Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Éve ez a problémám..:Merõlegessé akarom tenni a manipulátort a ferde felületemre..ezt hogy eszközöljem srácok???? pls help

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

mayas mental rayben van mod arra hogy tovabb gyorsitsd ezt, asszem a precalculate photon lookup vagy mi a neve, amivel ra lehet venni mentalt hogy
a photon mappingnal miutan kilotte az osszes photont megbecsulje elore az irradiance erteket (fg nelkul...) a photon pontjainal, igy bar ez is eltarte egy kis ideig a FInal Gathergez meg kevesebb minta kell. Ami osszesegeben gyorsabb renderidot eredmenyezhet.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

final gather egy qmc varians. Tok ugyanaz az elve mint brazilban a regathernek, vagy vrayben az a photon map pontositasanak irradiance mappal, ami szinten egy modositott qmc. Alapvetoen minden renderernek (gi) ez az alapja.

adott ponton, veletlenszeruen sugarakat lovunk ki a kapott eredmenyeket atlagoljuk vmilyen modon es a kapott ertek a pixel irradiance erteke. Photon map felgyorsitja ezt, mivel egy sokkal gyorsabb eljaras, csak eppen nem eleg pontos. Viszont fg vel szamolni tobb bouncet nagyon lassu lenne, ezert jo a photon map, mivel azert eleg jol meg lehet becsulni az indirect illuminacios ertekeket, es igy fg sokkal kevesebb sugarral is megelegszik a sima(nem zajos) vegeredmeny erdekeben.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

A Final Gather teljesen más elven mûködik, nem fotonokat használ, csupán a színtartományokkal babrál, illetve azt tartja fényforrásnak. A mental ray-nél mindkettõ együttes használatát ajánlják a megfelelõ minõség elérésére.

\"There are only four questions of value in life, Don Octavio. What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for? And what is worth dying for? The answer to each is the same.\"

FRenkie
GI+FG ? Ezt nem értem. A final gather már nem globális illumináció önmagában?

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

Magoo
a kamera tulajdonságaiban kapcsold ki azt kész 😊

xelag
ja,most már tudom,és hogy lehet leszedni a perspektívikus nézetrõl a renderable-t?
xelag
hol lehet ezt a renderablet megnézni?<#confused>(hát én ilyen hülye vagyok,bocs
Sziasztok. Ismét egy kis segítség kellene. Van egy MAX-os file amit szeretnék megnyitni de nem megy. Mindenféle dll hibával elszáll (MAX alatt) Szügségem lenne egy converterre amivel át tudnám alakítani az egészet valamilyen Maya álltal ismert formátumba. Ja a file max kiterjesztéssel bír.
Ha tud valaki segíteni akkor igen hálás lennék. Elõre is köszi!

xelag
azt hogy tudom kiküszöbölni,mert még ezt sem értem amit modasz,Hova van két kamera berakva,vagy mi?
Magoo
2 kamera van beadva renderable-nek ennyi a baj...

xelag
pedig a videó tutorialt meg mindent jól követtem
xelag
De szerintem hülye vagyok hozzá
xelag
Én a render globals-ba mindent jól átálítottam,az image file output/camera,és ott beállítottam,de nem jó
Mayer
Azért az alap perspektivikus kamerát rendereli mert a render globalsban az van beállítva. A batch fender nem az alapján választja meg a kamerát hogy melyik nézetben dolgoztál hanem az alapján hogy mi van beállítva a render globalsban. Ha azt átállítod jó lesz.

www.gaborhertelendy.com

Peetmaya
Xelag, szerintem ezt majdnem mindenrõl el lehet mondani, hogy sose szabad bonyolult dologgal kezdeni. Szépen apránként kell megtanulni a részleteket, jól begyakorolni, hogy rutin szerûen menjen, és utána tovább lépni. Ne akarj mindent egyszerre megcsinálni, mert hirtelen azon veszed észre magad, hogy ez nem is olyan egyszerû, és elmegy tõle a kedved. Pedig ha lassan, lépésrõl lépésre haladsz, akkor rájössz, hogy nem is olyan nehéz a dolog, csak érezni kell az ízét, de az csak gyakorlással fog menni.
Szerintem egyelõre modellezz sokat, amit találsz tárgyat a közeledben, azt csináld meg. Ne foglalkozz még szimulációval, animációval, sõt, még a renderelést is pihentesd egy picit. Ha bármi segítség kell, írj, tudunk segíteni, és fogunk is!

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

xelag
mindegy,ha már megvettem akkor azért elolvasom hogy némi alapot tudjak,de utána én is a netre bíznám magam,mert ott nagyon sokmindent meglehet tanulni.
xelag
Már megint van valami,a maya a 3d világa könyvbõl az elején a tengeres jelenetnek a végén tartok amikor renderelni kell,és nincs más hátra,de amikor beállítom a dolgogat(renderbeállításokat)anti-aliasning,motion blur,ezek mind jól mentek,de amikor az image file output beállításaiban van egy olyan hogy camera,hogy melyik részét renderelje,oldalról vagy perspektívikus nézetben stb,én a BoatCamera-ra nyomtam hogy olyan legyen mintha a hajóba ülnék,de ha elkezdem renderelni (batch render),AKKOR IS PERSPEKTÍVIKUSBA RENDERELI. (mi a fa................................................. lehet ....meg<#violent><#violent><#violent><#violent><#violent><#violent><#violent><#violent>
remélem tudtok segíteni<#duma>
Magoo
xelag!
A könyv az a nagyon alapokat mondja el sztem. Azzal talán megalapozhatod a tudásodat de ne várj egyböl csodákat 😊
ahhoz azért sokkal több gyakorlás kell mint amit a könyv nyújt 😊 ráadásul a könyv sztem nagyon fontos címszavakat nem említ meg amit azért nem árt tudni 😊
ez van... marad a net és a neten található tonnányi tutor 😊

xelag
Vagy arra ne építsek hogy egybõl már a 3d modell behelyezése a képre?
xelag
mire ne építsek,a könyvre?Akkor szar a könyv vagy mi?
oryon
Nemigen írta le. Pontosabb csak pár szó az elméletrõl. Jobb ha nem arra építesz 😄

Oryon

xelag
Aki már kiolvasta a maya a 3d világa címû könyvet az mondja már meg hogy lessz e benne arról szó hogy hogyan kell egy filmbe vagy képre egy 3ds modellt helyezni,mert ha nem akkor majd tõletek kérdezem meg.
xelag
ok,sikerült,hála nektek,legalább ezt is tudom 😄
Még az biztos hogy sok kérdéssel fogok hozzátok fordulni.
oryon
A koncepción nem szeretnék változtatni, mert ezt találtam ki és ezt szeretném megvalósítani minél szebbre. Persze sokaknak nem fog tetszeni, de nem tudok vele mit tenni. Szerintem nem járható út, ha csak a mások ötleteit csinálom meg...az már nem én lennék. Majd fejlõdöm, egyenlõre az elsõ befejezni szándékozó mûvem készítem 😊
A címe: Black & White, avagy sakk-matt helyett döntetlen.
13 fekete - 13 fehér rakéta küzdelme az "igazságért", ami mint tudjuk legtöbbször az erõsségen alapul.

Amit te mondasz az már Al koppintása lenne és az kerülendõ. Nem szabad a Master mûvét bármilyen formában meggyaláznom 😊
Bevallom, hogy tetszett a mûve, de ez az ötletem máshonnan ered...

Frenkie: persze, ez még mind teszt...most jöhet a füst tovább dolgozása, rakéták megcsinálása szépre és a háttér átfestése 😊

Oryon

xelag
köszönöm szépen a választ,amúgy kerestem ilyet,de nem találtam.Majd megnéze,de biztos igazatok van
oryon
Nagyon ütõs. Az ég az 2D-s munka vagy maya? 😊

Oryon

sword
Csináltam egy ilyet. Remélem nem csak nekem fog tetszeni! A véleményekre azért kívábcsi vagyok.

fellokom kesobb a scenet.

Magoo
van valaki aki totál otthon van Mayaban óceán ügyben? 😄
elöbb utóbb (inkább utóbb) a végére érek majd modellem textúrázásának és majd az óceánon kéne gondolkodnom....de még nem sûrûn használtam. Illetve használtam de nem profin 😊 és most tényleg realisztikusra akarok mindent, szóval nekem nem simán egy normális óceán beállítás kéne mert azt össze hozni nem vészes, de minden ami egy igaz vízhez kellhet 😊 ha van valaki az légyszi jelentkezzen nálam MSN-en és segítsen egy-két dologban..ott részletezem 😊
Köszi elöre is minden segítséget
apropó MSN címem: [email protected]

Peetmaya
Xelag:
rendering menüszett, render/cancel batch render

Peetmaya
Na én is kipróbáltam, ilyen lett simán csak FG-vel:

És ilyen GI+FG-vel:

Tudom, a minõségén még kéne javítani, de perpill ennyire volt idõm, a renderek kb 5 percesek voltak. Nekem a GI verzió jobban tetszik...

Mayer
cancel batch render. Ott van a render fülben.

Egyébként ctrl+alt+delete azt csá 😄.

www.gaborhertelendy.com

xelag
Sziasztok,azt szeretném megkérdezni hogy a batch rendert hogyan lehet leállítani,mertelakarom menteni tif-ben a jelenetet,de bármit nyomok nem hagyja abba,amúgy tudom hogy kezdõ kérdés.
Peetmaya
Steone, ez továbbra is nagyon tetszik, várom a végkifejletet, és ne legyél alvó nyúl😊

Srácok, amit itt cornell box témakörben összehoztatok, hát nem vagytok semmik😊
Nenad, azért kicsit a mayás társadalom javára váljon a "párbajotok", légyszíves írd már le, hogy mit hogy csináltál maya-ban, milyen értékeket stb. Hátha tanulunk belõle valamit😊

FRenkie
Az ég bitang jó lett! Az szerintem már tökéletes.

fogadó a nyúlhoz WIP
még mindig nincs kész, mert lusta vagyok és aludtam a hétvégén mint a nyúl.
csak azt nem tom a hétvége alatt miért lettek a maxos ikonjaim feketék
youth
Megadom magam, nyertél.
De akkor is v-ray 2 kattos renderelõ 😊 és ez tetszik. De azért megpróbálok megint nekimenni az MR tanulásának...

Youth

tesokam, sima lambertoval keszult 😊
semmi mr shader.

Flegos, passz.

fle go
nenad nekem egy kepedet se sikerul megnyitnom, vajh miert?

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

youth
Most ürsz mi? 😊
De ha én ott seggelek elõtte, attól még nem tudok rájönni mit kéne beállítani, érted nem vagyok tisztában a bonyibb dolgokkal :/ Meg gondolom MR a saját shadereit szereti és akkor köthetek be minden szart

Youth

finale

itt a vege. Sztem itt a kulonbseg alapvetoen a pilacsbol, meg az arnyekkepzesbol fakad, ahogy maya ill max atkuldi az infot.
Szoval kijelenthetjuk hogy nemi seggeles utan mayaban is lehet ugyanolyan szepet renderelni mint maxban, mental rayel.
csokolom
😊

fle go
Hat szep kis tortenetet hoztatok itt ossze nem mondom😊))
Kb arrol ment a vita, intel vagy AMD proci😊)) olvastam itt olyat is asszem Stone irta hogy (bocs ha tevedek)nurbsot meg sose hasznaltam de szerintem semmire se jo..Hmmmm hat nem tudom hogy nyilatkozhat valaki olyan dologrol amit meg soha nem is probalt, ez olyan Oregem mitha a drogot sose probaltad volna, de kioktatsz egy olyan fazont aki mar agyon lotte magat! Az eszem megall!! EZZEL NEM AZT AKARTAM MONDANI HOGY DROGOZNI JO DOLOG!!!!!!!!!!!!Csak pelda volt.En szemely szerint megszerettem a mayat, de csak modellezesre, akar nurbs akar poly, valahogy masabb mint a max, es texturazas, viszont renderelni egy normalis kepet nem sikerul benne, de ez lehet az en tudatlansagom, maxban eleg jokat renderelek (asszem) de texturazni mar nehezkesebb nekem. Na 100 szonak is egy a vege kinek mi tetszik hasznalja azt nemdebar, altalaban ugy is a vegeredmeny szamit😉)

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

ennel direkt igy csinaltam, mert sztem kell az a kis tulfeher "csillanas" az egeszseghez, egyebkent ott sem a gi eg be, a spot pilacsot huztam fel. meg mivel ott quadratic decay van kellet huzni fel a multipliert.

Azonkivul a masodik kepen van 6. fal is (teljesen zart a cornell)
normalossal meg se probalkozz, nem eszi meg mental normalisan.
csak camera clip.

youth
Hogyhogy nem égett be a fal? Mint ennél: Beégett biza

Youth

na jo 😊
igaz ez csak egy gyors tesztrender de latszik a lenyeg. A feher anayagokkal csaltam, ambientel vilagositottam oket egy kicst.

a cornell bezarasat vegul soliddal csinaltam meg, mert az egyoldalas teleszemetelte a kepet, es a vagast camera clipel.

mayacornell

megfejtettem a titkot, de majd csak holnap, mert faradt vagyok.
Majdnem tokugyanugy nez ki a mayas render! 😊

FRenkie
A raKÉTA megérdemelne pár részletet...
Ajánlom figyelmedbe Abbys: The first strike címû alkotást 😊

youth
Én olyan képet nyomnék errõl, hogy egy rakétát követ és látni mellette a többi rakétát, mintha menne a csord a cél felé 😊

Youth

oryon
Neeem. Eredetileg egy képnek szánom.
Bár ha másnak is tetszik majd, lehet poénból kiszámoltatom 😄

Oryon