Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Penatesz
Elképesztõ, hogy a maya 6.0 Subdiv parancsai mennyira bugosak !!!!! <#sir><#levele>

Penatesz

oryon
3Dluvr - "Warrior Tools" contest

Ha van valaki, aki indul innen, kérem keressen meg privátban!
Sok sikert!

//1 day 07 hours 41 minutes - vészesen fogy és még sehol sem tartok 😞
//nah, megint egy Maya 0-24 - maraton gépezés lesz belõle...remélem elkészül és kibírom 😊

Késöbb nem akartok egy 12-24 órás házi contestet? 😊
Komolyan kérdeztem!
Vagy akár egy SG-sek: Maya vs. M*x contest ? 😊

Oryon

azt hogy kevesebbet kell dolgozni Regatherrel 😊
Photon map nemigazan alkalmas indirect arnyekokra, ugy ertem alkalmas 😄 csak iszonyat mennyisegu foton kell, es mivel MR nemigazan organizalja ugy oket ahogy kene (pl mint vraynel, meg van adva a max resolution) ezert hamar kiszaladsz memoriabol.. Ezert is kell a final gather. Hogy lepontositsa.

Ha kisebb photonmeretet hasznalsz akkor pontosabb arnyekkepzesed lesz de a sima kephez tobb photon kell.

Ezt leszamitva sztem vegul is a megfelelo aranyokban ugyanugy meg lehet valositani mindent. Csak idoigenyesebb.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Peetmaya
Nenad mi az az IES Light?
Azzal, hogy több fotont lõ ki mit ér el? Mert sokat próbálkoztam már global illummal, de sose sikerült jó eredményt elérnem, csak ha marha nagy accuracy-t és marha nagy photon radiust használtam, de akkor ugye nem kaptam jó eredményt. Valamint global illuminationnal direkt árnyék hatást sem sikerült még sosem elérnem, és ez nagyon elszomorít.

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

az alabbi abran a fenyek a IES Lightal keszultek (semmi caustics) Sztem maya ilyet nem tud, de lehet tevedek.

A Photon meretet mindenkeppen kisebbre vedd es lojel ki jo sokat, MR photon enginje nagyon gyors, inkabb lojj ki tobb fotont mint tobb sample/pixel a finalgatheringnel, photon energija is noveld meg. Jo az allapot csak lokni kell rajta egy kicsit meg.

A "feny foszlanyokkal" az lehet a gond hogy a lampad egyszeruen ilyen...

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

lybrahu
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Egy szobát szeretnék bevilágítani csak indirekt fénnyel (falikarokkal).
A problémám a következõ: ha csak GI-t használok Final gather nélkül a homogén felület elérése céljából a fotonok méretét viszonylag nagyra 10-re állítom + a foton intenzitása is viszonylag magas, hogy a bútorok láthatók legyenek. ilyenkor a falikar melett olyan helyen is fény keletkezik ahhol nem kéne. Kilógnak az obj síkjából a fotonok. Ábra (imitált fotonokkal):
Ha bekapcsolom a Final Gathert a fotonok ugyan eltûnnek de a megvilágított felületek szín átmenetei randábbak lesznek. Eltûnnek az apró árnyékok illetve fény foszlányok:.
Próbáltam a falikar fölé a menyóra point lámpát (area disc) foton sugárzóként tenni, de az sem vát be annyira.
Ha valakinek van ötlete kérem ossza meg velem.

Az alábbi ábrán látható fényt szerintetek caustic-al készült?:

--" Az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz bort igyunk!!&#8482; " --

Mayer
Elforgattam neked. 😄 Sõt még rudak is vannak, meg nehezék is 3 helyen szóval elég szép kis kavalkád keletkezett a láncszemek között. Gépem se nagyon szívlelte ezt kiszámolni 😊.

Renderidõ: 8 óra 140 framere. Annyira nem is sok, bár azért ez annak is köszönhetõ hogy a dinamikát se volt egyszerû számolni a renderrel egyidõben.

Valamiért a végén kieseik a dobozból a lánc 😊. Pedig mindent jól csináltam, dehát elõfordul hogy maya hibázik, mert a previewban is minden frankó volt, na mind1 most megoldottam másképpen a végét de mivel új elem került a jelenetbe kicsit mindent másképpen számol a maya szóval újra kell számoltatnom az egészet frame 1-tól. Na majd estet. Mindenesetre itt a videó.

Oryon: Én sem próbáltm ki igazi lánccal, bízok az mayás csapat hozzáértésében, biztos jól írták meg a programot 😉.

www.gaborhertelendy.com

oryon
Youth: Oks, nem tiltakozom 😊

Remélem ez valakinek mond itt valamit:
Határidõ: "1 day 16 hours 52 minutes"
Még nyugodt vagyok...
/mechanika vizsga elött 3 órával, kialvadtlanul és csekély tudással...aztán úgyis leizzadok 5 kilót v. elalszom 😛/

Oryon

Boba
Minek belerondítani? Bejön kéthavonta pár newbie azoknak meg ellesz mondva, megértik szépen és kész... ennyi.

youth
Nem kell szerintem kiírni... Szóljatok aztán törlöm.

Youth

oryon
Jól kitanítottunk, ifjú padawan 😊

Youth: kiírnád légyszives, hogy "NO WAREZ!", köszi 😊
vagy nem kéne? többiek?

Oryon

Itt nem warezolunk!

\"There are only four questions of value in life, Don Octavio. What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for? And what is worth dying for? The answer to each is the same.\"

FRenkie
edit: semmi elforgatás, vagy elforgatás nélkül 😊

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

FRenkie
Ó, hát a lánc nagyon jó móka, te meg egyszerûen leejted, semmi elforgatás nélkül??
Hát rakj be rudakat, és azokra ejtsd rá a hosszú láncot, úgy már érdekesebb a dolog. Sõt akassz a végeire nehezéket... a hang tényleg poén😊

oryon
A boxes, eddig is jó volt, egy-két hibát leszámítva, a lényeget jól illusztráltad.

A lánc is nagyon jó lett. Fõleg hanggal 😊
Lehet nekem, de nem tetszik a vége felé a dinamika + lánc mozgása. Persze lehet le kéne tesztelnem egy valósat 😊
De az eleje nagyon szép és valós.

Oryon

Mayer
Na itt egy két újabb videó.

Peet, Frenkie: Valóban ugrál a kamera, és lövésem nincs miért. Természetesen hozzávan kötve egy curve pathez és mégsem folyamatos. Szerintem az lesz a probléma hogy nem a kõr közepén van a jelenet, hanem kicsit arrébb és mivel a háttér fekete, nem tud a szem mihez viszonyítani és úgy tûnik mintha ide-oda mozogna a jelenet. De lehet hogy rosszul látom. Más ötletem nincs. Peet, nem tom miért vibrálnak az árnyékok. Mivel 6.5-ben nem lehet beállítani hogy ne zámolja újra a photon mapot (animban alapértelmezetten nem számolja újra) nem tudom mit tudnék átállítani. Megpróbálom amit mondtál de attól félek úgy se lesz jó. Ja és igen belassítottam abbban a millanatban mikor a golyó nekirepül a falnak. Igazából kicsi gravitációt adtam neki és a golyóhoz kötöttem egy kicsivel nagyobbat ami akkor válik aktívvá amikor találkozik a fallal. Gondoltam had repüljenek jó messzire azok a kockák úgy a látványos. 😊.

Szala: Nincs titok 😊. Nem tudom miért nem számol neked árnyékot. Nekem batch szépen kirenderel minden passt. Talán mikor MR-t bekapcsolod kilövi a shadow passt. De tényleg nincs más ötletem. Ráadásul shadow passt is kizárólag batch renderrel lehet kirenderelni szóval nem tudom neked miért nem müxik rendesen.

Az elõzõ jelenet stabil kameraállásból. Talán itt jobban látszik a lassítás

És egy újabb

to be continued...

www.gaborhertelendy.com

FRenkie
Bocs Peet, ugyanezeket mondtad 😊

FRenkie
A fények kellemesek, de:
-A kamera ugrál, nem szabályos körõályán halad
-Gondolom nem méretarányosan állítottad be a méreteket, unitokat, ezért lassított felvétel. (vagy direkt lassú?)

oryon
Nah, végre MR animban 😊

Jó lesz ez!

Gondolom teszt, de ha továbbviszed Peet által javasoltakat tudnám én is elmondani.

Oryon

Hi
Mayer egyet árulj már el lécci, hogy lehet Mental Ray el animot renderelni, maya soft al már sokat csináltam, de mental al, csak ugy rendereli ki valamiért, hogy árnyékot nem rak rá, áruld el a titkot lécci :o)
Peetmaya
Mayer egy pici vibrálás van az árnyékokban, azt talán a final gather rays növelésével meg tudod szûntetni. A mozgás meg olyan, mintha rohadt nagy tárgyak lennének, lassan esik le minden, mintha gigantikus golyó csapta volna el a kõvár falát vagy nemtom, de ugyanakkor a kamera képe látványra nem adja vissza azt, amit a mozgás sugall. Mindenesetre ügyes megoldás. Szerintem nézz utána az arányoknak, és akkor teljesen más lesz a szimuláció eredménye (szerintem!!). Ja és a kamerát egy circle path curve-höz attacholjad már hozzá, mert ez a rángatózás kiidegelte a szememet😊 Szép lesz ez, remélem készül még belõle teszt!

Mayer
Na egy kis délutáni játszadozás csak hogy színesítsük a fórumot. Rigid body szimuláció (nem is az a lényeg csak kellett valami jelenet 😊). A fontos az, hogy elég jól belehet lõni MR-t, hogy gyorsan viszonlag szép eredményt kapjunk.

Nekem ilyet sikeredett renderelni.

Pár adat:

Renderidõ: 1,5 perc /frame
AA: 0/1
Motion blur: linear
Fg: outdoor hdr image
Framerate: 25 fps

na itt a cucc

www.gaborhertelendy.com

Peetmaya
na én is jól beszélni magyartot😊 szóval érdemes használni a final gathert

Peetmaya
sokkal elmosottabb árnyékokat kellene használnod, érdemes a final gather használata, gyors és szép😊

fle go
hehe nem nem a belsejet nem szandekozom kidolgozni, egyenlore legalabb is.
nagyobb kepet, na majd rakok...

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

FRenkie
Yo!
Most figyelem csak, hogy a honlapodon 3 kép váltakozik 😊 Lehetne mégtöbb, meg kész lehetne már!

oryon
Nagy képet róla és megkapod a véleményem 😛
Tudod...semmi sincs ingyen: Valamit valamiért 😄
//valahogy rá kell bírni, hogy nagyba lerenderelje végre 😛

Jól van na... kis képhez kevés vélemény: szép lesz, csak így tovább.

Sötétített ablak egyet jelent 😞
A belsejét is kidolgozod, úgye?

Oryon

FRenkie
Jó ok, bocs.

dw69
koszi szala
kozben nekem is eszembe jutott😊 jol atis vitte, 1-2 obj kivetelevel...

www.dw69.tk

Hi
deep exploration t probáld ki, én ezt használom, elméletileg mindent átvisz, geomatria, textura, uv , még a normalokat is, bár abba eddig egy helyen belekötöttek, máshol mondjuk nem , nem vagyok nagy max guru, hogy el tudjam dönteni igazuk volt e.
youth
Szeva!

A fényeket lõdd be a környezethez.

Youth

Magoo
nos...méreteibõl inkább úgy néz ki mint egy túlméretezett távirányítós autó a nagy országúton 😊 sztem 😊

fle go
Udv, tudom eleg kicsi a kep de szeretnem ha velemeny nyilvanitanatok rola, koszi.

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

dw69
hat ez valahogy nemakarja....😞(
mar talaltam m*xhoz😊 *.ma plugint, de azt meg felse ismeri

nemtudom mit lehetne meg kiprobalni

www.dw69.tk

oryon
Próbáld meg a Kaydara alapján a *.FBX fájlkiterjesztést!
Elvileg nagyon jól átviszi, de ha a legújabb mayát használod, akkor elképzelhetõ, hogy a m*x inkompatibilitását fejezi ki a konverter verziószáma miatt.

Oryon

Mayer
Nem koppintani akartam Frenkie, hanem valami olyasmit elérni amit te vrayel, mert pár hozzászólással ezelõtt felvetõdött valakiben a kérdés hogy lehet-e olyan képet mayában mint a te vrayesed. Ezt próbáltam elérni. Persze egészen izzasztó ezt összehozni mayában. Nem a modellen van a hangsúly szóval érted. Szal nem lesz belõle több render csak egy próba volt, ami nem igazán sikerült jól. 😊.

www.gaborhertelendy.com

FRenkie
Egyébként nem tudom mi a jó abban, hogy más modelljét újramodellezed, szerintem benned is van annyi fantázia, hogy kitalálj frankó dizájnokat. Kezdj el rajzolgatni, és perceken belül kisül valami jó biztosan! <#hawaii>

FRenkie
Hát elõször meglepõdtem, de nincs harag. De majd ha látsz egy R betût a kép alsó sarkában akkor már gond lesz 😊

dw69
Hi

Ismet segitsegre lenne szuksegem...

Mayaban csinaltam meg az egyik munkam, de 5os maxban kerik. Mivel lehetne JÓL átvinni? Mert probalkoztam maxos obj pluginnal, de az mindent elkur(modell, uv, text, normal)... Valakinek van errol tapasztalata?

Köszi
Sas

www.dw69.tk

Mayer
Bocs Frenkie, hogy lopom a jelenetedet, de megpróbáltam hasonló képet csinálni mint a te vrayesed, mint látod nem sok sikerrel, de még próbálkozom. 😊

www.gaborhertelendy.com

Mayer
Azért az ILM-nél meg a pixarnál is megvan még ennél jobb minõség is animációs szinten, szóval ha az a kérdés, hogy a software képes-e rá akkor természetesen képes csak nem ilyen szinten. Nagyon jónak kell lennie valakinek ha amatõr szinten minden téren igényes és szép rendert akar összerakni egy komolyabb jelenetben.

Vrayel annyit nem kell vacakolni (persze azzal is kell) mint MR-el legalábbis mayában, mert maxos illesztést nem ismerem, de a sok vacakolás arra szolgál, hogy minnél több dolgot beállíthass ergo ha érted a dolgodat sokkal nyitottabbak a lehetõségek arra hogy jó képet csinálj vagy arra, hogy gyorsabban renderelj le valamit. Például fake-el. Animáció esetén nagyon hasznos.

Na megpróbáltam összehozni egy hasonó képet mint frenkie-é. Hááát nem mondom hogy sikerült 😄, de szemléltetésnek jó lesz. Kb egy 5 perces lighting setup meg ugyan ennyi shaderelésre fordított idõ ilyen képet adott. A render egy óra. A jelenetben van egy key, egy fill, és egy rim light meg egy HDR kép is stílusosan kitchen, hogy a szomszéd topic bandavezérének legyen mit kritizálnia 😊.

www.gaborhertelendy.com

Mégcsak az aktivizálódás felénél tartok, a másikat blokkolja pár gonosz elõadó és professzor, de hamarosan leküzdöm e sötét hatalmakat 😄

\"There are only four questions of value in life, Don Octavio. What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for? And what is worth dying for? The answer to each is the same.\"

deko
Drawain, köszi az aktivizálódásodat!<#email>

deko --- az élet értelme: 42 ---

Boba
Köfi😊

2400*1800ban (amit netre tettem 1200*900) 1:40 volt. Persze nem az alap nurbs teszelációs beállítással. Nemtudom egyszerûen, hogy MR-nél miért kell mind a subd, mind a nurbs teszelációját autómatikusan beállítani... az alap ritka pocsék 😞

Peetmaya
Mennyi volt a rendertime?
ezek nurbs felületek igaz?

(na látjátok, hogy lehet szépet mental ray-el😊

Boba
Köszi szépen😊 Valóban a kitchen-t használtam... egyetlen egy hdri képem nem volt, ezt kaptam Malakaitól... tudom, hogy lerágott csont, de egy újszülöttnek minden vicc új😄

Aldaryn
Kitchen.hdr!! 😄 Amúgy nagyon frankó! Le a kalappal...
(végre egy fénykard!)

per aspera ad astra

Boba
Nah, hamár mental ray-rõl van szó... egyik haverom unszolására csináltam egy fénykardot. Csak próbának szántam, ezért ilyen sivár a környezet. A falap amin van tudom, hogy elég rossz minõségû, de nincs kedvem már több idõt belefektetni egy szimpla próbába.
Itt a kép.

Peetmaya
jó a mental ray, lehet azzal nagyon szép dolgokat csinálni, csak meg kéne tanulni...

hiftu
Én úgy látom, hogy v-rayjel készült. (De lehet hogy nem.)
Ha lesz maya (7.0) alatt is v-ray akkor (már) nem lehet olyan nagy gond.
Szerintem.
Bár más renderelõvel is lehetséges, csak a v-raynek olyan egyedi hatása van.
(Ha túl sok hülyeséget írtam, akkor szóljatok ám.)