Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

FRenkie
Na így már jobb a szignó!

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

Davidka
najólvan, a maya csak szórakozott velem.... beszarás....
eddig vacakolok mindenfélével, hogy legyen két oldala... most megin belépek, hogy megcsináljam azt, amit tanácsoltál, attribute editor stb, és látom, hogy be van kapcsolva a double sided.... már vártam, hogy erre mit fogtok mondani, hogy még így se mûködik... erre belemegyek az objectumba, és belül is shaded... na mondom, hogyaza..... hihetetlen!!! magától kapcsolja ki be, csak azér, hogy engem szivasson, vagy miafene?

de egyébként kösz, ezzel megoldódott a problémám 😉

😊

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

elmeletileg erre azt mondanam hogy az anyag amit ra van huzva nem ketoldalas.
de maya alapbol ketoldalasnak jeleniti meg oket ugyhogy PASZZ.
Mondjuk ezt nemileg alatamasztja hogy egyoldalasnak is renderelodik.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Davidka! Az ovjektumnál az attribute editorban a render statsnál van olyan, hogy duble sided, azt kapcsold be és fog látszani, vagy még az oppositevel is variálhatsz.
Davidka
fönt van pár kis ikon, hogy snap to grid..... - kis mágnes a jelük ("x""c""v" a hotkey hozzájuk)

Davidka
nem egy scene-nel van gondom, hanem magával az objektummal.... bármiféle poligont csinálok, az ilyen lesz:
alapnézetbe nem látni belül, csak a wire-t, ha fogom a tárgyat, és renderelve sem jelenik meg semmi....

mivel lehet a kijelölt vertexeket vizszintbe vagy függõlegesen egy síkba rendezni?

http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99

tedd ma' fel azt a scenet valahova..

Davidka
még mindig semmi, ugyanúgy nem látom a belsõ részét, sehogy, se az alapnézetbe, se mr, se softwarerenderrel..... 😞

hmm, probald meg atalitani szoftver renderelesre es ned meg ugy.
ha megy akkor a driverrel lehet gond.

Davidka
ha on-ra állítom akkor eltûnik a wire is, ha offon van, akkor az megjelenik (ha ki van jelölve a tárgy.....

Davidka
hm... nálam azon van..... továbbra sem látni semmit belülrõl.... 😞

Display > Custom Polygon Display (option box)

A Backface Culling-ot állítsd Off-ra, és Apply.
Davidka
hello, most telepítettem a maya 6.5-öt, de van egy kis problémám..... szóval ha csinálok vmilyen alakszatot, mondjuk egy gömböt, és árnyékolt nézetben nézem, akkor kívülrõl semmi baj, de ha bemegyek a gömb belsejébe, akkor nem látom a belsõ felületeket.... ezt hogyan lehetne megszüntetni?

Magnificat
bocs, rosszul mondtam. Nem slice hanem split poly tool...
edit poly->split poly tool

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

xelag
sziasztok,hol találom a slice poly tool-t?
xelag
Nem,nem teljesen igazad van,csak én vagyok olyan hülye hogy már egybõl mindent akarok,szóval bocs.
Magoo
xelag sztem elöször ne vágjál bele nagy dolgokba...tanuld meg elöször a shaderek használatát aztán lassacskán a textúra készítést és így tovább...
Tuti hogy nem fogsz egyböl profi üveget csinálni, de ha lassacskán megtanulsz mindent akkor elöbb utóbb szép eredményt érsz el.
bár lehet hogy ez csak az én gondolatom, szóval ha hülyeséget mondtam akkor bocsi 😄

xelag
de van msn címem is [email protected]
xelag
még egy kérdés,hogyan lehet a polygont loftolni?vagy ha nem,és az csak a nurbs-re való akkor polygont hogy lehet,és mivel?
xelag
bocs hogy ilyen bunkó vagyok,de valaki elmagyarázná,részletesen hogy hogyan tudnék az ûrhajómnak színt adni? a legfontosabb az üveg lenne az elején ahol beszáll a pilóta,please úgy hogy értsem mert kezdõ vagyok sajnos.
fle go
Nekem tetszik a kep jol sikerult, jo nagy csete-pate😊 Ami nekem szemetszur a fust tenyleg kicsit szemcses es a legkozelebb eso raketanak elesnek kellene lennie.

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Még nem látom CGTalk-on 😊

\"There are only four questions of value in life, Don Octavio. What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for? And what is worth dying for? The answer to each is the same.\"

Magoo
bunkó vagyok ha belekötök a részecskékbe? 😄 sztem a sampling egy kicsit magasabbra is mehetett volna hogy egybeállóbb szebb füstöt adjon 😊 jó nem kötözködök! szép! tényleg az!
csak az a qrvadék pöttyös füst 😄

oryon
Elkészült. Végre egy befejezett mû. Elmondhatom, hogy az elsõ, Mayával lehet az utcsó. Ez azért egy nagy lépés volt, hogy nem hagytam félbe, mint mindig 😊

Hétvégén mindent átalakítottam...remélem javára vált.

:: Nagyban - 1024*600 ::

Vélemények jöhetnek. 😊

Oryon

oryon
Már leírtam. Mivel ott alapból "smootholva készíted", azaz görbült felületekkel, így nem értelmezhetõ és nem is kell a felület simítása 😊

Nekem a kedvencem a Polygon alapú modellezés. Nekem ez felelt meg eddig.

Így azért sokkal jobb az ûrhajó, vagy akkor mi is?! 😊

Oryon

xelag
hm hm: szerintem azért egy kicsivel jobb lett polygon,amúgy nurbs-ot hogyan lehet smooth-olni?vagy nem lehet?

[/img]
szerintem igen 😊 de én kezdõ vagyok

xelag
polygonnal jobb,és szebbet lehet alkotni?ja és könnyebb?
xelag
Szóval akkor próbáljam meg,úgy megcsinálni a hajót,ahogy a maya a 3d világa címû könyvben a csónakot?pl creálok egy nurbs kockát,és azt hasonlóan görbítem mint a csónakot,utána meg pl creálok egy valamilyen háromszögformát,és azt meg úgy görbítem meg alakítom hogy olyan legyen mint egy szárny,vagy hogy?

Ha tudnál nekem lyen nurbs,meg polygon modellezésrõl tutorialt(videót)akkor nagyon megköszönném.
Mayer
na igen vannak illesztési hibák bõven, de talán kompozitálva meg shaderelve nem fog feltûnni.... vagy csak jól beképzeltem? 😄. Igen poly modellezéssel készüt. Én NURBSrõl leszoktam már. Nekem nurbsbõl ennyiretellett. De az tény hogy nagyobb odafigyelés és tervezés kell hozzá.

Oryon: hepehupákat javítom, meg valszeg még a kaszni is jobban ki lesz dolgozva bellül is mert most csak be vannak húzva az élek hogy ne látszódjon de ha üveg lesz és nem clay akkor kell majd foglalkozni azzal is meg pár ülés meg displacement még itt ott.

www.gaborhertelendy.com

oryon
EP és CV Curveture görbét készít, mely fõként a Nurbs-höz kell.
DE közvetve polygonhoz is felhasználható...bár az már nagyon átvitt értelemben, mert konvertál 😄

Oryon

oryon
Akkor tényleg nem érted a Nurbs lényegét 😞

De sosem késõ 😊
A lényege, hogy egybõl úgy raksz le felületeket, hogy már úgy néz ki, ahogyan a végsõ képen, azaz egybõl megfelelõ görbeséggel. Ahogy elnézem te inkább polygon modellezésszerûen akartad megoldani....de ezt nem így kell.

Javaslom nézz át még pár Nurbs tutoriált a neten. Sokat segíthet.
Az a szögletes Nurbs modellezés ami a könyvben volt....az azért szögletes, mert ház. DE gondolom te inkább egy szépen lekerekített és áramvonalas hajót készítenél...amit viszont nem így kell.
Én is csináltam már tutoriál alapján Nurbs csónakot...van belõle nagyon jó tutor is.

Oryon

xelag
vagy most esett le bakker😊Az ep curve tool az nurbs vagy polygon,bocs a hülye kérdésért.
xelag
És ilyen ívet hogy tudok belerakni?
xelag
ja,és ezt mind ep curve tools-al csiáltam 😄

Amúgy amit mondtál hogy smooth parancs,azt hol találom?
Azt nurbs-nél is lehet használni?vagy ott más van?
xelag
nem polygon,csak nézegettem hogy mik vannak ott is,amúgy pedig nurbs
xelag
még nincs kész,még gyakorlok,és ez az elsõ magamtól kitalált izé,polyigont nemtudmom hogy kell így formálni meg hasonlók,meg semmit sem tudok még.Éppen most felyeztem be a maya a 3d világa címû könyvben a ház alapját,és most jön majd a 6-dik fejezet 😊 a 14-15-bõl😊
oryon
Azta...fél oldalt tele írtam most, hogy "akkor nem érted a Nurbs lényegét" címszóval és elkezdtem magyarázni...hogy mi a Nurbs...

Aztán esett le, hogy valami nem stimmelt a képpel.
Az eszköztár az polygon alaphoz van...szal ez polygon 😊
Gondolom nincs ellenvetésed...jól megtréfáltál 😄

A Smooth paranccsal tudod simítani, de sok ívet kell még bele tenni, hogy azt kapd amit szeretnél.

Oryon

xelag
Sziasztok,éppen most készítek egy hajót nurbs-bõl,(elég kezdõ vagyok úgyhogy ne röhögjetek,tudom hogy szar a tiétekhez képest)és azt szeretném megkérdezni hogy hogyan lehetne egy kicsit kerekíteni vagy valamit hogy ne legyen ilyen kockás.[/img]
oryon
Jaja, tapasztaltam 😞

Nah majd meglátom...késöbb esetleg még elszórakozok a Nurbs-el 😊

Oryon

nurbsen ugy erdemes csinalni hogy fejben elotte FULL vegigmesz. Ez a hatranya a nurbsnek a polyhoz kepest sztem. Sokkal tobb "fegyelmet, tudast" igenyel.
Vegul is polyban akarhogy kezded el autot faraghatsz belole, nurbsen egy ilyen hozzaalas ka'oszhoz, es sulyos atkok hajigalasahoz vezet bonyolultabb dolgoknal.
😄

sok az illesztesi hiba es tobb helyen is nehany iv tulontul ives.
De ezt leszamitva szuper! Le a kalappal.
ez poly modellezessel keszult ugye?

oryon
Ennyi idõ alatt nagyon klassz lett.

Még adj hozzá pár órát és a "hepehupákat" könnyen kijavítva egy igazi, ütõs modell lesz.

2003 elején én itt tartottam: My Beetle
Persze Tutorial alapján készítettem el Rhino3D-ben, Nurbsel. Aztán Max+Brasil R/S. Kicsit megütöt, hogy azóta nemsokat fejlõdtem 😞
Bármennyire is úgy látom, hogy Nurbsben sokkal gyorsabb és könnyebb, mindig a nehezebb utat választom és az új kocsit valszeg újra maxel+vray+polyval készítem el. Eddig úgy néz ki egy Porsche 911 Carrera (valszeg az 1-es) lesz. A concept meg a féltve örzött, storyval megáldott Mustangos concept lesz...csak nem Mustanggal. 😄

Oryon

Mayer
Szerintem nem a pontfény korlátolt (szerintem nem is lehet 😄) hanem meg van világítva még egy spottal is aminek nincs árnyéka.

Úgy gondoltam jó lenne kipróbálni mennyi idõ alatt tudok egy autót lemodellezni....nos kicsit kicsúsztam az elõre eltervezett 10 órából. Jelen állapotában 12 óra modellezés. Picit sok de lesz jobb is 😊

www.gaborhertelendy.com

Peetmaya
Boldog szülinapot Mookid!😊

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

oryon
Két shadows leképezés van: -depth map shadows
-raytracing Shadows

A könyvben benne van mindkettõ, hamár látom, hogy a jelenet onnan van.

De azért leírom (nem leszek lusta 😄 ):
-depth map Shadows paramétereknél /a lámpád attributumában/ ezt állítod : Dmap Filter Size: ezt nagyobbra veszed, akkor simítja az árnyék széleit.
-Raytracing /szintén ott, a depth map alatt/: növeled a Radiust, melytõl lágyabb széle lesz és a szemcsézõdés ellen növeled a rays számát.

Az árnyékok színe beállítható nem sokkal ezen beállítások felett: Shadows Color.

A fény hatósugarának növelése: vagy hátrább húzod, vagy a Cone Angel-t növeled. De ez csak Spotnál van.

Nem tudom, hogy mit állítottál be, hogy a pontfényed hatósugara korlátozott. Javaslom csinálj egy újat v. keresd meg, hogy hol korlátoztad.

Ha meg Volumetrikus fényt raktál be, akkor meg Scale-val skáláznod kell, azaz növeld meg a lámpád méretét és kész.

De ez mind benne van a könyvben.
Remélem ezekre gondoltál.

Oryon

Hi all!
Hogy lehetne az árnyékokat sötétíteni illetve az árnyék körvonalát finomítani és a fény hatósugarát növelni? A fénytípus pontfény, itt nem találom hol kell állítani

deko
ááááá😊 nadzson jó😊<#vigyor2>
Csatlakozom az elõttem szólókhoz!<#law>

deko --- az élet értelme: 42 ---