Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mayer
Aldaryn: Jah tudom én GI fan vagyok 😄. Amúgy 1 perc alatt van framenkénti render GI-vel meg motion blurrel szal ilyenkor én nem szarozok elindítom had számoljon. Persze jobb lenne ha 10 másodperc alatt lenne framenként de igazából a motion blur dob rajta sokat, anélkül kb 20 másodpercalatt van meg egy frame. De ha tudsz valami segédanyagot mayához illetve bakeeléshez annak örülnék. Meg pár tutoriál bevilágítási példákat mutat be az nem lenne rossz, mert én ilyennel még nem találkoztam de szívesen tanulnék 😊. Szóval ha tudsz valami ilyet akkor örülnék neki.

Oryon: Kössz. Tegnap nem volt idõm szal semmit nem csináltam 😊. FG-rõl meg leszokom ha megtudom majd anélkül is faszán csináni 😊.

www.gaborhertelendy.com

Mayer
Van egy olyan shader aminek az a neve hogy "use background" azt rászórod és 0%-ra veszed a a reflectivitiét meg a specular levelét. Aztán belõsz egy environmentet a camera attributtomoknál.

www.gaborhertelendy.com

A probléma megoldva. A gépem tévesztett méghozzá elég csúnyán. Kicsit rendbe raktam és minden faszán mûködik

oryon
Szerintem a legegyszerûbb és legjobb, ha egy lapos tányérba teszed a jeleneted, ha homogén hátteret akarsz.
A tányér széle magasba nyúlik, de a rádiusz miatt, ami összeköti a lapos talajjal könnyed átmenentet jelenthet.

Vagy ugyan olyan színûre rakod a talajd + hátteret, ami nehezebb.

Oryon

Hogy csinálta h a háttér egybeolvad az ajzattal?😊

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

Aldaryn
Faszántos, de komolyan, minek tömöd be zip-be? 😊

Ha meg animon töröd a fejed, akkor tényleg irány az ao. bakelgetés, meg a default pontfények. 😛

per aspera ad astra

oryon
Csodálkoztam volna ha lustálkodtál volna... (-:

Te...ez valóban tetszik. Nagyon.
A kameramozgás is jó 😛PP
Nah...de komolyan szuper.

De kérlek felejsd el az FG-t és sima lámpákat tégy be...plz!!! 😊
Csak, hogy gyakorolj, meg úgy dukál 😊
Ha most is sima lámpák lennének, akkor meg le a kalappal 😊

Holnap megnézem mire jutottál ma éjjel 😛
Csak így tovább.

Oryon

Mayer
Tegnap sem lustálkodtam.

link

www.gaborhertelendy.com

oryon
Nemigazán értem, de szekvenciába renderelsz, úgye?

Oryon

Sziasztok! Segítség kellene! Miért van az,hogy ha lerenderelek egy jelenetet akkor a videoban csak az elsõ egy másodperc megy a többi állókép. Már megcsináltam háromszor azóta csak finomítgatok rajta. Akár hogy csinálom minden esetben ez a vége.

Koszi

Davidka
oks, kösz, semmi 😄DDDDD
a materiállal volt a baj 😉

Peetmaya
bocsánat, rosszul emlékeztem.
Modify - transformation tools - move tool option box
ott a normal-t jelölöd ki. Csak CV-ken vagy vertexeken mûködik, de fasza, ez kell neked.

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Davidka
hello,

füstüt igyekszek csinálni, el is jutottam egy darabig, de most megakadtam. Amikor lerenderelem a füstöt, akkor az egész olyan steril, "kiloccsanó víz"-szerû....
meg tudnátok mondani, hogy mit kell átállítsak ahhoz, hogy elmosottabb legyen?
itt egy kép róla:

Peetmaya
neem, dehogyis...
Elvileg a move tool optionsnál van egy ilyen, hogy local, world és orient. Neked ha minden igaz az orient kell, de lehet, hogy ez nem lesz megoldás.

Modify->Freeze transformation

\"There are only four questions of value in life, Don Octavio. What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for? And what is worth dying for? The answer to each is the same.\"

oryon
Freeze Manipulator, asszem.
Vagy reset manipulator, de sztem a freeze a jó.
Modify menüben van e kettõ.

Remélem nem mondtam hülyeséget, ha igen javítsanak.

Oryon

Srácok!
A felületre merõlegessé hogy tudom tennia manipulátort pls help😊

Mayer
nos...

oryon: A screen centruma néhol a robot elõtt néhol mögötte van. Ez azért van így, hogy dinamikusabb legyen a jelenet. Tehát a robot ütemtelenül mozog, egyszer gyorsabban másszor lassabban. Ha mindíg a robot közepére zárna a kamera akkor mint az állat cikázna a háttér, a kamera és a robot együtt mozogna. Olyan hatást akartam elérni mintha egy sínen futna végig a kamera és PRÓBÁLNÁ követni a robotot, kisebb nagyobb sikerrel. Tehát követi követi, és egyszercsak meglendül a robot akkor hirtelen a célzó elé kerül majd a kamera is beéri szépen. Nah ennyi t akartam 😊. Látom nem nagyon jönnek be nektek a kameramozgásaim 😄. Textúrázás ratyi tom én is 😊

Peet: Van derítõ, meg rimlight is meg keylight is csak nem látszik a specularon a shader miatt (csak a roboton nem látszik!). Te, hát nem látszik hogy rögzítve van a kamera? 😊 hát nehogymár ne lászódjon mert lelövöm magam 😊. Szépen folyamatosan mozog az csak a fókusza változik. A papírdoboz effectel kapcsolatban igazad van de igazság szerint lusta vagyok már kijavítani, de még úgyis lesz egy rakat ilyen anim, mert nyár van aztán ráérek szal késõbbiekben javítva lesz. motion blurel kapcsolatban pedig csak annyi hogy valóban szemcsés de nagyobb aa-t már nem bír a gépem mert a rendeidõ a csillagos égig szökik 😞.

www.gaborhertelendy.com

Peetmaya
ja igen, a motion blur és az aa értékeit vedd feljebb picit, mert rohadtul szemcsés illetve vibráló, ez sokat ront a minõségen.

Peetmaya
A bevilágításnál a kamera felõl használhatnál egy derítõ lámpát, és szép specularja lehetne. A kamerát rögzítsed curve-höz, sokkal szebb és folyamatosabb lesz az animációja, valamnt a dinamikával kapcsolatban: picit olyan, mintha papírdobozokat rúgna arrébb, legyen nagyobb a tömegük, forduljanak át, így nehéz elhinnem, hogy azok sziklák. Ja igen, a terephez is jobban illene, ha nem dobozok lennének, hanem nagy kavicsok.
De szépen alakul, várjuk a folytatást!

oryon
Alakul és így bevilágítva szebb (kis ráadással mégszebb lesz) + gondolom gyorsabb volt.

A textúrázás így nem szép, de gondolom nem ez volt a cél.
A roboton túl sötét, alig látni + a terület meg homogén.

A kamera mozgás számomra fura: a kamera "célzója" hol a robot elé néz, hol mögé és így fura hatást kelt.

Amúgy nagyon jó lesz...csak így tovább.

Oryon

Mayer
Igazad van. Csak hát lusta voltam és egyszerûbb volt benyomni a GI-t mint világítgatni, megaztán este volt meg amíg csicsikáltam lehúzta azt a 140 framet is. 😄 De itt egy újabb és ez mostmár be is van világítva, máramennyire tõlem tellik.

link

www.gaborhertelendy.com

komlexebb mozgo animaciot GIal nemigazan erdemes 1 geppel huzni sztem,
ezt pl meg lehetett volna oldani, ambientel es direct lightal.
a hagyomanyos vilagitassal is lehet jo dolgokat csinalni, sebessegben meg ilyen szempontbol verhetetlenek.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Mayer
Jah jó sokat várok én is. De azért 50 láncszem elég sok ám föleg ha simítod is.😊 Nekem 2.5-ös athlon xp-m van...lassan kéne venni valami jobbat mert nagyon gyötrelmes kivárni ezeket a dolgokat. Én is csak megérzésre nyomom, aztán a végén kivárok egy playblastot és vagy sikerült vagy nem. 😄.

www.gaborhertelendy.com

oryon
Alakul.

Amúgy milyen géped van?
Mert kb. 25-50 gyûrûs-lánc tesztet nem bírt kiszámolni...csak nagyon lassan.
Vagy te is vársz fél órát, mire a dinamikát kiszámolja a Viewportokban, hogy megnézhesd? 😊

Oryon

Mayer
Üdv mindenkinek.

Tegnap összeraktam egy kis jelenetet unalomûzésként. Olyan 3 óra volt a munkaidõ. Reneder is kb ennyi.

és itt a link (5 mega)

www.gaborhertelendy.com

Magnificat
Nincs rajta egy gramm smooth se még...
És csak akkor kockás, ha rajta van a layered shader
a tükrözõdés valóban erõs, és a shader pedig persze, hogy nem olyan, mint ami a videótokban van, mert mivel a lakkréteg ráadásánál jött a szar kinézet, így azt el kellett ideiglenesen hagynom, és az alapréteg reflectionját emeltem... Szóval tudom, hogy nem ilyen a festés, de ennek itt volt az oka...

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

oryon
Elég rajta a smooth?
Bár kitudja miért "kockás".
Erõs a tükrözõdés és nem ilyen a tutorban 😞

Oryon

Magnificat
és tudom, hogy a fény is erõs 😄

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Magnificat
Köszi... Most már látom, mik lettek mégis gondok a képekkel... No majd a legközelebbi jobb lesz 😄
Addig is, heggesztettem egy kicsit tovább a kocsimat, elláttam az elsõ shaderekkel. Noha se a modell nincs kész, se a shader (fél-egy órát shadereltem, szal még messze a tökéletestõl), de azért itt egy kép róla 😄

Mellesleg miért van az, hogy ha layered shaderrel csinálom meg a bevonatot, mint ahogy a videótokon is van, akkor kockás lesz a felszín?

Peetmaya
Steone, tökjó, semmi komment!😊

oryon
Jó lesz, csak így tovább!
A nyulat tedd bele, vagy mit akarsz, mert így nemigen látszik, hogy mirõl szeretnéd, hogy szóljon.

Oryon

oryon
Kiengedtük, szal jó lett! 😊
Ott figyel a fõoldalon.
Gratula hozzá!

Oryon

Nagyon korrekt lesz

Boba
Hühûû, nekem így is tökre tetszik😊 Egy picit monkey islandos egy picit Discworld Noir-os, de nagyon tetszik😊 A víz már így is egészen klafa... hajrá!

Magnificat
Küldtem valamit... Remélem jól sikerült 😄

Kicsit megint csinálgattam, a Fogadó a nyúlhoz projektem.
A víz továbbra is csak egy plane bár most kapott némi bump-ot is, de majd rendesen kinézõ tengert kellene oda generálni.
Ha minden jól megy akkor még kerül egy hajó is a képre, meg felhõk meg még egy csomó minden.
http://web.axelero.hu/steone/temp/rabbit.jpg
akiben van valami ne tartsa magában, ha pedig kritika vagy kommentár az akkor ide lehet írni is.
Viszlát és kösz a halakat!
Magoo
nézd meg az Olasz MUNKÁT nem a melót...a munkát 😄 tudod abban a régi típus van 😄

Penatesz
Srácok jó minõségû fotókat keresek Mini Cooper-rõl, de nem az új típusról, hanem a 70-es 80-as években gyártottakról. Én lépten nyomon csak az új típusba botlok bele.

Penatesz

Deko, láttad már az útikalauzt? Szerintem jó.
oryon
Jaj, nem olvastam tovább 😊
oks és szintén szavadon foglak 😊))

Oryon

oryon
Nem a képekkel van a gond és nem is a tutoriallal...csak a linkelési módoddal 😊

Nézz bele a szerkesztõbe (ahol a tutorod most tudod szerkeszteni) és nyomd meg az új képek hozzáadása gombot.
Itt add hozzá a winyódon lévõ képeket és töltsd fel.
Ezután mind mellé a megfelelõ részbe írd bele az általad kitalált egyedi azonosítót (pl.: magkep001, magkep002, stb).
Ezután a szövegbe írd e kódot a megfelelõ formában és a rendszer majd autómatába beilleszti õket (valami ilyet keress a súgóban: {} és ebbe írd be mindig a képhez rendelt kódod és oda szúrd, ahová szeretnéd, hogy megjelenjen a kép.

Remélem sikerült megfogalmaznom érthetõre 😊
Ha nem, akkor nyugodtan szólj rám 😊

Oryon

Rosszul írtam P650-es. Igazság szerint ez nemcsak 2d-s feladatokra jó hiszen Inventorhoz,Solidworks-höz van certifikált drivere. Ezek pedig kimondottan 3d-s szoftverek.Lecserélni pedig azért cseréltem mert abban reménykedtem hogy nagy összeállításoknál gyorsít valamit.De már erõsen gondolkodom hogy kivágom a gépembõl...
Magnificat
Látom, most már kicsit átírtátok a lenti súgót... Most nem tudok vele foglalkozni, de majd átnézem. Ha lesz valami gondom, szólok. 😄 Addig is üdv 😄 Lehet, hogy írok egy másik tutort is addig 😄

Magnificat
Nyugodtan 😄 Igyekszek... Akkor mi a baj? Milyen képeket csináljak ezek helyett?

Boba
Akkor miért cseréltél Matrox kártyára? (Amúgy G550, P650-ed van? P560ról még nem hallottam...)

Matrox nem erre való... de 2d-ben remek. Videót vagdosni, kompozitálni élmény vele 2 monitoron... ott meghalnak a Gf-ek és az Ati-k. (Most a gamer kártyákról beszélek)

Köszi
Egy Matrox P560 as kártyám van. A Maya-hoz cerifikált driver nincs sajnos hozzá.
Most frissítettem mrt a tervezõ szoftvereim 2005 ös kiadásai miatt muszály volt, de kipróbálom a régebbi driverrel.Itt jegyzem meg hogy még cak véletlenül se vegyetek Matrox kártyát mert az elõzõ szutyok Radeon 9200 as sokkal jobb volt a legtöbb 3d-a gépészeti tervezõ szoftverhez.Pedig a Matroxnak a legtöbbhöz van certifikált drivere.
oryon
Szia!
Ez, ha jól emléxem, videókártya driver baj volt anno nálunk is.
Vagy frissítsd, vagy cseréld le régebbi driverre.

Milyen kártyád van?

Oryon