Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hogy kell a mayas geometrikat betölteni 3dsmaxba?

http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99

oryon
jah, ha sok képet szeretnél feltölteni, akkor plz egyet tegyél be és a többit linkeld a tárhelyedrõl, mert vannak még 56k-s modemesek, rájuk is gondolj!
Köszi 😊

Oryon

oryon
Alakul 😊

Az anyagon változtass, mert olyan kicsi, makettszerû beütése van.
Az Unverzum textúra így nem jó. Sokkal kisebb pontok kellenek ide és fel kellene venni az önmegvilágítást, de úgy, hogy a fekete rész fekete maradjon.

A talajon az elmosódott tükrözõdést, hogy is érted el? 😊

Oryon

xelag
itt van egy-két kép a javított epcsimrõl

[/img]

[/img]

[/img]

amúgy meg tudok egy kicsit angolul,az hogy egy két szót nemtudtam az nem jelenti azt hogy hülye vagyok hozzá.(jó,ahoz elég a tudásom hogy a szavakat értsem a mayba) 😄
Mayer
Lámpával nekem is gondjaim vannak. Most renderelek egyet nagyobb AA-val és remélema legjobbakat 😊. A geometria nagyjából olyan mint az eredeti fényszóróé máramennyire a referenciaképeken látszott szal nem tom mi lehet vele a para.

Logo is lessz ha rászánom magam erre a hatalmas feladatra ....😊.

www.gaborhertelendy.com

FRenkie
Egyébként nem kell ennyire levetni a boolean mûveleteket. Nagyon hasznosak, persze a maxos alab b. tényeg bugos, de pluginokkal néha nagyon megkönnyítheti a dolgodat.

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

FRenkie
Nekem a lámpája nagyon nem tetszik, az még nincs kész úgy érzem, és hiányolom a jó öreg VW jelet 😊 Tudom hogy manapság az a raj, ha lefeszíted a bugylibicskáddal a márkajelzést, pedig az tök jó logó.

oryon
Valóban, de a magyar átlagot vettem alapul 😄

Peet: tudom használni, nem errõl van szó. Csak nem szeretem. Még a maxos idõkben leszoktam róla, mert bugzott és tudod, hogy nem tûrük semmilyen hibát a modellen 😊
Amúgy komplex feladatnál biztos rákényszerûlnék a használatára, de amíg nincs rá szükség addig... 😊

Oryon

Magoo
Oryon látod....nem is tudod mekkora darab vagyok én 😄

Peetmaya
Oryon a booleant is tudni kell használni, és akkor igencsak jó eszköz😊
Mayer szép lesz nagyon, különösen a kerekek és a lámpája tetszik, az nagyon fotoreal. A méretarányok viszont tényleg nincsenek rendben kb 1,5x ekkora kéne hogy legyen

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Nekem úgy tûnik mintha a feneke megülne...sokat pakoltak bele?

oryon
Szerintem nem vagy te olyan magas 😊

Oryon

Magoo
télleg kicsinek hat 😊 sztem ha életben mellé állnék akkor nagyjából az izémig érne 😄
amúgy szépen alakul! csak így tovább 😉

oryon
Alakul. Egy kicsit kicsinek hat. Nah, hajrá! 😊

Oryon

Mayer
Kis kompozit. Még nem a igazi 😊.

www.gaborhertelendy.com

oryon
Köszönöm 😊

Peet: nem szeretem, mondhatni utálom a booleant. Soha sem használom 😊
Amit lehet kiszenvedek hagyományosan és az valóban perecízebb és hibamentes, mindig! 😊

Oryon

Peetmaya
ja és precíz😊

Peetmaya
Oryon a te precízségeddel így oldanád meg? pf😊
egyszerûe odabiggyesztesz egy hengert a felületre és a kettõt kijelölve azt mondod hogy polygon/booleans/union
figelj oda a normál vektorokra és az edgek keresztezésére, valami a border edgekre. gyors, hatékon és könnyû eljárás.

FRenkie
"...hogy mind a 8 pontod hasonlítson egy nagyon szögletes körre..."
Egy szabályos 8szögre gondolsz? 😊

Nah most már benne van a moci még egy textúra és kész
Focket Wulf A-5

az.. 😊
erdekesnek talaltam a hozzaszolasok es kifejeztem egyutterzesemet.
😄

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

a pivot-okat mivel lehet változtatni az eszközöknél pl nyújtás eltolás... konkrétan arra gondolok pl egy test 30 fokban meg van dölve és én nem x és y tengelyen akarom nyújtani hanem 30fokkal eldöntve

Aldaryn
Morse kód? 😊

per aspera ad astra

_- - __ A _ --_ _-- ___ __ A __ -- - _ A _-_ -_ __ --_ __-- -- _-_ A __ -- _- _-- - _- _-_ -- A -- -_- _ ___ __-- -_ _ ___ --- A _- -_ __- _-__ ___ _-_ -_ _ A - _- _- _-__ -- -_- - A ---- --_ -_-- _-__ - A -- _ _ A __ -- _- _-- - _- _-_ --

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Magnificat
Én meg a Cartoon networkrõl tanultam meg azt az angolt, amit tudok most, illetve késõbb a Mayasakat Gnomonokból meg tutorokból... Nem tudom, nekem sincs itthon szótáram, és noha nem tökéletes az angolom (fõleg a nyelvtana), de mégis vígan megnézek bármilyen filmet angolul, kezdve a Gnomonoktól a verkfilmeken át a rendes mozifilmekig (ez könnyebb, hisz mellette mutatják is a dolgokat...),CNBC hírek olvastam már könyveket angolul...stb, szal úgy általában mindent megértettem még, amit olvastam. Az angol tanárommal is most az Amerikai külpolitikáról meg az olajhelyzetrõl beszélgettünk nemrég... És én sem tanultam emelt óraszámban angolt, sõt, nem engedtek középhaladó illetve haladó csoportba angolból, mert általános suliban németet tanítottak... Így kezdõ csoportban voltam 1-4 középsuliban... De nekem sokat segített a külföldiekkel való MSN chat is... 😄 De tudom, hogy szerencsés vagyok ilyen szempontból, mert viszonylag jó a nyelvérzékem, és jó tanáraim voltak...

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

oryon
A sorrend mindegy, ahogy gondolod:

-Veszed a négyszöget.
-Az oldalfelezõ pontjaibe beleraksz 1-1 pontot, így összesen 8 pontod lesz.
-Az újonnan keletkezõ 4 pontodat a síkon úgy elmozgatod, hogy mind a 8 pontod hasonlítson egy nagyon szögletes körre.
-ezután kiextrudálod a face-eket.
-Javítasz minden face-t, hogy négyszög legyen.
-simítod render elött.

Remélem ez jó lesz neked.

Oryon

Hogy kell megoldani azt a helyzetet amikor van egy 4 szögõ lapom és egy hengert akarok belõle kiextrudálni?

oryon
Akkor ennyit a kompatibilitás szuperkoráról 😞
El nem tudom képzelni, hogy nálatok miért hoz be mást, direktbe másoltam ki a linket.

De a lényeg, hogy helyrekerült a "csorba" 😊
Jaja, amint megláttam, gondoltam, hogy Mayernek látnia kell, mint tuning 😊
Meg az illesztéseket is jól prezentálja.

Oryon

persze, csak azt elfelejtetted megemliteni hogy mar rendelkeztel valami alappal.
Azert alap nelkul eleg nehez, es ugy tunik nekem hogy Xelagnak nem sok alapja van. A masik dolog kint voltal anyanyelvi teruleten, mit varsz? Ezerszer konnyebb.. Ezen tenyleg nincs mit vitazni. 😊
Az envelope csak egy pelda volt, a hangzas miatt es nem a jelentese lenyeges, mert egyebkent van matekos jelentese is 😄
En is kint tanultam meg angolul igazan, jopar evet eltem le kulfoldon, es eppen ezert mondom itt semmi eselye ezzel a modszerrel, de kint sem ha nincs meg valamennyi alap, hogy legelabb meg tudjon szolalni.

Egyebkent meg le kene mar szokni errol az okolbol megnyilvanulasrol, es ideje lenne elgondolkodni arrol hogy amit irsz az valoban meg is allja e a helyet nem suketen es vakon nyomni a vakert.
Ez az ami igazan minosit.

Azert mert neked vmi bejon, egy masik embernek mas kepessegekkel, es mas alapismerekkel nem fog. Ha maga ala vizel akkor sem.
Peace

OFF
Belõled az elmélet beszél, belõlem meg a gyakorlat, szal nincs értelme ezen vitatkozni, vagy megfogadja a tanácsomat, vagy nem, az õ dolga.
Csak viszonyítási alapként: kizárólag középiskolában tanultam angolt, ott se emelt óraszámban, majd hét évre rá voltam az USA-ban, ahol részt vettem egy két hónapos intenzív angol tanfolyamon. Ennyi volt az össz angol tanulmányom.
Most éppen az Advanced Renderman c. könyvet gyûröm, a vége felé tartok és még egyszer sem kellett szótárhoz nyúlnom, pedig ez elég tömény szakszöveg, és egyáltalán nem tutorial stílusban íródott.
(Az envelope példád egyébként pont ellened beszél, mert a szótárból csak a kifejezés hétköznapi jelentése derül ki, ami a legtöbbször inkább félrevezetõ a CG szövegben használt jelentéséhez képest.)
ON
FRenkie
Érdekes, nekem is mozzillám van :/

A verda viszont nagyon dögös!

opsz a kép meg kimaradt 😄

nah idáig jutottam...kijavítottam a gépágyút megoldottam négyzetekkel. Vioszont ha rányomok smooth marha ronda lesz 😞

oryon
Egyértelmûen nem.

A böngészõmben (FireFox) az általam megadott linkre e képnek a 2x nagyobb változata jön be most is 😊

Oryon

igen 😊

1. én full kezdõ vagyok és 2.németet tanulok, plz segítsetek 😊

FRenkie
Mindketten errõl beszélünk?

deko
de pl.. egyszerû logika is van... szeparálni csak azután lehet, ha már valamit kombináltál...stb.

deko --- az élet értelme: 42 ---

deko
egy alap tanács ami más proginál nem nagyon van... alant van egy "visszaböfögõ" Command line, ami kiírja mi a gond. Ha azt elolvasod hamar rájössz mi a gond.

oryon
Ez egy 1280x960-as kép. Sztem nem kicsi 😊

Mi van nálatok azzal a linkkel? 😊

Akkor alternatív megoldás: Google: New beetle és ott lehet szemezgetni 😊

Oryon

Mire jó a " face wedge" "separate" és a "extract"? A face wedge-t hogy kell használni mert nem jöttem rá..😊

szerintem arra gondol hogy a kép picibe jön be

oryon
Miért nem stimmel? Szerintem szép mod 😊
Olyan 50-70-es évek-beli feeling, mikor a tetõt leviszik egy kicsit, hogy dögösebb és kisebb légellenállása legyen.
StreetROD forever! 😊

Oryon

xelag
bakker,most veszem észre hogy a jobb szárnyon sokkal több a szürke rész <#falbav>
xelag
[/img]
xelag
ha kell más kiameranézetbõl,szóljatok,amúgy most hogy megnézem mayer autóját,olyan mintha élethû lenne,az enyém meg valami mesébõl
FRenkie
Most repülõ projekt van??

Oryon a moddolt bogár liked szerintem nem stimmel 😊

xelag
[/img]

leges,leg elsõ saját modellem amit én is találtam ki,x winghez hasonlót akartam csinálni,de egy kicsit más lett,szerintetek jó?(tudom hogy a tiétekhez képest szar,de azon kívül)
xelag
igen,én nekm sem sikerült némelyiket,de a combine-t használtam,és jó lett.(mindjárt küldök képet
deko
Mindenképp mergelned kell a vertexeket, különben ezt a hibát másképp nem tudod megoldani.
Ajánlom, hogy a két részt a Polygons->Combine parancsal egyesítsd és akkor a vertexeket már tudod mergelni.