Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

display/Head up Display/Poly count

Egyébként róla van szó! Z8

hol lehet bekapcsolni hgy kimutassa a poly adatokat?

http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99

Mayer
Kézzel.

De úgy kéne modellezni hogy ne legyen sok mert nagyon lélekölõ dolog órákon át törölgetni 😊.

www.gaborhertelendy.com

Magoo
nincs azzal baj 😄
leaglábbis ha szépnek akarod 😊 de ha játékba akkor vixont nagyon lejjebb kell nyomni...
van erre a reduce poly number dolog de az szétbassza a felületet...sztem 😊
Én lehet hogy inkább kézzel csinálnám de akkor lehet sokan hülyének néznének engem 😊

emberek! hogyan lehet lecsökkenteni a poly számot?????
Csináltam egy újabb autót de valahogy sikerült nagyon belelendülnöm és most tartok 154361 polygonnál....asszem ez egy kicsit sok.

Ha szerzel a problémáddal kapcsolatos infót velem is megoszthatod vevõ vagyok rá 😄

Nálam azt írta ki, hogy "nyehehe jól megszívattalak, ezeket az adatokat biza benyeltem" 😊

\"There are only four questions of value in life, Don Octavio. What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for? And what is worth dying for? The answer to each is the same.\"

Magoo
nálad is azt írta ki a gép indulásakor hogy a wincsi állapota xar és backupold és cseréld le? 😄
nekem ez volt és a gép folyton meghalt.... 😊

Na volt egy kis fagyi, úgyhogy röviden amit írtam. Nekem is volt egy HDD halál közeli élményem, végül kiderült, hogy a winyónak semmi baja a rack volt a ludas amiben volt. Azóta nem rackban van és mûködik, mint a nyúl.
Magoo
amúgy élmény volt vasárnap winyót szerezni 😄DDDD

Magoo
hát a gépem továbbra is kiköpi a régit 😊 így most a 160-on van a cucc...
bakker...nem találom a régi winyom gariját 😄 szakadna le az ég...
Mindegy, fõ hogy tudok tovább dolgozni...csak 1 nap baxódott el 😄

Hát én egy olyan vinyóra ami egyszer elszállt lehet nem bíznék rá 200GB adatot 😊

\"There are only four questions of value in life, Don Octavio. What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for? And what is worth dying for? The answer to each is the same.\"

Magoo
egy 200 Gigás Maxtor halt meg nálam ami fullon volt
Elszaladtam venni egy 160 Gigásat (mert csak az volt a boltban éppen) és arra átmásoltam a legfontosabbakat.
Azt írja ki a gép hogy a winyó állapota xar és azonnal backup-oljam és cseréljem ki...
a backup megvolt. most megy a format. kérdés: müködni fog format után vagy dobjam a kukába???

Leszámítva azt,hogy nem igazán tudom,hogy hogyan kell semmi! 😊 Pedig úgy érzem,hogy ezzel kibõvülne a tudásom! Új lehetõségek, szebb modellek, stb. Nem is beszélve arról,hogy ez egy eléggé lap dolog de még mindg nem tudom.

mi a gáz az uv zással?
Segítségre lenne szügségem! Továbbra sem megy nekem a texturázás dolog. (tudom újab tanubizonyság a hozzá nem értésemrõl 😊 ) Pontosabban az Uv-zás áldásos tevékenységén vérzem el majdhogynem mindíg! Szóval aki ebben tudna nekem segíteni az ne habozo. Elõre is köszi!

Milyen tipús volt? 😊 Nekem egy 120as Maxtor ment tönkre áprilisban, akkor vettem egy 200as Samsungot, az meg múlt héten adta meg magát 😞

részvétem! szólj ha nem megy az adatmentés, van rá okosság

Magoo
"Áhhhh jó poén volt uram!"
Tegnap este befejeztem a Tumbler modellezését volt rá pár percem... 😄
aztán ma reggel mivan? oh semmi csak a 200 gigás winyóm meghal(t). Most megyek gyorsan venni egy újat és átmenteni rá amit még lehet...
kívánjatok szerencsét! 😄

morfium
gorehide.mine.nu
hack3d.no-ip.com:411
4fx.no-ip.com
shuffle.3utilities.com:411

én ezeket használtam, amikor még dc-ztem, nem tudom mennek-e még...
valaki nem tud az antidot helyett egy hasonlóan jó hub-ot? Az antidotnak annyi let.
Peetmaya
Mayer érdekesen hangzik, kíváncsian várom a kimenetelt!😊

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Mayer
Peet: Köszi a kommentet. Igazad van, még dolgozom vele. Egyébként nem emberi fej lesz hanem egy fél fej. A másik fele pedig egy fatönk lesz 😊. Lehet hogy furcsán hangzik de majd meglátjátok 😊.

www.gaborhertelendy.com

ThomasGins
Nem ismerlek,csak rákatt a linkre,onnan tovább a batman oldalra,és ez ugrott be elsõre😊
A texturázásra én is nagyon kiváncsi vagyok.

\"So always look on the bright side of death\"

Magoo irigyelek a türelmedért. Szép munka!
Magoo
köszi szépen mindkettõtöktõl 😊
Ez a "megszokott minõség" meg pláne boldogít 😄
Mikor lesz textúrázva? nos sztem a hétvégén. Ma írtam össze egy listát a még befejezendõ dolgokról, de lassacskán a végére érek a listának 😄 aztán jöhet minden egyéb 😊
Apropó ThomasGins: régen én is átakartam írni a Warner Bros-t Wagner Bros-ra 😄 Ezért megkérdem ez honnan jött? vagy ismerlek és mondtam már? 😄

ThomasGins
Wagner Bros😊
Bocs😊
Jól néz ki nagyon!

\"So always look on the bright side of death\"

Peetmaya
Magoo csak hogy téged se hagyjalak ki😊)) a megszokott minõség... mikor láthatjuk textúrázva?😊

Peetmaya
Mayer, engedj meg 1 hozzászólást a modellhez.
Nagyon jól tudsz modellezni, eszméletlen érzéked van hozzá, marha gyorsan meg tudsz csinálni bármilyen tárgyat, úgy, hogy tökéletes. Viszont organikus modellek közül egyet sem láttam tõled, ami egy picit is jó volna. A fej modelled topológiája tökéletes, szerintem animációra nagyon jó lesz, de semmilyen karakteresség nincs benne, nincs szemöldöke, fura a szája meg az orra, az állkapcsa és a pofa része olyan mint egy lufi. Tudom, hogy még csak 4 óra munka van benne, és nem akarlak tégen leszólni, mert maximálisan elismerem a hozzáértésedet, de engedd meg nekem, hogy adjak egy jó tanácsot. Ha organikus modellezéssel foglalkozol, akkor az eltöltött idõ legyen a legkevesebb. Sose szabad azt figyelni, mert a minõség rovására megy. Sokkal nehezebb egy szép, anatómiailag helyes modellt megcsinálni, mint egy bármilyen más tárgyat vagy autót.
Azért hogy valami pozitívumot is mondjak, a füle nagyon tetszik, azt szépen kidolgoztad. Csak így tovább, jó lesz ez, de szerintem készülj fel, hogy ha nagyon jól meg akarod csinálni, akkor ezzel legalább 16-20 órát fogsz dolgozni, még a te tempód mellett is...
Nem számoltam, hogy nekem a koponya mennyi idõ alatt készült el, de szerintem benne van 22-24 óra, és még így sem lett tökéletes, vannak hibái...

Magoo
az én új müvem is lassacskán elkészül...de még van rajta meló bõven:
WIP Tumbler

Építõ jellegû kritikának fogom fel a fikázást! 😊 Nem fogom magamra venni és én mondtam,hogy fikázzátok nyugodtan. 😊 Egyenlõre csak modellezési gyakorlatnak szánom, animot másból szeretnék. Viszont öörülök,hogy valamenyire elfogadhatónak találjátok.

Magoo
és ahogy a plasztikázók mondják "szívj le a pofájából!" 😄
mármint ne legyen ilyen felfújt arcú 😊

Szépek az ívek, de ha ember lesz belõle akkor a homlokát szerintem egy kicsit hozd elõrébb.

Mayer
Hogyne menne. Csak nem itt kell abbahagyni hanem megcsinálni minden lépést, és következõre minden egyes lépcsõfokon jobb és jobb leszel de fontos, hogy mindíg igényesen és akkor utána már meg sem fordul a fejedben hogy valamit kihagysz merthogy arra úgysincs szükség....ez gyakran elõfordul...nah hajrá

Mai adag fejem 😄

Legalább 4 óra modellezés és nincs kész. 😞. Az edge loopok saját fejlesztésûek ebben a formában, majd meglátjuk hogyaha animálásra kerül a sor hogy fog müxeni. Az arc izomrendszere alapján húztam az éleket, meg néztem pár fej hálót de inkább úgy döntöttem saját magam rendezem az edge loopokat. Valami ilyesmi lett.
head-wip001

www.gaborhertelendy.com

Magoo
lesko én nem akartam fikázni, de egyelõre még olyan semilyen 😊 persze attól is függ hogy milyen szintre szánod 😊 játék vagy film 😊 játékba már elmenne (a kocsid is), de film még távol van 😊 de ne törj le, menni fog az. Hajrá 😉

Na ebbõl a shaderelés van meg de azis csak egyharmadig! 😊 Na mindegy majd valamelyik nap ha lesz idõm!

imp én azt hittem,hogy ezen a héten már meg is kapod, na mindegy akkor a jövöhéten

sajnos nem, nah én ezért kértem tutort mert ilyeneket még egy darabig nem tudok csinálni, de szerintem jövõhét hétfõn hozzák meg, általában a csomagokat mindig akkor hozzák ki.

Mayer
UV-zás, textúrafestés, shaderelés, világítás, jelenetbe helyezés, renederelés.

www.gaborhertelendy.com

másfél óra volt, igazából nem tartott sokáig, de ha már a fikázásnál tartunk akkor itt van még valami!
TT

Egyébként odaért már a cuccos??

nagyon super komolyan, egy wire képet is tudnál linkelni nagyon kíváncsi lennék rá, amúgy mennyi idõ alatt készítetted?

nincsen de egészen jól haladok vele! (asszem) szerinted hol kellene még javítani rajta?

Magoo
ugye ez még nincs kész? 😊

Na itt egy újabb képem, hogy legyen mit fikázni a fórumban! 😊
Mosin Nagant ( WW II )

Magoo
sztem a view-ban a predefined bookmarks-ot kéne átállítani. minden nézetben a megfelelõre 😊 sztem ez okozhat galibát...

hiftu
Küldj egy képet arról, hogy lenyitod a Panels->Perspective menüpontot.
Vagy próbáld meg a Tool boxban a four view beállítást.

windows/setting/preferences/hotkeys itt meg tudod nézni,és ha akarod át is állíthatod, a kamerákra egyenlõre nem tudok megoldást

Hi all!
Égetõ HELP kéne sajna így nem megy a munka....
Az a helyzet kicsit összekavartam a kamerákat olyannyira hogy már a maya se tudja mit ír ki (pl perspektíva->side) Nahde próbáltam elég sok mindent a visszaállításra de nem jött össze mert eltûnt a perspektíva kamerám hiába állítom a panelnél és az elõre definiált nézeteknél csak oldalnézetet ad be.

"jah és hol találom a gyorsbill leírást a modellezés felgyorsítása végett."

thx

Peetmaya
imp iktasd ki az angol billentyûzetet. XP-ben az óra mellett mutatja, hogy éppen melyik az aktív, arra jobb gomb, és beállítások. Ott távolítsd el az angol karakterkészletet.