Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Srácok!😊
Textúrák kellenének belsõépítészethez pls help😄

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

Köszi!
Jó magam is a fõvárossal kacérkodom. Egyébként a Nyíregyházi cég a Brainfactor és tényleg MOCAP- pel is foglalkoznak. Úgy veszem észre tényleg a legjobb, ha az ember egy honlapot üzemeltet és abból lehet majd valami. A megrendelõknek is jobb, ha látják is, hogy mit is tud az illetõ.
Boldog Új Évet mindekinek és sok Maya-zást!!!!!!
hiftu
Egy lelkes 3d modellezõ szerintem sok szép modellt képes/akar létrehozni. Ha ezen a téren nagyon lelkes, akkor csinál magának egy honlapot, ahol bemutatja a referenciáit. Esetleg körbenéz a környékenek, hogy van-e olyan cég, ahol a tudását respektálnák. Ha jól tudom pl: Nyíregyházán van egy neves MOCAP cég, sajna nevük nem jut eszembe.
Szóval a lelkes 3d modellezõ elõször megmutatja a nagyvilágnak, hogy mihez ért. Sokat diskurál magyar és/vagy angol CG fórumokon, hogy mit tud és milyen területen lehetne még fejlõdnie.
Hidd el, az ember akkor sem ér többet, ha pesti.

Boba
Egy lelkes 3d modellezo barhol elkezdhet tanulni... Aztan vagy felmesz pestre jopenzert, de lehet pl kulsos munkakat is vallalni szerintem. (En meg csak a tanulofazisban vagyok)

Sziasztok!
Mindenkinek, jó munkát!
Az iránt érdeklõdnék, hogy mit ér az ember, ha vidéki?
Fõként arra lennék kíváncsi, hogy Debrecenben mit tud kezdeni egy lelkes 3d modellezõ?

Rákattintasz a számra, megnyitod az atributum editort és azon belül a position marker atributumnál van a time , ott kell átirni
Hogy lehet módosítani a curve végénél levõ számokat? vhogy nem találom 😄
curve

http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99

aham 😊 thx 😊; egyébként tényleg jó a HDRI énis kipróbáltam

Magnificat
Üdv...
Elõször is Youth: királyak a HDRI képek... Gratz, használni fogom õket
Másodszor: én a blueprinteket úgy szoktam, hogy megnézem, mekkora a kép (pl 1024x768), akkor a plane-ek 10.24 és 7.68-as méretet kapnak. Lényeg, hogy a képarány ne változzon. Tehát megnézel egy képet, és annak a képarányát megtartva adod meg a referenciaplane szélességét és hosszát.
Referenciaképek pedig sok helyen vannak (google, szinte minden 3d-s fórumon van róla topic), de íme egy pár: smcars.net, blueprints.onnovanbraam.com, jpracing.racerplanet.com...stb

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Tévedsz: a problémáid még csak most kezdõdnek.
- hogy ezt itt felül nem vettem észre!. na mindegy, a probléma mególdódni látszik.<#vigyor2>
Sziasztok.Nem rég töltöttem le a MAYA learning e.-t, melyhet némi magyarnyelvü leírást keresek, kerestem a google-on, de eléggé gyatra eredménnyel....😞
Eddig CORELL-t használtam, de magánszorgalom vezérletével kipróbálnám a MAYa-t is. Találtam ugyan egy "RENDERMAN" nickü illetõt aki példákkal állt elõ, de nekem mégis komplexebb leírás kelene.
THX <#smile>
Köszi szépen megtaláltam! Ha vmi van akkor majd még írok

Apple MacBook 2.16 C2D, iPhone, 2*Dell 2408WFP, hamarosan: MacPro 8core

vki meg tudná mondani miért van az h néha ha a boolean mûveletet hajtom végre mind a kettõ kijelölt objektumom kitörlõdik illetve eltûnik?

Boba
Magnificat, hajra! Jo a kocsivalasztas!<#eljen>

Szia TeggLAsh!
Kérdésedre megtalálod a választ az www.artistpub.hu és azon belül a Maya témák menüponton bemész a mayahelp topikra és ott lessz a kérésedre a válasz.
Ha nem találod írj.
Hello!

Azt kérdezném töled,hogy honnan szedel le ilyen referencia képeket kocsikrol?Mert keresgéltem neten,hogy enyi szögböl lássam az autot ,de nem találok.<#szomoru1>
Ja és hogyan helyezed el a térbe a képeket?
én ugy csináltam hogy megnéztem 1 képprogival( Corel, Photoshop) azt hogy a valóságban hány centi és ezt a számot irod be a plane méreteihez is. ekkor méretarányos lesz. legalábbis én igy csináltam.
Tényleg azt ti hogyan oldajátok meg, ha PLANE-nel csináljátok, hogy amit kiszabtok ph-ban blueprintet az ugyanakkora méretben jelenjen meg mayaban is? Mert én egy nézet alapjén nagyábból belõttem h ne legyen torz a kép és hozzáigazítottam a többit de ez nem pontos, azt tudom h másként is meg lehet adni blueprinteket a nézeteknek és azok pontosak, de én kifejezetten polyplannel akarom megoldani...

Magnificat
Na, hogy lássátok, hogy én is csinálok valamit (viewplane szabászattal együtt 40 percem van a cuccban😊
elsõ kép

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

youth
Hali!

Miért erõltetitek ezt a proxy smooth dolgot? Szerintem sokkal jobban lehet haladni, ha csak simán polyban dolgozol és néha ellenõrzésként nyomsz rá egy smooth-t. Kevesebb memóriát is foglal, több százezres testeknél ez a proxy dolog nem tûnik jó ötletnek. Mindegy, ez az én véleményem.

Tegglash: mi a kérdés? Ott van a layaereknél egy R... Az azt jelenti hogy nem tudod kijeölni, módosítani. Meg van asszem a T vagy mi, nem emlékszem ami a wirejét nyomatja a nézetablakba. Addig kattints oda ahol az R van, amíg nem lesz ott semmi, akkor tudsz a layerben lévõ testekkel dolgozni.

Youth

A múltkorihoz visszatérve, ami nem ment ebben tudtok segíteni:
itt a kép
A másik amiben elakadtam, az itt volt, az elsõ karakterem készítésének a legelején. köszi a segítséget

de jó lenne ha tudnék ilyet csinálni. de még 1 gyufásdoboz is kiakaszt 😞
NeverI
eltünt az elözõ hozzászólásom:o lehet nem nyomtam meg a mehet gombot😊 na mind1.
Köszi Youth!! megoldattad a problémámat!
már csak újra kell modellezni a modellt😊 me még mindig nem jó. sztem túl kevés a poly egyes helyeken, illetve túl nagyok a törések... (mondjuk már az alap modell is elég gány... de remélem azért ki lehet belöle hozni valami normálisat😊
itt a kép

hetfield1887
megpróbáltam újra install után is, de ugyanaz lett belõle, sõt már a tanuló verzió sem indult el.

power mac g4 733 1Gb ram

PEARL: Latom a maya7 nem indul.

Valoszinuseggel arrol a geprol netezel amelyiken mayazol.
Elsosorban probalj egy eroteljes virusirtast minden egyes filet ellenoriztess
vele meg a becsomagolt filet is.
Ha azzal megvagy registry programmal tisztisd meg a regitert.
Ha ugy se megy csinalj egy vinyo toredezetseg mentesitest es utana probald meg
elinditani. Ha akkor se megy Ragd fel ujra a rendszert vinyo formazassal.
Aze nem akar elindulni mert a rendszer osszeomlas szelen all.
Nem adta meg be a kekhalalt?
Lassan varhato lessz.
Probald vegig amit leirtam ha nem ok megy akkor se akkor irj.
Megkeressuk a problemat.
Sok sikert.
youth
Mutass képet... Amúgy próbáld meg azt hogy a normalokat smootholod, meg gondolom be kell pipálni hogy egybetartsa a testet.

Youth

köszönöm

😄

hetfield1887
hát ez szerint nekem amd procim van ha jól látom, meg van még 3millio sor írva.

power mac g4 733 1Gb ram

Flamaster
"A hibajelentésben szereplõ adatok megtekintéséhez ......kattintson ide"

Ebbõl kiderülnek érdekességek!

hetfield1887
az biztos, de mi a fenétõl ?

power mac g4 733 1Gb ram

NeverI
hamár így szobakerült a dismap😊
nekem az lenne a kérdésem, hogy miért esik szét polygonokra tölle a modell? (turtle renderelö progit használok)

Flamaster
gáz<#smile>

hetfield1887
ilyenkor mi van ?

power mac g4 733 1Gb ram

youth
Ugyan max, de lényegtelen az elv ugyanaz: displacement leírás

Youth

youth
Imp: nemrég beszéltük, hogy segítsek displacement ügyben, összedobtam egy gagyi kis videót: Bump vs Displacement

Tehát míg a bumpnál,normal mapnál csak úgy látod, minthaa testen kiemelkedés vagy bemélyedés van, a displacementnél tényleg eltolja a vertexeket ez map.
Alapjában a displacement a meglévõ vertexeket tolja el, tehát ha te egy fejmodelnél festessz egy olyan szürkeárnyalatos textúrát ami majd a ráncokat hivatott szolgálni, akkor ha a fej 1000 vertexbõl áll akkor ezt az 1000-t próbálja tologatni a normal mentén, tehát elég szar lesz az eremény 😊 Aztán van a másik amikor a testet sok sok ezer vertexre és azokat mozgatja el - MTD (Micro Triangle Displacement), ilyenkor szép lesz az eredmény. Persze be lehet állítani hogy mennyire ossza fel a testet, stb... van lehetõség állítgatásokra.
Azonban ahhoz, hogy szép legyen a végeredmény már a testet úgy kell modellezni, hogy számolni kell a displacementel, pl az élek ne zárjanak be 90 foknál nagyobb szöget, persze annál jobb minnél kevesebb eltérés van két face határánál, ezeket ki lehet köszöbölni pár bevellel meg hasonlókkal. Érdemes a testet úgy modellezni, hogy csak 4 szögekbõl álljon és egy vertexhez ne jöjjön be 5nél több edge (bár 5nél is néha csúnya, persze ha maximalisták vagyunk csak akkor 😊)

Ha gondoljátok majd csinálok olyan képeket, hogy lehet elvarrni felesleges edge loopokat.

Üdv

Youth

mataharii
I agree

Egy dummie-nak is joga van fejlődni!

Hello!
Én is új Maya-s vagyok, taposom a könyvet, de a 7dik fejezetben leírtak nem nagyon akarnak mûködni a Maya-mban. Smooth Proxy-t kéne beállítani egy poligon kockára, és utána a könyv azt írja, hogy két rétegnek kéne létrejönnie, de nekem 1 se jön létre, és ebbõl kifolyólag az állapotablakomban sem a megfelelõ beállítandó szempontokat látom. Többször is megpróbáltam azt amit a könyv leír, de nem csinálja. Ez lehet azért mert újabb Maya-m van? A megoldást vki el tudná mondani?

Hát én meg semmit nem értek angolul éppenhogy vmicskét, de filmeket egyáltalán nem, eredetileg németet tanulok még is sikerült elindulnom a maya lépcsõfokain. Szóval szerintem a program felépítésének és mûködésének a logikáján van a lényeg.

Boba
Es ezt ki mondta? En csak megjegyeztem, hogy a Maya ugyan az mint a Maya Complete, csak ingyenes, van benne watermark es speco formatumba renderel. Tanulni lehet vele es legalis. Arra mondtam a tobbi reszet, hogyha valaki dolgozik vele akkor mi van.

Amugymeg en tovabb jutottam annal, hogy elinditom a mayat, de tobbre nem nagyon mentem.

mataharii
Bocsi, de én egyelõre nem tudok egy fityinget sem termelni, mert épphogy el tudom indítani a Mayát...

Boba
MAYA PLE. Amugymeg vannak ingyenes programok, ha ez annyira zavar. Vagy ott van az XSI Foundation. Elegge fullos, all-rounder program $495-ért. Szinte semmi, az arahoz kepest. Ha valaki ezzel legalisan dolgozni akar, akkor ez semmi penz erte. Mert 1: gyorsan kitermeli ezt az $500at, vagy rosszul dolgozik.

mataharii
Ja, én is gyûlölöm, ha kalózkodik valaki, az olyan gáz...Majd elmegyek külföldre egy kicsit dolgozni, hogy összegyûjtsek egy fél millát, mielõtt belevágok, nehogy szegény szoftverfejlesztõk rosszul járjanak a Hollywoodi gázsijukból...addig meg olvasgatom a könyvet, és álmodozom, milyen jó lesz majd, ha lesz egy fél millám a progira.

hiftu
Mondjuk úgy, hivatalos forrásból beszerezhetõ Maya elég borsos árú.
Maya Complete: 2.090 euro = cirka fél milla.
Maya Unlimited: 7.349 euro = kb 1,8 milla.

Jó áron vannak. 😊

hiftu
Mataharii: Igen meg kell(ene) venni, mert ugye kalózkodni nem szép dolog és különben is a warez hozzászólást itt törlik, meg egyébként is. 😄

mataharii
Azért írtam a maya3d.hu-t, mert az alias úgyis a magyar disztribútorhoz irányít, nem?

www.alias.com de nem leszel boldog ha meglátod az árakat!

mataharii
www.maya3d.hu

Szia mindenki!
Nem tudja valaki, hogy hol lehet beszerezni a Maya-t, és hogy mennyibe kerül a progi?
Magyarországon egyáltalán lehet vásárolni ilyen programot?
Köszi
Sziasztok!