Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

hiftu
Szerintem ez a Te problémád a kamerával:

?:Egyes objektumokat nem látok bizonyos viewportban. Másikban viszont látható.

!: Az adott nézetre állva szelektáld ki a kamerát: view->select, majd nyisd meg a camera attribute editorát (CTRL-A).
Nézd meg a far clipping plane beállitást. Ezt állitsd nagyobbra.
(Ezen túl nem lát a kamera, miközben a renderben látható az objektum.)

Forrás: Maya3d.hu

NeverI
Hello

lenne két kérdésem. az egyik az, hogy ha mental rayel renderelek egy objektumot akkor az csíkos lesz. (nem mind1ik, csak némelyik😊 egyszer már megoldottam, de akkor sem tudtam, hogy hogy csak összevissza nyomigáltam😊
a másik meg az, hogy ha egy kamera, lámpa szemszögébõl szeretnék nézelödni akkor nem látok semmmit. csak az alap perspektívikus kamerából látom a cuccaimat...
ha tudnátok segíteni akkor azt nagyon megköszönném!!
egyébként indul valaki a studiomax.hu pályázatán? 😉
(mintha ha csak a piacon lennék... bocsi ez 3 lett. remélem maradhat😊

Magnificat
én spec nagyon kis ember vagyok a honlapnál (ha más nem, értsd kevés adminjog...), de beírtam én a hírt addig is, hogy lássák azok, akik nézik az oldalt. Ha az adminok megoldják a gondot, törölhetik az én híremet, hogy Hiftué kerülhessen ki...

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

hiftu
Egyébként a hir:
Elkezdõdött a V-Ray for Maya béta tesztelése. Jelentkezni korlátozott számban és megfelelõen komoly projektháttérrel a vraymayachaosgroup.com címen lehet.
További infók: ChaosGroup

hiftu
Irtam egy hirt, de hibaüzit kaptam az elküldéskor.

Probálkoztam emailban, de ott meg ezt kaptam: Remote host said: 550 unrouteable address.

Szóval iderakom, hogy mit kaptam hibaüzit.

Hír küldése
Írásod cenzúrázási kérelmét továbbítottam az adminisztrátoroknak!
Írásod elbírálásáig kérlek légy türelemmel.

Vissza
Hiba az üzenet tov´bbításánál!
Hibakód:
Kérlek vedd fel a kapcsolatot az adminisztrátorokkal!

Kösz.

Magnificat
Mondjuk az meglepõ volt, hogy az egészben annyi buherálási lehetõség volt, hogy van egy ház, annak a hátába lehet panelokat dugdosni: hangkari panel, gép panel, egyéb panelek, volt tán vagy 4 hely + a gép panel

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Barnagekko
Érdekes gép lehet.
Amúgy már elég régen nem írogattam<#vigyor3>de azóta csináltam Mayában képeket.
Itt az egyik:

Hát... majd adok róla azért többet is, mert nem sok minden vehetõ ki belõle<#szomoru1>.

Jéé, az ELTE-n szigorúan elzárják az ilyeneket a gonosz diákok elõl 😊))

\"There are only four questions of value in life, Don Octavio. What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for? And what is worth dying for? The answer to each is the same.\"

Magnificat
Miket nem lehet csinálni ezen az egyetemen... Architektúra órán gépszerelés rész volt (magyarul a sok elmélet mellett 40, azaz 40 perc gépszerelés is a tanterv része!!! 😄), és már felkészültem, hogy már megint csak kis szar 486-osokat fogunk összerakni, erre bemegyünk: na akkor most lássuk a gépeket: 1,7-es celeron, 4 procis opteron szerver, és SGI O2!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tudom, régi és elavult gép már, de akkor is egy O2!!! Még csak képen láttam, és meglepõdtem... Nekem mindig is a 3D grafikát jelentette ez a gép, és tök jó volt szétszedni, mégha tök moduláris is az egész...

Köszi😊

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

Magnificat
WinXP alatt parancssor (start->futtatás->cmd), ott beírod: ipconfig /all

Srácok! az ethernet addresst hol tudom megnézni? maya licensen kivül...azt már ezerszer hallottam:S

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

Itt olvashatsz róla egy leírást, beszámolót, stb 😊

\"There are only four questions of value in life, Don Octavio. What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for? And what is worth dying for? The answer to each is the same.\"

Boba
Sziasztok!

Ki mit tud a nemreg megjelent Renderman for Maya cumorol? Probalta mar valaki?

Szerintem nem akadály, hogy nincs még kész az új, a régire is ki lehet tenni ilyesmiket 😉

nah a stukát már nem piszkálom majd estleg késöbb vissztérek rá most egy organikus modellel probálkozom a hõn szeretett játékomból a Star Craftból egy egységet a zerg hydralisket modellezem le

http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99

Mayer
Na mennyivel korrektebb lett a shader. Még egy kicsit jobban megtanulsz modellezni és fasza lesz ez.

www.gaborhertelendy.com

Nah itt a javított verzsön:
Ju-87 stuka

Magnificat
jaja... addigra talán az én új videótutorom is készen lesz (én legalább már elkezdtem, bár... 😄)... De ahhoz, hogy elkészüljön, még valami design is kellene rá, és ebben segítséget is elfogadunk 😛

Mayer
Amint drawain barátunk elkészül a php-vel az új oldalon lesz minden segédlet. Ez is bõvített kiadásban összetettebb shaderekkel. (persze elõbb még meg kell írnom 😄)

www.gaborhertelendy.com

Ez a tutor 😊 csak meg kell fösteni a layereket és berakosgatni a megfelelõ helyre.

hiftu
Mayer:
Itt az apropó egy tutor írására. <#vigyor3>

thx nah mostmár belövöm a dolgokat produkálok egy jó képet

Mayer
Imp: Itt egy kis segítség. A specular map lehet sima képfile vagy procedurális a lényeg a funkciója. Már elmagyaráztam ezt személyesen de egy kis képi anyaggal valószínûleg érteni is fogod a dolgot.

Ezek egy nagyon egyszerû shader mapjei ezeket minden shaderhez illik megfesteni. Külön rétegekben kezeld azokat a részeket (karcolások etc..) amiket késõbb együttesen kell majd módosítani.

Mozgás közben

www.gaborhertelendy.com

Nem tudom, a maya elött foglalkoztál e más 3d s programmal, de ha nem akkor 4 honap után ez elég szép modell
nem veszem bunkóságnak, sõt szeretem, ha megmondják mit kéne javítani, mert az alkotói szem nem úgy nézi a mûvet, de sajna specular map meg hasonló kifejezések távol állnak tõlem még csak 4 hónapja mayázok és ezért kértem segítséget mit kellen még állítani hol keressem stb....a textúra tényleg elcsúszott ezt észre sem vettem 😞. kereket sem tudom hogyan kéne csinálnom, egyedül amihez még
"értek" megpróbálom fémesebbé tenni bár az akkori gépek érdekesek voltak mert nem fénylett mint egy fém hanem full mattos volt...

Magoo
rajtad = rajta 😄

Magoo
imp: szerintem még nem vagy kész 😊
Szép ez jó ez de még van mit gyúrni rajtad, és ezt minden bunkóság nélkül mondom.
Szóval, szerintem legyen még fémesebb! Persze nagyon remélem hogy a specular map-et is megfested hozzá 😊
kerekeit is gyúrd még szerintem. anyagra meg mindenre 😊
meg a textúrát is kéne még egy ici picit finomítani 😊. ami nagyon zavar, az a légcsavar textúrája 😊
így elsõre ennyi 😄 lenne még sztem de egyelõre ezzel játsz sztem 😊
remélem nem mondtam marhaságokat, és ne vedd bunkóságnak, csak segíteni szeretnék 😊

énegy kis kormot hiányolok rola, a fém hatás alakul, viszont mintha a törzs felsö része és a függöleges rész uv ja nem illeszkedni, törés van a texturában, de amugy tetszik
Nah kész vagyok a MÛ-vel: Ju-87 stuka zuhanóbombázó. Az egyik kedvenc gépem 😊 amesser mellett. 6 óra modellezés, 12 óra uv, 12 óra textúrafestés.
Várom a kritikákat és az ÖTLETEKET hogy lehetne még élethûbbé tenni!

Ju-87 Stuka final 1024*768

na még pár ilyen és áttérek maxra 😞
inz
nekem is Cinepak, kipróbáltam 😊

x

inz
sziasztok
Steone utánanéztem énis, a helpben is azt írják amit te mondasz. a 7es nekem is csinál furcsaságokat.. Délelõtt egy referenciaképet nem bírtam ráhúzni egy planera, mert egybõl összevissza hozzárendelt 3 másik planar projection nodet. eddig két kattintás volt most 12 😊 mind1 használok hatésfelest továbbra is

" Maya can store a sequence of images in an AVI file. Maya only renders out uncompressed AVI files because anything else is lossy." (7es help)

x

eastparkot mindig aviban renderlem, mivel azon semmi utómunkát nem végzek egybõl mehet a vágó progiba nem kell szarakodni, hogy még össze is rakjam. Más dolgokat én is tga-ba renderlek. Viszont továbbra sem értem, hogy tud hirtelen nem tömörítetlenben renderelni.
Magoo
steone....ha jót akarsz magadnak akkor nem renderelsz avit 😄DD
képszekvenciát nyomass és jól jársz 😊 kompozit progival bármit csinálhatsz belõle utólag

Miért nem képeket renderelsz bmp-be aztán pjbmptoavi progival összefûzöd õket

sziasztok
highend3d n van egy szikla generálo script, akárhogyprobálkozom vele nem müxik, valaki használta már?
Én eddig abban a hiszemben éltem, hogy a maya tömörítetlen avit renderel, de most felraktam a 7est ami valamilyen furcsa oknál fogva Radius Cinepak-ban renderel.
Valaki tudja miért, és hol lehet beállítani, hogy tömörítetlen legyen?
oryon
Sajna igen, még a 4S-ek is eltérnek. Azért köszönöm 😊

Oryon

http://1mp3rator.atw.hu/kepek/foloslegesvonal.jpg

vmiért nem jeleníti meg a cuccost 😞 srry

A 'bevel' eszköz elég sûrûn alkot ilyen folösleges vonalakat, hogyan lehet ezt kiszûrni? mert nagy és kicsi dolgoknál bosszantó

Ilyet én se találtam, kíváncsi lennék honnan vetted.

Peetmaya
ki hírdette ki Xelag? Ez az állítás így még egyelõre lóg a levegõbe...

Szala, Renderpal-t próbáltam régen, de nem nagyon sikerült vele semmit sem, csak szekvenciát, de az is elég nyögvenyelõsen jött össze...

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

xelag
Ezennel kihirdették hogy a MAYA a a legjobb,és a leggyakrabban használt progi a 3d animáció,és modell készítésben,persze mögötte az élen a 3d studio max
http://www.renderpal.com/ ez tudja a kép darabolást is, okosság nincs hozzá, legalábbis én nem találtam, ha tudsz és szolsz azt megköszönném, ja iegn azt elfelejtettem mondani,, hogy minden kliens gépen kell telepitett maya és ugyan aza könyvtár struktura is (a project részre értem)
Peetmaya
Szala, és ezt a programot hogy hívják? (ami egy képet több gépen renderel)

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

hi
a highend3d.com on van egy mayanetrender nevü progi, egy server és egy kliens exe böl áll, a kilenst minden gépre, amin renderelni akarsz el kell inditani, a serverrel tudod managelni öket, sajnos csak szekvencia rendernél érdemes használni, 1 képet nem tud bontani, van olyan is ami akár 1 képet is kezel háloban, de az fizetös és a demoja csak 1 gépen müxik
Sziasztok.

Tud nekem valaki abban segíteni hogyan tudok hálózatban összekötött gépeket felhasználni a renderhez?

Mit kell felraknom elindítanom beállítanom?
Sima maya software rendert használnám...

Köszi mindenkinek.
elõre is.
hiftu
Porsche 911 Carrera 4 1998

Ez nagy különbség a 4S változathoz képest?

hiftu
Itt egy:
http://www.smcars.net/forums/index.php?topic=18064.msg88110#msg88110
Csak nincs top meg back... <#szomoru1>