Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Style: distance
Direction: specify
Direction Vector: amelyik neked kell.
Aztán az egyes betüknél select isoparm, kijelölöd a megfelelõt és
Surfaces -> Planar
(Lyukas betüknél a külsõ és a belsõ isoparm-ot is jelöld ki.)
http://www.3dbuzz.com/vbforum/showthread.php?t=101609
Ha véletlenül nem beszéled a nyelvet, akkor röviden arról van szó, hogy a scene (.ma) fájlodban van valami, amit nem szeret a Maya. A fenti fórumban egy image plane volt a felelõs. (A Maya nem szerette a megadott fájlt.)
Ezért nem fog segíteni az újra install. Próbáld meg a fájl egy korábbi verzióját, vagy (sajna) kezd elölrõl.
Meg tudja nekem valaki mondani, hogy szöveget hogy hozunk létre (nem felületen, hanem magában)?
Egy dummie-nak is joga van fejlődni!
Én leszedtem a maya 7.0-át és szimplán felraktam a 7.0.1-et.
Kép
most még lehet kifogásokat mondani... a gumi majd jobb lesz, itt nem lett a legjobb... összesen 30-35k poly smootholva, ennek kb a fele a felni, másik fele a gumi...
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
Van egy Renderman Shader a maya node-ok mellett, és annak a nodenak az attributumai között meg lehet adni a shader file-t. Betölti és a shader opciókat megjeleníti. Jól mûködik, mi bajod van vele?
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
Shadert irni ide jo moka lenne, ha tamogatna. De sajnos a rmfm nem tamogatja. Ahogy a rib archivokat sem tamogatja (herelve van ugylatszik).
Amugy valoban popec kis renderer, megerne minden bizonnyal tanulgatni, de nem project kozben szeretnem. Plusz az egyik projectem az archviz, oda meg erosen kell az raytraceing.
Van olyan projectem, ahol sok displacement kellene, ott talan megprobalom. (Amugy MR displacementje sem lassu... csak bugos. scene merettol, a unit size-tol es a displacement nagysagatol fugg, hogy milyen gyors. bug:S)
Én már vagy 2 hete azt nyúzom, és lassan eljutok arra a szintre, mint amin MR-el voltam, vagy turtle-el. Meg kell hogy mondjam, sokkal egyszerûbb amúgy a renderman, mint bármelyik másik renderelõ program amit eddig használtam. Persze úgy volna célszerû, hogy megtanulnék shadert programozni, de nincs rá idõm, túl nagy témakör. Inkább hozzá kéne jutni valahonnan netrõl okos shaderekhez és esetleg azokba belepiszkálni, vagy összeolvasztani õket...
Összegezve szerintem érdemes volna egy kis idõt feccölni rendermanra, mert megéri, nagyon sok olyan feature van benne, amit más engine-ek meg sem közelítenek, és egyedülállóan jó minõséget képes produkálni (a sebességrõl nem is beszélve). Igaz a raytrace engine-je picit még elavult, de szerintem ezen a csorbán a közeljövõben javítani fognak a pixarnál.
(A full grafo kifejezessel nemigazan tudok mit kezdeni:S)
http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99
Rendermannal sincs semmi bajom... azt leszamitva, hogy nem ertek hozza😊
Majd teszek fel screenshoot-ot is meg rendert is. Renderelt image van, de 800*600ban, 1es smooth-al es valami hihetetlenul low-cost minosegben😊
Holnap ha minden jolmegy megjon az uj gepem, azzal mar lefogom tudni renderelni a mostani modellem. (illetve a regi tankom modelleztem kicsit tovabb.)
Nem nagy durranas, de sajna a mostani gepem 1.5 giga rammal arnyekokkal mar nemtudta kirenderelni. (Texturak nincsenek, plain Ambient Occlusion shader, 3.4 millio poligon a smootholt valtozat, 250ezer poligon a lowpoly kezzel modellezett cucc😄)
Valaki tudna nekem segíteni. Még anno Maya 6-ot használtam Linux alatt, most mivel az már nincs meg, Maya 7.0.1et akartam feltenni, XP alá, de nem indul el. Próbáltam bármit, vagy 3X reinstall, de semmi. Hely van a C-n. Miután napokig szórakoztam vele, letettem róla és feltettem a 6.5öt. Sajnos ugyan az a helyzet. Semmi változás. Itt egy kép, hogy mit ír ki. A 6.5nél a különbség csak alul a verziószám. 😞
hxxp://kepfe-töröldki-ltoltes.hu/view/060209/maya_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Miért nem mayázol többet ember?😮
Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz
Powered by Linux
asus p5b plus,Intel Core 2 Quad 2.4GHz Q6600,2 gb kingmax 800Mhz, Asus GeForce EN7300GE 256MB,Samsung 400GB 7200RPM 16MB SATA2
asus p5b plus,Intel Core 2 Quad 2.4GHz Q6600,2 gb kingmax 800Mhz, Asus GeForce EN7300GE 256MB,Samsung 400GB 7200RPM 16MB SATA2
Ezekutan a legelso filet betoltod mint bumpmap. Oszt alatta van olyan kapcsolo, hogy "use image sequence" es tadam... ennyi.😊
Esetleg meg invertalni kell a kepet, vagy hasonlo... hogy bemelyedjen. De ennyi lett volna... remelem tudtam segiteni!
- fogod a curve-t es az Animate menu alatt klikk a Motion Trail options box-ra, itt bejelolod, hogy mettol meddig kell.
- letrehozol egy nurbs curve-t, amilyen alaku legyen a bemelyedes, csak felfele, es elhelyezed az elobbi curve kezdetenel. Majd pedig Animate/motion path/attach to motion path es itt az options boxban jatszogatsz az elore es a felfele iranyokkal, hogy jo legyen.
Namost ezek utan megvan az, hogy a gorbe szepen vegigmegy ezen az uton. Ahhoz, hogy tovabb lepjunk lekell masolni a format ami koveti a gorbet, azt az elejen kell hagyni.
Fogod a motion path-odat es ket peldanyban lemasolod, majd hozzailleszted V alaku gorbed ket szarahoz. (azert kell, mert birailezni kell)
- Birail 1-re klikk majd kivalasztod eloszor a V alaku gorbet(amelyik nem mozog), majd a ketto gorbet a szaranal. Most megvan a kigyod. Most kell megoldani, hogy kinojjon.
-Elmesz mondjuk a masodik frame-ra, es kijelolod azt a gorbet, amelyik mozog majd pedig a nemreg letrehozott nurbs feluletet es Nurbs Editiong / Project curve on surface, ezt pedig ugy allitod be, hogy a normalok alapjan tortenjen.
-Az elso frame-ra lepsz (szoval mar egy ici pici megvan a kigyobol) es Edit Nurbs / Trim Tool es klikk arra a reszre, ami mar megvan.
Ezek utan ha minden stimmel meg is van a kigyo ami novekszik. Extrem gorbuletektol kicsit megfekszik, de amugy szerintem megoldas lehet.
Ezek utan kovetkezik a rendereles... kihuzhatod szekvenciaban, vagy avi-ban is akar. PS-t felejtsd el, rosszat mondtam. Arra akartam hasznalni, hogy a kontrasztot noveljem vagy csokkentsem a bemelyedes mertekenek megfeleloen, de erre remek ha a textura alpha gain-jat valtoztatod meg.
Ha valami nem tiszta csak szolj... lehet kicsit bonyeszul fogalmaztam, de mar ici picit faradt vagyok😄
a másik pedig ,hogy kirenderelek egy képet fekete háttérrel és ezzel a v alakú kígyóval felülnézetbe. egyrészt nem értem ,hogy mit kell még állítanom rajta ps-ben és nem értem hogy késõbb az bump map ként hogyan fog animálódni ? Kicsit kezdõbb szintû megoldás javaslat érdekelne...persze ha van idõd/tök rá. köszönöm
http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99
Ha kozelrol fogod renderelni, es latszodnia kell, hogy V alaku a bevagas, akkor egy felfele nezo V curves-t extrudalj ki es a materialhoz diffuse-kent egy gardiens-t adj meg. Igy a bump is V bemelyedesu lesz. De ha nemlesz kozelrol renderelve akkor a fenti megoldas talan eleg is.