Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

hetfield1887
kösz !

power mac g4 733 1Gb ram

Nyissátok ki a visort, ott a paint effect cuccok mellett vannak ocean és fluid example k, elég jok, kis átparaméterezéssel, nézegetéssel jo dolgokat lehet kihozni belölük
Peetmaya
imp sok módszer van rá, az egyszerû particle-tõl a fluid effects-ig minden, de igazából még sose sikerült ezeket meggyõzõ eredménnyel használnom😞

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

hetfield1887
tudna valaki maya7 telepitésben segíteni ?

power mac g4 733 1Gb ram

Hogy kell ködöt csinálni, illetve olyan teret ami csökkenti a látótávolságot? Ilyen pl a víz, köd, pára, de még a levegõ is.

http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99

hetfield1887
itt oktatnak maya-t ha az óbudai lenne akkor bocs.

power mac g4 733 1Gb ram

itt találsz 1 csomó tutorialt (magyarul)
www.maya3d.hu
mataharii
Sziasztok!
Én is írtam pár napja, de attól eltekintve, hogy a photoshopos múltammal lehúzhatom magam a klotyón, nem sok tanácsot kaptam, pedig nagyon elkelne...
Most kaptam meg a könyvet (tudom, nem jó), de nagyon elkezdett érdekelni a Maya animáció. Bármilyen infó jó lenne, ami elõrevisz. Úgy értem, kezdjem bitkép szerkesztéssel? Vagy meg lehet tanulni a Mayát használni? Megkerestem a neten azt a hazai szervezetet (inkább céget), akik foglalkoznak képzéssel. Errõl tud valaki valamit? (Igazából azt hiszem, M.o-n egyedül õk foglalkoznak intézményi keretek között oktatással (nem akarom leírni a nevét...), Óbudán.
Szóval ha tudtok valamit ajánlani, megköszönném.

Egy dummie-nak is joga van fejlődni!

általában a 3d s programokbol képkockánként szekvenciát szokásos kirenderelni és azt egy kompozitálo programmal (AE, shake,dfusion) nal lehet egy összefüggö filmé összerakni, lehet maya bol alapban is, de nekem mindig volt vele valami gondom a minõséggel, vagy a codeckel, render option nál beállitod, hogy ne egy frame legyen, és alatta lehet probálkozni avi val pl, kivágásra és egyéb dolgokra szintén tudom ajánlani a gyári helpet (f1) tudsz keresni polygon bolean ilyesmik
hi all. én csak pár napja kezdtem el maya-zni. megnéztem egy csomó tutorialt de azok vagy nagyon alapok (mozgás 3d-ben) vagy olyan hogy fel sem fogom h mit kéne csinálni. nem tudja vki megmondani hogy pl h tudok kimenteni 1 animációt mov-ba vagy avi-ba mert amikor a renderelésre meek akkor ugye csak 1 képkockát mutat. meg olyan alapok kellenének nekem mint pl kivágni egy objektumból egy kört vagy egy másik alakzatot. hol van ilyesmi tutorial?
Mindent úgy csináltam mint eddig de amikor renderelni szerettem volna ezt a hibaüzenetet írta ki:

hiftu
Shanyec: Probáld meg ezt, UV-zás. Igaz nem néztem, hogy mennyire jó.
http://www.jawa9000.com/technical/UVs/UVs.htm

ha jol emléxem a gnomon nál voltak ingyen letölthetö .mov file ok, abban asszem volt uv val kapcsolatos is
ps es premieres multal nem sokra jutsz a maya val, teljesen más mindene. a könyvet én is megvettem kiváncsiságbol, de szerintem nem nagyon használhato, a maya beépitett heplje (f1) sokkal jobb, alaprol is tudsz indulni, a könyv meg mindenbe belekapkod, polygonok, nurbs, világitás, render, holott ezekröl a témákrol külön külön is több könyv készült, szoval ez csak egy bemutato lenne, de részletekig semmit nem mutat be igazán
mataharii
Sziasztok!
Teljesen új vagyok itt (dummie), de marhásul érdekel a maya programozás, ezért megvettem a könyvet a maya 4.5-rõl. Elkezdtem olvasni, és el is jutottam addig, amíg megrajzoltam az elsõ térhálómat, amin majd ringatózni fog az a bizonyos hajó. Itt azonban már el is akadtam. Ugyanis a könyv azt írja, hogy kellene lennie egy olyan eszköznek, ami a vizet, illetve a hullámzást imitálja, miután lággyá tettem a hálót. De nincs ilyen eszköz, vagy legalábbis én nem látom. Jó helyen kezdtem egyáltalán ezzel a könyvvel? Vagy jó ez a könyv? Mert hogy õszinte legyek, annak ellenére, hogy van némi Photoshopos, és premieres múltam, eddig nem sokat értettem belõle. Elõre is köszi a segítséget!

Egy dummie-nak is joga van fejlődni!

youth
Amúgy itt is van pár mayas tutorial: 3Dtotal.com

Youth

youth
Hát, elég drágák, ott van az oldalon az áruk, aztán hozzájön a póstaköltség... De ha megteheted vedd meg.

Warezt itt ne kérj.

Youth

Nem tudsz valami olyat ami kevésbé fizetös tutor.És ezeket letöltöm vagy postán jönnek meg.Kb ezek menyibe fájnak egy tutor video.Vagy ennek az oldalnak nincsen free letöltés része.
2800Mhz proci,1024MG ramm,256MG VGA kártya.Most megnéztem és nekem is szaggat -reegy kicsit.Nekm nem is ment fel csak 3-ig mst létre hoztam egy gömböt és csak enyit engedett.De amikor normál modellel dolgozom akkor egy nagy poligonszámu modellt 2-szeres smoothal viszek át és ott is kb 3subd-t.Kb a koponya modell az igy van csinálva.de tudsz menetközben vissza venni is ebböl a növelésböl és amikor megént apro részletekkel akarsz dolgozni ráadod megént.De szerintem meg a proci lessz az.
youth
Semmi rang vagy ilyen, egyszerûen annyi, hogy hány éve regisztráltad magad.

Látom sikerült beszúrni a képeket...

Lenne egy kérdésem. Te milyen géppel operálsz? Mert nekem szaggat a Zbrush amikor felnyomom a subD-t 7. levelre vagy hányadikra amit még enged. Ehhez a VGA kártya memóriája kell? Vagy mitõl lenne gyorsabb? Mert a proci nemigen számol, memória nincs kihasználva, akkor meg mitõl lassú? Kevés a 128MB ram a videókártyámba?

Youth

És mit jelölnek a csillagok a név mellet.
Akkor pontosan hogyan kell képet feltölteni az oldalra mert nem igazán sikerül?Köszi az oldal cimeket is
youth
Shanyec, a linket mégegyszer, nem volt jó, töröltem.

Youth

youth
Szevasz!

Gnomonnak vannak jó DVD-i.

Zbrushoz nagyon jó kis DVD-k:
Digital Sculpting: Human Anatomy
ZB Production Pipeline (itt arról van szó, hogy tudod használni mayaban a ZB-os modelleket)

UV-hoz meg:
UV Mapping 101 (Végülis csak azt kell megtanulnod melyik gomb mire való, utána már neked kell kitalálni, hogy a bonyolultabb testeket hogy teríted ki, arra nincs tutorial)

Youth

Itt van egy pár kép hogy eddig mit produkáltam.Még igazábol most keztem vele foglalkozni a mayaval is meg Zbrushal is.
Sziasztok!

Én még most kerültem fel erre az oldara és nagyon örülök neki mert ezen az oldalon csak mayas figurák vannak jelen.
Már most lenne is hozzátok egy kérdésem,kérésem.Tudtok nekem egy olyan oldalt ajállani ahol egy jo Uv-zási totor van mert nem nagyon megy ez a része a dolognak.Meg lenne még egy,hogy hogyan importálom vissza Zbrushbol mayaba displacement map-ot amodellre és ezze kapcsolatos beállitások érdekelnek.Valami video tutor jo lenne ezzel kapcsolatosan is.Elöre is köszi😊
NeverI
Hello

maya3d.huelöször is😉
learning-mayanagy maya tutor linktár
tutorializeditten egy csomó mindenhez van tutorial nem csak mayához, nem csak 3dés progikhoz...
3dtotalitt is vannak mayas tutorok
meg még biztos van egy csomó helyen de nekem most hirtelen ezek jutottak eszembe... aztán sok sikert!

Sziasztok!

Tudna nekem valaki linket írni tutorialos oldalról pls? Most kezdenék mayázni, leginkább a modellezés érdekel. Olyan hely kéne, ami tökmind1 hogy magyar vagy angol, és sok-sok jó tutorial-t találni.

elõre is kössz.
Hali!

Boldog karácsonyt mindenkinek!
Nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele de nekem a Maya egyik indításról a másikra furcsa dolgokat csinál. pl:Megváltoznak a beálítások. Legutóbb például akármit csináltam a griddel, ha image-et teszek be(view>image plane>import image), eltakarja a gridet. Tud errõl valaki valamit mondani?
Srácok!
Textúrák kellenének...:S fõleg belsõépítészeti...padlók, fémek, és ruhanemûk
Vagy ha valakinek volna ötlete h például ágytakarót h lehet szépen megcsinalni segiijen pls😊

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

Peetmaya
Csatlakozom az elõttem szólókhoz, és utólagosan is:

Boldog Karácsonyt Mindenkinek!

oryon
Boldog Karácsonyt Mindenkinek! 😊

Oryon

Penatesz
B(UÉ)K!!!

Penatesz

inz
Boldog Karácsonyt mindenkinek <#vigyor2>

x

Boldog, békés Karácsonyt és Újesztendõt fórumlakók!!!

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

gyraph
1000 eve nem jartam erre. Kellemes Karacsonyt es BUEK minden Maya fan-nak!

The frontal lobotomy within reach for everyone!!! 6 gigás egér, 600 TB-os monitor, Sata billentyűzet, Proci leformázva, Nyuszis kakaó+füles bögre.

youth
Gondoltam beújítok a bannerrel erre a pár napra...

Aztán foglalkozzatok a családdal is, nehogy végigüljétek gép elõtt ezt a szép ünnepet! Boldog Karácsonyt!

Ákos

Youth

Megcsináltam az egyiket csak mivel elforgattam így a tengelye is változott és most nem tudom tükrözni. 😊(

Peetmaya
imp nagyjából olyan, de más hatása van renderben, mint ha ps-ben rakod össze és úgy használod egy textúraként...
szép lett a hydrád, gratu hozzá, de mielõtt UVznál fejezd be a szem modellezését is, hidd el, sokat fogsz vele szívni, ha most megunod a modellezést, mert már UVzni akarsz...

Aham akkor mintha ps-ben két layyert összerakunk átfedéssel. Jó nagyából értem majd kipróbálgatom.

Boba
Szerintem jot ert Peetmaya. A diffuse mapokkal szoktak fakelni az SSS-t. Vegyunk peldanak egy emberi arcot. A color channel mondjuk legyen piroskas (jo husban levo kislanyrol leven szo), de mi tudjuk, hogy bor alatt valami piros de sokszor kekes trutyi folyik ver cimen. Namost a diffuse mapot ahol piroslik a borunk alatt is a reteg, ott pirosra festjuk, ahol keklik, ott kekre festjuk. Ezzel fakelve ugymond az SSS-t. Jobban sajna en sem tudom leirni. Valoban valamilyen multipler a color ertekhez, de megsem.

nah még kisebb igazítások de most már elkezdem az UV-t. ami még hiányzik az a szem , de szerintem az lesz az utolsó amit berakok 😄
Hydralisk_final

thx

Peetmaya
Ha sima raytrace render-t készítesz tulajdonképpen egy szorzó csatorna a color-hoz, picit szebb eredményt ad, mint ha a color-t kevernéd össze ps-ben a diffuse-al, viszont az igazi elõnyeit fényszimulációban tudod kihasználni. Ezzel tudod azt meghatározni, hogy a tárgyra vetõdõ fényt milyen erõsen verje vissza. Ha a diffuse 0.8, ami az alap beállítás, akkor a 3. visszaverõdés már 0.8*0.8*0.8*eredeti fényerõ lesz. Ne vedd 100%-nak amit írtam, mert ezeket mind csak tapasztalati alapon mondom, nem néztem utána.

Diffuse mire jó? illetve ha megfestek hozzá egy mapot mit produkál?

agaba
Köszi szépen a tippet Boba, ki fogom próbálni. Wrapra nem is gondoltam, pedíg egyértelmû 😊

kellen egy leírás hogy lehet cakk und pakk árkonvertálni maya 6.5-bõl maya 7-be mert nekem fekete lett a repcsim. fényforrást is raktam be úgyis vmit a textúrával nem hozott át 😞 megpróbálom lerenderelni maxel hátha szebb lesz 😊