Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

5 óra, de fél óra volt mire kitaláltam hogy kezdjek neki😄

http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99

oryon kijavítottam a dúrva hibákat a testen, az ágyú részt teljesen elõröl csinálom, viszont most vettem észre a foltot és foggalmam sincs hogy lehetne tökéletesen befoltozni, mivel gép másik fele másolat így a merge-t nem tudom használni, ha közel viszem a két vertexet akkor meg éles a határ....

xelag
x-winget készítettem xelag módra,mert az eredeti nem volt a fejembe annyira,csak egy kicsit hasonlít,rá,majd küldök képet.
xelag
sikerült egy ûrhajót csinálnom mayával,és szerintem egész jó lett,és a videóba is beillesztettem.

imp99,szerintem tök jó lett a repcsid,mennyi ideig csináltad?
oryon
Nocsak, ahhoz képest egész jó.

A geometriára figyelj, mert látok itt+ott még csiszolnivalót.
Pl.: én tanácsolom, hogy kerüld a háromszögek használatát. Csak négyszögekbõl építkezz. Természetesen a 4-nél több oldalú polygont is kerüld. Maradjon mindenhol csak 4 oldalú. Nehéz, de meg lehet csinálni és meg is éri szenvedni vele, szerintem.

Oryon

hm aq linkelést még gyakorolnom kell 😄😄😄

Hi all! még nagyon kezdõ vagyok, összesen eddig 3 hónapot mayáztam, de már itt van a 2. saját alkotásom, még igen csak kezdeti státuszban van...

itt egy másik állásból
http://users.atw.hu/1mp3rator/kepek/FW_keszul3.JPG

oryon
Mayer: az illesztések számomra még mindig nem tetszenek. Olyan mintha meghízott volna a karosszéria és nem férne bele a bõrébe. Túl lekerekített az illesztéseknél, duci. Vagy ez is a tuning része?

Egy példa rá:
Moddolt Beetle for Mayer

Oryon

en nem arra mondtam a sample ertekek noveleset hogy vilagosabb legye, hanem itt ott a karosszeria elemeken es a kerekeken furan nezett ki, ami most sokkal jobb es tisztabb.

Ha a fenyszorot vilagosabbra akarod venni,(nem akarsz ratenni bumpot) akkor szimplan az ambient erteket huzzad feljebb. (0 default) Es mondjuk a refraction erteket visszabb hogy lassad is. Illetve ha tukrozodo feluletetet akarod vilagositani akkor a reflectiont.

Ezen nincs gi ugye?

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Mayer
Egy kis javítás a karisszériaelemek illesztéseinél.

nenad: 30as a sempler és ilyen marhasötét. Állítsam mégnagyobbra? Mert tehetnék egy kis fényt is a lámpába de nem akarom hogy világítson, csak azt hogy világos legyen a bejutó fény miatt. Ha HDRI gi-t használok akkor szép világos de nem akarok azt használni, mert a végsõ kép kompozitálva lesz és max 2 fénnyel akarom megoldani a dolgot meg planekkel amiket tükröz. És bumpot sem akarok rátenni mert szeretném ha olyan porsche-s lenne a dolog 😊.

www.gaborhertelendy.com

Mayer
A felület normálvektora a felületre merõleges vektor. Ennek az iránya határozza meg hogy melyik a felület látható része. Render szempontjából fontos. Ha nem double-sided alapú anyaga van a felületnek akkor csak az az oldala látszik, amelyik normáljai a kamera irányába mutatnak.

www.gaborhertelendy.com

xelag
na sikerált valamit ,hogy megtudjam hány mp,a preferences/timeline/options/timecode-ot bekapcsoltam és már alul a timelineon is kiírja hogy hány mp.
xelag
FrameRate/FPS-t hol találom,help-be nem láttam.Amúgy igazatok van,majd akkor jövök ide kérdezgetni,ha már értek a progihoz,és nem teszek fel nektek dedós kérdéseket,ok?
mire jók a normák? ilyen vonalak jönnek ki a felületekbõl..

áhh megtaláltam 😄

Mayer
ja és lesz soccer ball a primitívek között jeeeeh. Nesze neked teapot 😊.

www.gaborhertelendy.com

Mayer
Azért lesznek itt újdonságok. Aminek nagyon örülök az az unfold mappimg és az automatic mapping fejlesztések. Ezen kívül az UVzás terén még sok lessz a fejlesztés. Elég sok új dolgot olvastam de tele van olyannal is ami eddigis benne volt. Nincs olyan amiben csak az újítások vannak összeszedve?.

www.gaborhertelendy.com

mivel lehet növelni a gizmót?

ebben en (sem) hiszek.
pl envelope.
ha ezt te kitalalod a hangzasa stb alapjan hogy nem valami matematikai kifejezes hanem bortitekot (meg par mas dolgot) jelent akkor nagyon melyen meghajolok elotted... Az meg hagyjan ha valaki atnyujt egy boritekot es azt mondja envelope 😊 de itt egeszen masrol van szo. Nincs mese szotarazni kell.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

oryon
😄
Hehe, látom te sem tudsz aludni 😊
Hirtelen azt hittem a max7.5 New Feature Guide-t linkelted, poénból álnév alatt 😄DD

De ez mégjobb. Honnan?

Egy szót sem találtam ami esetleg Vrayre utalna 😞

Oryon

maya7
Egy kis olvasnivaló mindenkinek. :-)
oryon
Igen, az a képkockák száma, melyet elosztasz a mayában beállított FrameRate/FPS -el és megkapod a másodpercek számát.

Valóban: elöbb-utóbb meg kell tanulnod az angolt. Legalább annyira, ha ránézel egy tutoriálra és látsz 5 sorban egy-két specifikus szót, akkor már ki tudod találni, hogy most mit mond el az adott funkció használatával kapcsolatban.

Forgasd azt a könyvet és barátkozz az angol szavakkal. Nézz pár magyar tutort meg. Aztán a maya Helpjét támadd meg, mert az nagyon tömören, de jól fogalmaz. Képekkel is illusztrálva a könnyebb megértéshez.

Ha mindez megvan, akkor jöhetnek az angol tutoriálok, oktató filmek.

Aztán várunk vissza maya3d.hu-ra szerkesztõnek 😊

Sok sikert az útad megtalálni! 😊

Oryon

OFF
Nem akarlak elkeseríteni, de ha kicsit is komolyan gondolod a 3d-t, muszály lesz legalább olvasás szinten megtanulnod angolul. Az angol sajnos ebben a mûfajban megkerülhetetlen. Amúgy sokkal könnyebb megtanulni egy nyelvet, ha nagyon érdekel, amit mondanak rajta, mint ha csak bámulod a tanárt egy osztályteremben.
(Hasznos tanács: ne használj szótárt!... Komolyan... Ha rákényszeríted magadat, hogy önállóan kitaláld a szavak jelentését, egy-két hónapon belül folyékonyan tudsz majd olvasni, mindenféle segítség nélkül. Ezt a módszert egy amerikai nyelviskolában verték belém, és én sem hittem benne, de tényleg mûködik!)
ON
xelag
geci jó ez a szótáras oldal,amúgy hú de jó lenne órákig fordítanom a helpet,ezzel a szótárral,de még mindíg gyorsabb mint a könyv.<#ticking>
xelag
erre a timeline-os dologra please válaszoljatok
Amúgy örülök magnificat hogy egyre több tuort csinálsz,csak így tovább.
Magnificat
Megigérem, hogy majd jövõhéten csinálok még egy videótutort a split poly tool-ra, merge verticlesre meg keep faces togetherre... Lehet, hogy nem egy tutor alapján lesz megoldva, hanem kettõ alapján, majd meglátom... Aztán majd azt is feltöltöm valahová

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

marmint metanulni mint begepelni!
😊

http://dict.sztaki.hu/english-hungarian
mar lustasagbol is gyorsan meg lehet tanulni angolul.. 😊
Konyebb nem begepelni mint megtanulni. 😊

xelag
ok,csak hülyéskedtem azzal a hozzászólással,hogy (de azt sem várhatjátok el.....)
Hiába van super helpje a mayának,a legtöbb ember nem is használj,mint én is mert nemtudok angolul annyira,úgyhogy nekem sokat ér nagyon ez a help.
nem, nem erre van a forum, a forum arra van ha olyan problemad merul fel amit onerobol nem tudsz megoldani akkor megkerdezd.
Azaz, meg tudod nyomni az F1et es tudsz olvasni, Be tudod irni az adott kulcsszavakat es sokkal hamarabb is kapsz valaszt mint itt, sot, mivel mayanak pl szuper helpje van legalabb 3 oldalrol megvilagitjak neked a dolgot.

xelag
vagy az a képkockát jelenti?
xelag
Ja,igen a könyvet úgy ahogy olvasom,de mindíg meg akarok valamit tanulni,és mire odáig eljutnék,a könyvbe,áááhh,és inkább nézek tutorialokat,meg mindent,persze kiolvasom csak ezáltal lassabban haladok vele,amúgy a 6-ik fejezetnél tartok,(további nurbs modellezés)
xelag
ok,de azt sem várhatjátok el hogy végig olvassam az összes oldalt<#ejnye1> 😊

Köszönöm a segítséget,de még egy kérdés,hogy lehet beállítani hogy egy bizonyos animáció hány mp legyen,tudom hogy van a timeline,és az bal oldalra beírom hogy 0 vagy 1 és a másik oldalra pedig hogy 360 stb,de itt lehet beállítani hogy hány mp legyen,de honnan tudom hogy 360 hány mp?
oryon
Ne kérj bocsánatot. Ezért vagyunk itt. Ez egy segítõ egylet, ha úgy tetszik. De te se sértõdj meg ha néha "húzzuk a szánkat". Lusták vagyunk újra és újra legépelni egy-egy dolgot, mert sokan megkérdezték már. Én is azon vagyok, hogy: igyekszek segíteni, amennyire tõlem tellik.

A könyvet forgatod? 😊

Oryon

oryon
Tegyük fel van két polygonod. Mindkettõ 4 verticlesbõl áll és köztük így 2-2 háromszög van. Nah, akkor a kettõ között legyen pár milliméter hely...azaz nincs egybe. Ezt Combine-val egy objektummá teszed, de attól még nem legy egy felület...hanem kettõ. Ha 2 megfelelõ verticlest egymásba teszel (azaz mondjuk Snappal ugyan abba a kordinátába teszel kettõt) attól még mindig nem legy egy felület. De ha merge-led õket, akkor egybeolvasztod õket, így lesz egy felületed, ami 4 háromszögbõl áll majd.

Split: feloszthatsz egy felületet további felületekre és így különbözõ feladatokat oldhatsz meg gyorsan.

//Magyarázni még mindig nem tudok, de a szándék megvolt 😄

Oryon

xelag
😊 bocs mindenkitõl hogy ennyit kérdezgetek,de ugye erre van a fórum,nem?<#szomoru1>
xelag
valaki eltudná mondani hogy mre jó ez a két dolog:
split poly tool,sajnos nemtudom hogyan kell használni,és hogy milyen módba,stb és a merge verticles,azt mondta magnificat hogy a vertexeket összeköti,de ez mire jó vagy minek kell öszekötni?Egyenlõre ennyit szeretnék,persze még nagyon sokat nemtudok.
oryon
Mivel mindenki nyer és senkisem; mindenki veszít, azaz a meccs döntetlen, így szerintem mind1 is 😄DD

Oryon

jajj, ki lodoz kire?
😊

FRenkie
Egy hibája van a verdának, de az elég fontos: A karosszéria elemek élei nagyon puhák, sokkal sokkal élesebb élek kellenének, így hungarocellnek néz ki, de szerintem könnyen orvosolható a probléme. Mutatnál egy lowpoly wire-t ?

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

FRenkie
Szép munka, jöhet valami új téma, gratula!

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

Magoo
nah mindjárt más 😊

oryon
Javítottam egy picit rajta: levettem a felesleges szöveget és a pixelesedett kondenzcsík széleket is javítottam, stb.

Nah, mielött a mániámmá válik itt abbahagynám 😊
Sokat lehetne még javítani, de valahol meg kell húznom egy határt, hogy tovább fejlõdve jobbat tudjak alkotni 😊

Köszönöm a véleményeket/segítségeteket, az új verzióra természetesen várom a reakciótokat. 😊

:: Nagyban - 1024x600 ::

Oryon

oryon
Nem, csak nyugodtan. 😊
Sajna nem függ a sample-tól így hiába emelem az AA-t, sokat nem segít. A részecskerendszer meg nem sampler-en alapul, ahogy észrevettem.
Amúgy a noise az nem hiba, hanem így akartam. Úgy gondoltam a Concept artos feelingûen hat majd egy picit tõle, hogy pixeles a széle. Mindegy javítottam. Thx. 😊
A pötyös füst meg a dinamikusabb hatásért kell. Sajna többet nem tudtam kihozni a részecskerendszerbõl...ez is több heti munkám, szal hajrá 😄
Meg mint mondtam, nem igazán full valósra törekedtem, hanem Concept artos feelingre 😊

Oryon

oryon
Egészen extrém shader lett, tökre tetszik.
Az ajtó és a kaszni találkozását én is furcsálom. Túl lekerekítetten találkozik.

Várom a folytatást! 😊

Oryon

fle go
Emberek, ti tudtok valami mayas vray beta verziorol? állitólag már van valami müködöképes dolog, a haverom errevonatkozó képeket is talált valahol, tudtok valami konkrétumot?

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

a fenyszoro uvegere en tennek valami komoly bumpot az majd oszze vissza tori a fenyt es akkor ugy latszik mintha vilagitana.
a pilacsnal az area shadowsnal kell alitani hogy tobb sample legyen
aszem kulon van u/v

Mayer
Sexy nem? 😄. A végleges piros lesz szerintem. Majd kiderül. Mit csináljak hogy világosabb legyen a fényszóró? A fénynél kell valamit állítgatni? Mert én nem jöttem rá. Igazad van letöröm mégjobban az éleket mert tényleg nagy a távolság az alkatrészek közt.

www.gaborhertelendy.com

ezust bogar? 😊
a pilacsnak tobb sample, meg jobb AA kell.
Az ajtok visszahajlo resze az amin megakad a szemem, egyebkent sztem jo.
Lehet hogy en is csinalok vmi jarmuvet a vegen. Egeszen megjott a kedvem hozza.

Mayer
Egy kis frisítés.

Geometria kijavítva ha láttok illesztési vagy akármilyen hibát szóljatok hogy ki tudjam javítani. Mikor néztem a rendert rájöttem hogy hiányzik a mûszerfal 😊. Szal majd az is lesz.

www.gaborhertelendy.com