Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fotorealisztikus fényhatás😊 ez vonz most😄 igaz még exturám sincs😊 de most akkor igy haladok 😄

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

NeverI
én is mostr probálgatom és eddig nekem is jobban teccik (köbö felannyi gomb van 😄) viszont még nem jöttem rá, hogy hogy lehet vele lerenderelni a maya alap tûz effektjét... letudja egyáltalán? vagy ebben a verzio még nincs is benne és ne is keresgéljek?😊

Peetmaya
Ackro mit értesz az alatt, hogy a Mental Ray alap tudású?

Lekonel mire volnál kíváncsi konkrétabban?

Én már egy ideje a Turtle-t használom, nekem tetszik. Bár mental ray motorra épül teljes egésszében, tehát teljesítménykülönbség nincs a kettõ között, ugyanakkor számomra könnyebben kezelhetõnek tûnik, és a 2.1-es verzió elég sok újítást tartalmaz, pl támogatja a 7-es maya layer render technológiáját. Ezt itt a reklám helye, érdemes kipróbálni!

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Srácok.Szoba bevilágitáshoz kéne nekem tutor...mindenféle napszak jo volta.gi fg vel kéne sztem

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

NeverI
lemaradt a link: turtle 2.1😊

NeverI
hi.

Megjelent a turtle 2.1 RC2 es verziója, ami má müxik maya 7tel!

még mindig senki nem tudja a megoldás a lentebb írt problémáimra?

Sziasztok!

Valaki tudna linket adni bump map tutorial-hoz? Hiába próbálkozok bump mappelni egy felülelet, egész egyszerûen semmi különbség nem látszik renderelve a normál és a bump map-es textúra között. Elõre is kösz.
Ackro
egy alap tudású sugárkövetéses renderelõ motor tud global illumination-t (fényszóródás) és causticsot (fókuszált fény) számolni.

Meg tudnátok mondani, hogy mi az a Mental Ray?
inz
Sziasztok
ahogy tudom itt páran már a szakmában dolgoztok, és gondoltam megkérdezem nincs-e valamely helyen üresedés 😊 vagy a környékén. Halasztanom kell fél évet a fõsulin és enyhítõ körülmény lenne itthon, ha van munkám 😛 bármilyen droid feladatot elvállalnék szívesen 😄
már lelkes xsi user vagyok, de bármikor visszapattannék mayára. mindkettõt szeressem. (tudom nem ez számít) Max is megy, ha sarokba szorítanak.
szóval ha valaki hallott valamit hogy valahol.. akkor az ne habozzon privizni, köszi 😊

x

Mayer
Maya3d.hu van egy-kettõ azthiszem.

www.gaborhertelendy.com

Sziasztok!
Menatl ray-hez létezik valamilyen tutor? Ha igen akkor pls mondjátok meg,hogy merre lehet ezt megtalálni!

Este megnéztem, hogy akkor mit is lehetne összehozni. Legelõször kipróbáltam a Magnificat által tanácsoltat:

"Bonus Tools által kapott userSetup.mel tartalmát másold be a Maya eddigi usersetup.mel-jébe".

Nos, a Mayában nem találtam egyetlen darab userSetup.mel-t sem. Egyedül azt találtam, ami a BonusTools-ban volt.
Ezután a plugin könyvtárat bemásoltam a Maya könyvtárába, majd Maya elindít, PlugIn Manager. Ott beállítottam, hogy miket töltsön be, de 3DS fileokat nem lehetett még mindíg importálni. Úgyhogy nekiugortam még1szer. Rájöttem, hogy be is lehet tölteni "kézzel" a pluginokat. Megkerestem a 3dsimportot, majd betölt és láss csodát! Mûködik!
Gyorsan beimportáltam az SWMA-ról letöltött SW 3ds modellek közül egy AT-ST. És szépen megjelent! Egyedül az a baj, hogy túl nagy. Azaz alapesetben nem az egészet látom, hanem mondjuk a felsõ részét. HA kizoomolok, hogy lássam az egészet, akkor meg bizonyos részei eltûnnek. Kipróbáltam még több modellt is, de majd mindegyiknél jelentkezett ez. Fura.
Igazad lehet.
nem egy egyszerü progi az tuti, de megéri foglakozni vele, csak azt tudom viszont ajánlani, ha komolyan meg akarod tanulni, akkor a tök alaprol kezd, és ne ugy hogy össze vissza mindenféle render meg világitási meg hasonlo tutorokba belekapsz, mert nem lesz mögötte használható tudás
Jó tudni! Mégegyszer köszönöm! Holnap majd elmondom, sikerült e.

Egyébként tetszik ez a Maya, bár valamit biztos rosszul csinálok, mert eddig még nem sikerült összehozni egy Shrek szerû filmet. Pedig azt mondták nagyon eccerû. 😊))
Na jó, két hete, hogy megvan. Azóta ismerkedek az alapokkal. Tegnap este a West Wing közben gyakoroltam a fények elhelyezését, beállítását...stb. csak úgy, könyv nélkül. Komolyan mondom, egy-egy jól sikerült rendernek úgy tudok örülni, mint gyermek a karácsonyi ajándéknak. 😊
Szerettem volna egy olyat, hogy van egy kerék felnivel, amit hátulról világít meg a fény, és a fény olyan ködszerûen (?) szûrõdik át a küllõk között. Tehát valami olyasmit, mint amikor a nap sugarait lehet látni a felhõk között. Aztán elkezdtem gondolkodni, hogy ehhez az én tudásom még jócskán nem elég, így hagytam és mentem inkább nézni a WW-t. 😊
a windows/settings en belül van, ezeket is más bövitményeket lehet itt ki meg be kapcsolgatni, meg automatikusan betölteni inditásnál
Szuper! Akkor itt lehet a kutya elásva! 😊
Most már csak azt mondd meg, hogy mijaza plugin manager és hálám örökké üldözni fog. 😊
igen, a lényeg lemaradt nekik, a zip ban van olyan, hogy plugins, na azt nem a doksikhoz kell másolni 😮) hanem ahova a maya fel lett pakolva (pl c:program files/alias/) na ott van egy plugins mappa, oda kell öket pakolni, akkor már lesz .3ds import is , de ezeket a plugin managerben is be kell kapcsolni, de valoszinüleg igy már ott is lehet látni majd
Az alias.com-on így irják a menetét:

"1. Extract the appropriate BonusTools_65 archive to the user's maya home directory:
Sample Windows path:
C:\Documents and Settings\user_name\My Documents\maya\6.5
The appropriate subdirectories should be maintained and the files within them."
Kitömörítettem a .zip-et ebbe a könyvtárba.

"2. Using a text editor, edit the BonusTools file from within the user's maya/6.5/modules directory. The bonusTools6.5 file has a sample line for each operating system and has this basic format:

+ bonusTools 6.5 "absolute path to BonusTools6.5 directory"

Uncomment the line that starts with + by removing the //. Replace the user_name from that line with the login name of the user. Save the file."
Ekkor kivettem a két per jelet, így ezt kaptam:

// sample windows path
+ bonusTools 6.5 C:\Documents and Settings\user_name\My Documents\maya\6.5\BonusTools

Majd elmentettem.

Ezután jött a már elõbb beillesztett pont:
"1. If you have a userSetup.mel file in your scripts path, open it in a text editor and append the lines from the userSetup.mel supplied with the Bonus Tools. "
Itt mindenfélét csináltam, de akkor majd megnézem este mégegyszer.

Itt még van egy pont:
"2. Restart Maya and set any of the Bonus Tools plug-ins that you wish to use to auto load.

Note that the contents of the BonusTools menu will vary according to which main menu set (Animation, Modeling, Dynamics, Rendering, Cloth) is active. You may change this behaviour with the Bonus Tools->Toggle Menu Style command."
Ezzel már nem is foglalkoztam. 😊

Bocs ha hosszú voltam. 😊

mindent a helyére bepakoltál? plugin .mll eket a helyükre, scripteket is mindent ahova kell? ha igen, akkor müködnie kell, setleg a .3ds importert kell bekapcsolni a plugin managerben még, mert azokat automatikusan nem tölti be, csak a scripeteket
Köszönöm a választ!
Ha jól emlékszem, akkor ezt is megcsináltam, de így sem mûködött. De az is lehet, hogy csak rosszul emlékszem. Majd ma este kipróbálom.
Magnificat
Azt írná, hogy a Bonus Tools által kapott userSetup.mel tartalmát másold be a Maya eddigi usersetup.mel-jébe

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Szala!
Köszönöm a segítséget, regisztráltam, letöltöttem.
Este felpakoltam, azaz csak pakoltam volna, de valamit biztos rosszul csinálok, mert nem jelenik meg a Bonus Tools menü.

Ezt írják az alias.com-on:
" 1. If you have a userSetup.mel file in your scripts path, open it in a text editor and append the lines from the userSetup.mel supplied with the Bonus Tools."
Szerény angoltudásommal arra rájöttem, hogy valmit valahová be kell másolni, de hiába másoltam az egyikbõl a másikba, a másikból az egyikbe, egyszerûen nem mûködik.
Na, miután kellõen hülyének nézek ki, tudnál még ebben segíteni? 😊
Magnificat
Na csakhogy legyen valami látszatja is, hogy csinálok valamit, íme egy speed modelling lénytest...
Belefeccölt idõ olyan 30-40 perc, még folytatom persze... Csak keresek valami anatómiailag helyes képet 😄
just for fun

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Magnificat
😞.... majd lehet, hogy ráuszítok egy tulajt, hogy tesztelje õ is le...
De ha más nem, Photoshophoz is jó lesz 😄
Na kell valami és kész 😄😄😄😄😄

Hát ami azt illeti, nekem egy Genius padom van és nem túl kompatibilis a Mayaval, meg a ZBrush-al, de lehet csak én nem tudtam valamit belõni 😊

\"There are only four questions of value in life, Don Octavio. What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for? And what is worth dying for? The answer to each is the same.\"

Magnificat
Hát most a 8x6-os Genius van a verseny élén... jókat olvastam róla...

Magnificat
hmm... a bit-tech-nél best value díjat kapott... Olvasom is a tesztet...
Profik ne vegyék, de az áráért ez nagyon jó vétel...

Magnificat
és ennek hol tudnék utánanézni? Photoshophoz kellene, meg ZBrush 2-höz... Esetleg még maya-hoz 😊

azt is nézd meg, hogy mennyire kompatibilis photoshop al, deep paint el, mert pl a wacom mal ilyen gondok sincsenek, midennel hibátlanul megy
Magnificat
Most egy 1024-es érzékenységû A5-ös Genius MousePen 8x6-tal szemezek, miután láttam, mi a baj a Trust-tal. A Wacomok még mindig túl drágák az izlésemnek... Szeretnék én, de drágák. Az A6-tól meg viszolygok... De ki tudja, mit hoz a jövõ, még Trust párti voltam, de gyorsan lemondtam róla... Szóval a Geniusról nem mondtak rosszakat (akik beszéltek róla Artistpubon meg ilyenek...), de ki tudja

Magnificat
Végre a PH-n volt valaki, aki úgy mondta, hogy Wacomot, és ne Trustot, hogy meg is tudta mondani miért nem
Oldal
Nos beleásom magam a témába 😄

jah! http://www.eastpark.hu/index2.html
eastpark 4 😊
a volito2 sem frankó a cégnél nekem volt aztán graphire-lett cserélve, mert nagyon kellet nyomni. Amúgy a nyomás érzékenység illetve pontosság amiben a wacom egyedül álló, bár én mást nem próbáltam,de akik mást használtak azok mind végül wacom-ra tértek át.
Magnificat
De ha valaki konkrét ellenérveket tud amellett, hogy Trustot vegyek, kivele...

Magnificat
Nézegettem leírásokat, véleményeket és adatokat a Volito2-rõl és a Trustról...
Mindkettõ átlag 4,5-öt kapott az szavazóktól. Ezek online megrendelõszolgálatoknak a szavazásai. Volito erõssége persze a minõség, a Trust-té az ár/teljesítmény, méret...
Ami technikailag engem a Trust felé hajt, az nem csak a méret (A6 vs A4!!!), hanem az is, hogy mindkettõ 512-es felbontású, a Volito 40 vonal/mm érzékenységgel rendelkezik, míg a nagyobb 120 vonal/mm-tel...
Értem, hogy mindenki segíteni akar, de nem értem, hogy ilyen értékek mellett mi lehet még olyan a Wacomban, ami mindezek ellenére sookal übereli. Úgy értem okés, hogy a Trust nem egy nagy cég táblák terén, sõt, de ha sokan elégedettek a minõséggel (magyar véleményt is olvastam), jó a támogatása, jobb értékekkel rendelkezik, csaktán nem lehet annyra rossz. És nem kell hozzá megfizetni a Wacom névbõl származó 2x-es árszorzót... Szóval elsõ táblának nekem egyenlõre a Trust a befutó, hamajd lesz egyszer több pénzem, veszek egy normálisabb Wacomot helyette (no meg persze ha szükség lesz rá...)

és mi a baj az a6 os mérettel? én melora használom már pár éve, neke mis ekkora van és teljesen jo, sokan használnak ekkorát, szerintem elöbb probálj ki egy ekkorát, és utána mond azt hogy kezdésnek legalább a5 kell :o) meg különben is nem ez a terület az ahol a méret számit :o)
Magnificat
"kicsit"... sajna nincs 40k-m, hogy vegyek egy akkorát, amekkora kb kellene...
Tudom, hogy minõséget kell elõnyben részesíteni, de ez akkor is riasztóan kicsi... Nem tudtok valami helyet Miskolcon, ahol meg lehetne tekinteni õket? 😄
nincs 20k-nál több a mûveletre...

Csak wacom ot vegyél, lehet kicsit drágább, de késöbb bánnád, hogy nem azt vettél
inz
Én is a wacomot ajánlom 😊 graphire3 a6-os van nekem is és bõven elég

x

Magnificat
127.6 x 92.8 mm ... Ez naaaagyon kicsi
Akkora, mint a Volito 2... 12cm x 10 cm?... kicsi... 😞

Mafnificat én csak Wacomot vennék, a tablet az wacom ahogy mondani szokás.
Otthonra én Graphire II-est vettem, a méret a6 teljesen jó nekem, és ilyen árban volt az is mint ez a thrust.
Magnificat
Épp egy digitális rajztábla vásárlásán morfondíroztam... Sajna a Wacom drága, kivéve a Volito, ami meg bélyeg nagyságú... Egyenlõre egy befutót találtam:
Thrust Wireless 1200-V2. Ez jónak tûnik, barátságosabb az ára, és nagy az aktív felülete... Van valami olyan, amirõl tudnom kellene, mikor ilyet vásárolok?

lehet h túl messz vagy az objektumoktól nyomj f betût

http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99

NeverI
Hiftu az a baj, hogy én nem egyes objektumokat nem látok, hanem semmit nem látok...

a bronz regisztrácio ingyenes, legalábbis anno nekem az volt, regisztrálsz, bejelentkezel, downloads és ha jol tudom alul a 6.5 bonus tools is ott lesz
Köszönöm!
CSak az a baj, hogy:

1. nem találom az alias.com-on
2. úgy látom, ezek fizetõs dolgok, s hát anyagilag nem állok ehhez elég jól. 😊
hi
lehet, az alias.com rol tölsd le a 6.5 höz a bonus pack et, abban van benne a .3ds import plugin is sok más jo dolog mellett
Üdv!

Nemrég kezdtem el a Maya 6.5-el foglalkozni. Megvan az általatok "Maya Biblia"-ként emlegetett könyv, így most azon megyek végig.
A kérdésem az lenne, hogy 3DStudio-s (.3DS, ha jól tudom) fileokat lehet e importálni Mayába? Ha igen, hogyan?

Segítségeteket elõre is köszönöm!