Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hát majd rajta leszek a fejlesztésen.
Valamibõl pézt kell csinálnom...
Te.. szerinted ha a program még tudna olyat is,hogy pontokat a térben tudna digizni valós idõben. Azaz,hogy bármilyen mozgó tárgyat amin van 3 kis festett pont ,valós idõben reprodukálja a mozgását. Na..? Ez hogy hangzik?
Methos from GH
Hello!

A jatekszinkron.hu oldalhoz szeretnénk csinálni egy kis "intro" videót, amelyekt, majd az elõzetesek, valamint a játékok magyar változatainak elejére szúrunk be. A modellezést már 2 srác is elválallta, hogy csinálnak 1-1 verziót, azonban szükségünk lenne egy animátorra, aki életre kelti a modellt. 😊 Akit érdekel, az megtalálhat MSN-en (<b>[email protected]</b>😉, vagy küldjön privit. Köszi.

GameHunter TEAM - Boss :: http://www.gamehunter.hu :: [email protected] Játékszinkron Stúdió :: http://www.jatekszinkron.hu :: [email protected]

youth
Attól még csináld meg!!
Törekedj a jó minõségre és az alacsony árra és akkor nyerõ lehetsz még ezek mellett is...

Youth

oryon
😊
Úgy értettem, hogy esetleg nézz utána a proginak, hátha segít valamit a te terméked fejlesztésében 😊

//mostmár csak azért is szúrkolok neked, hogy sikerrel járj!
Aztán ne feledkezz meg rólunk, ha... 😄DD

Oryon

Így van ! Ha egy felületrõl több képed van és pontosan tudod,hogy az adott képek milyen pontról készültek és,hogy milyen irányban van a szögük akkor fel tudod építeni egy képlettel bizonyos pontoknak a térbeli helyzetét.
Nem egyszerû a dolog de megvalósítható.
Az emberi agy is így teszi. A tárgyakat más más helyzetbõl látjuk és elõbb utóbb megtanúljuk 3d-ben érzékelni a világot. Percepcionális tanulás!
oryon
A RealVIZ-nek is van egy hasonló programja, bár az nagyon körülményes.
A bemutatón amin voltam megmutatták, hogy pár fotóból és nem kevés manuális munkából elkészíthetõ a 3D-s tárgy és elkészíti rá a textúrákat. A lényeg, hogy mivel minden felületrõl több fotó van, így minden részrõl több mintája, melynek révén az eredeti fotókhoz képest valamivel jobb minõségû textúrát készít.
Csak egy kis infó.

Oryon

Azt írja,hogy felhejezik a tárgyat a kis színpadra a 3dSom pro közepébe.
Egyszerûen ráhúznak egy maszkot a képre.Készítenek 15 - 30 digitális képet egy szabványos digis géppel.A program azzonnal meg tudja jeleníteni a képet változtat6ó méretben. 😞 Lopás gyerekek. A fényeket is a program kezeli de lehet rajta manuálisan is állítani.
Hát ezt nem hiszem el.. oyan mintha ellopták volna az 5letemet.
<#wilting>
FRenkie
Ez eszméletlen jó!

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

youth
Találtam valamit: link

Youth

youth
Ez a reklámtól függ és attól mennyien ismerik.
Szerintem 1 év alatt simán behozná az árát.

Youth

Szerintetetk ha Lkészûl a 3d scannem mennyi zsozsó lenne benne? És mennyi idõt kell várni amíg pénzt hoz?
OBJ

http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99

Mission complete
Congratulations
Gratula a sikerhez<#taps>
oryon
Jeeeeee 😊

Melyik módszerrel? 😛

Oryon

sikerült<#worship>

oryon
Direkt elmondtam... VÁÁÁÁÁÁÁÁ! 😊

Az alap FBX nem jó...le kell tölteni a www.alias.com -ról a legújabb FBX-et mindkettõhöz..ott van az oldalon. Mindkettõhöz úgyan azt a verziót töltsd le.

A maya obj: plugin managerben engedélyez az objexportot és akkor megjelenik az export listában 😊

Oryon

FBX et tudok csak mayával OBJ nincs, legalábbis nálam de FBX nél meg a max vmi errort ír ki

oryon
Leírtam és mûködik. Legyen szó akár FBX, akár Obj kiterjesztésrõl.
Megnézted mindkettõt? 😊

Megjegyzem mégegyszer, hogy az FBX-hez leírt dolgot kell eszközölni, mert alapból tényleg nem fog menni.
Obj-vel alapból megy.

Oryon

youth: Két fotó az még semmi. az még kevés. De 2 videófelvételre lesz szükség hozzá egy viszonylag keveset mozgó vagy fix tárgyról egy idõben. pont.
Léci linkeld be nekem nagyon +köszönném. Egyébként most nagyon be vagyok havazva és nem nagyon érek rá a programozáshoz..meg asm-ben nehézkes hardvert irányítani i/o ból. Ha minden jól megy akkor pár hónap max és kész lesz.
Csak gyorsan védjék le.

2. kpbendi:
Igazad van ez egy valós probléma de már gondoltam rá és a megoldás a következõ:
1: Textúrát butítani mindenki tud.
2: Ha van egy nagy poliszámú objekted akkor megkeresed proggal azokat az illeszkedéseket ahól a legkissebb a szögbeli változás és egyszerûen eltörlöd a polit és kisimítod a felületet. Két síkbeli felületet egymásba simítasz. És addig növeled az eltüntetendõ szögértékeket amíg meg nem kapsz egy bizonyos poli értéket. Megkapod az oblyektum lebutított változatát a legjobb minõségben amit el lehet készíteni. 😊
egyébként vki UV-hez tud vmi jó tutort mert nem egy könnyû téma legalábbis egy része

nekem ez nem jön össze vmi kompatibilitási hibával jön vissza...6.5-ös mayából akarok max7-be importálni renderelés miatt

youth
Ha találok valamit belinkelem...

Hm... Nekem kétejeim vannak a fotóalapú cuccal. Hogy lehet 2 fotóból megállapítani, hogy domborodik a test stb. Na mindegy, remélem összejön.

Youth

Az a helyzet, hogy pont a játékfejlesztõk nem nagyon tudnák használni, mert a játékokba általában kötött polygonszámú karakterek kellenek (a videohardver kapacitása a szûk keresztmetszet).
Ez azt jelenti, hogy egy lowpoly karakter megalkotása amolyan absztrakció, folyamatos kûzdés a forma eltalálása vs. polygonszám között és mint ilyen, igényli az emberi kreativitást.
Ennek ellenére biztosan sok felhasználási területe lenne egy jó és olcsó 3d scannernek, akár az interaktív szórakoztató iparban is.

Most kapásból az jutott az eszembe, hogy ha tudnál csinálni viszonylag alacsony polygonszám mellett is egy felismerhetõ, texturázott 3d modellt egy emberi arcról, akkor pl. lehetne az eljövendõ PS3 és XBOX mellé olyan kiegészítõt gyártani, amivel bárki otthon a saját arcát adhatná egy játék karakterhez. Vagy ha túl drága lenne, akkor ugyanezt játéktermi automatákhoz.
(Valami japán ismeretség kellene neked szerintem <#nevetes1> )
Érdekel a két magyar fiú találmánya.. közelebbit nem tudsz róluk?
Egyébként a pórusokkal itt sem lessz gond. Csak fókuszálás kérdése az egész..
ecportald obj- be , aztan maxbol meg importalod.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

youth
Gondolom lézerrel. De legjobb a CT, mert azzal a test belsejét is láthatod, persze minek? ha nem vagy orvos 😊

Youth

Vki segít nekem is?

youth
Körülnéztem kicsit neten 3d scanner ügyben, hát van pár csapat aki evvel foglalkozik.
Itt igazán akkor lenne nagy sikered, ha ugyanazt a minõséget vagy jobbat tudnád produkálni mint a többi, ja és persze olcsóbban.

Amúgy ha jól emlékszem a Mátrixban is használtak scannert az emberi fejeknél, de az a gép olyan komoly volt, hogy a pórusokat meg minden lószart berántott 😊

Nemrég 2 magyar srác csinált egy olyan scannert amit az orvosok tudnak használni. De az nem csak felületet hanem a szöveteket is valahogy (gondolom sugárzással) kimutatja. Voltak a Friderikusz mûsorában is. Softwaret is csnáltak hozzá, vagy csak softwaret? Már ne mtudom, de közük volt hozzá 😊

Ja meg mégvalami. Attól mert van egy x milliós polygonszámú tested, azzal még sok munka van. Hogy animálsz egy 5-10-100 milliós polyszámú fejet pl. Gondolom kell építeni egy animációképes testet a felületrõl, aztán lehet rá számoltatni displacement mapot, vagy nemtom...

Milyen jó lenne már otthonra egy ilyen scanner... 😊

Youth

Nem kell vezérelni a kamerát.. nagyon fontos,hogy FIX ponton legyen.
Haver.. még nincs kész. Csak lassan megyeget. De levezettem és modelleztem magát az elvet. Mûködött. De a többi hogy mûködik? Ami bécsben van?
Mit látsz szkennelés közben ,vannak fénysugarak? Vagy lézeres távolságmérõk?
elmeltileg akkor kamera is megteszi, marmint nem videokamera hanem digitalis kamera nem? vezerelni aztat is lehet vala 😊

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

az ugy tunik mas elven kudik, a max topicban loktem linket.

A programhoz szükséges hardware nagyon kis anyagi igényû. Kell hozzá két videó kamera ..ezek a legdrágábbak. meg ez meg az ,kis hülyeségek.
Tényleg nagyon olcsó.
A többi hasonló hogy mûködik?
Meg tudja mérni minden egyes pixel helyzetét a másikhoz a térben?
youth
Szabadalmi hivatal gondolom... Be kell menni és megkérdezni, hogy kell ezt végigcsinálni, biztos segítenek.

Amúgy meg a 3D-s scannerek elég drágák, nemcsak a vétele, hanem a bérlete is. A legközelebbi asszem Bécsben van.

Amúgy mûködik a dolog? Vagy csak elmélet egyelõre?
Képet mutathatnél egy ilyen bescannelt testrõl, abból úgyse tudunk meg semmit a mûködésérõl, csak az eredményt látjuk.

Youth

Nah ehhez az importálos dologhoz vmivel több infó kéne ennyire még nem vágom a mayát a maxot meg egyáltalán nem

Magyarok ötletei baromi olcsó kivitelezésûek általában....ezt megszokhattuk és persze a mi államunk még ezt sem tudja kifizetni de más meg elhappolja....

oryon
Úgye tudod, hogy ezzel sokakat tehetsz utcára? 😊
Nem gondolsz szegény modellezõ és textúrázó kétkezi munkásokra?

Nem tudom hol védheted le és, hogy mennyit érne. Elvégre vannak már ilyenek, jó drágán. Tehát kevesebbõl kell, pontosabbat kihozni, hogy nyereséges legyen.
De mindenképpen érdekes lehet.

Oryon

Én egy nem profi hobby programozó vok és most kezdtem el dolgozni egy saját fejlesztésû projecten. Asm ben.
A lényege az lenne,hogy egy térbeli tárgyat ( alma, emberi arc , nagyobb kissebb objektumokat ) egy program a hozzá szükséges hardware elemekkel be tud scannelni nagy részletességgel poligonszámmal ,textúrával.
Nagyon nagy pontossággal és gyorsan tenné ezt.
Tudom,hogy a játékfejlesztõk a játék +alkotásának kb a 80 % -át csak
a 3d-s objektek létrehozásával töltik. Tehát erre megy a fejlesztés java része és a rengeteg a költségvetésbõl. A program az életbõl vett tárgyakat ,testet,arcot be tudná scannelni és ezzel megkönnyítené a fejlesztést. Tudom,hogy napi a 100 millió dollárt közelíti a bevétel egy siker játék eladásaiból általában! pl: HALO csak az elsõ nap 125 M $ volt a bevétele " 3d fps" . Érdekel,hogy ha mûködik a program akkor szerintetek sok pénzt lehetne vele csinálni? Hól lehetne levédetni hogy ne tudják ellopni a mûködési elvét?

Mayer
Igen a normál fordítgatás nagyon idegesítõ dolog. Nem ismerem a 7-es maxet de 6osban még nincs az tuti 😊.

www.gaborhertelendy.com

oryon
Az obj maxban is benne van és a normálokat kivéve jól átviszi a geometriát és az UV teret.

Oryon

oryon
Nah jó. Én is fáradt vagyok. Jobb lesz ha nem éjszakázom többet a gép mellett 😞
Ezt jól elkottáztam 😊

Oryon

Mayer
Ha polygon alapú geometriát akarsz transportálni akkor ott az OBJ. Mayában alapba benn van maxhez meg töltsd le valahonnan.

www.gaborhertelendy.com

Mayer
Hogyne lenne tárhelyed ne szédíts már. Hát ezeket a képeket honnan linkelted ha nem onnan ??? Vááá. 😊 Ott az url gomb a szövegbeviteli mezõ alatt arra rákattintasz és beírod oda azt a inket amit akarsz és adsz neki egy nevet és ennyi.

www.gaborhertelendy.com

xelag
tud valaki ilyen textúrás oldalakat?Amiket rátudok rakni a modellekre,meg ilyenek,pl vas,fa stb meg hasonlók
oryon
reggelsz egy ingyenes tárhelyen. Pl.: www.atw.hu, www.uw.hu
ekkor lesz tárhelyed, ahová fel tudod tölteni a képeid, pl Total Commander FTP kapcsolattal és onnan tudod linkelni itt, amikor kiválasztottad, hogy kép (itt a hozzászolás dobozban), ott van mellette, hogy url
Ezt választodd és ide beszúrod a feltöltött képed elérhetõségét (ehhez sok segítséget adnak a tárhelyszolgáltatók helpjei).

DE ne flame-eljünk. Ha kell ebben segítség privizz rám, vagy email.

Oryon

oryon
letöltöd az Alias.com-ról a megfelelõ FBX-et mindkettõhöz (tehát mindkettõt az aliastól és ugyan az legyen a verziószám) és akkor mindent át tudsz vinni.
/kamera, textúra, tárgy, UV, lámpa, stb./

Oryon

xelag
bocs,azoktól akiknek modemje van,nem gondoltam rá,sorry,de azt sem tudom hogy kell linkelni.
xelag
hogy kell belinkelni?Milyen tárhely,nekem nincs olyanom.
xelag
Az a baj hogy ezeket a csillagokat én rajzoltam,és így nem jó,valahonnan le kéne töltenem,de,még azt sem tudtam hogy hogy kell ezt a textúrát berakni,és csak valahogy ráillesztettem a kocka 3 oldalára.
Legalább vagy 6 lámpa ég az egész helyen,és mindegyik ad árnyékot,de nemtudom hogy hol van itt elmosódott tükrözõdés.
A hajót meg nemtudom hogy lehetne úgy megcsinálni hogy vas,vagy fém legyen.