Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
kep
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz
Apple MacBook 2.16 C2D, iPhone, 2*Dell 2408WFP, hamarosan: MacPro 8core
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
Egy utcát próbálok csinálni éppen, és az egyik ajtó fölé, egy ernyõt szeretnék. Meg is csináltam egy negyed gömbbõl, de az aljára szeretnék félköröket rakni, de nem tudom, hogyan is gyárthatnék félkört, tudjátok, olyan lelógókat. Van ötletetek?
Köszi
Egy dummie-nak is joga van fejlődni!
Szala jelöld ki azokat a face-eket, amik a szétvágandó edge loop túlokdalára esik, és edit polygons/extract. Fontos, hogy a polygons/tool optionsnél a keep faces together ki legyen pipálva, különben face-ekre szedi szét, az meg nemjó. Így tudod kettévágni annak a vonalnak a mentén. Igaz, így két külön poly object lesz belõle, de ha együtt akarod õket hagyni, akkor kijelölöd õket és polygons/combine.
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
De köszi az észrevételt...javítva lesz, bár lehet marad...elvégre sík és meg se látszik.
Oryon
Holnap megnézem hogy lehetne.
Youth
szóval ezt kéne egyszerüen megoldani, mert a split vertex nagyon szétdobja, még a rá merõleges edge k is border el lesznek, csak ugy lehetne hogy kijelölni az egyik odal face eit, extract, utána combine és nem össze merge elni a vertexket, na ennél a testnél még ok, de nem ehhez kéne...
Nem szoktam egyiket se használni, de hátha tudok más megoldást...
Youth
Olyan kérdésem volna, hogy lehet egy edge ring böl border edge ring et csinálni legeccerübben?
Köszi
Digital Effects Maya Animation Using
Maya 4.5 Savvy
Maya 4.5 Handbook
Maya 4.0 Fundamentals
Maya 2.0 Complette
Maya 3.0 learning tools
Maya 3.0 Installin on Windows NT and Windows 2000 Professional (2db)
Maya 3.0 Paint Effects (2db)
Maya 3.0 Rendering (2db)
What’s New in Maya 3.0 (2db)
Maya 3.0 Character Setup (2db)
Using Maya 3.0 Subdivision Surface Modeling (2db)
Maya 3.0 Release Notes (2db)
Maya 3.0 Polygonal Modeling (2db)
Maya 3.0 Unlimited Global Index (2db)
Maya 3.0 Installing on IRIX (2db)
Maya 3.0 Fur (2db)
Maya 3.0 Essentials (2db)
Maya 3.0 Live (2db)
Maya 3.0 Cloth (2db)
Maya 3.0 Dynamics (2db)
Maya 3.0 Nurbs Modeling
Maya 3.0 Animation (2db)
Maya 2.0 Character Animation
Maya Solutions Guide (2db)
Maya certified training
AliasWavefront StudioPaint 3D 4.0 User Guide
AliasWavefront Learning Alias 8.5
AliasWavefront Certified Training (2db)
Könyvkötött másolat !
Using Maya Expressions
Using Maya Rendering
Using Maya Nurbs Modeling
Adobe Premiere 5.0 User Gude
Eredeti könyvek !
Flash 5 Biblia 1. kötet
Flash 5 Biblia 2. kötet
Az egész együtes ára: 115 000 FT.
Érdeklõdni: [email protected]
Youth
Apple MacBook 2.16 C2D, iPhone, 2*Dell 2408WFP, hamarosan: MacPro 8core
hogy tudom a HDRI képet világosítani? mert találtam az attributum szerkeztõben ilyen-olyan értékváltoztatókat de, vmiért nem lesz világosabb😞
http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99
Peet, Lekonel, igazatok van, tényleg elég sötét a kép, bár az otthoni monitoron még tök jónak tûntek a fényviszonyok. Wire-t szívesen mutatok, csak fogalmam sincs, hogyan kell megcsinálni. A háttérrel meg sokat szenvedtem, valójában nekem egy megfelelõ háttér kidolgozása nagyobb feladat, mint maga a "robot" lemodellezése.
Próbálok letexturázni egy felületet háttérnek, de ha nagy a látótávolság, vagy irreális módon szétnyújtja a texturát, vagy ha kissebbre veszem, látszik, hogy hol ér véget a terep. Azt hiszem a következõ hetekben gyakorlom kicsit a hátterek kidolgozását, mert tényleg javította volna a képet, ha jobb a környezet. Kösz mégegyszer az észrevételeket!
486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD
Amúgy minden maya, csak a rendereket csináltam maxban meg a nézetablakos képet, de mayaban modelleztem, UV-ztem, textúrázni meg majd arra kijelölt ember festeget...
Youth
Sajna a nagy minõség már sehova 😞 redukálhatom lefele 😞
Te nem csinálsz saját v. mutatható projecteket, kollega? 😊
Rég láttam tõled is munkát 😞
Oryon
Elég sokáig és mint kiderült, félig meddig kezdhetem elölrõl 😞
Digep: ezt inkább privátban 😊
Oryon
Oryon
Youth szép munka. Textúrát is te fogod csinálni hozzá? Max vagy maya alatt készült? Max ha jól sejtem, igaz? Amúgy neked ezért a munkáért fizetnek nem?
Garou szép munka, elsõre kiváló. Próbálj meg színesebb (kékesebb) lámpákat használni, és sokkal világosabb legyen, mert így nagyon sötét, semmit nem lehet kivenni belõle. Ha mindenképpen a füves terep maradna, egy háttérképen betehetnél hegyeket, mert így elég fura a táj, túlságosan egyhangú. Wire-t tudsz mutatni a robotról?
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
és én a helyedbe csinálnék neki valami franko sivatagos, kavicsos terepet.
elsõ munkára meglepõen jó!
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
Kezdõ Mayas vagyok, a fórumokat olvasgatva, meg a Maya könyv segítségével próbálom megtanulni a progit. Mivel nem vagyok idõmilliomos, plusz más egyéb kötelezettségeim vannak, elég lassan megyeget. A NURBS modellezést már nagyjából vágom, a poligonos modellezéssel még csak ismerkedem, de pl. az UV-ról annyit tudok, hogy van UV szûrõ a napszemüvegemben. Azért az elsõ olyan próbálkozásomat, ami már kezd élvezhetõ szintet megütni, szeretném nektek megmutatni. Az alábbi linken (remélem mûködik), van fenn. Minden kritikát örömmel, és köszönettel fogadok!
Dreadnought
486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD
Na én is bemutatom 2 délelõtt termését:
(valami láncinges textúrát festenek rá, és ez amolyan céllövöldés figura lesz)
(Ez meg amolyan tábortûz balhé)
Így textúra nélkül nem mondanaka sokat. Mindegy itt egy csomagban a termés: link
A végére egész belejöttem az UV-zásba, hála az Unfold parancsnak...
Régebben próbáltam és akkor elkeszte kiszámolni, hogy a legjobb kiteríteni, namost valami elállítottam és most mindig csak apply-ra rendezgeti a kijelölt UV-ket, aztán nyomogathatom vagy 30x az ismétlõ gombot...
Ért valaki hozzá?
Oryon: miért moderálnálak???? (majd csak ha nem nézel oda 😊)
Nagyon klassz!!! Mennyi ideig csináltad?
És mit kell tudni errõl a Digeprõl? Oldalukon nem sok minden van, csak a szokásos...
Youth
Gratula, nagy szép munka, viszont kötözködnék egy kis szakmait 😮)
A fékbetét nem így néz ki, és hiányoznak a fékmunkahenger dugattyúk is, és hát ez a max, szóval... :o)
Gratula, nagyon szép :o)
Lehet benne valami, hogy aki ahol kezd...ott ragad vagy nem tudom, de maxban teljesen másképp érzem magam. Sokkal jobban kezemre áll.
Persze semmilyen kapcsolat sem tökéletes, de számomra jobb.
Köszi 😊 Remélem lesz ennél jobb is.
Oryon
Ha nem baj, tekintettel a múltból származó ragaszkodásomat e topichoz és a bandához, ide is linkelném a más programmal készült képeimet...ha gond, akkor Youth kollega nyugodtan törölheti 😊
Eljött az idõ, hogy elkezdjek részleteket mutatni a most készülõ munkámból, mely a Digep-nek készülõ Porsche 911 (996) Carrera 4S, mint próbamunka - ha elkészül még ebben az életemben 😊
Egyenlõre a kerék van soron...
A modellezés már nem sokat fog változni (remélem), egy-egy részlet talán, de a shaderrel egyenlõre nem vagyok elégedett és igazán nem látom át, hogy mit javítsak, ezért is tettem fel.
Kritikát, ötleteket, hibákat, véleményeket, stb-t várok 😊
-Ha valaki nagyon unatkozik, akkor megkeresheti a közel 100.000 polygon (smooth nélkül ennyi) között azt az egy polygont, ami háromszögû, a többi négyszög 😊
Full Tire
Szerkezeti felépítés
Wire
Oryon
RCGI 0.6 error 361053: no photons stored after emitting 1000000 photons (canceling emission job)
ez amugy mitõl lehet miabrann?😄
Renderman 7 je van valakinek?😊 "infokat "kérnék 😄: 😄
Paint effect -> poly: modify->convert (ahogy Szala is mondja)
Poly -> Paint Effect: ilyen konverzió nem lehetséges, egyáltalán semilyen geometriát nem lehet paint effectbe konvertálni.
Viszont a paint effect nagyon jól konfigurálható, szal a kívánt eredmény elérhetõ, ha van értelme. Ha elmondod mit akarsz csinálni, esetleg tudunk segíteni.
Addig is ajánlom a gnomon paint effect dvd-it a témában.
Köszi még egyszer!
rövid tutor:
1. Photoshopban rajzolod meg a betûidet (fekete alapon fehérrel) és mentsd el mint képet (mondjuk tifben).
2. Hozz létre egy polygon lapot, majd Dinamics->Particle->Emit from Object.
3. Az emitter attributumai közül (az attribute editorban legalul) a Texture Emission Attributes közül kapcsolod be az Enable Texture Rate-et, majd a Texture Rate-hez adj egy file textúrát.
4. A file textúrának add meg a betûképed elérési útját.
5. Innentõl, ha lejátszod az animációt, a részecskék csak a betûk mentén jelennek meg. (Ahol fehér a textúra, ott az emission rate a maximum, ahol fekete, ott 0).
6. Hozz létre egy másik plane-t és rakd egy kicsit lejjebb (-Y irányba) az eredeti plane-hez képest.
7. Jelöld ki a részecskéket, majd shifttel az új planet és Particles->Make Collide
8. Jelöld ki a részecskéket és Fields->Gravity
9. A részecskék életkorát állítsd constant-ra.
6. A részecskék render type-jának adjál meg blobyt.
7. A tresholdot rakd viszonylag magasra, mondjuk 1.5
8. Az emitternél állítsd a Basic Emitter Optionsnál a rate-t jó magasra, mondjuk 5000-re.
9. Ha a részecskék nagyon szétszakadoznának, vagy túl golyószerûek lennének, akkor a trehold és a rate értékeket hangold egymáshoz (nagyobb treshold: folyadékszerûbb hatás, de több részecske kell hozzá)
10. Ha nagyon kilógnának a betûkbõl, akkor a részecskék rádiuszát vedd alacsonyabbra, de ne feledd, hogy akkor a ratet is növelni kell, mert ismételten szétszakadoznak.
11. A részecskékhez adhatsz turbulence field-et, akkor kicsit rendetlenebbül fognak mozogni. (Részecske kijelöl, Fields->Turbulence) A turbulence field Magnitude paraméterével tudod állítani a field hatásfokát.
11. Hideold el a planeket, ha zavarnak.
Enjoy 😊
A Texture Emission témakörben a Maya dokumentációja teljesen jó tutorialt is tartalmaz.
Keress rá a "Use a texture to color emission or scale the rate" címen.
modify/convert-
hogy lehet polipgonokból painteffectet és painteffektbõl poligont csinálni?