, text, normal)... Valakinek van errol tapasztalata?
Köszi
Sas
www.dw69.tk
www.gaborhertelendy.com
Vrayel annyit nem kell vacakolni (persze azzal is kell) mint MR-el legalábbis mayában, mert maxos illesztést nem ismerem, de a sok vacakolás arra szolgál, hogy minnél több dolgot beállíthass ergo ha érted a dolgodat sokkal nyitottabbak a lehetõségek arra hogy jó képet csinálj vagy arra, hogy gyorsabban renderelj le valamit. Például fake-el. Animáció esetén nagyon hasznos.
Na megpróbáltam összehozni egy hasonó képet mint frenkie-é. Hááát nem mondom hogy sikerült 😄, de szemléltetésnek jó lesz. Kb egy 5 perces lighting setup meg ugyan ennyi shaderelésre fordított idõ ilyen képet adott. A render egy óra. A jelenetben van egy key, egy fill, és egy rim light meg egy HDR kép is stílusosan kitchen, hogy a szomszéd topic bandavezérének legyen mit kritizálnia 😊.

www.gaborhertelendy.com
\"There are only four questions of value in life, Don Octavio. What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for? And what is worth dying for? The answer to each is the same.\"
2400*1800ban (amit netre tettem 1200*900) 1:40 volt. Persze nem az alap nurbs teszelációs beállítással. Nemtudom egyszerûen, hogy MR-nél miért kell mind a subd, mind a nurbs teszelációját autómatikusan beállítani... az alap ritka pocsék 😞
ezek nurbs felületek igaz?
(na látjátok, hogy lehet szépet mental ray-el😊
(végre egy fénykard!)
per aspera ad astra
Itt a kép.