Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
.: Nagyban - 1024x768 :.
Lehet lemaradt a képem címe: Black & White, avagy sakk-matt helyett döntetlen
Érdemes megszámolni a két oldalon a rakéták számát...asszem többet már csak emiatt sem teszek be.
Oryon
A normalok megfordíthatók, de mivel alapból mindkét felét shade-eli a maya, így feleslegesnek tûnhet...speciális esetben lehet rá szükség, ha erre voltál kíváncsi.
Oryon
De akkor is jó hangulata van 😄
Oryon
meg van mit javitani rajta, nemtom az inverze normalos dolog megjatszhato e malyaban, mentallal.
egy kicsit kozelebb hoznam a fulest es akkor talan jobb lenne.
Na akkor egy új kép, Yuoth barátomnak köszi a fotóért.
HIRES

www.gaborhertelendy.com
A kisordog nem alszik, ha mar igy belejottem reprodukalom a lehetetlent 😄
a maxos verziot. 😉
Mindig is bíztam a mayában, mert a legnagyobb terhelés alatt sem roskadt össze, így nem szoktam sûrûn menteni...
A napokban megtréfált emiatt. Több órás játszadozás után, tök egyszerû mûveletnél, melyet elötte 101x megcsináltam...fogja magát és szó nélkül kilép. Semmi vészmentés vagy hibaüzenet, hogy "bocsi, le fogok állni"...
Az egy dolog, hogy az én hibám: nem mentettem.
De ha máshonnan nézzük: ha veszek egy méregdrága TV-t, akkor el kell tûrni a felhasználónak, hogy pár naponta lefagy?
Nem, mert visszaviszi a vásárlás helyére és kicserélik/megjavíttatják.
A szoftverrel meg mehetsz ahova akarsz 😄
Oryon
igy sokkal szebb az eredmeny. Hogy miert kell mindkettonek bekapcsolva lennie ahogy hogy a masik is mukodjon az rejtely.
nyihahaha 😊
egyebkent az ucsso post mar bolondozas volt.
azert en pirulnek ha te atjonnel max topicba renderelni tanitani 😄
hehe, egyekent tenyleg nem rossz ez maya 😉
nyihaha 😊)))
Pedig jó lenne mayaban szép dolgokat renderelni... :/
Én várom, hogy megjelenjen a maya 10, hátha abban már jobb lesz az integráció 😊
Mindenesetre köszi hogy foglalkoztál a dologgal!
Youth
csinlatam egy ujat (kicsit nehez volt a forgatashoz stb visszaszokni)
Steone, maya 4,4.5-t utan valtottam, mert nekem is "faszkivan" volt.
Azon kevesek koze tartozom akik vegigragtak anno magukat a doksin. Meg mason is.. Szoval sztem egy nagy mellefogas. A maxos polys cucc, lehet tevedek. En azert azt is tartom vmire, idonkent jol jon.
Ami pedig a buglistat illeti, sztem Alias ugyanigy tesz, vagy meg igy sem.
Hulyek lesznek a felhanszalokra hallgatni, talan eppen ezert lett ilyen a felulet, orulok ha latok valamit amikor bejon maya. Tom lehet customizezni 😊
Na mind1, Ez utan ugyis torlom lefele, minden mentalos mayas vessen magara!
😄
Itt a link:
faszkivan 😊
scene
És ami tény hogy nem az a lényeg hogy mennyit szenvedsz a képért hanem az hogy milyen lesz a kép. Ebbõl a szempontból pedig igazad van a bonyolultságot nézve.
www.gaborhertelendy.com
A lényeg ezek a bugok a legújabb maxban vannak az 5ös még nem volt ennyire hibás. Nem akarok flamelni amúgy, nem tudtam, hogy maxozol, nekem éppen csak azzal van a legtöbb bajom, azért írtam. Nem valami elvakult hit miatt mondom,hogy jobb a maya, mert a vak hit ami legtávolabb áll tõlem, ha a maxban minden mûködne amiket említettem, egy szót sem szólnék, nem vagyok én reklám ember.
Én modellezni mayaban szeretek, valahogy jobban kézre áll. Animációt meg ezt azt kipróbálnék benne, de elmegy a kedvem ha belegondolok, hogy úgyse fogom tudni lerenderelni.
Max tényleg elég letisztult a mayahoz képest, szinte minden egy helyen, nem kell megnyitni 10 ablakot csak hogy beállítsak 1 valamit.
Ennek ellenére szeretnék a mayaval jobban megismerkedni, hátha egyszer hasznomra válig. De mint mindent ezt se úgy kezelem, hogy ez kell na akkor fuck max 😊)) ott az XSI is az is egy remek progi... Szóval még az elején vagyok úgyis ki kell próbálni mindent.
Ha mayaban menne a render, akkor minden jó lenne, dehát ugye nem megy 😊
Nenad várom a képet 😊
Youth
de inkabb csa annyit mondok baratom, nem csak polymodellezesbol all a vilag..
Foleg nem egy ekkora packagenel. semmit sem ersz a modellezo tooljaiddal ami azert igy vagy ugy bugos rendesen>(foleg maya nurbs) ha nem tudod rendesen megjeleniteni azt amit szeretnel, vagy ugy hogy vert izzadsz, ahogy lathatod, youth sem tegnap kezdte de meg egy cornell boxot sem tud lerenderelni es nem azert mert hulye, hanem mert hulyere van bonyolitva.
Ami maxot es az irasodat illeti, ez kb v4-5 re lehet igaz, ha megnezzuk a 7.5t... az eltelt egy eb alatt a kb 5x fagyott, maya ma reggel ota, legalabb 3x.
Na fejezzuk ezt be...
Olyan eszközökkel és parancsokkal amik nem mûködnek, edge padding, walk to closes face, a face szelektálási gondok stb. Uv-zés közben nem lehet látni a kiterített uv-t és sorolhatnám még. Maxhoz képest a mayával egy álom dolgozni.
most megint melozom, de este lokok kepet...
egyebkent nem fikazaskent, de maya tenyleg rikta igenytelen szoftverre notte ki magat (maya 6.5), ez a felesleges minden linkelheto mindennel, ez annyira szetszorta es kaotikussa tette az egesz rendszert. A rengeteg inkompatibilitas, ez mukodik abban es nem mukodik abban (renderer, shadows, megszoritasok, workaroundok, ez komolyan nevetseges, full kaosz) stb stb, haat, nemtom tisztelt profik mire hasznaljak, de en nem dolgoznek vele semmi penzert.
Oryon
Amit látsz az motionblur, amibõl egy pici azért kellhet, szerintem 😊
Igaz, most az is erõs, de visszaveszem.
Háttér is lecserélés alatt van 😊
Köszi.
Oryon
Penatesz
Penatesz
Kritikát, véleményt plz!
.: Nagyban - 1024x768 :.
Renderidõ: 2 perc 48 ms /2500+ Barton, 512MBRam/
Oryon
És a második az original.
Na mostmár tényleg alszom.
Youth
Renderidõ kereken 20 perc. :/
Na joccakát Béla! holnap folytatjuk 😊
Youth
sztem inkabb aludj
Youth
renderidõ 2:33 perc, de nemtom sötétíteni a képet, bármit állítok ilyen élénk sárga a cucc...
Itt a mayas fájl:
http://dvision.hu/faszkivan.mb
Youth
jelentos minoseg ugrast csak a radius csokkentesevel lehet elerni.
Az meg zajosodik nagy fg sample erteknel is. De azert ez joval jobb.
(egyebkent az elozo kepeken a teapot belelog a gombe)
32 perc
😊