Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

oryon
Magoo: Hajrá!

Magnificat: szavadon foglak! 😊

Oryon

Magnificat
Köszi, megoldom akkor... Nincs semmi gond, én is szeretném, ha minõségi munkát adnék le 😄 És érthetõt... Mindenesetre sajna most nem tudok változtatni, mert korlátozva van a netelérésem minden szempontból. Majd vasárnapig alkotok valamit 😄

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Üdv
Nem tudnátok nekem segíteni. Még láma vagyok a Mayaban, és nem értem hogy a space -el való váltáskor miért lesz a képernyõ fehér. A nézetek közötti változtatást megcsinálja, de mind a teljes képernyõs mind a négy nézetes verzióban eltûnik a virtuális tér, és helyette csak fehér minden.
Köszi
Magoo
Örülök hogy tetszik 😊
apropó oryon! Ha azt mondom hogy nincs rajta még semmilyen textúra az elég? magyarul se displace se semmi...tehát az is modellezett 😄 de nyugi az ilyen 10 másodperces dolog 😊 nem arra megy az idõ 😊 egyébként azért kell modellezve mert késõbb majd animokban lesz nagyon közeli elhaladás a part mentén meg mindenütt, ezért ha lehet akkor mindent kidolgozok amilyen jól csak lehet 😊

fle go
Hehe...eclipse?😊)) szerintem az UV beallitasoknal van gond, a tileinggal, 1-re kellene venni es szerintem jo lesz.

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Boba
Behalok... nagyon tetszik! Nekem amúgyis a sci-fi a kedvenc stílusom😊 Gratula eddíg is... hajrá, további jó munkát!

fle go
Le a kalappal nagyon jo lesz, nekem eddig semmi belekotnivalom nincs😊

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

oryon
Nagyon jó lett!

Úgye az oldalában lévõ kis bigyók nem modellezettek?! 😊

Oryon

oryon
Bocsi, de a képbeszúrás tényleg nem jó így.
Elfogadtuk volna (ill. enyém a felelõsség, mert én blokkoltam) mert jó a tutor...de szeretném, ha rendesen beillesztenéd a képeket, hogy sokkal jobb legyen a kinézete (és ez neked is fontos lehet)...bocsi, de ilyen maximalista vagyok 😊

Remélem nem okoztam túl nagy gondot és elnézést a kellemetlenségért.
Szívesen segítek megtanítani használni a "rendszert", ha elakadsz benne.

//ezzel csupán szeretném neked megtanítani a képhozzáadást és mint látjuk, nagyon érthetetlenre sikerült ez...így megnézzük, hogy meddig tart megtanítani és milyen súgó ill. változtatásokat kell eszközölnünk ezért...

Most visszakerült a tutor a "Tutoriál küldése" alá, ahol tovább szerkesztheted ill. javíthatod a képbeszúrást és újra elküldheted, hogy kiengedhessük.

Várjuk mielöbbi javításod, hogy kitehessük.
Köszi.

Oryon

Magoo
Ha érdekel valakit akkor itt egy frissebb elõzetes kép Atlantiszról. Még mindíg nincs kész a modellezés, sõt még textúra sincsen, de azért adtam neki egy nagyon egyszerü naplemente szerü fényt (pár directional light-tal). íme a kép:
Atlantis_pre_1

Ismerõs szitu 😊

\"There are only four questions of value in life, Don Octavio. What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for? And what is worth dying for? The answer to each is the same.\"

Magnificat
Jah... Akkor most ment 😄

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

oryon
Nem érkezett meg, szerintem még mindig ott van a "Tutorial küldése" menüben, mert elsõre csak elmented és ott megjelenik egy új sorban.
Ha el szeretnéd küldeni, akkor kattints a kis zöld pipára.

Ha valami gond van vele, természetesen szólunk és nem szeretnénk más munkájába belejavítani, úgyhogy majd megkérünk rá, ha szükséges.
Köszönjük.

Oryon

oryon
Semmi gond azért vagyunk, hogy segítsünk. Én ezzel is próbáltam és én azt tanácsolom, hogy tényleg ülj egyszer neki és csináld végig. Talán megéri, hamár megvetted 😊

Oryon

Magnificat
Küldtem be tutort a Maya3d.hu-ra... Hát nem tudom, hogy fog alakulni, majd javítotok rajta, ha külalakilag valami gond lenne. Meg nem tudtam, hogy hogy lehet egybõl képet beszúrni, illetve hogy a szerveretekre hogy lehet feltölteni a képeket... Szóval a linkek helyére jó lenne, ha egybõl a kép jelenne meg, de ehhez majd alakítani kell nektek rajta... REmélem jó lett a tutor 😄
Ja a Marking Menükrõl szól

Mondjuk lightfog nincs benne, csak ray traced shadow

\"There are only four questions of value in life, Don Octavio. What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for? And what is worth dying for? The answer to each is the same.\"

Megvan köszi, ez volt az elsõ amit beszereztem hozzá. Akkor mért nem nézem meg benne???? Jogos a kérdés. Van egy haver aki ugyanígy elkezdett mayázni és most éppen nálla van. 😊

oryon
lesko: mint látom elkéne neked egy Maya, a 3D világa könyv.
Nem nagy durr, de az alapok benne vannak, ajánlom figyelmedbe...sokat érhet számodra és könnyebb megtanulnod a mayát ezáltal, de ez csak tipp. 😊

Oryon

Lámpa beállítások/shadow/ray tracing shadow vagy ilyesmi, ezenkívül renderelõnél is be kell lõni a ray tracing résznél.

Újabb bizonyíték,hogy mekkora barom vagyok. ray-tracing merre van???? Nem találom és kezd idegesíteni a saját bénázásom.

Igen, ez kellett köszönöm. A ligh fog megvolt de a ray-tracing nem! Örök hála! 😊

oryon
Lámpa fénycsóvához a lámpa attributumainál tedd be a light fog-ot.

Ahhoz, hogy ne világítson át egy tárgyat, pedig kapcsold be a ray-tracing opcióját.

Remélem ezt kérted.

Oryon

Újabb segítségre lenne szügségem. Egy lámpát szeretnék kellemes kis fénycsóvával. Van egy változatom, de nem lett igazán tökéletes. A probléma az,hogy a fény átvilágít a lámpa alján. Egy poly modellbõl áll az egész tehát az "illesztésekkel nem lehet gond. Ha valaki tudna segíteni nagyon megköszönném.

Magnificat
Hát modellezésnél 1600-ban járatom a monitort, noha sajna csak 75Hz, de mivel úgyse szoktam egyszerre sokat modellezni, így nekem nem annyira gáz, ráadásul úgy pláne, hogy 60 Hz-en ment a régi moncsim, és roszabbhoz voltam szokva... Kicsinek meg nem kicsi a szöveg, 21-esen már elviselhetõ. Mindenesetre amikor huzamosabb ideig csinálok valamit, akkor nekem is 1280ban van, de sajna ezt is csak 85 Hz-en bírja...

Mayer
Nenad: Köszi. Asszem csinálok még pár láncos videót, azokban kijavítom az anyagot. Engem is kicsit zavar. Legalább egyedi 😊.

Oryon: Anyag javítva lesz.

Lekonel: Hát ezt olyan 15 óra alatt <#idiota>. Fõleg az 0/2-es adaptív AA miatt. Kellett a vékony tartóvasak miatt. 0/1-es AA val nagyon csúnya volt. Amúgy be lehet lõni olyan 3-4 perc per framre. FG-el meg motion blurrel. Szerintem egészen jó az a 3-4 perc. Az elõzõt pedig 8 óra alatt leszámolta. olyan 2 perces framenkénti renderidõvel.

www.gaborhertelendy.com

Boba
Én tudnám 1600ban járatni a moncsim, de a szemem nem szereti... nekem az már túl pici... pedíg sem a monitor nem kicsi, sem én nem ülök a világ végén, nem is a frissítés kicsi. Maradok az 1280*960as felbontásnál...

hiftu
Tényleg jó lenne, ha potom áron lehetne kapni 1600x1200 100Hz-es moncsikat.
De addig nem mindenki.... 😊)
(Egyébként nem a scrollozás a fõ probléma.)

Mayer menyni idõ alatt számol le neked egy ilyen avit?

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

Magnificat
1600-ban nem kell 😄

hiftu
Na most megint csak jól beszólok: 😊

Miért nem keresnek vissza az újoncok a Maya3d.hu site-on?
Mert nem találják a vissza gombot.
Szerintem a shelf-bõl nyugodtan ki lehetne venni, és
a cikkek/hirek alá és fölé is mehetne egy-egy elõre/hátra link.
Egyébként ha keresek egy cikket akkor még 1024x768-ban is le-fel kell
scrolloznom a lista megnézéséhez és a vissza gomb megnyomásához.

Megyek vissza passzivba. 😊

oryon
Örülök, hogy segíthettem 😊

Oryon

Magoo
köszi oryon!
begyüjtöttem pár száz metál textúrát 😄
és majd ezt mind összerakni...huhhh szép meló lesz 😄
Na köszi mégegyszer 😊

oryon
A szimuláció nagyon jó...de mindig lecsíped a végét 😞
Várja az ember, hogy nyugalomba térjenek a testek és elmarad 😊

Az anyaga viszont nem tetszik...miért nem változik a szöge az Anisotropic specularnak?
Vagy az valóságban is ilyen lenne?

Oryon

nagyon fasza a chain!!!
az anyagon javitanek meg mert az nagyon egyedi, meg talan a nagy gombnek nagyobb sulyt adnek. Ma'r ha fembol van.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

oryon
Textúra:
http://perso.club-internet.fr/lemog/lemog_textures/menu01.htm
http://www.mayang.com/textures/
http://www.texturewarehouse.com/
http://textures.pedramk.com/index-html.php?pos=texture

talán jó valamelyik.

Oryon

oryon
Már lekéstem...3dluvr-ra, de a múlt héten csak a modellek egy részére futotta 😞

Oryon

FRenkie
Á, á, á! Milyen contestre készülünk is Oryon?

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

Magoo
Tudnátok segíteni egy kicsikét? Kéne néhány...jónéhány metál textúra 😊 nagyon sok féle kéne 😊 nincs neten valami nagy gyüjtemény belõle?

Mayer
Na üdv mindenki.

Egy újabb kis unalomûzés.

Drawain: A minõség.... 😊. Egyébként nyomok majd egy tutort róla úgyis kell az anyag a sitera.

Oryon: Jólvan. Jöhet még sok ilyen tutor. 😊 A contestes jelenetrõl pedig postolhatnál néhány végsõ rendert ha nem nagyon titkos a dolog 😊

chain3

www.gaborhertelendy.com

oryon
Valamely ismertebb és jobb vágóprogrammal.
Pl.: Adobe Premier, After Effect, Combustion, stb. ami neked jobban esik.

Oryon

Akkor már csak egy kérdésem maradt! Mivel fûzzem össze vagy éppen ti mit javasoltok?

oryon
Kis illusztráció, hogy kb. hogy kell elképzelni (elnagyolva) egy Fresnel lencsként ismertté vált felületet.

Csak, hogy kép is legyen a fórumon...és tõlem is 😛

A videó-tutoriál egy Fresnel tükrözõdéshez és egy rövid elméleti adalék a Fresnelhez megtalálható a Maya3d.hu-n. 😊

Oryon

oryon
Egyértelmûen azt javaslom, hogy képekbe mentsd ki (pl.: tiff az veszteségmentes és tömörített, de nagy fájlméret jellemzi) és ezt utólag fûzd össze.

Oryon

oryon
Mutass már képet a kért ablakokról! :o)

Oryon

Peetmaya
Lesko beállítod a render globalsban, hogy animációt renderelsz, beállítod a file típust (nem feltétlenülajánlo az iff-et, kevés program ismeri), aztán nyomsz egy rendering/batch render-t. Ezzel elindul a render és a script editorban nyomon tudod követni, hogy éppen hol tart. Arra figyelj oda, hogy mindig az éppen aktuális project directorydon belül az images könyvtárba fogja menteni a képeket (maya software), vagy a mentalray/images könyvtárba (mental ray használata esetén).

Penatesz, nézz utána az uv mapadnek és a shader filetexture node-jához kötött placement node-ot is ellenõrizd le, mert a hiba ezeknél lehet. Hacsaknem a textúrát csináltad meg ilyenre ps-ben, bár azt nem hiszem.

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Penatesz
Deko: tudok tenni valamit a tile ellen?

Oryon: a texturenode-ban nem többszöröztem (legalábbis nem tudok róla).

Penatesz

Természetesen akad itt még kérdés. Több ismerõs több félét mondott! Ha animációt akarok renderelni, ki mit javasol! Maya ugyan tud avi-t de azt inkább hagyjuk vagy éppen utánna azonnal átkonvertálom, eddig megy a dolog. DE hallottam egy olyat,hogy az egész animot lerenderelni képenként mondjuk iff-ben és utánna összefûzni! Errõl tud valaki valami okosat mondani nekem?

Kicsit idegesít,hogy mindíg olyan dolgokkal foglalkozom amit nem nagyon tudok megcsinálni, vagy csak mindenféle trükkökkel és persze mindemellett biztos vagyok benne,hogy az adott dolgot lényegesen egyszerübben is meg lehetne oldani!

igen erre gondoltam volna és valahogy éreztem,hogy ez lesz a válasz! Éppen hengerként van beállítva a dolog és jó lenne ha a fényt adó pontot le tudnám vinni a henger aljára. Igazából egy lámpát szeretnék kihozni belõle! Így sem rossz de úgy még jobb lenne!

oryon
Úgy érted, hogy a fényt adó pontot áthelyezni a kiterjedési határain belül a közepétõl eltérõ helyre?

Szerintem nem, de sosem lehet tudni. Lehet, hogy valahogy meg lehet oldani.

Oryon