Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

oryon
Néha eltûnik. Pl.: Pixar Renderman telepítésénél eltûnik.
Csak vissza kell kapcsolni 😊

Oryon

fle go
na meglett...de jogy miert tunt el? dunsztom sincs, na mind1 lenyeg megvan
koszi!

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

oryon
Ahogy Magoo is mondja. Egy Mayatomr pluginnak lennie kell és ezt kell engedélyezni.
Ha mégsem találnád a Plugin Managerben, akkor a Browse-vel keresd meg és add be.
Winyoról csak nem tûnt el.
De a plugin-listában is tuti benne van.

Oryon

Magoo
nincsen a "Mayatomr" plugin??? naneeeeeee nézd meg jobban 😄

fle go
Egyaltalan nem etrem az osszefuggest de lehet nincs is, azota tunt el a MR miota leszedtem a maxot a geprol...en meg ilyet nem lattam. Most hogy varazsolom vissza?

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

fle go
A problema ott kezdodik, hogy a pluginok kozt sincs

Magnificat
Jó, majd csinálok effekt nélküli rendert.

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

oryon
Köszi Magoo 😊
Nah jó, én is meguntam 😊
Kidolgozok erre egy megoldást és ezután 1 linkkel elintézzük az ilyen kérdéseket.
De csak azért se írjuk ki...majd meglátjuk mennyire lesz hatásos módszer 😊
Inkább egy kicsit bûntetõs lesz 😄DD
Jól van, nem gonoszkodom 😛

Oryon

oryon
Hahaha...az elõzõ egész sokáig bírta 😛

Egyébként meg e nick-et is többször le akartam cserélni már...eddig ez húzza a legtovább, de gondoltam most az egyszer had legyen gyereknap és örüljön Penatesz bá 😛

Oryon

Penatesz
Eltelik egy új hónap és Ori megint logot vált. 😉

Penatesz

Magoo
skacok...télleg írjátok most már ki 😄

Magoo
no warez baze' 😄

oryon
Hát, mit is mondhatnék...
Erõs a Dof, szerintem.

Bocs, nem lehetett kihagyni 😛
De komolyan...jónak tûnik, de semmit nem látok belõle 😞
Csinálj egy környezettel teli, Dof-mentes rendert és adok neki értelmes kritikát!

Oryon

eros a dof. 😊
tegyel neki vmi kornyezetet azon a ket percen nem mulik semmi.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Magnificat
Kocsi
Mondanátok róla véleményt? Tudom, erõs a DOF

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Magoo
kapcsold be a pluginok közt elöxör

fle go
Ezen torom a fejem en is de meg nem jottem ra

Hát ez az,hogy nekem sincsen ott és tudom,hogy ott kellene, hogy legyen! ????
Na akkor most mi van?

fle go
A RenderGlobals Setting ablakban tudod valtoztatni:Using Render fulet lenyitod, az erdekes hogy nekem eddig ott volt a MR most meg nincs

Emberek! Hogyan tudnám elõcsalni a mental rayt ha renderelni akarok. Próbálkoznék de nem megy! Pls help.

fle go
Ez nagyon baba!! ez sima maya render, vagy MR?

Mayer
Na még egy kép.

www.gaborhertelendy.com

oryon
😊

Nah, akkor a Windows color-t állítsd át és akkor olyan színû lesz a maya is.
Jobb egér gomb az asztalon/ tulajdonságok/ megjelenítés/ Speciális/ 3D objektumok és üzenetpanel színeit próbáld...
Remélem segítettem.

Oryon

xelag
A windows-ban is ha belépek a sajátgép-be vagy bárhova,az is ilyen szinû
oryon
Mondom, most raktam újra a rendszert, alapból nincs ilyen és nálam sosem volt.
/Klasszikus skin - alap: közép szürke/

Szerintem ezt a Windows színeinél állíthatnád be...talán a 3D-s gombok/stb.
Más ablakod nem ilyen színû?

Oryon

xelag
ittvan,szerintem ez a vajszinû,vagy nem,na mindegy,de ezt kéne átszinezni,nem csak a kijelölt részt.

[/img]
oryon
HDRI:
http://www.debevec.org/
http://hdri.3dweave.com/library/

Remélem hasznát tudod venni.

Oryon

oryon
A maya a színinek egy részét a saját "window/setting/pref/colors/" részébõl kapja.
A másikat meg a Windows-tól.
Tehát ha nem tévedtem, akkor e két helyen kell megkeresned...
Többet sajna nem tudok mondani, mert nem tudom mi vajszínû nálad, mert nálam alapból semmi.

Ha többet mondasz, mutatsz, akkor talán rá tudok jönni.

Oryon

oryon
Hát igen. Sok ideje példát mutat nekünk ez a kis videó + képek hada, magas a mérce 😊

Oryon

oryon
Menj már...megnézel egy akármilyen fejhallgató-dobozt.
Az enyém (Philips) pl.: papír doboz, melybõl design-esen ki van vágva egy nagy felület, melyet átlátszó mûanyag borít, hogy lehessen látni a terméket. Majdnem mind ilyen most.
Belül meg egy papír-tartó van, mely védi és fix helyen tartja a fülest.

A fülesed meg nagyon szépen alakul.

Oryon

Malakai

(\__/) ( X.x) ( } . { )

xelag
Sziasztok,egy igen kezdõ kérdéssel fordulnék hozzátok segítségért,hogyan lehet az alap vajszinû színt átállítani másra?A 3d nézetet már áttudom, window/setting/pref/colors/3d wievs,már csak a vajszínût kéne átállítani,elõre is köszi.

(bocs hogy mégegyszer leírtam,de nagyon fontos lenne)
xelag
Ez állatul néz ki,én még semmit nemtudok csinálni,mivel most kezdem,csak egy hajót,és egy ajtót
Mayer
Ja igen tudom hogy undorítóan néz ki de frissíteni kell, majd lesz jobb remélem 😊.

www.gaborhertelendy.com

Mayer
Frenkie: A kedvedért lesz egy olyan is 😄

Aldaryn: Köszi. Mostpedig kicsön hdri. Tényleg csak teszt jelleggel 😄.

Valaki légyszi külldjön valami szép indoor hdr képet mert kicsit kezd nekem is elegem lenni a jól bevált konyhából. Ha van valakinek akkor msnen vagyok ([email protected]) kösszi.

www.gaborhertelendy.com

xelag
Hát bakker,aki ilyet csinál,az kapja be 😄
http://www.this-wonderful-life.com/photo-shoot.htm

bár lehet hogy láttátok már,mivel ti már régebben foglalkoztok vele,amúgy az alsó videót nézzétek meg.
xelag
Sziasztok,egy igen kezdõ kérdéssel fordulnék hozzátok segítségért,hogyan lehet az alap vajszinû színt átállítani másra?A 3d nézetet már áttudom, window/setting/pref/colors/3d wievs,már csak a vajszínût kéne átállítani,elõre is köszi.
FRenkie
Tewdd rá a hajcsár fejére! 😊

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

Aldaryn
Hát ez nagyon frankó! 3 óra melóval? Kiesek a fotelbõl... lazán nyomod, példa értékû modellezés.

per aspera ad astra

youth
Jó, persze, nyugodtan használd a macit 😊 De akkor csinálj neki szép szõrt meg minden, lehet, sõt tuti kell rajta alakítgatni, mert eléggé elsiettem a dolgot.
Mondjuk béka vagy valami poénosabb állaton szerintem jobb lenne, de elösször akkor nézzük meg a macit 😊

Youth

Mayer
Oryon: Fingon nincs milyen volt a doboza 😄

www.gaborhertelendy.com

Mayer
Na itt egy kis ápdét. Displacement a phone részénél és egy két új geometria, csavarok egy-két részlet ilyenek. Jah és kész az uvzás és a textúrákat is már megfestettem. Szóval már csak shaderelni kell meg világítani.

Plüssállat? Hm ha jól emléxem barátom nekünk van egy macis projectünk amibõl NO_maci_22_version_c lett 😊. Esetleg cooperálhatnánk 😊.

Egyenlõre default vray padlón Frenkie. 😉

www.gaborhertelendy.com

fle go
Jo otlet! Koszi

oryon
Jaja, jó ötlet szerintem is.

Vagy tedd a dobozára és akkor sem kell fapadló 😊

Oryon

youth
Tedd egy plüs állat fejére és akkor nem kell fapadló 😊 meg szerintem tök jól nézne ki...

Youth

FRenkie
Na majd meglátjuk, a lényeg, hogy ne CSAK fapadló legyen.

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

deko
flegos: egy apró tanács az árnyékhoz:
vegyél ki egy részletet PS-ben a villanpózna árnyékából, majd erõteljesen blur-özd el. ekkor vegyél mintát a pipettával belõle és nézd meg az rgb színskálában az adatokat... ezt a mayában állítsd be színnek az árnyékhoz. akkor biztos stimmelni fog a képhez.

deko --- az élet értelme: 42 ---

fle go
Köszönöm a hozzászólásokat, még majd alakítgatok rajta itt ott, meg az árnyék színét kell belönöm, mert pl a villanypózna árnyékszine nem olyan mint az autóé kicsit szürkés lilás kékes😊 vagy milyen, de lényeg nem tök szürke.

oryon
A boolean "minden" programnak általában kényes területe, így tanácsolom a kerülését.

Néha egy History törlés, mozgatás, forgatás, felület részletesség állítása, stb. megoldja, de igazából igyekszem elkerülni és eddig még nem szorultam rá, szerencsére.

Oryon

oryon
Lehetne faasztal, most az egyszer? 😊

Vagy faasztal és rajta üveglap...na? 😄

Hát, akkor tényleg rohadt lassan modellezem 😞

Oks, értem 😊

Oryon