Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

youth
Keress olyat, hogy Maya PLE, az a tanulói verzió.

Youth

krall
Sziasztok!

Nézegettem a képeket és nagyon megteccet ez a program. És azt szeretném kérdezni hogy ennek a programnak van letölthetõ próba verziója (vagy esetelg teljes) mert szívesen megismerkednék vele.

Society Dwelling Mother Fucker and Strength Determination Merciless Forever

Magoo
nekünk is ki kellett tölteni ugyanolyan lapokat deko 😊
igaz hogy nekünk szórtabban volt, de nekem bejött a stílusuk. 2 hetente 1 hétvége, komplett napok. na mindegy 😊 kinek mi 😊

Peetmaya
mester kurzus nincs ezeknél? biztos mondanának újat nekem haladón is persze, de ha már valamit csinálok, akkor az legyen mester kurzus nem?

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

te meg mit bufureszel itten? 😊 Sokat ittal igaz e?
😊 egyebkent az utolsot nem ertem.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

deko
ÚÚÚristen... ezek a szavakra beépített reklámok... BROAFFF.

deko --- az élet értelme: 42 ---

deko
Elõször is, szerintem egy kezdõ tanfolyam, amit magoo írt, 15 órában édeskevés.
A leonardónál a kezdõ tanfolyam intenzív volt, 5 napon át napi 10 óra. azaz majdnem 50 óra leszámítva az ebédet, meg a kávé, cigi és "pisi" idõt😛. 4 évvel ezelõtt volt 40 000,-. a haladó tanfolyamot már nem intenzíven végeztem el, mert nem tudtam egy hét szabit kivenni, ezért 2 hetes volt, napi 5 órában. az 60 000,- volt. na akkor lehet összehasonlítani.
Ja és amit hozzáfûznék, hogy a tanfolyamok végén kikellet tölteni egy értékelõ ûrlapot amit a tanulók osztályoztak az oktatókról. szóval ott figyeltek az oktatás minõségére.

Magoo
Az oktató akivel én máig tartom a kapcsolatot, az valóban keni vágja a dolgokat de marhára...bár ö Maxos 😊 akiröl te beszélsz az nem tudom ki lehet. Illetve sejtem, de nem merek kire gondolni 😊
Én náluk voltam, de maxot tanultam. NE ÜSSETEK! 😄 Így is Mayas maradtam 😊
Csak meg akartam tanulni Max-ot, és lényegében meg is tanultam 😊
Azért az én szívem mindíg is a maya-é 😊

az..., ritkan latni annyi magatol elszallt embert.
nemtom ez a "szakmaisaganak" mennyit art, de nekem forog a gyomrom toluk.
nemreg volt egy erdekes eszmecsere az egyikkel es kiderult hogy a csavo fullra nincs kepben. Biztosan sokan ismeritek. Persz aztan azzal jott hogy miota dolgozik ennek es annak es hogy melyik ceg miert ugy csinalt ez vagy azt.
csak eppen a temahoz nem birt tobbet hozzaszolni. ezert forog a gyomrom az ilyentol, ha azt mondta volna oke, ebben nem vagyok otthon nem lett volna semmi sem. Egyebkent az idok soran ez sokukrol kiderult.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Magoo
egykis reklám:
A Stdio21 is jó ám 😉

Magnificat
Én is 70-ért láttam most...

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Penatesz
Én tavaly fontolgattam, hogy befizetek egyre, de végül nem lett belõle semmi. Mindenesetre ha jók az emlékeim, akkor a következõ árakkal dolgoztak:

MAYA kezdõ I.
Óraszám: 15 ( 5 alkalom x 3 óra ), 65.000 Ft + ÁFA (16.250,- Ft)
MAYA kezdõ II.
Óraszám: 15 ( 5 alkalom x 3 óra ), 65.000 Ft + ÁFA (16.250,- Ft)
MAYA kezdõ III.
Óraszám: 12 ( 4 alkalom x 3 óra), 55.000 Ft + ÁFA (13.750,- Ft)
+ 6 (2 x 3 óra) gyakorlat, 25.000 Ft + ÁFA (6.250,- Ft)
MAYA kezdõ I-II-III + gyakorlat.
A három kurzus és a gyakorlati órák kedvezményes tandíja egyben összesen: 42 + 6 gyakorlati óra
210.000,-Ft helyett: 175.000,-Ft + ÁFA (43.750,- Ft)

MAYA középhaladó I.
Óraszám: 12 + 9 (4 alkalom x 3 óra + 3 alkalom x 3 óra gyakorlat ): 110.000 Ft + ÁFA ( 27.500,-Ft )

de nem akarok hülyeséget írni, szóvel ezek csak kb árak. 😉

Penatesz

Magnificat
aha... 😞

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

deko
Csak tanultam.. 4 évvel ezelõtt a Leonardo.sns-nél. Amúgy meg nem hiszem, hogy az akkori árak amit akkor fizettem egy kezdõ és utána egy haladó oktatásért ma is mérvadóak... a mostani áraikat meg nem ismerem.

Magnificat
Nem is állt személy szerint szándékomban véresen komoly tutort csinálni... Mondtam, ember vagyok, nem gép... Mellesleg hol és mennyiért tanulod?

deko
ugyan már, nem kell véresen komolyan venni... különben személytelen és sablonos lesz... a tanárom az alsó command sávot mely a hibákra figyelmeztet, egyszerûen csak "visszaböfögõ ablak"-nak titulálta... és ezt hivatalos oktatási keretek között. (megjegyzem azóta én is csak így hívom😊 remek magyar fordítás😄 )

Magnificat
Majd megcsinálom akkor megint... Kb így, mint most, csak átkozott nélkül... De személyes vonatkozások akkor is lesznek benne 😄 Sztem az jó (mások szerint is 😄)

Magnificat
Majd beleépítem a filenévbe is 😄 mts_intro_tscc.rar 😄

deko
ja bocs... látom már más is megkérdezte és van válasz. nem figyeltem😛

deko
milyen codeket használtál? mert nem bírtam megnézni, csak a hagot hallottam.

Magnificat
jóvan, elég sokan kifogásoltátok azt az átkozottat, ami talán tényleg kicsit sok volt (mondjuk így is gondoltam, mikor már összesen vagy 80-100 felvételt csináltam...), Megint javítom majd 😄

Magnificat
Bocs, de én ebben nem vagyok olyan biztos... Sõt... Sokan élvezetesebbnek találják, ha látják, hogy az illetõ nem egy robot, aki felmondja a szöveget tökéletesen és kész, hanem Ember... A Gnomon Rendering 2-ben a fickó az elején túrta az orrát... És?

Mayer
Peet: Maya3d.hu 3. video tutoriál. TSC codec pakk. Mert magnificat is camtasiát használ.

Magnificat: Ezt azért majd írd oda mikor kiteszed az oldalra...meg a többiek is figyeljenek erre, mert nem mindenki tudja lejátszani. Ez rám is vonatkozok mert én sem írtam oda de erre valamit ki kéne taláni..

www.gaborhertelendy.com

Peetmaya
powerdvd lejátszotta, de csak a hangot. Szal khm... az egész jó, de a végére az az "átkozott" rész, és minden utána butaság volt, szerintem ezzel sikerült elrontanod. Azt csípd le róla, semmi személyes dolgot ne tegyél bele, mert a tutor nézõi arra nem kíváncsiak.

Peetmaya
milyen codec kell a lejátszáshoz?

Magnificat
Hát... Ez majd a videók eleján lesz... 😄

Magoo
Büdös életbe nem csinálnék ilyen hosszú intrót 😊
én ennyit mondanék fel...kihagyva az igazi alanyt: "Sziasztok én vagyok a jani, ez a mittomén milyen tutorial, remélem tetszeni fog nektek. na lássunk hozzá!" 😄 kb ennyi lenne 😊
De persze ízlések és pofonok. 😊

Magnificat
Itt, másoknak? NEm mintha nem adnék persze Oryon véleményére, de a többségére igen... Ha a többiek szerint sem annyira jó, akkor szóljatok...

Most pedig megyek vissza modellezni 😄

oryon
😄

Akkor ok 😊

Oryon

Magnificat
Szerintem viccess hangulatot ad neki, legalábbis másoknak is ez a meglátásuk... Nem idegbõl ment 😄

oryon
Nemá... Magnificat! Hahó!

Nemazért, de az elözõ jobb volt.
Most érzõdik, hogy eleged van és belefáradtál, de ettõl a tutorial nézõidnek is rosszabb lesz.

Hagyd az intrót...csináld a többit és egyszer ha érzel még lelki erõt csináld meg szépre, de ne legyen benne, hogy "átkozott" meg, hogy "sokadszorra mondom el", stb.

Nem kellemes nah. De ez szvsz és ha késöbb sem lesz kedved, akkor leadhatod így is. Remélem azért lesz 😊
Hajrá! 😊

Oryon

Magnificat
újra csináltam:

http://menthiristic.uw.hu/tutors/mts_intro.rar

ez az utolsó változat... Logo váltás nincs, jó ez 😄 mást már nincs vagy kevés benne a nyelvi baki, de ettõl kezdve ha lesz, lesz 😄 ember vagyok 😄 háttér is marad, mert az van most nekem, és nem cserélgetek ezért... Úgyis a maya fog látszani...

Magnificat
Hát nem tudom... A tutor majd lesz valahogy... Most legalábbis már az elsõn dologozok, majd lehet, hogy visszatérek egy pillanatra az intróra

Magoo
nekem a 6.5-ös fájljaimat mindegyiket szarul olvassa. Vagy az objectek egy részét nem teszi láthatóvá, vagy a textúrák egy részét nem tudja betölteni.... faxa

Peetmaya
Oryon szerintem a maya 7 olyan lett, mint amilyennek mondjuk a 6.0-nak kellett volna lennie
egyelõre bug mentesnek tûnik, a "fasza effekteket" meg gondolom ki lehet iktatni, mellesleg engem az elsõ pillanattól zavart😊 De mindenesetre tetszik a 7.0, picit jobban bele kell ássam magam...

oryon
Hehe intrónak jó lesz, de egy baki mentes változattal plz!

A háttér meg szerintem kissé durva ehhez 😄

Talán jobb lenne egy kis animált logó pörgetés közben a szöveg vagy pár részlet demoként összevágva, de ez csak tipp és szvsz. Természetesen úgy csinálod, ahogy jól esik. Nekem így is jó, poénos 😊
Csak bakimentes legyen és akkor korrekt lesz 😊

Oryon

Magnificat
Lehet, hogy úgy kellene... Vagy csinálom a videót, és majd utólag rámondom a szöveget 😄 Mondjuk a tutorok alatt bánja a franc, ha bakizok, de az intró legalább legyen már viszonylag értelmes

Penatesz
Legközelebb mond fel párszor, miközben megy a felvétel és a legjobb mondatokat vágd össze. 😉

Penatesz

Magnificat
Hát vagy 2 napja szenvedek vele... A gond ugyanis, hogy dadogok is ilyenkor 😄 De ha vagy 50x nem kezdtem bele, akkor egyszer sem 😄

Mayer
80 valahányadikra mindíg sikerül 😉.

www.gaborhertelendy.com

Magnificat
Ööö... Azért, mert ezek után már lesz mutatva más is, és nek akartam olyan intrót, ami kilóg a sorból...

Penatesz
Miért avi a cucc, ha csak beszélsz rajta, de semmit sem mutatsz. SZVSZ mp3-ban tömörebb lett volna. (De a bevezetõ szöveg jó.)

Penatesz

Magnificat
Nos a mai este csak a feltötltéshez van erõm, zuhanok is az ágyba...
Na tutor intrója:
http://menthiristic.uw.hu/tutors/mts_intro.rar

MAjd mondjatok véleményt

Szevasztok! Hátha valakit érdekel: Maya Scripting
oryon
Alakul ez a ruha-animáció 😊

Oryon

oryon
Nem érte meg új verziót tolni alá, ezek "parasztvakítás" featurek, szvsz.
Egy-kettõ tényleg hasznos, de a többi... 😞
Nagyobb durranásra számítottam és ismét csalódnom kellett, annyira azért nem kiforrott a maya, hogy ne lehessen fejleszteni.
Az új animált dolgok szépek, de sok polynál úgysem tudja lekövetni, így felejtõs.

De persze a rövid teszt alatt stabilnak és használhatónak tûnt.
Remélem másnak jobban tetszett.

Nálam marad a max 😛

Oryon

Peetmaya
mi a véleményetek a maya 7.0-ról?

Mayer
Flego: Igazi lesz. Anyag még porcelános de úgy döntöttem mégse állókép lesz hanem egy kis animáció úgyhogy SSS el is van felejtve, de majd valahogy megoldom hogy jó legyen. Ez a kis kék csávó fog lovagolni a béka hátán 😄.

Egy kis cloth teszt hogy ha rászánom magam hogy megcsináljam az egész animációt ne legyen a ruhával gond.

Modellezés, uvzás, textúrafestés, csontozás, skinnelés, animálás. olyan 6 óra. a render is ennyi volt. A modell már kész volt csak kicsit redukálni kellett a faceket.

video

www.gaborhertelendy.com

fle go
Hm nem rossz porcelan beka lesz vagy meg nincs belove a material?

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Hát ha komolyan gondolod akkor megéri. Persze elsõre elég érthetetlen lesz,hogy mirõl van szó de hamar bele lehet jönni.