Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Foglalkozott már valaki a volume light nevü fénnyel? Ha igen akkor pls. help! A kérdésem csak annyi,hogy van-e rá mód,hogy magát a fényforrást át tudom-e helyezni a hozzá tartozó kockán,gömbön,stb. bellül máshova? Remélem értheõen sikerült megfogalmazni!
\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"
Úgy néz ki, hogy a textúrát texturenode-jában többszörözted a textúra értékét, vagy megváltoztattad a méretét - mutass az ablakról képet.
Vagy az UV-zási méretek rosszak - mutass róla képet.
Oryon
Csak gondoltam szétszedek egyet teszt-megmutatóba 😊
Az anyagára én kovácsolt vasra gondoltam...melyeket szegeccsel fogtam össze.
Oryon
Egy kis segítség kellene. Nem vagyok képes rátenni a lámpámra rendesen ezt a szart pedig a texturát ps-ben csináltam a lámpa uv-ja alapján. Mi a túrót rontottam már el megint?
Penatesz
deko --- az élet értelme: 42 ---
deko --- az élet értelme: 42 ---
Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz
De, hogy ne csak a szám járjon legalább a modelleket megmutatom egyszínû shaderrel és még a környezetet nem mutatnám meg...legyen meglepi, ha befejezem...így csak egy plane-n az egész.
Sword + Shield by Oryon
Köszönöm a segítséget a fáradhatatlan éjjel netezõ kollegáimnak 😊
Oryon
\"There are only four questions of value in life, Don Octavio. What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for? And what is worth dying for? The answer to each is the same.\"
\"There are only four questions of value in life, Don Octavio. What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for? And what is worth dying for? The answer to each is the same.\"
Na megcsináltam hogy ne essen át a groundon a lánc, csak ennek köszönketõen egy picit máshogy szémolta a le a szimulációt. Épp annyira hogy egy picit se csavarodik a lánc a rúdra, hanem az egyik nehezék beleütközik a láncba és így nagyon hamar lefordul a rúdról és a kamerának nem igazán van ideje beérni a láncot, csak a jelenet legvégén. Na mindegy ez már így marad 😊.
Itt van.
Még lesz pár ilyen, szóval folytatása következik 😊
www.gaborhertelendy.com
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Peet: dettó, amúgy itt kezdtem keresni 😊
Azért köszi fiúk, majd csak megoldom valahogy 😄
Oryon
Egész jó kis textúragyûjtemény van itt Oryon, próbáld ki...
Nenad ez a beta verziós vray hozzáférhetõ valahol? Amúgy köszi az infót, mostmár kezd tisztázódni mi merre hogyan😊
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
Nagy segítség lenne.
Oryon
"mental ray for Maya 6.5
mental ray: version 3.4.1.5, 27 Dec 2004"
Ez lehet talán a hiba... egy picivel régebbi. Talán, nemtudom...
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
http://www.birsalma.hu/images/maya1.jpg
http://www.birsalma.hu/images/maya2.jpg
http://www.birsalma.hu/images/maya3.jpg
No mind1, szenvedjen vele aki akar! 😊
Nem is ertem hogyan gondoltak ezt ugy ertem ez mar majdnem brute force rendereles. Mondjuk az biztos hogy memoria joval kevesebb kell hozza... 😊
Mayer: A belassított kockák jók lettek, a lánc meg fura. Olyan jellegtelen. Tényleg kellene bele valami élet.
per aspera ad astra
errol nem is tudtam
Photon map, az amikor a fenyforrasbol sugarakat losz ki es az a megadott ertek (max bounces) is pattog, s ahol a feluletet eri, ott eltaralja az erteket.
FInal Gathering (camerabol) meg egy hagyomanyos monte-carlo gi valtozata. Az adott pontot takaro felgombon elhelyezkedo pontok (veletlenszeu) iranyaba kilott sugarak becsapodasi pontjainak (milyen szin van ott) az ertekeinek az atlaga. 😊
FG nem hasznalhato tobb bounces lekepzesere. Csak photon map.
Viszont a photon mapot ki lehet simitani FG vel mint ahogy azt alabb lathattuk.
(fg felhasznalja a photonmapban tartol ertekeket)
Ezutan a Final Gather map elmeletileg tartalmazza a minden GI infot, tehat ha ujra akarod renderelni a kepet a photon mapra mar nincsen szukseg...
Ugyanaz majd minden renderernel ahol el lehet tarolni. Csak apro megoldasbeli kulonbsegek amik a gyakorlatban sajnos nagyon sokat jelenthetnek.
(las vraynel a res limitalasaval gyakorlatilag vegtelens szamu photont lohetsz ki mig a memoria felhasznalas nem novekszik, mert csak szimplan pontositja az ertekeket)
Egyebkent a standalone, es a connection is megvan mar betaban.
final gatherel viszont lehet szép eredményt csinálni, de csak a háttérszínbõl számít visszaverõdéseket, a lámpafényekbõl nem. szóval hogy mûködik ez?
Tegyél a jelenetbe pár direkt fényt adó lámpát és az FG-t növeld, ne a Gi-t.
//Ha hülyeséget írnék, akkor javítsatok.
Oryon
-nem döglik meg a gépem és rettentõ szép íveket és eredményt ad.
Ennyi.
Túl sok poly van a jelenetemben és még duplikálnom kell vagy 50-100x, pedig most is alig bírja.
Ha a végsõ render elött én még mindre, amire kell ráadnám a smooth-ot, akkor megdöglene a gép és nem tudnám kiszámolni idõre.
Így meg beadom, hogy a Viewportokban maradjon low-poly és a végsõ renderen legyen csak subdiv...imádom a Pixar sub-divet 😊
//sajnos +1 pont a m*x-nak, mert ott az alap smooth is tud ilyet.
Oryon
de renderman subdiv az istenkirály😊
Nenad, akkor használjak direkt árnyékokat, és final gathert inkább, és a global illumot felejtsem el, vagy hogyan érdemes azt használni MR-ben?
Mikor lesz már vray maya alá???