Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

egyebkent ebbol mi lesz? vmi animacio? 😊

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

ahhoz kell hogy be legyen zarva a cornell box, de mar megvan.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

oryon
Több rakéta, pár állítgatás.

.: Nagyban - 1024x768 :.

Lehet lemaradt a képem címe: Black & White, avagy sakk-matt helyett döntetlen

Érdemes megszámolni a két oldalon a rakéták számát...asszem többet már csak emiatt sem teszek be.

Oryon

oryon
Alakul 😊

A normalok megfordíthatók, de mivel alapból mindkét felét shade-eli a maya, így feleslegesnek tûnhet...speciális esetben lehet rá szükség, ha erre voltál kíváncsi.

Oryon

oryon
Tetszik, de ez az erõs Dof miatt kicsinek hat a fülesed. Mintha mini makett lenne.
De akkor is jó hangulata van 😄

Oryon

masik cornell
meg van mit javitani rajta, nemtom az inverze normalos dolog megjatszhato e malyaban, mentallal.

nekem bejon, bar szerintem nem tokeletes helyre van pozicionalva a melysegelesseg, < ha meg fejleszteni akarsz rajta.
egy kicsit kozelebb hoznam a fulest es akkor talan jobb lenne.

Mayer
Al: Hehe köszi. A fenét nem tudsz te ilyet csinálni. 😊

Na akkor egy új kép, Yuoth barátomnak köszi a fotóért.

HIRES

www.gaborhertelendy.com

ahogy elnezem itt viszont meg tudod csinalni azt is hogy trukk nelkul a gomb feher legyen... itt figyelembe veszi az ambient erteket, azaz nem kell photoshopozni.
A kisordog nem alszik, ha mar igy belejottem reprodukalom a lehetetlent 😄
a maxos verziot. 😉

oryon
Akkor egy szerény megjegyzés:
Mindig is bíztam a mayában, mert a legnagyobb terhelés alatt sem roskadt össze, így nem szoktam sûrûn menteni...
A napokban megtréfált emiatt. Több órás játszadozás után, tök egyszerû mûveletnél, melyet elötte 101x megcsináltam...fogja magát és szó nélkül kilép. Semmi vészmentés vagy hibaüzenet, hogy "bocsi, le fogok állni"...
Az egy dolog, hogy az én hibám: nem mentettem.

De ha máshonnan nézzük: ha veszek egy méregdrága TV-t, akkor el kell tûrni a felhasználónak, hogy pár naponta lefagy?
Nem, mert visszaviszi a vásárlás helyére és kicserélik/megjavíttatják.
A szoftverrel meg mehetsz ahova akarsz 😄

Oryon

az arnyekoknal ahol felvettem a shadow samplest vedd le, es csak sima 1-1 est allit a ray tracednel a samplesre, es a mental raynel nagyobbat.
igy sokkal szebb az eredmeny. Hogy miert kell mindkettonek bekapcsolva lennie ahogy hogy a masik is mukodjon az rejtely.

youth
Pff tanítani? Azon kívül, hogy tudom hol van a GI-nek a pipa nem sok mindent tudok :/

Youth

"Én várom, hogy megjelenjen a maya 10, hátha abban már jobb lesz az integráció 😊"
nyihahaha 😊
egyebkent az ucsso post mar bolondozas volt.
azert en pirulnek ha te atjonnel max topicba renderelni tanitani 😄

hehe, egyekent tenyleg nem rossz ez maya 😉

youth
"minden mentalos mayas vessen magara!"
nyihaha 😊)))

Pedig jó lenne mayaban szép dolgokat renderelni... :/
Én várom, hogy megjelenjen a maya 10, hátha abban már jobb lesz az integráció 😊

Mindenesetre köszi hogy foglalkoztál a dologgal!

Youth

oryon
Jaja, ideiglenes megoldás, amíg nem csinálok arra külön "meghibásodott" füstöt 😄

Oryon

photon energynek meg mehet egy 500-1000

youth, a "faszkivan" secened tenyleg "FASZKIVAN" a helpben irjak hogy ha azt szeretned hogy a photonjaid normalisan tarolodjanak, akkor ahhoz az kell, hogy ... nem artana ha lenne vastagsaga a falnak... 😊
csinlatam egy ujat (kicsit nehez volt a forgatashoz stb visszaszokni)

Steone, maya 4,4.5-t utan valtottam, mert nekem is "faszkivan" volt.
Azon kevesek koze tartozom akik vegigragtak anno magukat a doksin. Meg mason is.. Szoval sztem egy nagy mellefogas. A maxos polys cucc, lehet tevedek. En azert azt is tartom vmire, idonkent jol jon.
Ami pedig a buglistat illeti, sztem Alias ugyanigy tesz, vagy meg igy sem.
Hulyek lesznek a felhanszalokra hallgatni, talan eppen ezert lett ilyen a felulet, orulok ha latok valamit amikor bejon maya. Tom lehet customizezni 😊
Na mind1, Ez utan ugyis torlom lefele, minden mentalos mayas vessen magara!
😄

Itt a link:

faszkivan 😊

scene

Mayer
Akkor én is véleményezek. Én imádok mayával dolgozni mert minden kéznél van és egy idõ után megszokod a káoszt és nem presenteket katintgatod hanem te állitasz be mindent és ez hatalmas szabadságot ad. Aki még nem próbálta annak nehéz ezt elmagyarázni 😊. Viszont ugyan ez a szabadság az ami a maya árnyoldala is legalábbis nekem meg azoknak akik hasonlóan alacsony szinten vannak mint én, hogy van egy olyan dolog hogy render. És itt bizony akkora a káosz hogyha valaki nem kifejezetten erre specializálódott az elveszett. Jah és ott van a pixar rendermanja. Az is frankó ....annak aki tudja használni 😊. Mindenesetre ezek a problámák áthidalhatóak. Ha állóképrõl meg fényszimulációról van szó akkor ott a geometry transport mayából maxbe és máris lehet vrayel számoltatni...ennyi. Hameg animáció akkormeg nem kell fényszimuláció és MR-el is megoldható egy kis szenvedés árán 😊. Csak át kell gondolni a dolgokat. Továbbá ha maya egy tökéletes software lenne akkor nem lenne szükség a többire nem? 😄 Szal kár is ezen vitázni.

És ami tény hogy nem az a lényeg hogy mennyit szenvedsz a képért hanem az hogy milyen lesz a kép. Ebbõl a szempontból pedig igazad van a bonyolultságot nézve.

www.gaborhertelendy.com

Nenadesz, hát a cégnél 7-es max van, azt hiszem 7.5-re frissítve vagy 7.1-re fene sem tudja, és arra írom a hibákat. Nurbs-ot én sosem használtam, szerintem semmire sem jó. Számomra csak polymodellezésbõl áll a világ, azt kell csinálnom. De az animációs terén is tudna mondani neked szépeket az animátor kolléga. Épp most térnek át mayára, mert a max-al csak a szívás volt. Nekem a max nagyon sokszor fagy, maya nagyon ritkán, szinte sosem. az edge paddingot ami fontos lenne, a melóhoz, már számtalan fórumban kérdeztem de mindenhol csak valami trükközõs javítást mondta, psben javítsam meg ilyenek, a Discreet, vagy most mi a nevük válaszra sem méltatta a bug listánkat, pedig nem 1-2 max van nálunk.
A lényeg ezek a bugok a legújabb maxban vannak az 5ös még nem volt ennyire hibás. Nem akarok flamelni amúgy, nem tudtam, hogy maxozol, nekem éppen csak azzal van a legtöbb bajom, azért írtam. Nem valami elvakult hit miatt mondom,hogy jobb a maya, mert a vak hit ami legtávolabb áll tõlem, ha a maxban minden mûködne amiket említettem, egy szót sem szólnék, nem vagyok én reklám ember.
youth
Akkor már én is had írjam le a véleményemet 😊
Én modellezni mayaban szeretek, valahogy jobban kézre áll. Animációt meg ezt azt kipróbálnék benne, de elmegy a kedvem ha belegondolok, hogy úgyse fogom tudni lerenderelni.
Max tényleg elég letisztult a mayahoz képest, szinte minden egy helyen, nem kell megnyitni 10 ablakot csak hogy beállítsak 1 valamit.
Ennek ellenére szeretnék a mayaval jobban megismerkedni, hátha egyszer hasznomra válig. De mint mindent ezt se úgy kezelem, hogy ez kell na akkor fuck max 😊)) ott az XSI is az is egy remek progi... Szóval még az elején vagyok úgyis ki kell próbálni mindent.
Ha mayaban menne a render, akkor minden jó lenne, dehát ugye nem megy 😊

Nenad várom a képet 😊

Youth

youth
Balhé van!!! 😊

Youth

Aldaryn
Hmm... a lefelé zuhanó rakétának az oldalából jön a tolósugár... direkt? 😊

per aspera ad astra

marmint 7>7.5

vhogy az az erzesem hogy most egy sulyos flameles veheti kezdetet.
de inkabb csa annyit mondok baratom, nem csak polymodellezesbol all a vilag..
Foleg nem egy ekkora packagenel. semmit sem ersz a modellezo tooljaiddal ami azert igy vagy ugy bugos rendesen>(foleg maya nurbs) ha nem tudod rendesen megjeleniteni azt amit szeretnel, vagy ugy hogy vert izzadsz, ahogy lathatod, youth sem tegnap kezdte de meg egy cornell boxot sem tud lerenderelni es nem azert mert hulye, hanem mert hulyere van bonyolitva.
Ami maxot es az irasodat illeti, ez kb v4-5 re lehet igaz, ha megnezzuk a 7.5t... az eltelt egy eb alatt a kb 5x fagyott, maya ma reggel ota, legalabb 3x.
Na fejezzuk ezt be...

Nenadesz,a ritka igénytelen software nekem a maxot juttatja eszembe.
Olyan eszközökkel és parancsokkal amik nem mûködnek, edge padding, walk to closes face, a face szelektálási gondok stb. Uv-zés közben nem lehet látni a kiterített uv-t és sorolhatnám még. Maxhoz képest a mayával egy álom dolgozni.
youth kezdheted gyujteni a pirositot! 😄
most megint melozom, de este lokok kepet...
egyebkent nem fikazaskent, de maya tenyleg rikta igenytelen szoftverre notte ki magat (maya 6.5), ez a felesleges minden linkelheto mindennel, ez annyira szetszorta es kaotikussa tette az egesz rendszert. A rengeteg inkompatibilitas, ez mukodik abban es nem mukodik abban (renderer, shadows, megszoritasok, workaroundok, ez komolyan nevetseges, full kaosz) stb stb, haat, nemtom tisztelt profik mire hasznaljak, de en nem dolgoznek vele semmi penzert.

oryon
Új háttér, új kompozíció, több rakéta, stb.

Renderidõ: 3 perc : 21 ms

Oryon

oryon
Egyértelmû, ezért dof-ot egyáltalán nem használtam 😄
Amit látsz az motionblur, amibõl egy pici azért kellhet, szerintem 😊
Igaz, most az is erõs, de visszaveszem.
Háttér is lecserélés alatt van 😊
Köszi.

Oryon

Penatesz
Igazad van, tényleg el vannak csúszva egymáshoz képest kicsit az elemek. Lehet hogy a renderen még fogok változtatni, esetleg beteszek egy plusz lámpát, hogy kevésbé legyen sötét, de a modellen nem fogok változtatni, mivel egy teljesen újba akarok kezdeni, itt pedig túl sok a hiba, hogy érdemes legyen folytatni.

Penatesz

Penatesz
Nem tudom,hogy milyen elgondolást követtél, de a svenkelés-nek pont az lenne a lényege, hogy a rakéták élesek, a háttér pedig elmosódó, ezzel is kiemelve a rakéták fontosságát, és akkor nem kalandozik el a szem a szép égbolton és a napsütötte felhõkön. Szerintem a közeli rakétákra egyáltalán ne használj dof-ot, a távolabbiakra is csak módjával.

Penatesz

oryon
Volt idõm és folytattam...jelenleg itt tartok, de továbblépni már nemigen tudok.
Kritikát, véleményt plz!

Renderidõ: 2 perc 48 ms /2500+ Barton, 512MBRam/

Oryon

youth
Na próbáltam spórolni ahol lehet, így renderidõ 5 perc:

És a második az original.
Na mostmár tényleg alszom.

Youth

youth
Na ennyi tellett tõlem ma:

Renderidõ kereken 20 perc. :/
Na joccakát Béla! holnap folytatjuk 😊

Youth

youth
nincs default light, kikapcsoltam. Még egy próba és megyek aludni 😊

Youth

egyebkent ez ugy nez ki mintha defult light be volna kapcsolva, es masik pilacs nem kapcsolna ki. Na de majd holnap megnezem, addigra lecsorog a maya trial. 😊
sztem inkabb aludj

youth
Szerintem ott hibázom, hogy rosszul kötöm össze a dolgokat... Most mindegyik shaderhez bekötöttem a lámpát, de tuti valamit elcseszhettem. Ez máshol alapból jó, nem kell kötögetni... :/

Youth

este mar nem lesz mayam, holnap delutan nezem, mert delelott mast csinalok.

faszkivan.mb 😄

youth
Itt a kép:

renderidõ 2:33 perc, de nemtom sötétíteni a képet, bármit állítok ilyen élénk sárga a cucc...

Itt a mayas fájl:
http://dvision.hu/faszkivan.mb

Youth

youth
Még finomítgatok de nem nagyon tudok... Oké mindjárt.

Youth

lokjed a kepet.

oryon
Ezt megoldhatod Omnival, melynél bekapcsolod az Area Light-ot.

Oryon

en sima standardot hasznaltam...
jelentos minoseg ugrast csak a radius csokkentesevel lehet elerni.
Az meg zajosodik nagy fg sample erteknel is. De azert ez joval jobb.
(egyebkent az elozo kepeken a teapot belelog a gombe)

32 perc

youth
Lehet hogy MR-es shaderekkel kéne játszani???

Youth

youth
Mindjárt mutatok képet, hát én nagyon kezdõ vagyok...

Youth

bocsanat, jelen esetben, 'area'spot.
😊

ez nem area light, megsugom mental rayben nincsen originale area light (legalabb en meg nem hallottam rola), ez egy omni light amelyben az arnyekolas az ami area elven mukodik,es kulon parametereket igenyel.Ennel fogva szoktak, nem tul helyesen area omninak, vagy area spotnak hivni.

youth
eleve mayaban are light nem tud photonokat lõni :/

Youth

youth
😊
Kimentenéd OBJ-ba? megpróbálom én is má mayaban.

Youth

szerzek egy mayat vhonnan, de nagyon fogtok pirulni...