Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mayer
<#vigyor4>

www.gaborhertelendy.com

Mayer
Jaaaj Frenkie mindeketten tudjuk,hogy a végén úgyis fapadlóra kerül 😄. De most komolyan mire rakjam? Abroszra? Csempére? Mûanyag asztalra? 😄 Mondjuk üvegasztal jó lenne de akkoris kell valami az asztal alá...mondjuk fapadló 😊.

Lekonel: Perszehogy poly, már nem is emléxem hogyan kell NURBSöt használni 😊.

Oryon: Annyira ez azért nem bonyolult hogy sokat tököljek vele, bár egykét résznél azért leizzadtam egy kicsit. Displacement lesz azon a részen ami a fülre megy, mert az kék bársonyból lesz és az meg lesz gyûrõdve, meg azon a részen ami a fejtetõn tartja a fülest....nehéz elmondani, majd meglátod 😊.

www.gaborhertelendy.com

youth
Cool! <#eljen>

Youth

Sziasztok!
Kezdõ Maya-s vagyok éás egy olyan problémám van hogy amikor 2 külön elkészített testrészt akarok Booleans/Union - al összeilleszteni akkor eltünik a két objektum és ezt írja ki: "Warning: Displaying the first 1024 rows from a total of 1296."
Ez ellen mit lehetne tenni? Elöre is köszi.
oryon
Dögös.

Nurbs v. Poly?
//Szerintem nurbs, vagy nagyon gyorsan modellezel polyban 😛

Mi lesz rajta displacement?

Oryon

oryon
OFF:Jaja, eltaláltad: varjú

Látom azért van aki nem sasnak nézi 😛
Sajna SG 20px magassága mellett nem mutat jól a teljes alak, AP-n jobban néz ki, szerintem 😛

ON.

Oryon

ngcsnet
tudna valaki segíteni a zmodelerben?

FRenkie
Eddig nem rossz, csak aztán nehogy fa padlón legyen ez is 😊

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

Én lepetézek...és fogadjunk poly:😊

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

Mayer
Flego: Tök jó lett! 😊

Tegnap délután csináltam, eddig 3 óra meló van vele. Majd még jön rá displacement de a geometria kb ennyi lesz.

link

www.gaborhertelendy.com

FRenkie
off: ez varajú?

oryon
Jó lesz 😊

Szerintem - ha ez egy egysávos út akkor - tedd közelebb az út közepéhez...de szvsz.

Az árnyék, a kamera állás, a material, stb...után majd többet látunk/mondunk.
Valamint nagyobb rendert kérünk! 😊

Oryon

Peetmaya
Felgo jó lesz ez, a kamerát egy picit hozhatnád lejjebb, és zoomolj kicsit távolabb, nekem nagynak tûnik az autó, csak egy nagyon picit. az árnyékok is jónak tûnnek, talán a fényforrás lehetne közelebb a kamerához egy kicsit. Viszonyítsd az oszlopok árnyékához.

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

deko
Nagyon belejöttél Flegos😊 Jólesz az biza', de az árnyékot rendesen bekell lõnöd hozzá. Hajrááá😊

deko --- az élet értelme: 42 ---

sztem kb jo, max hangyafarknyit nagy, de lehet hogy a szin es a tukrozodes majd kisebiti

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

fle go
Nahh valahogy osszehoztam a dolgokat, mi a velemenyetek, rendben vannak az aranyok?

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Mayer
Köszi emberek, most egy kicsit leállok és modellezek valam fotorealebbet (legaálábbis a céle az 😊).

www.gaborhertelendy.com

És mi van akkor ha mind a két modellt importálod egy harmadik jelenetbe, a hátteret meg újra berakod? Bizonyára van egyszerübb megoldás is de én még em jöttem rá.

fle go
ez sem segitett sajnos😞 de azert koszi

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Persze külön, külön mind a kettõn, még import elõtt.

Delete by type/history ???? Nem segíthet esetleg? Csak tipp!

fle go
Udv emberek!
Remelem valaki tudja majd a valaszt mert nekem nem sikerult rajonnom:

Ebben a sceneben minden frankon be van love, fenyek perspectiva es mar csak a kocsit kell beimportalnom. Ha azt megteszem akkor ez tortenik, elmozdul a talaj stb.

Nem tudom mi okozza, pedig kizarolag az auto elemeit importalom, semmi mast, a mertekegysegek ugyan azok mindket sceneben, mi okozza ezt mit csinaljak hogy jo legyen?
a tippeket koszi elore is!!

Magnificat
Nagyon vad... 😄 Grat... Eleinte nem akartam letölteni, de amikor láttam mekkora... Akkor mondtam, hogy ezt még én is megengedhetem magamnak 😄

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

FRenkie
Nagyon király, fõleg amikor kapcsolgatja a tv-t, és látszanak a különbözõ csatornák fényei.

Aldaryn
Poén! 😊

per aspera ad astra

tok jo! 😊

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

oryon
Hehe, aranyos és jó lett.

Amúgy nem tudom én speciel örültem, hogy csak ennyi lett a renderidõm...de más is mondta már, hogy sok. Szerintem megterhelõ ennyi részecske egyenkénti ray-tracingelt árnyéka, a motion blur a rakétán, stb...de mostmár csak azért is lejjebb fogom vinni 😛

Oryon

Mayer
oryon: sok a renderidõ. de amúgy már elmondtam mindent 😊.

Tegnap volt egy kis idõm és gyakoroltam. Elég nehéz bánni ezzel a riggel majd csinálok újat, de egyenlõre ilyen mozgást tuok ezzel elérni. Jah igen még mindíg GI-s a dolog de leszokom róla ígérem, ebben már vannak direkt fények is 😊.

link

www.gaborhertelendy.com

oryon
Én áruló, 3 évi (nem állandó, csak hébe-hóba) maxozás után már 2,5 éve mayázom (amit meg reggeltõl estig nyomok) 😛
De az biztos, hogy most a mayás táborhoz tartozom inkább....MÉG! 😄

Valós rakéta-repülés fényképek alapján dolgoztam és még ezt+azt, meg amit most említettél változtatni fogok rajta 😊
A gond, hogy sok rakéta füstje más, de választok egy másikat és inkább azt csinálom meg...

Természetesen a felhõ az háttérkép 😄

Thx, és köszi a segítséget.

Oryon

grizzly21
te áruló a maya-val is foglakozol? 😄D
egyébként nekem tecc a háttér a felhõkkel az egy kép, vagy real felhõ?😊
talán jobban szikrázhatna a rakéta meg nekem a füst kicsit túl egyben van, szertefoszolhatna egy idõvel.
de én csak amatõr vagyok szoval ha hülyeségt mondtam ne törõdj vele😉

oryon
Sziasztok!

Tesztrendernek készült egy egyszerû részecske-rendszert bemutató videó tutoriálhoz, de már túlnõtte elképzeléseim és gondoltam megpróbálom befejezni és kész kompozicióvá varázsolni.

Még nincs rajta Ps utómunka, majd ha valóban nem kell már 3D-ben folytatni.

Igazából nem tudom már mit javítsak és mit tegyek még bele...

Kritikát, véleményt és javaslatokat kérek tõletek 😊

Infó:
Maya / MR - de csak 3 irányított fény
/no gi, fg, hdri, stb./
renderidõ: kb. 11 perc /1GHz-es Duron, 384MB Ram/

Oryon

oryon
//Off: Az Evanescence-nek és a Within Temptation-nek 4 albuma van meg nekem, szal van még 😊
Némelyike a lentiekbõl megvan és nekem is kedvenceim 😊

On:
Hajrá!
Örülök, hogy segíthettem és várom a következõ wipet.

Oryon

Magnificat
(Kezdem offal: Naná, minden ilyen zene jöhet, Evanescence rulz, de Within Temptation még jobban... Sajna csak 3 albumuk van meg (lehet, hogy csak ennyi van? 😄) Mother Earth album rulz... Emellett mondom, minden hasonlót szeretek :Ayreon, SymphonyX, nem annyira ilyen, de Therion... stb... Meg OST-k : Jézus Krisztus Szupersztár, Hair, Romeo et Jouliette...)

ON: A bolygós ötletek jók nagyon, én ezt hirtelen egy SW Ep1-es képrõl koppintottam, és ezért nem is nagyon jutott az eszembe... 😄 De mentettem a hozzászólást 😄

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

oryon
Valóban nagy az atmoszféra...vékonyítsd és akkor talán nem lehet észrevenni.

Ha van atmoszféra, akkor nincs egy kis fényszoródás...azaz a világos és sötét rész között lágyabb átmenet?

Esetleg egy másik bolygó/hold stb. is bejátszhatna, hogy ne legyen tök sötét a túloldal.
/bocsi, ha nem sötét...sajna én szemkímélõ beállítással dolgozom, így nálam minden sötétebb és most nem gammáztam ki a képed/

Az atmoszférába örvények, hogy ne legyen ennyire homogén.

+ bolygókkal, holdakkal, üstökössel, ûrhajókkal és miegyébbel feldobhatnád, hogy ne legyen kihalt.

Elsõre ennyi.
Jöhet a javított verzió. Amúgy eddig szép. 😊

//Bocs az Off-ért: most látom te is aktív Lacuna Coil hallgató vagy /végre valaki (: / RULZ, akkor mond neked valamit az idézetem 😛
Evanescence? Within Temtation? 😄DD

Oryon

Magnificat
Help...
Összedobtam egy kis bolygós képet a majdani progink videójához...
Mit javítsak rajta? Azt mondták, hogy nagy az atmoszféra? Kicsinyítsem?
Hogy lehet eltüntetni azokat a csillagokat, amik belelógnak az atmoszférába? (PaintFx a háttér, egy gömb belsejére lett festve...)
planet1

oryon
Hát...gondoltam fordítva lesz, mert úgy értelmes, de a baj, hogy nem látszik, legalábbis számomra.
Viszont akkor nem tudtam mire használtad a displacement-et.

No mind1. Tegyél be egy másik mapot és emeld meg a displ. erõsségét.

Oryon

Peetmaya
a téglákon van a disp, az asztalon bump van😊
azokat a téglákat ki fogom cserélni mert nagyon szarok.

oryon
Alakul.

De miért nem a téglákra alkalmaztad a displacement-et?
Az asztalra elég lett volna egy bump is.

Oryon

Peetmaya
Sziasztok!

Kis update a képemben. Még nem véglegesek a shaderek, de ki akartam próbálni a displacementet ambien occlusion-nel. Az ezüst shaderen még dolgozni kell sokat, mert nem teljesen olyan, mint amilyet én szeretnék, és persze a véglegesen lesz dof is. Ez a kép 22 perces renderidõt igényelt.
a kép

oryon
Akkor nem értjük a problémád.

Most mire kell merõlegesnek lennie?

Egy bizonyos Facere?
A World koordináta rendszerre?
Objektre?

Mit akarsz elérni vele?

Írd le bõvebben vagy vizuálisan PS-el.

Oryon

Davidka
Köszi!

Google search: PAL fps

Egyébként:
PAL: 25
NTSC: 29.97
Movie: 24

Maya preferences-ben állítható, a timeline mellett is van egy gomb, ami oda visz.

Davidka
hello, animációt akarok csinálni, de nem tudom, hogy hány frame egy másodperc.... Ezt hol tudom megnézni, vagy hol tudom állítani?

Srácok...nem lesz merõleges azokkal a parancsokkal...tehát egy bizonyos fészcsoportra kénemerõlegesnek lennie!

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

oryon
Peet: szerintem verõfényes nappali fényvilágot alkotva tesztelj, mert ez így nem sokat mutat a hatásukból...

Amúgy meg e sötét képeket kevesebb spot/omni/area lámpákkal megoldhatóak. A napfényes képekhez már ezek hatványa kell és ott már tényleg elgondolkodik az ember, hogy mit használjon inkább.

Szal hajrá! 😊

Oryon

Peetmaya
Hát csak két gyors teszt. Az elsõ az ambient occlusion, ez 2:52 alatt lett kész, picit még kéne a minõségen javítani, de szerintem 5 percen belül lenne, ráadásul ez ha jól tudom textúrába égethetõ:

Ez pedig a GI+FG, sok tuningolás férne még rá, bár 1:21 alatt készült el.

youth
Szia Peet!
Képeket tudnál mutatni?

Youth

Peetmaya
Mayer szerintem próbáld ki azt, hogy csinálsz egy jelenetet, bevilágítod gi+fg-vel, aztán sima lámpákkal a kapott eredményt megpróbálod reprodukálni.
Mellesleg lassan már ott tartanak ezek az engine-ek hogy megéri fényszimulációval foglalkozni, mert marha szép eredményt hoz, és egyre gyorsabb.

Mostanában sokat foglalkoztam ezzel a turtle renderelõvel. Nem tudom ki próbálkozott vele már, de elsõ pillanatban nagy csalódás volt. Kiderült, hogy teljes mértékben mental ray engine-t használ, és tulajdonképpen egy újracsomagolt dolog az egész. Aztán jobban belenézegettem és szummázva az a véleményem róla, hogy picit jobban szervezett, mint a mental ray, ezért egyszerûbb a használata, de sokmindenben ugyan az. Displacementet és ambient occlusiont még nem próbáltam, ez lesz a következõ, és még az sss-el sem értem el túl lenyûgözõ eredményt, de a GI és FG része nagyon jól kezelhetõ. Van benne egy Liquid Light technology. Pontosan nem tudom mit hogy csinál, de lényegében arról van szó kb, hogy grid cells-re osztja fel a felületeket, és átlagol, így simább egy picit a photon map. Persze így sem tökéletes az eredmény, de ha ehhez használunk final gathert, akkor gyönyörû eredményt tudunk vele elérni viszonylag rövid idõ alatt.
Najó mára ennyi volt az okoskodás😊

oryon
Megtudod anélkül is faszán csinálni! Úgyhogy egy kicsit hanyagold az FG-t! 😊

Ilyen témában meg felkeresel pár szöveges tutort linkelõ maya portált és kész!

Oryon