Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz
a photon mappingnal miutan kilotte az osszes photont megbecsulje elore az irradiance erteket (fg nelkul...) a photon pontjainal, igy bar ez is eltarte egy kis ideig a FInal Gathergez meg kevesebb minta kell. Ami osszesegeben gyorsabb renderidot eredmenyezhet.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
adott ponton, veletlenszeruen sugarakat lovunk ki a kapott eredmenyeket atlagoljuk vmilyen modon es a kapott ertek a pixel irradiance erteke. Photon map felgyorsitja ezt, mivel egy sokkal gyorsabb eljaras, csak eppen nem eleg pontos. Viszont fg vel szamolni tobb bouncet nagyon lassu lenne, ezert jo a photon map, mivel azert eleg jol meg lehet becsulni az indirect illuminacios ertekeket, es igy fg sokkal kevesebb sugarral is megelegszik a sima(nem zajos) vegeredmeny erdekeben.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
\"There are only four questions of value in life, Don Octavio. What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for? And what is worth dying for? The answer to each is the same.\"
\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"
Ha tud valaki segíteni akkor igen hálás lennék. Elõre is köszi!
www.gaborhertelendy.com
Szerintem egyelõre modellezz sokat, amit találsz tárgyat a közeledben, azt csináld meg. Ne foglalkozz még szimulációval, animációval, sõt, még a renderelést is pihentesd egy picit. Ha bármi segítség kell, írj, tudunk segíteni, és fogunk is!
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
remélem tudtok segíteni<#duma>#duma>
A könyv az a nagyon alapokat mondja el sztem. Azzal talán megalapozhatod a tudásodat de ne várj egyböl csodákat 😊
ahhoz azért sokkal több gyakorlás kell mint amit a könyv nyújt 😊 ráadásul a könyv sztem nagyon fontos címszavakat nem említ meg amit azért nem árt tudni 😊
ez van... marad a net és a neten található tonnányi tutor 😊
Még az biztos hogy sok kérdéssel fogok hozzátok fordulni.
A címe: Black & White, avagy sakk-matt helyett döntetlen.
13 fekete - 13 fehér rakéta küzdelme az "igazságért", ami mint tudjuk legtöbbször az erõsségen alapul.
Amit te mondasz az már Al koppintása lenne és az kerülendõ. Nem szabad a Master mûvét bármilyen formában meggyaláznom 😊
Bevallom, hogy tetszett a mûve, de ez az ötletem máshonnan ered...
Frenkie: persze, ez még mind teszt...most jöhet a füst tovább dolgozása, rakéták megcsinálása szépre és a háttér átfestése 😊
Oryon
Csináltam egy ilyet. Remélem nem csak nekem fog tetszeni! A véleményekre azért kívábcsi vagyok.
elöbb utóbb (inkább utóbb) a végére érek majd modellem textúrázásának és majd az óceánon kéne gondolkodnom....de még nem sûrûn használtam. Illetve használtam de nem profin 😊 és most tényleg realisztikusra akarok mindent, szóval nekem nem simán egy normális óceán beállítás kéne mert azt össze hozni nem vészes, de minden ami egy igaz vízhez kellhet 😊 ha van valaki az légyszi jelentkezzen nálam MSN-en és segítsen egy-két dologban..ott részletezem 😊
Köszi elöre is minden segítséget
apropó MSN címem: [email protected]
rendering menüszett, render/cancel batch render
És ilyen GI+FG-vel:
Tudom, a minõségén még kéne javítani, de perpill ennyire volt idõm, a renderek kb 5 percesek voltak. Nekem a GI verzió jobban tetszik...
Egyébként ctrl+alt+delete azt csá 😄.
www.gaborhertelendy.com
Srácok, amit itt cornell box témakörben összehoztatok, hát nem vagytok semmik😊
Nenad, azért kicsit a mayás társadalom javára váljon a "párbajotok", légyszíves írd már le, hogy mit hogy csináltál maya-ban, milyen értékeket stb. Hátha tanulunk belõle valamit😊
még mindig nincs kész, mert lusta vagyok és aludtam a hétvégén mint a nyúl.
csak azt nem tom a hétvége alatt miért lettek a maxos ikonjaim feketék
De akkor is v-ray 2 kattos renderelõ 😊 és ez tetszik. De azért megpróbálok megint nekimenni az MR tanulásának...
Youth
semmi mr shader.
Flegos, passz.
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
De ha én ott seggelek elõtte, attól még nem tudok rájönni mit kéne beállítani, érted nem vagyok tisztában a bonyibb dolgokkal :/ Meg gondolom MR a saját shadereit szereti és akkor köthetek be minden szart
Youth
itt a vege. Sztem itt a kulonbseg alapvetoen a pilacsbol, meg az arnyekkepzesbol fakad, ahogy maya ill max atkuldi az infot.
Szoval kijelenthetjuk hogy nemi seggeles utan mayaban is lehet ugyanolyan szepet renderelni mint maxban, mental rayel.
csokolom
😊
Kb arrol ment a vita, intel vagy AMD proci😊)) olvastam itt olyat is asszem Stone irta hogy (bocs ha tevedek)nurbsot meg sose hasznaltam de szerintem semmire se jo..Hmmmm hat nem tudom hogy nyilatkozhat valaki olyan dologrol amit meg soha nem is probalt, ez olyan Oregem mitha a drogot sose probaltad volna, de kioktatsz egy olyan fazont aki mar agyon lotte magat! Az eszem megall!! EZZEL NEM AZT AKARTAM MONDANI HOGY DROGOZNI JO DOLOG!!!!!!!!!!!!Csak pelda volt.En szemely szerint megszerettem a mayat, de csak modellezesre, akar nurbs akar poly, valahogy masabb mint a max, es texturazas, viszont renderelni egy normalis kepet nem sikerul benne, de ez lehet az en tudatlansagom, maxban eleg jokat renderelek (asszem) de texturazni mar nehezkesebb nekem. Na 100 szonak is egy a vege kinek mi tetszik hasznalja azt nemdebar, altalaban ugy is a vegeredmeny szamit😉)
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
Azonkivul a masodik kepen van 6. fal is (teljesen zart a cornell)
normalossal meg se probalkozz, nem eszi meg mental normalisan.
csak camera clip.
Youth
igaz ez csak egy gyors tesztrender de latszik a lenyeg. A feher anayagokkal csaltam, ambientel vilagositottam oket egy kicst.
a cornell bezarasat vegul soliddal csinaltam meg, mert az egyoldalas teleszemetelte a kepet, es a vagast camera clipel.
mayacornell
Majdnem tokugyanugy nez ki a mayas render! 😊
Ajánlom figyelmedbe Abbys: The first strike címû alkotást 😊
\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"
Youth