Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ThomasGins
Kéész😊

\"So always look on the bright side of death\"

FRenkie
Egész gyûjteményed lesz a happy birthday témából. 😊

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

Magnificat
Jaja, Boldog szülinapot

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

(mayaval keszult..) 😊

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

remelem jol ertelmeztem honnan a nicked 😊

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Magnificat
amúgy tetszik 😄

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Magnificat
semmi gond... csak gondoltam szólok... Köszi, hogy kitettétek... Majd még csinálok ilyeneket 😄

oryon
Létezik, Maya a 3D világa címmel.
Kimondottan kezdõknek tudom ajánlani.

Oryon

oryon
Bocsi, nem vagyok realtime 😊
Csak akkor tudtam szerkeszteni, amikor kikderült végre...és arról csak most kaptam értesítést.

Elnézésedet kérjük a kellemetlenségekért. Már ott a link 😊

Oryon

Magnificat
oryon: nem lehet letölteni a videómat, mert nincs link hozzá 😄 Vagy csak én nem találtam 😄

Magnificat
Jobb klikket nyomvatartod a poly objektumon, és így ki tudod választani, hogy face, exde, vertex... Ha vissza akarsz térni, akkor object mode

Hello mindenki új vagyok a fórumon illetve a mayában is!!!
És szeretném megkérdezni ,hogy hogyan tudok vertexet elõhozni mert elötte a milkshaet használtam és abban alapbol ott volt oldal hogy vertex azt leraktam majd összekötöm és akkor kész is egy alakzat nah hát gondolom itt is így van ezért kérem segítségeeket hol találom a facet meg a vertexet!
meg ha tud valai talán nem létezik-e valamien könyv majához ?
Sonajk @:o)
Lehet, hogy valaki ezt az oldalt még nem ismeri.

\"Kétfajta embert ismerek. Az egyiket már szállítottam, a másikat ezután fogom.\" [Sonajk @:o) a mentős]

oryon
Boldog Szülinapot Mookid! 😊

Oryon

uP! 😉

Magnificat
a snapping magnets az az, hogy pl poly slice toolnál kicsit "ráugrik" az edge felezõvonalára, ha az érték 1, a harmadalóra, ha kettõ...stb... szóval így könyebb pontosan harmadolni mondjuk a face-t...
A tolerance meg asszem az, hogy mekkora távról ugorjon rá erre a pontra... Ha nagyon magas, akkor tényleg csak az õ által megadott pontokra enged tenni...

mit jelent a "snapping magnets" és a "snapping tolerance"?

http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99

re Magnificat sajn os nem jött össze összehúta a lyukat de nem eléggé ,csak kisebb lett 😞

kipróbáltam a create ocean-t egyelõre elég gagyi lett, sokat kell még állítani rajta.Oryon amit írtál linket nem bizonyult jónak szinte mind döglött volt azon az oldalon.
oryon
Hát nem tudom, nekem úgy 25-30 közöttinek tünt 😄

Bár épp a minap láttam egy 20-25 éves "munkatársat"...a végére ki is derült, hogy csak 14 és nyeltem egy nagyot 😄
A poén, hogy nem csak én tippeltem mellé, egyre furábbak a mai fiatalok 😊
Bezzeg az én idõmben, még... 😛

Oryon

Magnificat
a hangom idõsebbnek mint 20? átalában ez alapján 15nek ha néznek 😄

oryon
Azért kérdeztem, mert ennyinek gondoltalak, de a hangos idõsebbnek hatott 😄

Jó a hang, nah 😊 Én mondjuk azt hittem a tömörítés tett be neki.

Oryon

Magnificat
mellesleg nem kell többet várni egy 400 Ft-os mikrofontól... 😄 Ami elõzõ nap még halott volt 😄

Magnificat
😄 20...
De mindig idióta hangom volt magnón is 😄

oryon
Megnéztem. Így hanggal nagyon szuper, bár a rögzítés kicsit zajos, de a lényeg ott van 😊

Nekem tetszett, grats.

Amúgy nem ilyen hangot vártam elsõre, hány éves vagy? 😊

Oryon

oryon
Köszi, bár azért elég sok rakéta megy keresztezõ röppályán 😊

Nah, majd alakítok még rajta.

Oryon

oryon
Privi ment.

Oryon

oryon
Ha megírod a szöveget felteszem a tárhelyemre a maya3d.hu-nál. Nehogymár ez miatt ne tudd feltenni. Nálam van hely (remélem) 😊

Oryon

miért milyen lejátszóval lehet léptetni én eddig csak media playert használtam...

A wmv-vel nekem az a bajom, hogy nem minden lejátszó tud elõre hátra léptetni benne, ami elég gáz, ha tutorialról van szó. Ha meg a mediaplayerre van utalva az ember, annál szörnyûbb dolog nincs is a világon <#zavart2>
(A tscc egyébként elég jó kodek tutorial célra, a gnomon is azt használja.)
én a Xdivet nem ajánlom mert compatibilitás miatt nem jó , div X meg sokat ront a kép minõségen. Ez megtartja a minõséget de nagyon összenyomja a videót én már 6 moviet csináltam cs-be és nagyon jók lettek, csak ezt használom, jah és persze 3500-2000-es bitrattel.

És remélem rajtad kívül más is csinál ilyen interaktív videót

Magnificat
majd megnézem ezt a kodeket... Eleinte x-videt akartam használni, mert nekem nagyon bevált, de az a baj, hogy valami miatt fekete lett a kép minden esetben... így maradt a divx... tscc-t akarom még kipróbálni

thx!
Haverod sincs közelben akinek CD-n odaadod és az feltöltse mert télleg nagyon jó lett, fõleg h van hang is, egyébként ajánlom a wmv kodeket nagyon jól tömörít és jó minõségben tarja a képet.10 perces anyagot 800*600-ban simán megúszol 15 mb-ben

Magnificat

ezekre gondoltam, ezek a vertexek nincsennek összemergelve

Magnificat
imp: nos az a gond, hogy modemes netem van, így alapvetõen meg van kötve a kezem, hogy mennyit tudok feltölteni... Szóval komplexebbet nem nagyon fogok egyhamar csinálni... Ugyanez az oka annak is, hogy ilyen gyorsan csinálom, mert ezt a videót is 1h 15 min alatt sikerült feltöltenem... Szóval húzós... Majd talán szeptembertõl.

A te problémádra:
az a baj, hogy van az a két edge, ami felosztja az elõl lévõ oldalt 3 face-re...
Na annak a belsõ oldalán, tehát a hozzánk felõli odalán 1 vertex látszik, de nem egy van. Szóval jelöld ki az összes vertexet a modellen, majd edit polygon->merge verticles.

Ez egyébként azért jött elõ neked, mert a polygons->tool options alatt van egy keep faces together nincs bekapcsolva.

Jah a TUTOR nagyon COOL csak ha kezdõknek készül akkor kicsit lasabban kéne a dolgokat mutogatni mert vmi egy képkockányira látszódik...de ilyenekbõl kéne soksok és komletebbek mint pl egy alak modellezése

Hi all! Hogyan kell befoltozni ezt a lyukat?

Magnificat
Köszi mindenkinek... Majd még csinálok ilyeneket, csak nem tudom még mirõl... 😄
A feltöltésrõl meg provoben írjátok már le, hogy hogy csináljam majd pontosan, mert tényleg nem tudom még egyszer feltölteni... De azon túl bejelentkezek vagy csinálok amit kell... 😄 Tehát pontosan lépésrõl lépésre, hogy mit csináljakkk Köszi... Mindent a Maya-s társadalomért 😄

youth
Nagyon jó!!!! És hang is van, istenkirály! Ilyenbõl kéne egy rakat a maya3d-re.
Most sajnos nem tudom feltölteni mert beteltek a vinyók a maya3d üzemeltetõjénél, de ahogy lesz hely felpakolom és akkor te is be tudod rakni a videótutorok közé, csak adok majd egy linket, hogy hová tettem... ok?

Youth

katana 1

Egy újabb baromságom, szerintem egészen jó lett a markolat

Magnificat
Ööö...
Nem tudom, az ittlévõk persze már tudják a tartalmát, de csináltam egy videótutort, amit ha erre érdemesnek találtok, akkor ha akarjátok, feltehetitek a honlapra
tutor
Már ide feltöltöttem, de nem tudom máshova, mert modemes nettel ez így is volt vagy 1h 25min, amíg felment 😞

Szvsz még mindig ugyanaz a baj a képpel (bár kétségtelenül egyre jobb lesz): nincs "hero" objektum rajta.
Esetleg egy fekete és egy fehér rakéta tarthatna pontosan egymás felé a kép közepén, az eléggé drámai hatás lenne, mintegy a robbanás elõtti utolsó pillanat... vagy ilyesmi...
Jelenleg a kép hiába van szépen kivitelezve, ha igazából nincs semmi lényeges, amirõl szólna. Nem az általános vagy filozófiai mondanivaló hiányzik, hanem valami konkrétum, amibõl kiderül, hogy egy hatalmas konfliktus zajlik és nem tüzijáték, vagy haditechnikai bemutató, hanem véresen komoly, végsõ leszámolás.
A kép jelen formájában sok olyan értelmezést is elbír, ami nem feltétlenül fér bele a koncepcióba (innen a sisakos csirke és tsa ötletek).
Ha kiemelsz egy konkrét eseményt a képbõl, ami dominánsan meghatározza az értelmezést, mindjárt a helyére kerül minden.
thx

oryon
Ha a smooth egy változójára gondolsz, akkor csak felszotja/simítja a felületeket, de a széleit nem mozgatja/simítja el. Így azok maradnak eredeti helyükön és formában.

Oryon

mire jó a "keep border"

oryon
Az a "vízszintes" oldalszárnyak az orrban. majd kicsit megforgatom és akkor jobban látszik, bár elvileg így kéne állnia, de akkor szakítsunk a realitásokkal 😄

Köszi.

Oryon

oryon
😄
Nem lesz robbanás, bármennyire is szeretnétek (más fórumon is) 😛
Se repzaj, megijedt csirke sisakban, stb. 😛

Ez még mindennemû robbanás elötti pillanat, és jó lenne nem utána kerülni. Így más érzést válthat ki, mintha pár pillanatal tovább kerülnénk egy robbanással.
Azt már sokan ellõtték 😄
De köszi 😄

Oryon

A fehér színû rakétákon szerintem zavaró, hogy az orr mögötti folt mindegyiknél ugyanott van, persze lehet az nem is folt, hanem valami alkotóelem 😊

\"There are only four questions of value in life, Don Octavio. What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for? And what is worth dying for? The answer to each is the same.\"

Magoo
Nekem az eddigiek is tetszettek és ez is bejön 😄
Lehet hülyeség de már csak néhány vadászgép kéne a képre amint éppen felrobban, a másik meg éppen elengedi a rakétát és egyebek 😄

PaniC-
kis subsurface anyag itt.
hatha valakinek hasznos. 😊