Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

youth
Te csaló ez Max!! 😊
Maxban oké hogy megcsinálod, de majd próbáld ugyanezt mayaban is.

Youth

oryon
Pont a mayás MR lett nehézkes 😞

Oryon

felhuztam a fenebe az ertekeket, gyakorlatilag semmi lathato kulonbseg.
baromira be van hangolva mental.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Aldaryn
Hát ez fasza. Azon az alapon, hogy én tõlem még ennyire se futná, nem kritizálom. Királyos lett!

per aspera ad astra

lokok egy fel orasat majd. Talan holnap talan meg este, kivancsi vagyok mennyire lehet fokozni a qualityt.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

itt vannak a beallitasok, a tobbi semmi mas, mindennek csak diffuse colorja van (ambientet nem is veszi figyelembe) szoval a lambert matnak ugyanigy kene viselkednie. Egyebkent sztem te szurod el vhol 😄

beallitasok

youth
Persze, utána mindig javítok PS-ben egy kicsit...

Miket állítgattál? Beraktál egy area lightot aztán miket változtattál a beállításokon?

Youth

tettem szembe oldalt, 2:02
ez best shotom ennyi ido alatt.
egyebkent jobban megnezve a te vrayes kepeden "csaltal" 😉
ott hot ziher van color mapping, vagy gi saturation, vagy gi recive ertek nem defaulton 😊 EGyebkent a gomb nem lenne olyan feher 😊

talan a decayt le kene venni es akkor az arnyekok vilagosabbak lennenek.

a golyok gondolom azert sotetebbek mert nincsen fal szemben. Lesporoltam 😄

na itt van egy pl.
2:27 (az area shadow samplest 12/12 re tettem egyebkent 59sec defaulton 😉

10 perc, nemtom a tiednek volt szemben fala?
szineket nem biztos hogy ugyanolyanra sikerul hangolni.
causticsot kihagyom. 😊

youth
Muti! 😊
Amúgy maxban valamiért jobb ja...

Youth

marmint mentallal.

tuti a shaderrel osszeallitassal lesz gond mayaban, mert max alatt simal lehet ilyet csinalni.

ezt a scenet jo lenne ha atlokned pl obj-ban, csak a hasonlosag kedveert 😉

sztem nem. max... hmm, megnezem kesobb, bar mayaban mashogy, az ambient color outputtal (1nel nagyobb ertekek) sztem lehetseges.

Mayer
még állítok rajta de hogy mit....😊

pár nagyobb kép

kép1
kép2
kép3

www.gaborhertelendy.com

oryon
Nah, így már mindjárt más, de kicsit kiugrik még a képbõl.
Érteni nem értek a shaderekhez, de még kéne játszadozni, hogy jobban beleilleszkedjen.

Oryon

youth
És ezt a color bleedinget lehet állítgatni? nem lehet belõni olyanra mint v-rayben?

Youth

Mayer
Nos ez pont nem jó kép mert ha jól emléxem boba ezt megcsinálta csont ugyan ilyenre csak 4 órás volt a renderidõ emlékeim szerint. Right?

Displacement+blurry reflection+GI azt nyomassad MR-el tuti megdöglik 😊.

www.gaborhertelendy.com

sztem sima ugy, a kulonbseg ott lehe hogy color bleeding mentalban sokkal kisebb, es ezert, kevesbe "meses" a kep.

youth
Példát nem tudok mutatni, de pl ezt a v-rayes képet mayaban tuti nem tudnám összehozni, maxban talán... de teszek is egy próbát este szerintem.

Youth

sztem mutass egy konkret pedlat ugy konyebb lesz kitalalni mi a gond.

ha az exportod hasznalod es direkbe rendereled akkor elmeletileg ugyanolyan varziojunal nem kene. Nem a verzioszamok miatt nem stimmel?

youth
Nem az AA a lényeges szerintem, de hogy mitõl jobb a minõsége max meg xsi alatt fingom sincs, pedig ugyanaz a renderelõ elvileg.

Youth

youth
Ugyanazt a jelenetet lerendereled mayaban, maxban, xsiben mindegyikben MR-el ugyanazokkal a beállításokkal más képet fogsz kapni elhiszed?
Mert nekem eddig ez a tapasztalatom.

Youth

Mayer
Nah ez az utolsó 😊

Jobb lett de még mindíg nagyon nem jó 😞.

www.gaborhertelendy.com

ja, akkor ott mas a gond.

nincs mayam 😊
de az antialiasing az minde1ikben ugyanaz.

youth
Persze igazad van. A sját pédámból kiindulva én se foglalkoztam annyit a mayas MR-el, mert beleuntam, hogy órákat szarakodok és semmi eredmény, és akkor ott a v-ray 2 katt és már megy a jó kis kép számolása...

Mayas MR-nél is van ilyen opció ja, de nemsokat ér. Attól még nem tudom belõni hogy szép legyen a GI vagy bármi, csak az élek lesznek szépek, de mire jó ha ami közte van csúnya? 😊

Mindig elhatározom, hogy nekifekszek MR-nek, de aztán próbálgatom, elmegy a kedvem és otthagyom 😊

Várjuk a szép MR-es képet! De mayaban ám!

Youth

es a materialokba keverj egy kis voroses-sargasat, vagy a tukrozodesbe tedd be ugyanazt a bitmapot amit hasznalsz alapnak

a hatterkepen eros melysegelleseg van a te fejhallgatodon meg semmi, vagy szinte erzekelhetetlen. Ha megnezed mar a targyakon is az asztalon van valamenni az eloterben. Valamennyit tegyel ra mindenkeppen.

lattam mar nagyon szep kepeket mentallal. Sztem ez igazabol nem render engine kerdese, mindennel lehet szep kepet csinalni, inkabb az hogy xy mennyire hajlando nekiseggelni a megtanulasanak.. Illetve az hogy a sok herce-hurca kozepett mennyire tudod fejben tartani az elkepzelesed (sokszor az ember konnyen elvesz allitgatasok, es tesztrenderek kozott) Es akkor a vegeredmeny "valami" lesz.

megjelent vhol egy script, asszem mayahoz is hasznalhato ami mental raynek ad preseteket, tehat olyanokat mint ; vazlat, szep, nagyon szep, csucs (minoseg)
kiprobaltam a maxossal, egeszen hasznalhato. Hatha az segit valamit megerteni a mukodesbol. Azt hiszem a cgarchitectrol szedtem le, vissza kell menni a hirekben egy ket oldalt (archive) gomb. Egyebkent is erdemes ott a hireket vegigbongeszni, nagyon jo forras. SZoval onnan van a link.

EGyebkent ha lesz kedvem (majdnem azt mondtam idom 😊) megcsinalom a korteket mentalal is.

Mayer
És itt a clay is.

www.gaborhertelendy.com

youth
Hát én csak a magam nevében tudok beszélni, de egyszerûen borzalmas, nem valami felhasználóbarát. XSI-ben is jobb renderelni és jobb képeket csinál úgy hogy alig ismerem. Mintha a mayas MR-t a vérprofiknak találták volna ki, én mint egyszerû halandó hozzá se tudok nyúlni... A gnomonnak van 3 dvd-je asszem ami MR-el foglalkozik, oké megmutatják hogy kell dof-ot állítgatni meg minden de ott se csinálnak valami szép képeket.
Neked mik a tapasztalataid?

Youth

Mayer
Igen sajnos :/. Ha lesz vrayünk leszokunk róla ígérem 😊. Mert mondjuk se mentalt se vrayt nem tudom használni de még ígyis jobb vrayel 😄.

Na és akkor egy kis composit. Nagyon le akar ugrani a háttérrõl érzem én is, de nem nagyon tudok rájönni hogy miért, arra gondoltam talán az lehet a ludas, hogy ez a kis asztal egyszercsak végetér és a nagy üres térben folytatódik. Ha a kép felsõ részét letakarjátok akkor egészen jól rajta van a háttéren szóval fõképp ez lehet a ludas. Nameg persze az árnyékok és a fények sem stimmelnek sok helyen de szerintem nem az ami nagyon bezavar?

Véleményezést köszönöm elõre is. Jó lenne valaki megmondaná miért nem jó meg hogy hogy javítsam ki. 😊

Frenkie: Nem nagyon érzem vrayt. Vagyis egy szintig megy de amikor ideáig eljutok sosem tudom hogyan kéne még alakítani a shadereken. Esetleg valami ötlted van min állítsak? És persze mit állítsak?

na akkor a kép.

www.gaborhertelendy.com

azert annyira nem rossz az a mental.

youth
Ja <#szomoru1>

Youth

mi folyik itt kerem mayasok ? Maxot hasznaltok renderelesre? 😊)

oryon
Csináltam tesztet: a mostani gépemen már kevesebb mint a fele idõ alatt lerenderelte úgyan azt a jelenetet, de majd még optimalizálom is.

Oryon

FRenkie
A séderek még nem a legfrankóbbak.

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

oryon
Még mindig dögös, de a környezet hiányzik.
De legalább nem fapadló 😄
Jól néz ki most is.

Oryon

Mayer
Na egy új kép. Nem haladtam semmit 😊. De majd kompozitálni fogom meglátjuk mi lesz belõle.

Flego: Elfelejtettem múltkor válaszolni. Vray, életbe nem tudnék ilyet mentallal maya alatt 😊.

www.gaborhertelendy.com

fle go
Nahh, bocs hogy csak most valaszolok de eddig nem igen volt idom.
Szerintem eleg jo lett az auto! Par dolgon azert meg modositanek, elsosorban a renderen, tul sotet. Aztan par helyen az illeszteseken kicsit finomitanek, pl elol motorhaztetonel, hatul csomagtarto lokharito illesztesnel, es javasolnam, mivel mondtad nem akarod kornyezetbe tenni akkor FinalGaterral frankon el lehet erni hogy olyan studio foto hatasu legyen a scene. Az anyagok szerintem jok, a felni nagyon tetszik, csak sokkal jobban ervenyesulne, ha vilagosabb lenne a render. Alapjaba veve nekem tetszik, nincs kulonosebb belekotni valom.
Hat roviden ennyi.Remelem nem voltam tulzottan szorszalhasogato😊

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Minden elismerésem. Ilyenkor úgy érzem,hogy van még mit tanulnom, és nem is keveset.

Penatesz
Ezek a képek nem most készültek, és nem is terveztem, hogy felteszem õket ide, de a találkozón Fle go megkért rá, úgyhogy az igért képek: 01, 02, 03. Remélem Phonix is megtartja a szavát és gyakrabban fog erre járni.

Penatesz

Na nállam végül is megvan, valóban csak vissza kellett kapcsolni. Köszi a segítséget így utólag is.

FRenkie
Egyelõre ezen még nincs mit kritizálni. Legalább illene egy földet szimbolizáló plane-t beraknod, ha már környezetnek nyomát sem látjuk. Több fény is lehetne, mert az autó nagy része tök sötét. Tükrözendõ ojjektumok is kellenének, vagy hdri, hogy tükrözön az a felület. A dofot meg felejtsd el egyelõre, és próbálj meg egy nagyobb rendert.

Hajrá!

FRenkie
Az olyan színû, amilyen a windowsos ablakok. Asztal jobb klikk, tulajdonsaágok, megjelenés, speciális.