Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

oryon
Ap-n már válaszoltunk neked 😊

Oryon

Aldaryn
Profi!

per aspera ad astra

youth
Jaja kavicsos.

Nincs vaku, hanem mindig más oldalról egy lámpa világítja meg, na még nem tudtam kipróbálni más testel, de majd erre is jut valamikor idõ remélem...

Youth

FRenkie
Ez az a kavicsos toturial?
Tök jó lesz, ha sikerül. Vakuzni muszály?

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

hiftu
Historyt a piros nyillal jelölt ikonnal tudod bekapcsolni.

Magnificat
A status line-on van egy kis tekercs ikon a snappek után... pont a render elõtt
Ha az tekercs áthúzva, akkor biza ki van kapcsolva

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Az ugye nem az UI Elements hide vagy show részében van? Szóval nem tudom hol kell bekapcsolni. Az is feltûnt hogy a history ill. Channel box vagy mi,ha látszik akkor nem található az az opció ahol a testek szerkezeti paramétereit lehet megadni pl. poly kocka oldala mennyi face-bôl álljon stb.<#confused>

-What\'s your name?| -Amigo!| Amigo what?| Amigo Amigo!

Magnificat
A beépített help sokat ér hidd el nekem 😄 Mellesleg lehet ugyan animot renderelni (a render globals alatt kell az elsõ fülön a single frame-et átállítani többre), de még így is ajánlom, hogy ne aviba rendereld, hanem képekbe, és majd összefûzöd... Nem tudom, nekem bejött ez a megoldás

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Sziasztok! Most kezdtem el tanulgatni a Maya 7-et,és mivel eddig Studio max 7 volt a területem,a maya egy "kissé" káosz a számomra. Az a legkevesebb,hogy semmi nem áll kézre,de még a megszokott funkciókat sem találom... 😊 És a kérdésem is ezzel kapcsolatos: csak én nem találom/tudom vagy a Mayaban tényleg nem lehet animációt renderelni? Lehet,hogy ez bagatel kérdés de én sehogy nem tudtam rájönni,hogy kell. Vagy ez csak third party software-rel lehetséges? Mert a beépitett help annyit ér... Segitségeteket elõre is köszönöm! WoodSt
history-t kapcsold be

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Miután megtörténik a revolve az eredeti görbét mozgatva ill. alakítva, vagy csak egyes pontjainak pozícióját változtatva, ugye a képzôdött test is ugyanúgy változik. Nálam nem. Az alap görbét akárhova mogathatom és bárhogy torzíthatom nem változik a keletkezett térbeli alakzat.Az eszközbeállításoknál minden ok-nak tûnik.

Ezt a kérdést már egyszer feltettem de ha jól emlékszem pontos választ akkor sem kaptam rá. Szóval hogyan tudom megoldani,hogy a lámpám váltogassa s szinét. Elvileg le lehet kulcsolni a szineket is de nem tudom,hogy hogyan! Valaki magyarázza el nekem. Elõre is köszi!

Nem tudok róla, hogy a Mayaban lehetne hangot adni az animációhoz, de még ha lehet is, sokkal jobban jársz ha a már lerenderelt animációhoz külön programmal vágod hozzá a hangot, pl. Sony SoundForge-al, Vegas-al vagy Adobe Premiere-el.

\"There are only four questions of value in life, Don Octavio. What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for? And what is worth dying for? The answer to each is the same.\"

Pontosabban mi nem mûködik rajta? Nem jó irányban forgatja körbe a vonalat/testet? Ezt a revolve beállításainál át tudod állítani.

\"There are only four questions of value in life, Don Octavio. What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for? And what is worth dying for? The answer to each is the same.\"

youth
Üdv!

Egy kis kísérletezgetés tegnap:
3Dtotalon volt egy tutor, hogy kell fotóból normal mapot ill, displacement mapot nyerni. Teljesen nem sikerült jól, gondolom azért mert a tárgy amit fotóztam eléggé erõsen tükrözõdõ, aztán a nomrla mapon is látni hogy nem okés néhány helyen.

Kép

Az eredeti fotó egyike
Normal map
Displacement map

Az a baj, hogy a normal több mint 2K-s mégis egy 512-es displacementet generál belõle. Talán a hibák miatt...

Ja barkácsoltam egy kis állványt ennek az egésznek 😊

Este csinálok megint valamit, keresek egy jó tárgyat ami elég matt, remélem az jobban sikerül majd...

Youth

Magnificat
Írtam a helyzetet... Feltöltés leghamarabb 1-1,5 hét múlva tudnék vállalni... Mekkora összegrõl van szó?

RelakS
Nálatok is megakadályozta a Maya futását a Norton Anti Virus? Mert nálam azóta indul el a MayaPLE, amióta NOD32-t használok 😊

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

youth
Jó az csak töltsd má fel 😊
Írok privit, töltsd fel hozzám...

Youth

Magnificat
Nem gáz, hogy a tutor 415 mega eddig, és 2 h 25 min hosszú? 😄
Van benne szó a felépítésrõl, kamerakezelés, status line, move rotate scale, selection lehetõségek (vagy 5 fajta, benne a paint selection tool is), pivot pont, snap-ek, kis hypershade, kis outliner, kis hypergraph, attribute editor, channel editor, layer editor, layerek, kis animáció...stb... szóval nagyon kezdõknek nagyon alap dolgok... Az elsõ olyan 1-1,5 órát átnéztem, azt nem kell újravennem, nem mondtam egetverõ baromságokat ( 😄 ) illetve felesleges dolgokat, a többit meg megnézem holnap, hátha újra kell venni... 13 darabból áll egyenlõre...

Mayer
Hát méhecskék nem nagyon volt rátok hatással a TUTORDÖMPING felszólítás. <#rinya>

www.gaborhertelendy.com

is is, regebben Osszesegeben sztem egal, mivel magat az epuletet 1000x hamarabb felhuzod nurben de ha valtoztatni kellet akkor szivas volt. Ma mar mondjuk eleg feljett a nurbs is, lehet oldalakat tologatni - falak - (moveSide) lyukakat mozgatni - ablakok - (moveHole) stb. Sot Copy pastezni is lehet pl az ablakokat.
Kicsit mar lassan Sketchup. 😊

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Magnificat
Ööö... Én úgy tudtam, pont organikusra jó a nurbs... Hát tévedtem 😛
Mondjuk én is poly-t használok, a nurbs-szal néha nem értem, mi miért van 😄 Mármint hibáknál 😄

Hogyan lehet Mayában zenét beilleszteni az animációba?
oryon
Peet: a Nurbs valóban non-organikus, ember által készült tárgyakhoz nagyon jó, de polyval is szép eredmény érhetõ el, néha még jobb megoldás is. Én is inkább Poly-t használok mindenre.

Oryon

Épületeket én is polyban szoktam, mondjuk minden mást is. 😊
Game-ben mondjuk eleve minden poly, a pazers phase 2ben olasz és a afrikai házakat modelleztem ott ugye minden poly volt.
Magoo
akkor én felrúgtam a szabályokat 😄
mert Atlantisz 99%-ka Polyból készült nálam 😊)))
na mindegy ez én vagyok 😊

Peetmaya
Hitfu szerintem az épületet érdemesebb nurbs-el csinálni.
bár sok esetben poly+nurbs kombinációja eredményesebb lehet, de nurbsel akkor is precízebben tudsz modellezni. Poly inkább organikus modellezésre jó

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

hiftu
Tud valaki tutoriált épület készítésére?
Mivel érdemes modellezni? Görbe alakzatot hogyan érdemes poligonnal elkészíteni.
(Az épület része lenne.)
Kösz.

Peet, köszi. Jó munkát. 😊
Peetmaya
Steone yodával egyelõre az a helyzet, hogy az animáció elkészült, most fogok nekiesni a ruhaszimulációnak, még gyúrok egy picit a shadereken, megnézem mennyire lehet használni az sss-t, persze kompozitálva lesz 20 rétegben, úgyhogy lehet hogy translucencyvel lesz kiütve. Ha kész lesz a film feltétlen tudni fogsz róla😊

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Isten vagy köszönöm. 😊

Magnificat
Eddig olyan 93 és fél perc az új tutorom 😄
Ehhez még jön egy rész, továbbá lehet, hogy egy-két rész
újra lesz mondva...

na akkor mosmar mutass egy kepet! 😊))

deko
nenad: nem, dehogy😄 ez egy 3dsk-s modell.
lesko: 7-fõn kiteszek neked egy csomagocskát, és akkor küldöm a linket.

deko --- az élet értelme: 42 ---

Magnificat
ha van, nekem is pls 😄

Igen igazad van. Miután belinkeltem még dolgoztam rajta egy keveset és sokkal jobb lett, majd ha kész berakom azt is. Viszont a ref. anyagnak igen nagyon örülnék, tehát elõre is köszi.

Hello! Revolve mûveletnél a létrejött test nem mûxik. Pontosabban egyáltalán nem reagál arra ha az eredeti curve-t alakítanám. Biztos valami banális elállítódásról van szó, de már reseteltem a revolve-t is a tool settings-ben (vagy hol) és semmi. Gondolom máshol kell átállítani valamit. Tudnátok segíteni? Köszi!

ez te vagy? 😊

peetmaya a secondstrike-ból nem lett semmi, vagy mi a helyzet vele?
Szeretném már megnézni, hova került a yodám. 😊
deko
asszem ezt még penatesznek csináltam anno a boxmodelling technikáról. remélem tudod használni.

deko
jah, hasonlít, de azért még nagyon van mit gyúrni rajta. Nem bántásiból mondom ezt, de látszik rajta hogy a hasadra ütve készült. keress valami referenciát, mert így elsõ nekifutásra piffpuff nem lehet jót készíteni. ha kell szívesen adok hozzá anyagot.

Végre sikerült egy értelmes fejet csinálnom. Legalább hasonlít egy emberre 😊
fej

Magnificat
ja és nem 5 hanem 10 FPS, így kicsit jobban néz ki 😄

Magnificat
Az Artistpubosok esetleg véleményezhetnék is a kocsim haladását... Jóideje (vagy két hete) betettem a kocsim készülésérõl WIP képet, de még senki nem mondott róla tanácsot, véleményt...stb... Gondoltam ott tudnak olyan szinten segíteni, hogy mit hol rontottam el, ha elrontottam... De semmi... Nos ti is jártok oda nem? Vagy mindenki nyaral?

Más: Úgy gondoltam ha lesz lehetõségem feltölteni, minek is áljak meg kisebb videónál, így most csinálok a kezdõknek egy gyors magyarázó tutort (amit a haver nem töltött fel, de nem is olyan baj, mert az 25 perc körüli volt, ez meg hosszabb lesz...). Nem tudom mekkora lesz, most úgy a felénél tartok, és ez eddig 75 mega körüli, amibõl pár sec vágva lesz (darabokban mondom fel, így nem kell az egész, 30 percnyi videót elmondani megint, ha hiba van), ez még most 1280-as felbontás, ez lemegy 1024x819-re. Eddig 35 perc, de még van hátra nem kevés 😄 Szóval remélem majd jó lesz... 😄

oryon
"IX. ArtistPub meeting"

Kedves Mindenki,

szeretettel meghívunk a most pénteken (05.08.26) 19h-tól tartandó találkozónkra!

Helyszín:
Klub Kávézó,
Fehévári út 75.
http://www.klubkavezo.hu

Kérjük jelezd jöveteli szándékod a:
http://www.artistpub.hu/index.php?p=forum_topic&id=1150
topicban!
További információkat, valamint segítséget a megközelítéshez szintén itt találsz.

AP Team

Oryon

SiRRuRG
hmmm....... köszi. valóban ez volt a probléma. sry nagyon kezdõ vagyok még 😄
ezért lenne yo minél több videó tutorial magyarul (+ kicsit több idõm gyakorolni), szal hajrá Magnificat!!! 😄

én eddig enyit csináltam Mayában (inkább ennyi jött össze <#smile> ):
Kép_1
Kép_2

Magnificat
Nem mintha most nem lenne... 😄 Csak akkor bõvül 😄

Mayer
"szeptemberben lesz tartalom"

úgy legyen

www.gaborhertelendy.com

Magnificat
Rajtam ne múljon, napi kettõt nem vállalok, de kétnapi 1-et igen 😄 Az a lényeg, hogy szeptemberben lesz tartalom... 😄

Mayer
Gyerünk, gyerünk tutordömping. Egy hétig mindenki nyomjon napi 2-t 😄. Akkor lesz tartalmunk. Na jó csak álmodozom de azért jó lenne.

www.gaborhertelendy.com