Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

repvez
az én általam leirtakbol kb ilyen lett ezt csak összecsaptam gomdolom ezért nem tudom osszeegyesiteni a szárait
De figy.Akkor neked minek a körvonala, meg a szára ha pacni lesz...akkor image plane segitségével elnyujtasz akár egy poly vagy nurbs gömböt h olyan placsni legyen😊 és arra alkalmazol egy megfelelõ texturat bõven elégnek kell lenni.
Van ilyen Distiortion áttetszóséget szabályozó mr material, azzal meg ilyen matt áttetszõs hatást kelthetnék...

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

mataharii

Egy dummie-nak is joga van fejlődni!

mataharii

Hát ez lett belõle egyelõre, köszi szépen! Az egyetlen gond a smooth parancs kiadásánál jelentkezett, a betû aljával ezt mûvelte...

mataharii
Nem, nem a szára, hanem maga a betû. Jelen esetben egy R alakú pacni kellene, ami valamilyen sûrûbb anyagból van (akár higany)...de mindegy,asszem ez tényleg kemény dió egyelõre, csak nagyon szerettem volna megcsinálni. Egyelõre elrakom egy mappába, oszt ha már lesz közöm hozzá, elõveszem megint. Köszi

Ja értem. Tehát a betû szára legyen olyan mintha vízbõl lenne pl.? mert akkor a felületére alkalmazni kéne egy ocean shadert vagy bump map et nem?

mataharii
Köszi a segítségeket, srácok, de nemrég kezdtem a modellezést, és pár félresikerült szobán, a create text, és pár alap parancson kívül másba még nem szagoltam bele. Néztem pár tutorialt, ám a pilygon modelling I. is túl gyors volt nekem (már ami a békát illeti). A video elsõ része érthetõ és világos volt, talán azt kéne gyakorolnom még egy darabig, mielõtt nekikezdenék másnak is, de tudjátok, hogy van ez...az ember türelmetlen, látva mások rajzait csak ámul.

repvez
Egy megoldásnak lehet az is jo lenne ha feldarabolnád több részre a betüt és megrajzolnád a betü fölé a térbeli kitüremkedést majd 2rail curve-val felületé alakitod a végén meg egybe booleanolod a betüt.Remélem érthetöen irtam le.
youth
Itt van egy megoldás betû modellezésre: videó letöltése (~8 M😎
Ha nem menne a lejátszás:
TSCC

Lehet nem ilyet akarsz csinálni... mindegy, neki kell ülni aztán modellezni. Szerintem ez az a része az egésznek, aminél úgy lehet rájönni bármire is ha nekiülsz és csinálod...

Youth

mataharii
Lekonel- ez lenne ugye a betû, amit curve-okkal körberajzoltam, most ez látható. Ezt szeretném "kitölteni" olyan folyadékkal, ami a betû határainál megáll, viszont térben felette esetleg "kitüremkedik". Amikor egy olajcseppet, vagy viaszt lecsöpögtetsz, nem azonnal folyik meg, a felületi feszültség tartja egy darabig. Írtam, hogy valamelyik kereskedelmi híradóban a földrészeket ábrázolták hasonlóképpen...azt mondod, polygonnal modellezzem le? Nagyon szívesen, ha találok elõbb valami tutorialt arról, hogy kell betût modellezni polygonokkal😊

mataharii

Jól feladtad magadnak a leckét😄 😄
Ha ilyen cseppfolyós dolgot csinalst probald meg Poly ból...de még mindig fogalmam sincs h hogy kéne kinézni dobj be majd képet rola

deko
de rég jártam erre felé😊
lesko: FBX for max 7 / FBX for maya 7 plugin segít a gondodon.

deko --- az élet értelme: 42 ---

mataharii
Szeretném úgy lemodellezni õket, hogy a betûk mintha vízcseppekbõl formálódtak volna. vagy olvadt mûanyagból. Vagy kocsonyából. Szeretek elszórakozni a "kreálmányaimmal", de ezzel el sem tudtam indulni. Ahogy írtam. Ott csücsül, vagy fekszik a kifeszített alapjajzon, curve-okkal körberajzolva, és ennyi.

Amit mondtam az nem jo matahari? Konkrétan mit is akarsz velük?😊

mataharii
Sziasztok!

Még mindig egy helyben toporgok a betû projektemmel, ott figyel szerencsétlen ráhúzva egy poly plane-en, körberajzolva...segítsen valaki elindulni vele!

Köszi

Boba
exportald ki obj-kent.

Emberek! A maya alatt elkászült modelleket hogyan tudom importálni 3DS alá? Visszafelé megy egy kis plugin segítségével.

De már totálisan nem így néz ki a jelenet 😄 Épp most este fogok renderelni egy képet, mert nagyjából belõttem a fényeket egy esti jelenethez, és ha jó, meg ti is azt mondjátok rá h jó, akkor megyek még részleteket csinálni (néhány fát, meg még egy két apróságot), aztán textúrázok.

Apple MacBook 2.16 C2D, iPhone, 2*Dell 2408WFP, hamarosan: MacPro 8core

Egy klipbe lesz berakva a Hõsök tere, ahol két csávó kocsival mennek egy szórakozó helyre, és az út során itt is megfordulnak. Terveim szerint körülbelül 10 másodpercig fog látszódni a klipben a Hõsök terés jelenetem.

Szép lesz mi lesz a teljes jelenet?

Na mutatok én is egy képet a jelenlegi projectembõl. Ez nem mosatni kép, a fényeken már sokat változtattam, majd feltöltöm azt is. Véleményeket szeretnék. 😊

http://www.smcars.net/
http://blueprints.onnovanbraam.com/
http://jpracing.racerplanet.com/
De ezeken azt hiszem, hogy csak autók vannak. De nem biztos. Mindenesetre nézd meg, lehet h tudtam segíteni.

Referencia képeket hol is lehet találni? van egy jó oldal, elfeledtem a cimet😞

fle go
Nekem is ez a velemenyem, szerintem a borrel semmi gond, esetleg lehetne kicsit koszosabb.

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

youth
Lehet nem is kell, hogy jobb legyen a render, próbálj a kompozittal csalni (színkorrekció, stb...)

Youth

igen jól mondod, tt van mellettem, de fogalmam sincs h lehetne élethûbb😊

fle go
Az ilyen dobokon en eugy emlekszem nem fenyes a bor,hanem inkabb matt kopott.

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

A bõrt nemtudom jobban megcsinalni::S a fényekkel hogy kéne vaze valami tippet is pls😊

fle go
Ok

youth
Milyen igaz, conceptbe nem rajzolták bele, én meg azt követtem, nem is gondoltam bele :/ Na mindegy már leadtam.

Youth

fle go
Khm kicsit had kotoszkodjek, szepek a munkaid de a kasza egy resze hianyzik, meghozza a foggantyuja, mert egyik kezeddel a nyelet a masik kezeddel a foggantyut fogod amivel iranyitod. De ha nem lenyeg a valosaghuseg akkor nem is szoltam.

Magoo
Lekonel: pedig még a fénnyel kéne játszani sokat szerintem 😊 meg azért néhány anyagot is átgyúrnék egy picit. 😊
de alakul, hajrá!

http://lekonel.fw.hu/Bongokomp.jpg

az lesz az pedig, alakul

Nah én is probalgattam:S

mataharii
http://img55.imageshack.us/my.php?image=nvtelen9um.jpg

hát ez lett belõle. Nem értem én ezt a parancsot. Próbálgattam állítani rajta, de ennél csak rosszabb lett a dolog.
A Planarral tudtam volna mit kezdeni, ha engedi, de nem engedi. Igazság szerint egy olyan dolgot szeretnék, amit már korábban is írtam, hogy a betû mintha egy tintapacából állna. Amikor egy száraz felületre rácseppentesz egy csepp vizet, akkor a vízcsepp szélei egész behúzódnak maga a vízcsepp alá...hû, de megbonyolítottam.

Ha körberajzoltad õket és van egy curve öd, akkor ha jól tudom a surface menü alatt van egy olyan h Bevel plus . ami szépen testet ad nekik.

mataharii
Sziasztok!

Kérem, segítsen valaki ebben a betûs, nurbs-ös dologban. Körberajzoltam a betûket, van egy sík sablonom (mint alaprajz).
Köszi

hiftu
Nézd meg a fényforrás helyzetét. Bal oldalon alul látszik az ablakon bejövõ fény. Ebbõl látszik, hogy bal-fentrõl jön a fény. A dobok meg jobbról kapják a fényt és sokkal erõsebb intezitással, mint a környezet. Egy kis árnyék is jól jönne, hogy térben el tudja helyezni az ember. Így nagyon lelóg a háttérrõl.
Üdv, jó munkát.

youth
Itt egy másik. Egy kasza, a földön fog heverni vagy valami ház falának támasztva gondolom, szal alig látszó tárgy csak hogy színes legyen a pálya...

Youth

youth
Ja amúgy tényleg kicsit szögletes, de szerintem olyan kicsi lesz a játékban hogy fel se fog tûnni 😊

Amúgy egyre durvábbak a poly limitek... 2 év múlva már ilyen 2 millás polys szörnyek futkosnak 😄DD

Youth

youth
560 háromszög. És valóban jóval több mint egy átlagos játékban a kiegészítõ kis tárgy, oké hogy a karakter több ezer poly, de ez jóval kisebb mint a kari, ráadásul animálni se kell. Na mindegy, a conceptet meg nem én találtam ki 😊 Én csak egy betanítot munkás vónék...

Youth

mataharii
Már annyit is elértem, hogy a lerakott textúra mentén körberaktam curve-okkal. Az igazi kihívás most jön, ugyanis ezeket a betûket úgy szeretném megmintázni, mintha tintapacákból lenne. Öööö...lehet, hogy ez nem érthetõ. Valamelyik kereskedelmi tv híradójában úgy ábrázolták a földgolyót, mintha a szigetek zöld folyadékból állnának. Valami hasonló hatást szeretnék elérni itt is, egyelõre azonban csak az extrude-ig jutottam, ami a közelében sincs annak, amit szeretnék. Van valakinek ötlete?

Köszi

mataharii
"mataharii a maya 7ben van egy olyan eszköz, ami vektorgrafikus file-okat tud olvasni és abból poly objectet készíteni, 6.5-ben ez még azt hiszem nincs benne. A másik módszer az az, hogy az egik orthografikus nézetbe betöltöd a képet, amit küldött a srác, és szépen egy polygon edge-eit addig extrudálgatod meg splitelsz jobbra balra, amíg meg nem kapod azt a formát, amit a képen látsz."
Na, ebbõl egy kumma szót se értettem😊
Ez egy tif fájl, és annyit már sikerült kiderítenem, hogy spline-ket kellene használnom, csak azt kéne kiderítenem, hogy varázsolom elõ õket, a curve-öknél nincsenek.
Eddig annyit tettem, hogy ezt a kapott tif fájlt rátextúráztam egy poly plane-re. Olvasgattam a tutorialt, de semmit nem találtam, csak a matematikai netovábbját, azzal meg nem sokra megyek.

Peetmaya
nemtom Youth modellje úgy 300-400 polygon körül mozog szerintem, de mostmár kíváncsivá tettél. Youth, hány polygon ez a tágy?
Én úgy tudom, hogy egy részletes modell egy játékban úgy 4000 polygonig terjed. Pl egy COD2-ben. Egy karaktert ennyi alatt nem is igen lehet megcsinálni olyanra, hogy az elfogadható legyen a mai technika mellett. Amúgy meg nagyon jó példa a Wow, ott aztán annyi poly van, és mégis még az én gef mx440-em is vitte faszán.

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Peetmaya
akkor már inkább zbrush
csak annyira bonyolult a kezelésük azoknak a festõ programoknak. Maya 3d paint azért volna célszerû, mert marha egyszerû a kezelése.

Boba
Peet, szerintem igy is tobb polyt hasznalt Youth, mint egy _mostani_ atlag engineben van. Lasd Pl CoD2, Quake4, Fear.

3d paint tool... haat haat... 1k-s texturat meg tudok festegetni vele, 2k-sat mar nemigazan, 4k-s alatt pedig megdoglik. 7800GT-vel... Bodypaintet probald meg, az minden gond nelkul tudja kezelni ezt a meretet is. En legalabb is ezt szeretnem majd hasznlani a tank texturazasanal.

Peetmaya
a 3d paint tool mindenkinél használhatatlan, vagy csak nálam borzalmasan lassú?

Peetmaya
mataharii a maya 7ben van egy olyan eszköz, ami vektorgrafikus file-okat tud olvasni és abból poly objectet készíteni, 6.5-ben ez még azt hiszem nincs benne. A másik módszer az az, hogy az egik orthografikus nézetbe betöltöd a képet, amit küldött a srác, és szépen egy polygon edge-eit addig extrudálgatod meg splitelsz jobbra balra, amíg meg nem kapod azt a formát, amit a képen látsz.

Lekonel a perspektívát egész jól belõtted, de a fényekkel borzalmas bajok vannak.
Tegyél egy plane-t a dobok alá a talajt szimbolizálva és adj neki egy background shader-t Ez arra jó, hogy teljesen átlátszó, ugyanakkor az árnyékok vetülnek rá, amit az alpha csatornában ment el. Persze ez csak kompozitálásnál fontos, nálad egybõl látszani fog a végeredmény.
Aztán figyeld meg, hogy milyen erõsen világítanak a háttereden a fények, milyen irányból, milyen árnyékokat vetnek, és ennek megfelelõen a 3d-s térbe helyezd el az ezeket helyettesítõ saját fényforrásaidat a megfelelõ színbeállításokkal és árnyéktulajdonságokkal. Érdemes FG-t használnod, mert nagyon szép eredményt ad.
Ez már teljesen csak az én véleményem, de egy pici reflection blurt adnék a dob fém részeinek, és a kifeszített bõr részre egy bump mapet (procedurális, pl noise vagy fractal, inkáb noise) is tennék. Apróságok, de az apró részletek teszik még hitelesebbé. Elnézést, ha okoskodónak tûntem volna.

Youth, az asztal szoknyája szerintem túl polygonos, azért azon még lehetne picit részletezni, azt még elbírja bármelyik engine. Picit fura a kompozíció amúgy, hogy egy abrosszal leterített asztalra üllõ, valahogy nem passzol a kettõ egymáshoz, de összességében igényes, szép munka, mint amilyet szoktunk tõled látni😊

mataharii
Mindíg, amikor egy ilyen képet megnézek, elmegy a kedvem...hogy lehetne élethûbb? Nekem tetszik...