Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mayer
Magnificat: A dome light egy rendszer, amiben a fényeket mint egy kupolaszerûen rendezzük el. Maya3d.hura feltettem egy tutort dome light témában. Illetve youth feltöltötte nekem a saját tárhelyére. Thx Dude 😊.

Peet: A láng paint effect. Mivel eddig nem nyomtam software renderrel ezért eddig nem nagyon használtam de eléggé jónak tûnik. Nem sokat állítgattam szal ez majdnem present setup.

www.gaborhertelendy.com

oryon
Köszönetet!

De tényleg segítsen akinek van kedve tutorokkal!
A mayás közösség érdekében!

Oryon

Magnificat
A videók egyfolytában készülnek. Csak van egy haver, akinek van colos nete, még sem töltötte fel eddig, pedig eltelt már egy pár nap, mióta megkapta... Szóval a Maya kezelésérõl szóló videó kész van, továbbá étt tegnap csináltam egy gyors tutort egy GS-es srácnak, aki nem értett pár dolgot extrude edve, snap és keep faces together téren... De az nem a sorozat része, csak gyorsan csináltam neki egyet... Viszont ma eddig vezetni voltam, 1 óra múlva angolra megyek, oda még házit kell csinálnom... 😄 Szóval készülnek a videók, csak nem tudom még feltölteni õket, mert inkább kicsit minõségibbet akartam (nem 4 perces rohammagyarázat, a bemutatás 21-22 perc körül van... és 45 mega). Regeltem tárhelyeket az atw-n erre a célra (2 gigát 😄), ha más nem másfél - két hét múlva fellövöm. Mert igen, KAPTAM KOLIT!!! 😄 Szóval szia soktíz megabites net 😄
Kap valami mást is a nyertes? 😄

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

youth
Emberek!
Tutorial író pályázatot írok ki ezennel maya3d.hu-ra. Az nyer aki a legtöbbet írja, vagy feszi videóra 😊

Magnificat: hol vannak a videók? 😊

Youth

Magnificat
Szép... Amit elmondtál, abból értem a software rendert, de a dome light-ot elmesélnéd?

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Peetmaya
szép!
picit húzd feljebb a translucency-t a gyertya shadernél, hogy viaszosabb legyen, és talán alulrl egy derítõ lámpát betehetnél, valamint egy erõsebb vibráló pointlightot a gyertya lánghoz.
a tüzet mivel csináltad?

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Mayer
Egy kis játszadozás. Maya software render, dome light, exact motion blur, 10 sec per frame.

Csak hogy nehogy meghaljon a fórum. 😄

gyertya

www.gaborhertelendy.com

Peetmaya
Szala még nem volt idõm kipróbálni, de valószínûéleg holnap este már okosabb leszek.

SiRRuRG valószínûleg azért van ez, mert a test bindolva van a csontvázhoz, így a csontvázzal kontrollálod a test mozgását. Következésképp nincs értelme a testet mozgatnod, mert sokkal finomabban tudod megoldani a csontvázzal...😊

Lesko az élsimításokat vedd sokkal nagyobbra, valamint pár derítõlámpát szórjál be a jelenetbe, mert nagyon sötétek az árnyékok. Illetve lehetnének áttetszõbbek az anyagaid.

Csütörtökön ki jön el a maya 7 bemutatójára?

Egy újabb bénázásomat láthatjátok, feltéve ha érdekel valakit. Szerintemmnem is lett annyira rossz de nem is nagy szám és szerintem mindenki csinált már iyet.
sakk

SiRRuRG
sajna ez nem megoldás :'(
van egy test meg hozzá egy skeleton (de a skel-t tudom mozgatni)

Magoo
minden le van zárva
jelöld ki az összeset és unlock

SiRRuRG
Sziasztok! ilyenkor mi lehet a probléma?

Müxik?
Slipknot14
Hellosztok. Lene egy óriási kérésem. Egy játékhoz(Call of Duty) új mod-ot készítünk. Vagyis átalakítjuk az egész játékot. És ehhez a mod-hoz kellene egy-két ember nekünk modellezni. Ez egy óriási kérés de azért megkérdezem. Valakinek lenne kedve beszállni a csapatba? Nagyon nagy szükségünk lenne modellezõre. Elõre 1000 thx. Slipknot.

Elérhetõségek:

-MSN: [email protected]
-Oldal: http://huntc.aw.hu
-Másik MSN: [email protected]
-Forum:
http://www.callofduty.hu/forum/index.php?board=10;action=display;threadid=1728

Peetmaya
köszi Szala

plugin managerben kapcsold be , és export importnál fogod látni , eléggé verzio függö, az alias oldalárol le lehet szedni a legfrissebbet max hez is
Penatesz
mcsaba látogass el ide: http://www.maya3d.hu/ (Ez itt a reklám helye 😉)

Penatesz

Peetmaya
fbx, maya nem is ismer ilyen filetípust. mi ez?

Oryon, akkor intézd el, ott találkozunk csütörtökön, én mindenképpen elmegyek, nagyon érdekel!

Hi
Probáld meg .fbx be kiexportálni, és azt beimportálni maya ba, elméletileg mindent átvisz, az animokat is, mostanában én is ezt használom, mondjuk nem animra
Sziasztok! Korábban már irtam hogy tutoriálokat keresek magyarul, de sajnos men tul sok van, az érdekelne hogy nincs e kedvetek hogy esetleg többen összedobnánk egy szép és esetleg nagyobb mü megalkotásánaka leirását ami kezdoknek is jó! Mint már irtam én még kezdõ vagyok (ezért is keresk leirásokat) ezért a leirás alapjaiban amiben az áll hogy mit és hogy nem nagyon tudok segiteni, de bármi másban szivesen segitek, én egy szép élethû kocsira gondoltam, (ez most az aktuális álmom)de bármi érdekel.

oryon
Lehet én is el tudom intézni, hogy ráérjek 😊

Oryon

Peetmaya
ok szal elnéztem a dátumot, még semmi sincs veszve. jövõ hét csütörtökre mindenképpen szabadnapot veszek ki😊)

Peetmaya
Valaki volt a maya 7.0 bemutatóján? nagyon érdekelne, hogy mi volt, sajnos munka miatt nem tudtam elmenni😞
másik kérdés:
max kameramozgását át lehet konvertálni mayaba? ha igen, akkor mivel?

deko
Egy kicsit visszatérnék az oktatásra, mert esetleg az elõzõ hozzászólásaimban talán félreérthetõ momentumok lehettek. Mivel én személyesen nem tapasztaltam a S21 oktatását, de remek dolgokat hallottam felõlük, így szeretném õket is ajánlani. Mindenképp keressétek fel õket, ha tanulásra adjátok a fejeteket, mert az én ismeretem csak egyoldalú és így nem lehet mérvadó.

deko --- az élet értelme: 42 ---

Magnificat
Na ha minden jól megy, holnap fullosabb net elé jutok, és így fel tudok tölteni... Mivel az délután lesz, így remélem lesz idõm megcsinálni az elsõ, alapokkal foglalkozó tutort kicsit bõvítve is, ami most egyenlõre 17 perc, és 25 mega körüli... Szóval ha minden jól megy, holnap megy fel egy 20 perc körüli elsõ videó 😄 Remélem kapok kolit, mert akkor 2-3 hét múlva már a többszáz MBites (!!!) net elõtt ülhetek 😄 Haver legalábbis szedett már 42 MB/sec-kel 😄

Penatesz
A Leonardo SNS Kft, mint az Alias magyarországi képviselõje szeretettel meghívja Önt és kollégáit Vizuális Mûhelyébe, ahol ezúttal a Maya 7 újdonságait mutatjuk be!

Idõpont: 2005. augusztus 25. csütörtök, 10:00
Helyszín: Leonardo SNS bemutatóterme, 1033 Budapest, Szõlõkert u. 4.

Az Alias augusztus 15-tõl szállítja a Maya 7-es változatát, amely teljesítménybeli növekedés mellett rengeteg rég áhított újdonsággal örvendeztette meg a Maya felhasználók népes táborát.

A MotionBuilder full-body IK technológiájára épülõ karakteranimáció, az új poligon-modellezõ és a textúrázást könnyítõ UV eszközök nemcsak a játékfejlesztõk munkáját teszik igazán hatékonnyá. A Maya 7 specializált vizuális hatásokat kínáló tárháza, az új Toon Shader, a fejlett render layering technológia, valamint az alapvetõ 2D-s programok (Adobe Photoshop, Illustrator, Macromedia Flash, CAD alkalmazások) közötti könnyû átjárhatóság több lehetõséget nyújt a 2D-s grafikusoknak és designereknek egyaránt.

Penatesz

Bocsesz. Igérem máskor nem kérdek ilyet a fórumban. (Privi ment neked<#bee1>)

oryon
Sorry, de erre itt nem szoktunk válaszolni. Van rá másik topic vagy privát.
Legközelebb kérünk, hogy warez témát ne kérdezz itt.
Köszönjük!

Oryon

Magnificat
Bünti pont oda... Mellesleg nem hiszem, hogy sokkal többet tudna, mint a 6.5 ...

HUH. Remélem nem kapok ezért bünti pontot.

Szóval a másolt maya7-et hogyan kell felcrackelni? Please segítsetek. Ha esetleg nem sikerül, akkor kérlek áruljátok el, hogy mondjuk a maya6 vagy maya 6.5 mivel tud kevesebbet mint a hét?

Üdv:
DJviolin

Magnificat
nos úgy gondoltam, hogy nem érdemes egybõl a közepébe vágni, csináltam gyorsan egy nagyon de nagyon kezdõ tutort nagyon de nagyon kezdõknek 😄 (kamerakezelés, ablakok, nézetek...) Még nem dobom fel, inkább holnap még csinálgatom, ne legyen vele akkora tortúra, mint az intróval (ami miattam lett az 😄) Szóval ez most egy ismerõsömnek sem lesz hasznos, de úgy gondolom azért innen kezdem, és a következõ lesz majd normálisabb, kicsit hasznosabb több embernek... Szóval az elsõ nem a snap-ekrõl szól, hanem errõl. ez lesz az mts_alapok01_kezeles.rar 😄
vagy hasonló... tervezek majd még alapokat, "kényelmesítõket", pl marking menü, hotkey, hasznosokat, pl projectek... stb... Tudom, kissebb száj, több munka, de azért is uff 😄

Magoo
SoundForge-ban 😊

Penatesz
Hogy tudok mp3-at darabolni és darabokat összeillesztein?

Penatesz

Tudna valaki segíteni abban hogyan tudnék zenét tenni az animáció alá a Mayában. jelentkezzen a következõ címen [email protected]
Magnificat
Jaja... teljesen jó... azért mondod, hogy ne csinálak többet 😄 Na jóvan, amúgy már van két tutor, csak még újra kell csinálnom TSCC-be... Ami remélem este legalábbis az egyik meglesz... 😄

youth
Ez teljesen jó!
De akkor mostmár nyomjad az oktató videókat 😊

Youth

Magnificat
Új intró
Na itt az új, konszolidáltabb intró... Semmi negatív tartalom... A személyes dolgok azért maradtak 😄

oryon
Igen, sajna ez így van. Egyre kevesebb és egyre kevésbé mayás dolgok 😞
Régen milyen jó volt...de már rég most van 😞

Oryon

Mayer
Mostmár olyan ritkán van hozzászólás a mayás fórumhoz hogy tökmind1 hogy milyen az sg 😄.

www.gaborhertelendy.com

oryon
Nálam is tökéletes. A hiba valszeg nálad van. Valószínûleg egy ilyen spyware-t kaptál, mely ezt mûveli. Vagy vannak ilyen opciói egyes bõngészõknek is.
Vannak oldalak, amelyek alapból szerzõdésben vannak egyes reklámszolgáltatókkal és azok aláhúznak és linké tesznek minden reklámmal kapcsolatos szót...szerencsére az SG még nem ilyen, így konkrétan ezért kéretik nem szidni!

Oryon

Peetmaya
nekem is jó minden... ez a hiba nálad van csak Deko

Magnificat
Nekem is volt már ilyen, csak nem itt az SG-n, hanem a Gamestar 3d-s fórumán... Akkor azt hittem, hogy õk csinálták, de ezekszerint nem 😄 Ez valami beépülõ plugin lehet... Újra van téve a gépem, és most nem találkoztam vele... De mondom, régebben nekem is volt...

Mayer
Ildi: Nálam is teljesen jó a fórum. Nem lehet hogy a böngészõd viccelõdik, vagy valami vírus?

LoWs: Mayában nincs ilyen opció. Illetve nem így hívják. Ha arra gondolsz amire gondolom hogy gondolsz akkor ez tükrözve van x tengelyre és aztán a tükrözött és az eredeti ösze van varrva. Meg az uv tér is így van.

www.gaborhertelendy.com

te milyen browsert hasznalsz? Nekem semmi nem jelenik meg (opera)

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

deko
nenad:
akkor érdekességképp nálam így néz ki a fórum, itt peet hozzászolása fölött állt a kurzor:
http://www.deko.atw.hu/egyeb/sg00.jpg

A békát smoothmirror-al csináltad?

Kezdő Mayás, tanonc

Üdvözletem mindenkinek.

Új vagyokk itt de nagyon érdekel a Maya és szeretnék komolyabban foglalkozni vele.

Mayer békája és kisembere tök jól néz ki!

A Mayás alap painteket érdemes használni? Ha nem akkor hogyan lehet újjakat csinálni?

Kezdő Mayás, tanonc

nezem a postjaidat nekem nem valtozott semmi sem linke..
?

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

deko
nenad: arra broaffoltam, hogy amit megírtam komment abban néhány szó itt az SG-n zölden linké változott (pl: tanfolyam) és valmi teljesen más jellegû reklámszövegeket mutatott ha rámentem az egér kurzorral. Ezt elég gáznak tartom az SG-tõl. ennyi. szerintem elég gusztustalan húzás.

krall
Már meg is találtam! KÖszi szépen!

Society Dwelling Mother Fucker and Strength Determination Merciless Forever