Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

http://lekonel.fw.hu/komp.jpg
nem túl zsíross:S
Hogy lehetne teljesen élethû? mayernél láttam olyat...

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

youth
Egy low poly kis pórbálkozás, üllõ az asztalon fantázianévre hallgat 😊

Youth

mataharii
Miért is...nem tudom, talán mert ezt tettem fela gépemre, és még ezzel is vannak gondjaim...á, ez nem kifejezés, dummie vagyok, szerintem ezen is meg lehet tanulni, amit kell, majdnem minden menü az újdonság erejével hat, mihez kezdjek újakkal?
Aztán meg volna egy kérdésem. Egy ismerõsöm átküldte nekem a cége logóját. Szeretném ugyanazt a logót textúraként bevinni. Lehetséges ez? Mármint a logo tulajdonképpen textúra, szövegbõl is áll, csak persze nem betûtípus, hanem grafika. Be lehet ezt valamilyen módon vinni a mayába, hogy aztán polyként lehessen vele dolgozni? Mi a módja ennek?
Köszi

Egy dummie-nak is joga van fejlődni!

hiftu
Jah... Egyszerû!
1. eset: fogsz egy poly plane-t és rárakod texturaként a fényképet, aztán már csak forgatnod kell a megfelelõ beállításhoz.
2. eset: fogsz egy kamerát, (Legjobb, ha létrehozol egy új pers kamerát.) Aztán view -> image plane -> import image plane.

Mayazom...tehh😄
A bongo olyan mint a konga.betettem képet aszontatok szar a háttér és gondoltam egy fotózott háttér elé rakom be..csak nemtom hogyanis😊

Boba
Lekonel neve alatt tettem be par kepet... abbol latszik, hogy sajna meg nem tartok ott, hogy legyen pofam barmelyik (akar kulfoldi akar hazai) studiohoz jelentkezni😊 De igyekszem! thx!😊

hiftu
Kicsoda/micsoda az a Te Bongód? Mit akarsz vele csinálni? És fõleg milyen programban.

Srácok!
Egy képre hogyan is tudom rácsinálni a Bongómat?😊 valami plane t kell rakni meg minden segijjetek lécci😄

hat leedsben nem is egyszeru munkat talalni, akkor mar inkabb mozogj Manchester fele, ott legalabb van 1-2 jo hiru studio. (Red Vision pl)

lead Lighting TD - Weta Digital www.balazskiss.com

Boba
Nah, beloginoltam ide is😊 Amugy meg 5 perc CoD, oszt nekilatok dolgozni na...😊

Hat latod😄 Amugy ma reggel felkeltem, hogy Malakainak csinaljak egy kompozicio tesztet... erre khm... most veletlenul CoD2 fut.😊
Peetmaya
Boba de ennyire hogy lehetsz lusta?😊

Mataharii az edit polygon menüben van egy ilyen almenü, hogy textures. Ha jól emlékszem... Amúgy miért 6.5-öt használsz?

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Amugy Boba2 = Boba, csak itt nagy gepen meg nem allitottam at a nevem... csak a notin, lusta egy allat vagyok.😊
Laktam leedsben (illetve Swillington... 10 merfold) es mult tavasz vegetol osz elejeig (nem csak nyar) voltam leeds-ben. Meghivasom van visszamenni, a szallasom kosztom kvartelyom megvan. Munkam nincs, szoval maradok.😞 Itt most magyarhonban muveszeti egyetemre jarok, mondjuk ha lehetosegem lenne tuti mennek vissza.😊 Valoszinuleg fogok is.
boba2: te telleg leedsben laksz?
mataharii
Én a "no worries"-t is viccesnek találtam. Mintha legalábbis aggódnánk, vagy ilyesmi, ha kérünk valamit. A másik a "sweet as bro", amit a "your wellcome" helyett használnak, és ugye azt jelenti: mintha a bátyámnak adnám. Persze inkább "nesze, bratyó (szabad fordításban). Mindenesetre tényleg viccesek.
Ha már itt vagyok, mondja már meg nekem valaki legyen szíves, hogy a maya 6.5-ben hol találom a Polygon UV-t!

Köszi

😄😄

Apple MacBook 2.16 C2D, iPhone, 2*Dell 2408WFP, hamarosan: MacPro 8core

nem.

a "ta'" a thanksz roviditese. Eletben igy hasznaljak, legalabbis a youth. En Leedszi lakos volnek ha ugy nezzuk😊 Szoval eletben "ta'"-t mondanak, emiatt.

Ausztralok erdekes allatfajta... nem mondtak neked, hogy "We've gone out to the bushes?"... csakmert az azt jelenti, hogy elmentunk a belvarosbol valahova. Alapjaraton videket jelent a bushes "ausztralul". Lestem nagyot mikor a kiscsaj beszolta nekem, hogy "My father gone to see the bushes" en meg vakartam a fejem, hogy mit akar a faterja a bokroktol, oszt elmagyaraztak.😊
Peetmaya
nem a Thanks All rövidítése?

mataharii
TA Mate, azt jelenti, kösz haver. Egy ideig Londonban voltam, ausztrálokkal laktam, õk használták, oszt rám ragadt. Szörnyû. A TA, az a Thank You. Ne kérdezd, miért, fogalmam sincs.

"koszi pajtas"
hiftu
OFF
Mi ez a "TA Mate"???
ON

mataharii
TA Mate!

Esetleg torold a history-t. Edit, Delete all by type -> Delete history.

Vagy ha duplikalsz, akkor ne instance-t allitas be hanem szimpla copy-t.
mataharii
Sziasztok!

Hogy tudom megcsinálni, hogy ha duplikáltam valamit, és csak az egyiken akarok módosítani, az ne érintse a többit?
Tudom, dummie kérdés, de lásd a mottóm!

Köszi

gyraph
Ez igy ebben a formaban mar abszolut egyszeru lesz. 😊 Regota szerettem volna ilyet csinalni, de errol az objectworx cuccrol még nem is hallottam.
Nagyon szepen koszonom !!! Sokat segitettel nekem is, meg szerintem sokaknak...prezentaciokhoz, webre stb. etalon moka ez. Megegyszer THX.

The frontal lobotomy within reach for everyone!!! 6 gigás egér, 600 TB-os monitor, Sata billentyűzet, Proci leformázva, Nyuszis kakaó+füles bögre.

youth
Milyen játék? Passz 😊 Még a nevét se tudom, de engem ezek nem is vonzanak az az igazság, 3 éve nem játszok semmivel, max néha pókerezek neten.
De valami harcos, stratégiás, szerepjátékos lehet 😄 Annyit láttam belõle, hogy volt egy kisebb hadsereg, ráközelített a manus a harcosokra, és lengett a lábuk alatt a fû, én ott bepisáltam, utoljára a CS volt amivel játszottam, ez számomra nagy sokk volt. Szerencsére nem tudok semmi konkrétat még a nevét se a játéknak, így esélyem se lesz hogy valami titkosat kikotyogjak 😊 Én csak egy külsõs surmó vagyok ott...

Youth

youth
Hali Gyraph!

Véletlenül talán 2 hete csináltam egy ilyet, hogy majd az új maya3d-re feltöltöm. Addig is használd egészséggel: objectworx tutor
Az ne zavarjon hogy a renderelés maxban van... szinte ugyanaz mayaban.

Youth

Peetmaya
Youth ahol fontosak a loopok az pl a szája és a szeme. A szájánál és orránál nagyjából úgy vannak a loopok, ahogy te is rajzoltad, viszont a szeménél nagyon fura vonalakat húztál, azok úgy szerintem nem mûködõ képesek...
Amúgy milyen játékon dolgoztok most? Ha jól veszem ki valamilyen fantasy játék lesz, nem?

mataharii
Sziasztok!

Hogy tudom megcsinálni, hogy ha duplikáltam valamit, és csak az egyiken akarok módosítani, az ne érintse a többit?
Tudom, dummie kérdés, de lásd a mottóm!

Köszi

gyraph
Fejet is gyurtam, bar abszolut csinalok majd ujat, mert ez tenyleg nem tul jo.
De annyi minden van...

The frontal lobotomy within reach for everyone!!! 6 gigás egér, 600 TB-os monitor, Sata billentyűzet, Proci leformázva, Nyuszis kakaó+füles bögre.

gyraph
Na ezt ujra:

gyraph
Hogy ne csak a szam jarjon...Ezek nemreg keszultek vodafone reklamhoz :

http://web.axelero.hu/gyraph/CAP.jpg
http://web.axelero.hu/gyraph/Flip_Flop.jpg
http://web.axelero.hu/gyraph/Eyeglasses_Female_WIP.jpg
http://web.axelero.hu/gyraph/Vodafone_Region_C.jpg

semmi xtra, lenyeg, hogy lement a tv-be 😊.

gyraph
Hi Youth!

Annyira regota varok toled egy olyan tutor-t, hogy hogyan lehet megcsinalni az interactive quicktime dolgot. Regen egyszer utaltal ra kulso linkel, hogy hogy kell megcsinalni, de sajnos nekem nem volt clear. Sirva konyorgok, ha 1szer lesz idod ra, mert szinten webre is vannak mindig keresek, de az ugy lenne brutal jo <#rinya>...Az a korcsolya még mindig etalon.
En is modelezgetek reklamstudionak kulsoskent, de animaciorol még mindig csak fogalmaim vannak...

youth
Hali!

Én valahogy így rendezném a loopokat:

Persze csak ötlet... de ha megnézed az arcokon a ráncokat azok is valami ilyen vonalakban képzõdnek...

Arc izmai: link

Ha minden igaz majd egyszer lesznek itt quick timban forgatható korcsolyák meg minden ilyesmi, állítólag most ez a menõ 😊 A webdesignernek dolgozok be néha nagy ritkán ha kell neki valami: link
A másik meg egy magyar cég... A nevüket nem tudom, de nem is olyan ismertek, nem nagyon publikálnak, de a játék ami készül iszonyú brutál...
A pályákhoz csinálok pár kiegészítõ kelléket egyelõre. Kasza, üllõ, kardöntõforma, stb amik elszórva vannak a pályán, a modellezés nem sok idõ, de az UVzás az igen :/

Köszi Flego!

Youth

Peetmaya
elnézést a nagy képekért, legközelebb kis képet teszek fel, a nagyot meg linkelem.

Peetmaya
Megfogadtam a tanácsodat Youth, és dolgoztam még picit az arcán. Tudom, a nyaka még elég gáz, azt is ki fogom javítani.

fle go
Jol sikerultek a dobok, kicsit valtoztatnek a kornyezeten,velemenyem szerint nagyon beleolvad.

Youth: sok sikert, es ugy latom nem vakon tapogatozol a vilagban.

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Peetmaya
Melyik cégnek dolgozol Youth? És miket kell csinálnod?
Nagyon szorgalmas lehetsz, ha már most elkezdtél tanulni az érettségire😊 Mindenesetre hajrá, menni fog!

youth
Hali!
Én mostanság tanulok az érettségire, mellette meg bedolgozok egy pesti játékfejlesztõ cégnek, meg egy amerikai gyereknek (közvetve a mission sportszergyártó cégnek).

Youth

http://www.lekonel.fw.hu/Bongofinal.jpg

berakom igy hátha jobb

Na ezt ma csináltam alle!

Peetmaya
Youth jók ezek a modellek, bár nekem a 3. kép nem tetszik már annyira, a második meg nurbs patchekbõl épül fel. Nem szeretem azt a modellezési formát, macerás, sokáig tart, és nehéz a végeredményt korrigálni. Animálásról már ne is beszéljünk.
Te amúgy mostanság min dolgozol? Olyan ritkán írsz valamit ide a fórumra...

mataharii
Készítettem egy kis videót a problémáról. Fel tudom tölteni valahová, ahol meg lehetne nézni annak, akit esetleg érdekel, hogy hogy szenved egy kezdõ, és megesik rajta a szíve?

mataharii
hát így néz ki a "vezetékem"...sajnálom, de egy kukkot se értek abból, amit ideírtál. Tényleg sajnálom, mert nagyon szeretném megérteni, csak "még" magas. Lehet, hogy nem kellene vezetékekkel, meg nurbsökkel foglalkoznom egyelõre?

mataharii
http://img69.imageshack.us/my.php?image=nvtelen2re.jpg

Boba
Szerintem egyszerubb lemodellezni a curvest es kesz, ugyhagyni, nem mozgatni.😊
Lehet, hogy felre ertelmeztelek, de ha mozgatod egy bizonyos reszet akkor ugye nem az egeszet jelolod ki? Nurbs curves-nel es surfaces-nel is van vertex (CV) meg hull edit. Jobb klikk a targyra oszt igy valaszd ki. Ha igy csinaltad akkor sorry.

mataharii
na, ez a második link már mûködik.

mataharii
http://img69.imageshack.us/my.php?image=nvtelen8bo.jpg

mataharii
http://img69.imageshack.us/my.php?image=nvtelen2tm.jpg