Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz
Lekonel mire volnál kíváncsi konkrétabban?
Én már egy ideje a Turtle-t használom, nekem tetszik. Bár mental ray motorra épül teljes egésszében, tehát teljesítménykülönbség nincs a kettõ között, ugyanakkor számomra könnyebben kezelhetõnek tûnik, és a 2.1-es verzió elég sok újítást tartalmaz, pl támogatja a 7-es maya layer render technológiáját. Ezt itt a reklám helye, érdemes kipróbálni!
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz
Megjelent a turtle 2.1 RC2 es verziója, ami má müxik maya 7tel!
még mindig senki nem tudja a megoldás a lentebb írt problémáimra?
Valaki tudna linket adni bump map tutorial-hoz? Hiába próbálkozok bump mappelni egy felülelet, egész egyszerûen semmi különbség nem látszik renderelve a normál és a bump map-es textúra között. Elõre is kösz.
ahogy tudom itt páran már a szakmában dolgoztok, és gondoltam megkérdezem nincs-e valamely helyen üresedés 😊 vagy a környékén. Halasztanom kell fél évet a fõsulin és enyhítõ körülmény lenne itthon, ha van munkám 😛 bármilyen droid feladatot elvállalnék szívesen 😄
már lelkes xsi user vagyok, de bármikor visszapattannék mayára. mindkettõt szeressem. (tudom nem ez számít) Max is megy, ha sarokba szorítanak.
szóval ha valaki hallott valamit hogy valahol.. akkor az ne habozzon privizni, köszi 😊
x
Menatl ray-hez létezik valamilyen tutor? Ha igen akkor pls mondjátok meg,hogy merre lehet ezt megtalálni!
"Bonus Tools által kapott userSetup.mel tartalmát másold be a Maya eddigi usersetup.mel-jébe".
Nos, a Mayában nem találtam egyetlen darab userSetup.mel-t sem. Egyedül azt találtam, ami a BonusTools-ban volt.
Ezután a plugin könyvtárat bemásoltam a Maya könyvtárába, majd Maya elindít, PlugIn Manager. Ott beállítottam, hogy miket töltsön be, de 3DS fileokat nem lehetett még mindíg importálni. Úgyhogy nekiugortam még1szer. Rájöttem, hogy be is lehet tölteni "kézzel" a pluginokat. Megkerestem a 3dsimportot, majd betölt és láss csodát! Mûködik!
Gyorsan beimportáltam az SWMA-ról letöltött SW 3ds modellek közül egy AT-ST. És szépen megjelent! Egyedül az a baj, hogy túl nagy. Azaz alapesetben nem az egészet látom, hanem mondjuk a felsõ részét. HA kizoomolok, hogy lássam az egészet, akkor meg bizonyos részei eltûnnek. Kipróbáltam még több modellt is, de majd mindegyiknél jelentkezett ez. Fura.
Egyébként tetszik ez a Maya, bár valamit biztos rosszul csinálok, mert eddig még nem sikerült összehozni egy Shrek szerû filmet. Pedig azt mondták nagyon eccerû. 😊))
Na jó, két hete, hogy megvan. Azóta ismerkedek az alapokkal. Tegnap este a West Wing közben gyakoroltam a fények elhelyezését, beállítását...stb. csak úgy, könyv nélkül. Komolyan mondom, egy-egy jól sikerült rendernek úgy tudok örülni, mint gyermek a karácsonyi ajándéknak. 😊
Szerettem volna egy olyat, hogy van egy kerék felnivel, amit hátulról világít meg a fény, és a fény olyan ködszerûen (?) szûrõdik át a küllõk között. Tehát valami olyasmit, mint amikor a nap sugarait lehet látni a felhõk között. Aztán elkezdtem gondolkodni, hogy ehhez az én tudásom még jócskán nem elég, így hagytam és mentem inkább nézni a WW-t. 😊
Most már csak azt mondd meg, hogy mijaza plugin manager és hálám örökké üldözni fog. 😊
"1. Extract the appropriate BonusTools_65 archive to the user's maya home directory:
Sample Windows path:
C:\Documents and Settings\user_name\My Documents\maya\6.5
The appropriate subdirectories should be maintained and the files within them."
Kitömörítettem a .zip-et ebbe a könyvtárba.
"2. Using a text editor, edit the BonusTools file from within the user's maya/6.5/modules directory. The bonusTools6.5 file has a sample line for each operating system and has this basic format:
+ bonusTools 6.5 "absolute path to BonusTools6.5 directory"
Uncomment the line that starts with + by removing the //. Replace the user_name from that line with the login name of the user. Save the file."
Ekkor kivettem a két per jelet, így ezt kaptam:
// sample windows path
+ bonusTools 6.5 C:\Documents and Settings\user_name\My Documents\maya\6.5\BonusTools
Majd elmentettem.
Ezután jött a már elõbb beillesztett pont:
"1. If you have a userSetup.mel file in your scripts path, open it in a text editor and append the lines from the userSetup.mel supplied with the Bonus Tools. "
Itt mindenfélét csináltam, de akkor majd megnézem este mégegyszer.
Itt még van egy pont:
"2. Restart Maya and set any of the Bonus Tools plug-ins that you wish to use to auto load.
Note that the contents of the BonusTools menu will vary according to which main menu set (Animation, Modeling, Dynamics, Rendering, Cloth) is active. You may change this behaviour with the Bonus Tools->Toggle Menu Style command."
Ezzel már nem is foglalkoztam. 😊
Bocs ha hosszú voltam. 😊
Ha jól emlékszem, akkor ezt is megcsináltam, de így sem mûködött. De az is lehet, hogy csak rosszul emlékszem. Majd ma este kipróbálom.
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
Köszönöm a segítséget, regisztráltam, letöltöttem.
Este felpakoltam, azaz csak pakoltam volna, de valamit biztos rosszul csinálok, mert nem jelenik meg a Bonus Tools menü.
Ezt írják az alias.com-on:
" 1. If you have a userSetup.mel file in your scripts path, open it in a text editor and append the lines from the userSetup.mel supplied with the Bonus Tools."
Szerény angoltudásommal arra rájöttem, hogy valmit valahová be kell másolni, de hiába másoltam az egyikbõl a másikba, a másikból az egyikbe, egyszerûen nem mûködik.
Na, miután kellõen hülyének nézek ki, tudnál még ebben segíteni? 😊
Belefeccölt idõ olyan 30-40 perc, még folytatom persze... Csak keresek valami anatómiailag helyes képet 😄
just for fun
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
De ha más nem, Photoshophoz is jó lesz 😄
Na kell valami és kész 😄😄😄😄😄
\"There are only four questions of value in life, Don Octavio. What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for? And what is worth dying for? The answer to each is the same.\"
Profik ne vegyék, de az áráért ez nagyon jó vétel...
Oldal
Nos beleásom magam a témába 😄
eastpark 4 😊
Mindkettõ átlag 4,5-öt kapott az szavazóktól. Ezek online megrendelõszolgálatoknak a szavazásai. Volito erõssége persze a minõség, a Trust-té az ár/teljesítmény, méret...
Ami technikailag engem a Trust felé hajt, az nem csak a méret (A6 vs A4!!!), hanem az is, hogy mindkettõ 512-es felbontású, a Volito 40 vonal/mm érzékenységgel rendelkezik, míg a nagyobb 120 vonal/mm-tel...
Értem, hogy mindenki segíteni akar, de nem értem, hogy ilyen értékek mellett mi lehet még olyan a Wacomban, ami mindezek ellenére sookal übereli. Úgy értem okés, hogy a Trust nem egy nagy cég táblák terén, sõt, de ha sokan elégedettek a minõséggel (magyar véleményt is olvastam), jó a támogatása, jobb értékekkel rendelkezik, csaktán nem lehet annyra rossz. És nem kell hozzá megfizetni a Wacom névbõl származó 2x-es árszorzót... Szóval elsõ táblának nekem egyenlõre a Trust a befutó, hamajd lesz egyszer több pénzem, veszek egy normálisabb Wacomot helyette (no meg persze ha szükség lesz rá...)
Tudom, hogy minõséget kell elõnyben részesíteni, de ez akkor is riasztóan kicsi... Nem tudtok valami helyet Miskolcon, ahol meg lehetne tekinteni õket? 😄
nincs 20k-nál több a mûveletre...
Akkora, mint a Volito 2... 12cm x 10 cm?... kicsi... 😞
Otthonra én Graphire II-est vettem, a méret a6 teljesen jó nekem, és ilyen árban volt az is mint ez a thrust.
Thrust Wireless 1200-V2. Ez jónak tûnik, barátságosabb az ára, és nagy az aktív felülete... Van valami olyan, amirõl tudnom kellene, mikor ilyet vásárolok?
http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99
CSak az a baj, hogy:
1. nem találom az alias.com-on
2. úgy látom, ezek fizetõs dolgok, s hát anyagilag nem állok ehhez elég jól. 😊
lehet, az alias.com rol tölsd le a 6.5 höz a bonus pack et, abban van benne a .3ds import plugin is sok más jo dolog mellett
Nemrég kezdtem el a Maya 6.5-el foglalkozni. Megvan az általatok "Maya Biblia"-ként emlegetett könyv, így most azon megyek végig.
A kérdésem az lenne, hogy 3DStudio-s (.3DS, ha jól tudom) fileokat lehet e importálni Mayába? Ha igen, hogyan?
Segítségeteket elõre is köszönöm!