Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Gyorsan húzd le innen mielõtt törlik!

\"There are only four questions of value in life, Don Octavio. What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for? And what is worth dying for? The answer to each is the same.\"

Helló!
Tudnátok segíteni a Magnificat mts_beginner_part1.avi letõltésében?
A második rész meg van, de az elsõrõl lekéstem.
Köszi.
Jee Boba! Thx!
Jó lenne, nagyon, mert nem alszom... 😉
Boba
Nofene... Oryon szolt, hogy nezzek be, es tenyleg😊 pircho, remelem tudsz varni meg egy picit, mer most szetvagyok esve, de holnap leirok egy "relative" egyszeru megoldast, hogy lehet megoldani.

Amugy en meg 2 honapja lattam a Scuzz csatornan ezt a klippet, nekem nagyon tetszik!

(ui, ha telleg ossze tudom szedni a gondolataimat... most kicsit odavagyok😄)

Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni hogy lehet videó képpontjai RGB értékei és egyéb maya node-ok közt összefüggést létrehozni! Mitakarok:

Láttátok a Nine Inch Nails - Only c. klipjét?
Klikk it out!
Van benne egy tábla szögekkel, amik egy videó pontjainak luminance értékei alapján ki-be huzogatódnak, kirajzolva térben, mintegy displacementként a videót. Namost ezt hogy csinálták?

Én úgy közelítetném meg a kérdést, hogy csinálnék egy softbody hálót, aztán a videót ráraknám valahogyan(?) a paint softbody weights toolra (1 képet be lehet, de többet?), majd a particlék helyére geometriák - szögek - instacerelõdnének.

Lehet sokkal egyszerübb a megoldás, nem programozói oldalról nézem a problémát, vagy hasonló...tudtok esetleg valami más megoldást / ötetet?

Tutorialok jöhetnek, akár errõl is 😛

Tenkjú!
Magnificat
gyorsan, míg le nem törlik, mint az elsõt:
http://mts2.atw.hu/mts_beginner_part2.avi

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Magnificat
Billentyûzet gomb az még talán menne is gyorsan 😄 Majd meglátom mit tehetek... Jajj de nem, eltört végleg a mikróm, szal addig nincs új tutor, míg nem veszek még egyet😄

Amúgy part kettõ megy felfele

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

vikusz
Halli!

Olyan alap low-poly modeling tutorokat keresnék, amikbõl megtanulhatnám a modellezést olyan szinten, hogy végre meg tudjak csinálni egy billentyûzet-gombot.
Ismer valaki ilyen alap tutorialokat.

Elõre is köszi:
Vikusz

\"Nincsenek hülye kérdések, csak hülye gyerekek\" - Mr. Garrison :)

youth
Mit akarsz, nagyon király, angolul lenne, pénzt is tudnál vele keresni. De nagyon hasznos azoknak aki most kezdik, eddig nem volt szerintem ilyen jellegû tutor itthon. Na még több ilyet ha kérhetjük!

Youth

Magnificat
NEm röhögni... Nem akciófilmet akrtam, hanem tutort 😛

youth
Na szedem én is... Maya3d-re nem rakod ki? A linket majd átszerkesztjük ha maya3d szerverére is felkerül.

Youth

Azért másfél óra kép+hanganyagra, egyáltalán nem rossz minõségben nagyon jó az a 340MB.

\"There are only four questions of value in life, Don Octavio. What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for? And what is worth dying for? The answer to each is the same.\"

Nézem a videót 😊 Micsoda humorzsák ez a Magnificat 😄 De tényleg jó, izgalmas meg minden 😛

hiftu
Tömörítve nem próbáltad, hogy mekkora?
Lehet, hogy sokat segítene rajta.

Nah már úgyis annyira hiányzott az a magnificat hang, alig várom, hogy lejöjjön 😄.

Magnificat
A helpet azért köszi mindenkitõl...
No régóta sokat emlegetett videóm elsõ darabját sikerült felszuszakolnom, a második most készül... Elsõ darab lett maga csak 350 mega körüli, szal az egész tuti felette lesz... durván a felénél csaptam le... a link
mts_beginner_part1.avi

akinek van türelme végignézheti 😄 remélem nem túl sok helyen mondtam hülyeségeket, hiába, én is még csak erõsen lent vagyok a program ismeretében

oryon
"Leonardo SNS - Maya 7.0 bemutató" beszámolónkat megírtam és elérhetõ az oldalon:

Maya 7 beszámoló

Oryon

Peetmaya
hangot lehet hozzáadni, de wav formában

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Kicsivel korábban már megválaszoltam ezt a kérdést, felsoroltam jópár programot is hozzá! Tessék visszaolvasni vagy rákeresni!

Magnificat
na van netem 😄 összeheggesztem a videómat egy nagy file-ba, esetleg darabolom is, és megy fel netre 😄

Magoo
legalábbis nem egyszerre 😊

Magoo
te sarma....ez nem a winamp 😄
ezt post-ban szokás hozzárakni. úgysem akarsz 3-4 perc animációt kiexportálni...

Hogyan lehet Mayában zenét beilleszteni az animációba?
Jah és még valami. Nem akar valaki erre a Spectacular nevû pályázatra jelentkezni? 😊

Egyébként maya3d.hu szerint most hajnali 1kor is velem együtt 3 látogatója van az oldalnak, ami jó 😊

Már jó, csak egy ideig állt le.

Magoo
d21 meghalt vagy csak nekem nem jön be? 😊

Isten vagy köszönöm a segítséget!

Megyek én is, ha valakinek szüksége lenne 1-2 éjszakára szállásra Pesten, akkor keressen meg 😊

deko
jaja, én is megyek ám😊

deko --- az élet értelme: 42 ---

Magoo
Nah kicsit szebbítettem a shadereken hogy az arany is aranyosabb legyen meg a fa is jobban látszódjon 😄
még lesz rajta sok meló, de a többi modellemet is szeretném felpofozni a demómhoz. na itt a link:
Time Machine 2

oryon
Persze, leszünk egy páran...pár hét múlva szervezek egy csapatot, ha van kedved velünk tartani majd szólok neked is 😊

Oryon

inz
NME-re megy (jon) innen valaki?

x

inz
szia! Probald ugy, hogy kivalasztod a lampat, ctrl+a, es ott a Color-feliraton jobbklikk es set key. Igy tuti megy direkt kiprobaltam 😊

x

Sziasztok ha kulfoldon akarsz tanulni ilyen iranyzatban akkor ajanlom figyelmedbe ezt az iskolat ez San Franciscoban talalhato http://www.academyart.edu/

Sajnos nem az volt a trükk de azért köszi! Haver valami olyasmit magyarázott,hogy a szinkódot át kell kapcsolni HSV-rõl RGB-re és úgy le lehet kulcsolni a szinket csak az a baj,hogy akárhogy próbálkozom nem jön össze.

Boba
hja a cimem elfelejtettem : [email protected]

Boba
Ha van kedved keress meg msn-en... ugyvelem en tudnek neked segiteni. (najoh... segiteni nem, de elmondhatom hogy milyen problemak vannak az ilyesfajta kulfoldon valo tanulassal. En probalkoztam, emiatt voltam kint angliaban de jelenleg nehezen megoldhato. Ha van 4 millio forintod az elso felevre, akkor van eselyed. Ha ennyi nincs, akkor felejtos az egesz.)

Davidka
sziasztok, ezzel kapcs nekem is lenne egy kérdésem:
ha mondjuk én külföldön akarok tanulni, hogy diplomát szerezzek, akkor azt hol szerezhetem meg?
tudnátok segíteni, vagy legalább annyit, hogy milyen kulcsszavakon induljak el, hogy hogyan nevezik az ilyen szakokat, computer graphics, vagy animáció?
elõre is kösz!

Boba
LoWs : diplomat otthon nemfogsz kapni. Vannak cegek amik alkalmaznak gyorstalpalot, de az nagyon draga. Pl a Leonard.

Szerintem a jarhatobb ut az amit innen tobben is valasztottak (jomagam is) hogy irany a muveszeti egyetem. Ha muveszeti hattered van, akkor konyebb lesz jot alkotni a programmal is. Az is csak egy eszkoz. A lenyeg, hogy megtanuld milyen legyen a vegeredmeny. Ha ezt tudod, akkor eltudod erni, de ha ezt sem tudod, akkor a program nem tud segiteni. (Gondolok itt arra, hogy pl a Matrix2-ben a szellemek animacioja nevettseges volt... rossz anatomiai tudas vagy valami miatt, rossz helyre kerultek a bone-ok a modellekben, es emiatt lett rossz mozgas. )

Remelem valamit kitudsz hamozni a hozzaszolasombol, es hajra, sok sikert... lekell ulni es csinalni. Es rajzolni is nagyon sokat kell, marha sokat segit.

Magnificat
csak el szeretnék köszönni mindenkitõl, mert költözök be koliba, és passz, mikorra sikerül ott beüzemelni a netemet... remélem egy hét max 😄 utána leszek, és jönnek a videók 😄

Hello! Szeretném valamiben a fórumozók segítségét kérni: azt szeretném megtudni hogy hol lehet olyan képzésben részesülni hogy grafikus lehessan az ember és ilyen Maya-szerü programokkal dolgozhasson pl. a Blizzard-nál?

Elöre is köszönöm, a segítséget!

Kezdő Mayás, tanonc

youth
Jó lenne mind a két napra menni, majd valahova elszállásoltatom magam 😊
Asszem akkor lesz amúgy osztálykirándulásom. Hmm majd meglássuk.

Youth

oryon
Erre eljössz végre? 😊
De okt.1-én? Mert szept 30.-án max 8 bemutatóra megyek 😛

Oryon

youth
Yeah!! lesz EXPO, fúdekirály!

Youth

oryon
Nagyon szuper lett. A sahde nem valós, egy kicsit mesés, de szerintem jól is áll e témának. Nagyon tetszik...és nem is vray, mr...grats!

Oryon

Magoo
persze ez csak MayaSoftware render...már megint...nekem mindíg behal MR 😞

Magoo
nah ma egy régebbi modellemet pofozgattam. az idõgépet.
lehet késöbb még módosítom itt ott, de most nem nagyon van rá idõm. 😊
leginkább a szék aljáról hiányzik a faragás, de majd késöbb meglesz 😊
na itt a kép:
TheTimeMachine

deko
lesko: Most olvasom a lámpás gondodat.
Szerintem az a gond, hogy kulcsoláskor nincs kijelölve a lámpád. Mindíg csak a kijelölteket kulcsolja a progi.

deko --- az élet értelme: 42 ---

Köszi, kösziii! Müxik!

-What\'s your name?| -Amigo!| Amigo what?| Amigo Amigo!