Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Van ilyen Distiortion áttetszóséget szabályozó mr material, azzal meg ilyen matt áttetszõs hatást kelthetnék...
Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz
Egy dummie-nak is joga van fejlődni!
Ha nem menne a lejátszás:
TSCC
Lehet nem ilyet akarsz csinálni... mindegy, neki kell ülni aztán modellezni. Szerintem ez az a része az egésznek, aminél úgy lehet rájönni bármire is ha nekiülsz és csinálod...
Youth
Ha ilyen cseppfolyós dolgot csinalst probald meg Poly ból...de még mindig fogalmam sincs h hogy kéne kinézni dobj be majd képet rola
lesko: FBX for max 7 / FBX for maya 7 plugin segít a gondodon.
deko --- az élet értelme: 42 ---
Még mindig egy helyben toporgok a betû projektemmel, ott figyel szerencsétlen ráhúzva egy poly plane-en, körberajzolva...segítsen valaki elindulni vele!
Köszi
Apple MacBook 2.16 C2D, iPhone, 2*Dell 2408WFP, hamarosan: MacPro 8core
http://blueprints.onnovanbraam.com/
http://jpracing.racerplanet.com/
De ezeken azt hiszem, hogy csak autók vannak. De nem biztos. Mindenesetre nézd meg, lehet h tudtam segíteni.
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
Youth
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
Youth
de alakul, hajrá!
Nah én is probalgattam:S

hát ez lett belõle. Nem értem én ezt a parancsot. Próbálgattam állítani rajta, de ennél csak rosszabb lett a dolog.
A Planarral tudtam volna mit kezdeni, ha engedi, de nem engedi. Igazság szerint egy olyan dolgot szeretnék, amit már korábban is írtam, hogy a betû mintha egy tintapacából állna. Amikor egy száraz felületre rácseppentesz egy csepp vizet, akkor a vízcsepp szélei egész behúzódnak maga a vízcsepp alá...hû, de megbonyolítottam.
Kérem, segítsen valaki ebben a betûs, nurbs-ös dologban. Körberajzoltam a betûket, van egy sík sablonom (mint alaprajz).
Köszi
Üdv, jó munkát.

Youth
Amúgy egyre durvábbak a poly limitek... 2 év múlva már ilyen 2 millás polys szörnyek futkosnak 😄DD
Youth
Youth
Köszi
Na, ebbõl egy kumma szót se értettem😊
Ez egy tif fájl, és annyit már sikerült kiderítenem, hogy spline-ket kellene használnom, csak azt kéne kiderítenem, hogy varázsolom elõ õket, a curve-öknél nincsenek.
Eddig annyit tettem, hogy ezt a kapott tif fájlt rátextúráztam egy poly plane-re. Olvasgattam a tutorialt, de semmit nem találtam, csak a matematikai netovábbját, azzal meg nem sokra megyek.
Én úgy tudom, hogy egy részletes modell egy játékban úgy 4000 polygonig terjed. Pl egy COD2-ben. Egy karaktert ennyi alatt nem is igen lehet megcsinálni olyanra, hogy az elfogadható legyen a mai technika mellett. Amúgy meg nagyon jó példa a Wow, ott aztán annyi poly van, és mégis még az én gef mx440-em is vitte faszán.
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
csak annyira bonyolult a kezelésük azoknak a festõ programoknak. Maya 3d paint azért volna célszerû, mert marha egyszerû a kezelése.
3d paint tool... haat haat... 1k-s texturat meg tudok festegetni vele, 2k-sat mar nemigazan, 4k-s alatt pedig megdoglik. 7800GT-vel... Bodypaintet probald meg, az minden gond nelkul tudja kezelni ezt a meretet is. En legalabb is ezt szeretnem majd hasznlani a tank texturazasanal.
Lekonel a perspektívát egész jól belõtted, de a fényekkel borzalmas bajok vannak.
Tegyél egy plane-t a dobok alá a talajt szimbolizálva és adj neki egy background shader-t Ez arra jó, hogy teljesen átlátszó, ugyanakkor az árnyékok vetülnek rá, amit az alpha csatornában ment el. Persze ez csak kompozitálásnál fontos, nálad egybõl látszani fog a végeredmény.
Aztán figyeld meg, hogy milyen erõsen világítanak a háttereden a fények, milyen irányból, milyen árnyékokat vetnek, és ennek megfelelõen a 3d-s térbe helyezd el az ezeket helyettesítõ saját fényforrásaidat a megfelelõ színbeállításokkal és árnyéktulajdonságokkal. Érdemes FG-t használnod, mert nagyon szép eredményt ad.
Ez már teljesen csak az én véleményem, de egy pici reflection blurt adnék a dob fém részeinek, és a kifeszített bõr részre egy bump mapet (procedurális, pl noise vagy fractal, inkáb noise) is tennék. Apróságok, de az apró részletek teszik még hitelesebbé. Elnézést, ha okoskodónak tûntem volna.
Youth, az asztal szoknyája szerintem túl polygonos, azért azon még lehetne picit részletezni, azt még elbírja bármelyik engine. Picit fura a kompozíció amúgy, hogy egy abrosszal leterített asztalra üllõ, valahogy nem passzol a kettõ egymáshoz, de összességében igényes, szép munka, mint amilyet szoktunk tõled látni😊