Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MANOWAR
Steone az edit polyn-on belül a subdividel-re gondoltam köszönöm.

Boba
Steone Particle rendszert hasznalt ha jol veszem ki a szavaibol. A particles rendszer gombokbol all, az atlatszosaganak adott meg egy cloud volume texturat, ez van maya 6.5-ben is.

"por volume primitives sphere" nekem ilyen materiálom nincs 6.5-ben is megvan ez az anyag?

http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99

A por volume primitives sphere a materialnál az átlátszóságnak cloudot adtam meg.
A mental ray simán renderelte. Nem kellet állítani semmit.
A textúrázás PS.
Manowar nem teljesen értem, de a chamfer vertexel tudsz egy vertex-bõl többet csinálni, illetve edit polyn belül a subdividel tudod az faceket több részre osztani akkor is több vertex lesz. Remélem valami ilyesmire, gondoltál.
MANOWAR
Hi all!
Érdeklõdnék a szakiktól van-e megoldás arra,hogy egy adott objektum vertex módba váltása után a vertex pontokat lehet-e sokszorositani az objektumon (pl: egy sima poligon kockánál ahol ugye csak 8 pont van rendelkezésünkre).Vagy van-e valami más trükk amivel konfigurálható a vertex mód válaszaitokat elõre is köszönöm. Izotropium<#help><#nemtudom>

és mivel is textúráztad?

húúú, nagyon jó...a porfelhõt a lába alatt mivel csináltad? és hogyan kell beállítani, hogymental ray lerenderelje?

One small step for a woman
Ezt skineletem rigidel Peet. Így egyszerûbb volt, mint festegetni, annál nagyobb kuli meló nincs.
A hüvelyk ujja le lesz még hajlítva, meg a kezén lévõ gombok nem véglegesek. Ha valakinek van valami javaslata írja meg.
mataharii
muszáj, hogy még valamit eláruljatok nekem! Az undo parancsot nem szeretném elkoptatni. Hogy "mehetek vissza az idõben?" Szóval az lenne a kérdés, hogy miként ugorhatok pár lépést vissza, mondjuk ha csináltam valami baromságot, amit szeretnék semmissé tenni.
köszi

Egy dummie-nak is joga van fejlődni!

Van egy érdekes problémám:
Leanimálom egy repülõn a légcsavar forgását, bekapcsolom a motion blurt és renderelek és nem blurosítja be a proppelert vki tud rá megoldást?

mataharii
Ja, a tool boxba nem rakta le ezt a manipulátort, nem is értettem, miért, és megint be kellett mennem az edit polygonsba, és miegint kijelölni az extrude face-t. Nemigazán értettem, miért van ez így...és még egy kérdés. Összeraktam egy "kész" képet, és a valósághû renderelésnél azt írja ki, hogy a tükrözõdések nem lesznek renderelve. Nem is renderelte õket. Ez miért van?
Kösz

Peetmaya
vagy nyomd le a t betût, ez általános manipulátormegjelenítõ gomb😊

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

mataharii
Ta, mate!

hi
bal oldalon a tool box on belül ha rákattintasz a manipulator tool ra, akkor visszjön és látszik
mataharii
Sziasztok. Még nagyon az elején vagyok, és a polygon modellezéssel kapcsolatban lenne egy kérdésem. Nézem az egyik tutorialt, amiben egy kád-szerû valamit hoz létre a pasas. Kijelöli face módban az objektumot, ami jelen esetben egy módosított kocka, majd edit polygons, extrude face. Meg is kapom a toolt, amivel tudok dolgozni, de ha ne adj isten mellé klikkelek, az eszköz eltûnik, és kezdhetem elölrõl. Mi a módja annak, hogy visszakapjam? Tudom, hülye kérdés, de sok ilyen apróság van, amivel tisztába kell jönnöm, ha nem akarom az uninstall parancsot elindítani...
Köszi

mataharii
e-mail ment.

Peetmaya
én már lassan egy éve várom... nem tartom valószínûnek, hogy a közel jövõben

Köszi Peet!Közben én is rájöttem,hogy mi van sajna.Most néztem utánna ezután a Vray után,hogy menyire jo dolog eddig nem foglalkoztam vele.Na most meg nagyon felkeltette az érdeklödésem.
És egyépként tudtok valami rola hogy mikor jelenhet meg vagy egyáltalán valamikor megjelenik-e valaha?????????????????<#rinya><#rinya><#rinya><#rinya>
Peetmaya
Shamyec még nem készült el a maya alá tartozó verziója, de mi is várjuk már mint a messiást😊

Peetmaya
bocsi mataharii régi e-mail címem volt az, most megváltoztattam, erre küldd el: [email protected]

Szasztok!
Az a kérdésem lenne,hogy VRay-t lehet e maya alatt használni,vagy csak az 3d-max-al müködik?Mert mikor inditottam az instal akkor kérdezte ,hogy hova tegye maxon belül?
Ez azt jelentené,hogy mayava párban nem lehet használni?<#heureka><#heureka>
mataharii
Visszajött a levél, amit a címedre küldtem.

mataharii
Én is kitehetem, de a képfeltöltés.hu nem mûködik. Azért elküldtem, hátha.Köszi

Peetmaya
mataharii küldd el nekem e-mailben és kiteszem a képed, ha gondolod

mataharii
Ez persze nem jelenti, hogy ideje továbblépni a polygon modellezésbõl (épp ez a vicces, hogy nem értek hozzá, mégis "jó" lett).

mataharii
Szevasztok!
Biztos ismeritek azt az érzést, amikor elõször sikerül valami olyat csinálni, amit te magad sem hiszel el, hogy ez a te mûved. Pontosan ezt érzem most. Sajnos nem tudom megmutatni a kepfeltoltes.hu miatt!!! Pedig úgy megosztanám az elsõ modellezési kísérletemet!!!ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!

Köszi sikerült

Apple MacBook 2.16 C2D, iPhone, 2*Dell 2408WFP, hamarosan: MacPro 8core

Peetmaya
és miért rigidet csináltál?

Peet semmi gond, ez a delete nondeformation history jó cucc, közben arra jutottam, hogy polygons->transferral áttudom rakni az uv-t egy kiuvzet modellrõl a skineltre. A smooth blind skint azt tudom, hogy lehet valahogy exportálni csak ez rigid sajna, de úgy néz ki így jó lesz.
Peetmaya
steone azt hiszem a maya 6.5-tõl van olyan, hogy delete nondeformation history, vagy valami ilyesmi, a lényege, hogy a skin cluster, illetve a deformációs node-okat nem törli a historyból, csak a modellezés, uv-zásét. Amúgy meg azt hiszem van egy ilyen, hogy save skin weight vagy export, nemtom, nézz körül az edit smooth skin környékén, sosem használtam még, csak egy gnomon videoban láttam.
ne haragudj, hogy nem válaszoltam hamarabb, átsiklottam felette, pedig nem szoktam, még1x elnézést!

Senki nem tudja akkor?
Peetmaya
TeggLash a hypershade-ben a kamerák között vannak az image plane-ek, ott kijelölöd azt, ami nem kell és laza mozdulattal megválsz tõle...

Lekonel érdemes használni fg-t, mert lesimítja a gi okozta foltosságot. Adjál a kamerának egy háttérszínt, azzal fog "világítani" a gi...
Amúgy alakul, szép lesz, tegyél be még szobanövényeket😊

Boba
Esetleg a camera attribute-nel a far clipping plane?

Hali imp99!
Nem erre gondoltam hanem mikor mentalray-en belül létrehozol egy olya,hogy Imega Based Lighting és ez létrehoz egy gömböt a téren belül és arra teszed föl a HD-RI képet és nem texturát.És egyáltalán nem látom a gömböt a térben és ezáltal assem látom hogy mien kép van rajta csak akkor mikor renderelek elötte nekem ez müködött ez a dolog csag gondolom el állitottam valmit mit nem kellet volna.
Remélem igy már jobban tudod mire gondolok!<#integet2>

Heuréka! peet na nézz rá lécci😞

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

Meg tudná mondani nekem vki, hogy referencia képeket hogyan tudok törölni, mert már megcsináltam ami kellett, de másikat kéne használnom, és feleslegesen ne legyen bent. köszi

6-os gomb

Sziasztok!

Valoki mondja már meg nekem,hogy hol kell azt be állitani mayan belül,hogy mikor HD-RI képet létrehozok a térben akkor az ne csak akkor látszodjék mikor renderelek hanem akkor is mikor a térben forgatm lássam,hogy mien kép van A HD-RI által létrehozott gömbön???????<#help><#help>
Hi!
Valaki nem tudja a rigid blind skint, lehet-e menteni.
Azt akarom csinálni, hogy ledobom a csontozást, ki uv-zem azután csak vissza tölteném a rigid skint. A modellen nem változna semmi csak az uv.
mataharii
Köszi, köszi, köszi.

hiftu
Úgy értem, hogy azzal kezdjél (poly vagy nurbs) amelyik Neked tetszik.
Vagy becsukod a szemed és feldobsz egy pénzérmét. Ha a székre esett és fej,
akkor poly, ha írás, akkor nurbs. Ha a padlóra és fej, akkor ... stb.. 😊
Ha nem esett le, akkor Sub-D. 😊

😄

mataharii
???

hiftu
mataharii: Úgy látom, azt csinálsz, amit akarsz.... 😊

Én a polyt ajánlom elsõnek olyan mintha gyúrmáznál és iszonyúan sokféle a felhasználási lehetõsége.

Peetmaya
mataharii szerintem viszont érdemes elõször beleszagolni a nurbsbe mert gyorsan és könnyen tudsz jó dolgokat csinálni vele, és érdekesnek is fogod találni, és csak utána polyznék, ami teljesen más megközelítése a modellezésnek...

Lekonel, maya3d galéria?

Mármint mataharii

Sztem te erre gondolsz: Window->Settings/preferences->preferences...->Edit->Restore Default Settings
Ha nem ez akkor sry

Mental rayt használok...ha végre talalok egy normális free tárhelyet feldobok képet :S

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

mataharii
A resetet egyébként úgy gondoltam, hogy minden álljon vissza olyanra, mint amikor elõször elindítottam a mayát.