Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Textúrák kellenének belsõépítészethez pls help😄
Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz
Jó magam is a fõvárossal kacérkodom. Egyébként a Nyíregyházi cég a Brainfactor és tényleg MOCAP- pel is foglalkoznak. Úgy veszem észre tényleg a legjobb, ha az ember egy honlapot üzemeltet és abból lehet majd valami. A megrendelõknek is jobb, ha látják is, hogy mit is tud az illetõ.
Boldog Új Évet mindekinek és sok Maya-zást!!!!!!
Szóval a lelkes 3d modellezõ elõször megmutatja a nagyvilágnak, hogy mihez ért. Sokat diskurál magyar és/vagy angol CG fórumokon, hogy mit tud és milyen területen lehetne még fejlõdnie.
Hidd el, az ember akkor sem ér többet, ha pesti.
Mindenkinek, jó munkát!
Az iránt érdeklõdnék, hogy mit ér az ember, ha vidéki?
Fõként arra lennék kíváncsi, hogy Debrecenben mit tud kezdeni egy lelkes 3d modellezõ?
curve
http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99
Elõször is Youth: királyak a HDRI képek... Gratz, használni fogom õket
Másodszor: én a blueprinteket úgy szoktam, hogy megnézem, mekkora a kép (pl 1024x768), akkor a plane-ek 10.24 és 7.68-as méretet kapnak. Lényeg, hogy a képarány ne változzon. Tehát megnézel egy képet, és annak a képarányát megtartva adod meg a referenciaplane szélességét és hosszát.
Referenciaképek pedig sok helyen vannak (google, szinte minden 3d-s fórumon van róla topic), de íme egy pár: smcars.net, blueprints.onnovanbraam.com, jpracing.racerplanet.com...stb
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
Eddig CORELL-t használtam, de magánszorgalom vezérletével kipróbálnám a MAYa-t is. Találtam ugyan egy "RENDERMAN" nickü illetõt aki példákkal állt elõ, de nekem mégis komplexebb leírás kelene.
THX <#smile>#smile>
Apple MacBook 2.16 C2D, iPhone, 2*Dell 2408WFP, hamarosan: MacPro 8core
Kérdésedre megtalálod a választ az www.artistpub.hu és azon belül a Maya témák menüponton bemész a mayahelp topikra és ott lessz a kérésedre a válasz.
Ha nem találod írj.
Azt kérdezném töled,hogy honnan szedel le ilyen referencia képeket kocsikrol?Mert keresgéltem neten,hogy enyi szögböl lássam az autot ,de nem találok.<#szomoru1>#szomoru1>
Ja és hogyan helyezed el a térbe a képeket?
elsõ kép
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
Miért erõltetitek ezt a proxy smooth dolgot? Szerintem sokkal jobban lehet haladni, ha csak simán polyban dolgozol és néha ellenõrzésként nyomsz rá egy smooth-t. Kevesebb memóriát is foglal, több százezres testeknél ez a proxy dolog nem tûnik jó ötletnek. Mindegy, ez az én véleményem.
Tegglash: mi a kérdés? Ott van a layaereknél egy R... Az azt jelenti hogy nem tudod kijeölni, módosítani. Meg van asszem a T vagy mi, nem emlékszem ami a wirejét nyomatja a nézetablakba. Addig kattints oda ahol az R van, amíg nem lesz ott semmi, akkor tudsz a layerben lévõ testekkel dolgozni.
Youth
Köszi Youth!! megoldattad a problémámat!
már csak újra kell modellezni a modellt😊 me még mindig nem jó. sztem túl kevés a poly egyes helyeken, illetve túl nagyok a törések... (mondjuk már az alap modell is elég gány... de remélem azért ki lehet belöle hozni valami normálisat😊
itt a kép
power mac g4 733 1Gb ram
Valoszinuseggel arrol a geprol netezel amelyiken mayazol.
Elsosorban probalj egy eroteljes virusirtast minden egyes filet ellenoriztess
vele meg a becsomagolt filet is.
Ha azzal megvagy registry programmal tisztisd meg a regitert.
Ha ugy se megy csinalj egy vinyo toredezetseg mentesitest es utana probald meg
elinditani. Ha akkor se megy Ragd fel ujra a rendszert vinyo formazassal.
Aze nem akar elindulni mert a rendszer osszeomlas szelen all.
Nem adta meg be a kekhalalt?
Lassan varhato lessz.
Probald vegig amit leirtam ha nem ok megy akkor se akkor irj.
Megkeressuk a problemat.
Sok sikert.
Youth
power mac g4 733 1Gb ram
Ebbõl kiderülnek érdekességek!
nekem az lenne a kérdésem, hogy miért esik szét polygonokra tölle a modell? (turtle renderelö progit használok)
Youth
Tehát míg a bumpnál,normal mapnál csak úgy látod, minthaa testen kiemelkedés vagy bemélyedés van, a displacementnél tényleg eltolja a vertexeket ez map.
Alapjában a displacement a meglévõ vertexeket tolja el, tehát ha te egy fejmodelnél festessz egy olyan szürkeárnyalatos textúrát ami majd a ráncokat hivatott szolgálni, akkor ha a fej 1000 vertexbõl áll akkor ezt az 1000-t próbálja tologatni a normal mentén, tehát elég szar lesz az eremény 😊 Aztán van a másik amikor a testet sok sok ezer vertexre és azokat mozgatja el - MTD (Micro Triangle Displacement), ilyenkor szép lesz az eredmény. Persze be lehet állítani hogy mennyire ossza fel a testet, stb... van lehetõség állítgatásokra.
Azonban ahhoz, hogy szép legyen a végeredmény már a testet úgy kell modellezni, hogy számolni kell a displacementel, pl az élek ne zárjanak be 90 foknál nagyobb szöget, persze annál jobb minnél kevesebb eltérés van két face határánál, ezeket ki lehet köszöbölni pár bevellel meg hasonlókkal. Érdemes a testet úgy modellezni, hogy csak 4 szögekbõl álljon és egy vertexhez ne jöjjön be 5nél több edge (bár 5nél is néha csúnya, persze ha maximalisták vagyunk csak akkor 😊)
Ha gondoljátok majd csinálok olyan képeket, hogy lehet elvarrni felesleges edge loopokat.
Üdv
Youth
Én is új Maya-s vagyok, taposom a könyvet, de a 7dik fejezetben leírtak nem nagyon akarnak mûködni a Maya-mban. Smooth Proxy-t kéne beállítani egy poligon kockára, és utána a könyv azt írja, hogy két rétegnek kéne létrejönnie, de nekem 1 se jön létre, és ebbõl kifolyólag az állapotablakomban sem a megfelelõ beállítandó szempontokat látom. Többször is megpróbáltam azt amit a könyv leír, de nem csinálja. Ez lehet azért mert újabb Maya-m van? A megoldást vki el tudná mondani?
Amugymeg en tovabb jutottam annal, hogy elinditom a mayat, de tobbre nem nagyon mentem.
Egy dummie-nak is joga van fejlődni!
Maya Complete: 2.090 euro = cirka fél milla.
Maya Unlimited: 7.349 euro = kb 1,8 milla.
Jó áron vannak. 😊
Nem tudja valaki, hogy hol lehet beszerezni a Maya-t, és hogy mennyibe kerül a progi?
Magyarországon egyáltalán lehet vásárolni ilyen programot?
Köszi
Sziasztok!