Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kösz a progit!!!
sztem ez a tökéletes választás.....

Tulajdonkeppen nagyon sajnalom meg azt is hogy egyatalan nincs CG oktatas az orszagban. (engedjetek meg hogy a penzhajhasz gyorstalpalokat nem nevezzem oktatasnak) Ez is latszik, mert ha lenne egy egyetem ahol rendes szak-kent tanitjak talan a megbecsulese is valtozna. Nem nagyon de talan esely lenne ra...

Powered by Linux

oryon
Errõl van szó! <#eljen>

No vita, gyerünk és tanuljuk a CG ipart minél aktívabban és sok gyakorlást + publikációt mindenkinek! <#vigyor2>

Oryon

oryon
Annyit, hogy ha többet kér, akkor byez és keresnek mást aki ennyiért megcsinálja. Mivel még tanul, és otthon sincs erõmûve + stb...így nincs más megoldás.

A fõcím nála annyi, hogy az egyik bp-i kereskedelmi csatornának a mûsorok elé, mögé kell 10-15mp-es bevágható anyagot csinálni, a csatorna designjának megfelelõ stílusban. Ilyen pl: "Társadalmi célú hírtetésünket látták" v. egy-egy mûsor fõcíme, stb.
"Csak mert 3-4ezer ft-ért már kevesen mozdítják meg az egeret..."
Hát nemtom... mivel ezt másodpercenként fizetik, így ha 30 mp-es animot kell csinálni, ami ráadásul nem túl bonyolult, akkor szerintem egész szép kis ösztöndíj kiegészítés. Bár emelett az összeg mellett inkább ez a rendes fizu és az ösztöndíj tûnik kiegészítésnek 😄

Oryon

MANOWAR
nh1 thy a választ.
orion ha nem kérdezem meg kitudja meddig veszekedtek még,de én nem vagyok erre kiváncsi.(de mostmár te is érted miért csinálja amit)Tudja mindenki hogy ez a fórum a Mayáról és rólunk ennek a programnak a felhasználoiról és ··alkotásairól··szól attól függetlenül menyire megy a kezelése.
Mielõtt én kerülnék sorra a lejáratásban egy kis info<#ravasz1> kb 10-15 éve rajzolok hobby szinten,mindig kerestem azt az alternativát amiben a fantázia a realisztikuság a lehetõ legjobban megmutathatja magát,most itt vagyok köztetek kemény 3 hónapja <#vigyor>és amikor csak tudom tolom a Mayát.Nagyon megfogott ég és föld a papir és a digitális alkotás.Lassan elkészül 2 3D-képem amirõl majd kérném a véleményetek de ugye 3 hónap az 3 hónap.Sikerült 5-6 srácal felvenni a kapcsolatott akik minden feltétel nélkül segitenek elég türelmesen nekik köszönöm.Bontsatok egy sert és katt a Maya ikonra <#nyes>

Peetmaya
Egyet értek nh1-el, én látványtervezéssel foglalkozom, és borzalmasan le kell menni az árral azért, hogy kapjunk megrendeléseket, de ugyanakkor, ha a minõséget nem produkáljuk, akkor a megrendelõ meg elpártol tõlünk, tehát sajnos az alacsony minõségû és árú konkurencia miatt kénytelenek vagyunk mi is alacsony áron dolgozni, de muszály sokkal jobb minõséget produkálni, hogy mi kapjuk meg a megrendeléseket.

Ez alatt a fõcím alatt nagyjából mit kell érteni egészen pontosan? Csak mert 3-4ezer ft-ért már kevesen mozdítják meg az egeret...
Oryon miért nem kérhet el érte többet?

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

oryon
Nem akarok belefolyni a vitába, semmi közöm hozzá, de a fórum egységéért kérnék mindenkit a fenti témában írjatok és semmi bántás/harag/kellemetlenség ne lepje el a topic olvasóit/résztvevõit. Köszönöm.

Amúgy egy barátom 2000-2500Ft/másodperc-ért csinál fõcímeket és nem kérhet el többet, pedig tisztességes munkát és minõséget csinál.

Oryon

Elnezest kerek, nem akartam szemelyeskedni. En a 3d-bol elek, nem is panaszkodom. CSak sokat kell kuzdeni azzal hogy vannak akik penzert olyan alacsony arban alacsony szinvonalu minoseget adnak ami mindenki szamara szegyenletes. Azutan ha bejon a megrendelo magyarazni kell hogy annyira olcson meg a munkaallomas ele sem lehet leulni nem hogy jobbat renderelni. Es az igenyek az arakhoz igazodnak, az ertekrend ezen a teruleten is szetcsuszott. Vannak videken olyan studiok akik "focimet" keszitenek 3000-4000 Ft-ert masodpercenkent.
Ezek utan keptelenseg ervenyesulni annal aki azt jonak tartja... nem mondom hogy a 70000Ft/megkezdett fel ora segiti a filmgyartasban indulokat, szoval vannak gondok. Persze aki egy evben csak egyszer dolgozik az magas arat szab, legalabb bejojjon valami. es bocs megegyszer

Powered by Linux

Magnificat
Egyértelmûen a Camtasia Studio a legalkalmasabb rá... Én is azzal veszem fel a tutorjaimat... TSCC-be tud csomagolni, ergo nagyon jó minõséget kaphatsz egész korrekt méret mellett (tán 10 mega per perc, 1024x768 mellett, 15-20 fps + hang...)

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

MANOWAR
Ne agódj az enyémre sem 😄 ez nem Maya hanem Bajvan fórum 😊
Balika a Camtasia Studio nevü progit keresd azzal szoktak tutorokat csinálni.
Érdekesnek találom,hogyha nh1 nevezetû emberke épitõ jellegû kritikát + 1 kis helpet is mellé tesz azt nem köszöni meg az illetõ neki,de ha meg elkezd ocsárolni valamilyen kisebb kreációt (szerencsétlen kezdõknek ez akár hetek is lehet nh1 😞 )akkor egybõl mindenki megtalálja õt.Szubjektiv véleménye mindenkinek lehet, nem mondta senki hogy el kell olvasni az írását én ezt teszem biztos megjött neki és nem múlt el vagy mi <#action>vagy csak haza akarja vágni a fórumot õ tudja........
NH1 én azért megkérdezem--->>> Neharagudj de neked mi a bajod az itteni dolgokkal?(Ha lehet normálisan válaszolj köszönöm)

VanBuuren
Yes, senki még annyit sem tudott írni a kérdésemre ,hogy : bocsi nem tudom sajnos 😄

asus p5b plus,Intel Core 2 Quad 2.4GHz Q6600,2 gb kingmax 800Mhz, Asus GeForce EN7300GE 256MB,Samsung 400GB 7200RPM 16MB SATA2

youth
Yes! Balhé van... 😊

Youth

Fraps
Mondjuk én játékot szoktam vele felvenni, meg hát elég nagy file-t is csinál de jó program

Apple MacBook 2.16 C2D, iPhone, 2*Dell 2408WFP, hamarosan: MacPro 8core

Hello!!!
Tudtok mondani olyan valósidejû dolgokat felvavõ avi kreáló programokat (amival video tutort lehet készíteni)!!!!!
Naggyon szükséges lenne...

Egyet értek!
Õ ezért fog megszenvedni és ebbõl lesz a gyümölcse.Biztos nem olyan stílussal bánik az emberekkel mint te. Szerintem ha építõ jelleggel és szándékkal nem tudsz hozzászólni a fórumhoz, akkor távozz.

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

Azt nem mondom hogy nincs igazad, de a modorodba bele tudok kötni, és sztem ezzel nem vagyok egyedül. Senki nem beszél veled lekezelõen, de te itt úgy nyilvánulsz meg, mintha te sz**tad volna a spanyol viaszt. Na mind1

Peetmaya
Oryon nagyon szép! A shaderekkel nincs probléma, a minõségen egy picit talán javíthatnál (AA-t feltétlenül!!!). Kíváncsi volnék, hogy renderman mennyi idõ alatt oldaná meg ezt a feladatot😊

Nemtudom mire fel húzod az orrodat, de amit mutattál eddig az lóf**z volt. És ez a fórum ha jól tudom nem csak a "PRO" nh1 mayasoknak készült hanem a kis "lámi" kézdõknke is. Ha ezt nme tudod megérteni, ami valószínûleg így van, mert régebbin is ha felnéztél ide csak oltottál mindenkit... Lehet hogy kurva jó vagy, de azért másokat nme tudom miért kell fikázni. És ha annyira "jó minõséget" csinálsz, akkor meg miért nincs semmi melód? Lehet azért mert ilyen stílusú emberekkel senki nem akar dolgozni? hm... lehet... szanalom. az a szánalom ahogy hozzá álsz a dolgokhoz

Magoo
Hát van abban valami amit NH1 mond.

Ha te ezert penzt kersz akkor mar kezdem erteni azoknak akik jo minoseget csinalnak miert nincs munkajuk.... szanalom

Powered by Linux

Boba
Oryon, hatarozottan szep lett! Szerintem itt lenne mar az ideje tovabb lepni!😊

z5otTu, milyen disztrib alatt hasznalod a mayat?

oryon
Sziasztok,

Újból zargatnám a társaságot 😄
Nem mondhatom, hogy volt egy kis idõm és alakítottam egy kicsit rajta, mert szinte totál újra csináltam és ismét sok idõmbe telt 😞
De mindenképpen megérte:
Most az agyon optimalizált objektek low poly száma 20.000 alá csökkent, hála a displacemapnak 😄
A Shadereket is agyon próbáltam optimalizálni...így némi zajért cserébe:
A végeredmény: 20 perc alatt lerendereli a képet 😊
Ha nem kell már hozzányúlni a kerékhez, akkor jöhet végre a többi...remélem 😄

A gumin a bumpot jobban ki lehetne emelni talán magasabb AA-val, de mivel fekete gumi shaderrel nemigen látszik, így kevésbé lényeges.
WIP - Gumi disp + bump bemutató

Oryon

mondjuk ahol én edzek, ott így van megoldava az also rész, de majd benézek alá vmikor

😊
oks köszi. máris dolgozom az ügyön

Boba
Javitsd ki a fekvenyomo padon a rud tarto reszet. Igy leesne, az meg faj.😊
Az also tarto resszel is kellene kezdeni valamit, mert igy a sulypont elobbre van mint a lab es elore eshet szerintem. Holnap ugyis megyek konditerembe majd megnezem... de en igy emlekszem.

Amugy jolesz... haladj csak es akkor tobb kritikat tudunk majd adni, wip kepet nehez commentezni.

Sziasztok, most épp egy kisebb lélegzetvételû melón dolgozom, egy fitness mûsornak kell csinálnom egy két dolgot. Mi a véleményetek errõl a képrõl?

sziasztok! nem tudom letolteni a maya3d.hu-ról a video tutorokat másnak is van ilyen gondja vagy nálam lehet valami, próbálta csa szimplán rámenni meg flashget-el menteni de vagy azt irja ki hogy nem találja vagy csak egy néhány kb-os fájlt ment. esetlteg tud valaki egy cimet ahol más jóminõségü video tudort lehet letölteni nem baj ha nem magyar csak ingyenes legyen. ha tud valaki segitsetek!! mcsaba

Peetmaya
ezekszerint a windowsos maya nem erre az ablakkezelõre épül...

Az egy linuxos ablakkezelõ a sokezer közül. A motif sokáig amolyan ipari szabvány volt, de fizetõs így persze megjelent az "open" verziója is.
hello!
Most lett meg a maya 7.0 és vmiért nem akar NURBS-ökön mûködni a Sclup surface, viszont SubDiveken mûködik...
Valaki tudna segíteni?

Peetmaya
ezt az openmotif dolgot hogy és mire lehet használni?

z5oTtu
ezer köszönöm. Tiszta ideg voltam hogy nem tudom beállítani. Pedig csak google-ban kellett volna rákeresnem.

BOBA: OpenMotif
Köszi! Az F runkciot ismertem de a a középsö plussz balegerentyü kombi elbujt idáig 😊
Sziasztok! Ölég ritkán járok erre, akkor is inkább csak nézelõdöm. Lenne egy kérdésem. Most hogy az Autodesk-hez került a Maya, várható hogy szépen lassan eltemetik? A régi logo sincs már meg és a verziószám sem szerepel a termék mellett. Tud valaki valamit bõvebben?

fle go
Csak erdekesseg keppen ide is beszurom, mayaban keszult illetve meg keszul az ufo egy tutor alapjan, feje meg teste mar kesz, de nem birtam ki kellett valamit csinalnom belole mar most😊) Maxban rendereltem Vray.

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

MANOWAR
Hi all! Megint csak egy örült kérdésem lenne,hogyan lehet a legegyszerübben gyöngy ház hatást létrehozni pl egy gömbön?

VanBuuren
Sziasztok! Van egy nagy problémám Realflow-ban, remélem tud vki segíteni. Lemodelleztem jét poharat maya-ban összekoccintottam õket és kiexportáltam õket realflow-ba. nagy kínszevedés és beállítások, valamint 6 órányi oktatóanyag átnézése után sikerült megoldanom ,hogy a folyadékok a poharakban szépen reagálnak a koccanásra és kifröccsennek.. Ami lényeges ,hogy kb. 4-4 ezer részecske van összesen a poharakban. Namost ezt én még szeretném megspékelni egy kis habbal amit egy újabb egy másik generátorból ráömlesztett részecsketömeggel szeretnék megoldani. sikerült is az RW Particle Interaction nevezetû Daemon-nal ,de az a baj ,hogy az alulsó folyadékréteg felett lebeg, nem érintkezik vele. ha nem használom ezt a kiszolgálót akkor meg durván összekeveredik vele ami szintén nem jó. az RW P.I. beállításainál pedig csak a felfelé nyomó erõt lehet beállítani... van valakinek ötelte ,h mit és hogyan csinálhatnék...?

asus p5b plus,Intel Core 2 Quad 2.4GHz Q6600,2 gb kingmax 800Mhz, Asus GeForce EN7300GE 256MB,Samsung 400GB 7200RPM 16MB SATA2

Peetmaya
én zoomra a bal és középsõ egérgomb együttes lenyomását szoktam használni, egér közben jobbra balra mozog.
Ha kijelölsz egy tárgyat, és megnyomod az f betût, akkor rázoomol annyira, hogy a képernyõbe éppen beleférjen.

Sziasztok! Megtudná nekem valaki mondani, hogy hogyan tudom a zoomot (alt+jobegér) inverzre állítani? Meg hogy odazoomoljon ahova mutat az egér?
Nemrég kezdtem mayázni idáig maxoltam aztán néhány dolog szokatlanka. 😊
Egyszerüen biztos kiveri a szemem de nemtalálom seholse 😊
Peetmaya
Szia pixreactor!

Árajánlatot nagyjából az alapján allítsd fel, hogy kb hány órát öltél bele egy hasonló kaliberû munkába, és ez alatt kb mennyi volt a közüzemi fogyasztásod (villanyszámla😊. Ebbõl kalkulálj ki magadnak egy olyan órabért, ami neked megfelel, és persze az adott minõségnek, amit produkálsz, ez nagyjából 1000-1500, akár 2000Ft is lehet, de az már fényszimuláció meg miegymással...😊
Vagy kitalálhaszt általány díjat, hogy egy látványtervnél például van egy alapdíj, és plussz képenként +x ezer forint.

Nem ismerem a polytranst, de ha tud obj formátumot, akkor meg vagy mentve. Illetve megpróbálhatod még azt is, bár ez körülményes, hogy maxból exportálod ki obj-ba, és töltöd majd be mayaba.

Tudsz mutatni pár eddigi munkádat?

Sziasztok!

Új vagyok itt, hetekig olvasgattam a hozzászólásokat és nagyon szinpatikussá vált ez a Maya-s szellemi közösség 😊
Szeretnék segítséget kérni, vagy legalábbis kiindulópontot szerezni azügyben, hogy miként építsek fel egy árajánlatot pl. egy szimpla modellrõl, animácioról, ill. látványtervekrõl. Álltalában belsõépítészeti dolgokat csinálok inkább CAD-es vonalon mozgok. MAYA-t használom a végsõ munkálatokra (fény, anyag, anim, render). Egyszerû objektumokról van szó (szék, lámpák, konzolok, lépcsõk...stb)

Másik problémám: Solid Edge-ben modellezek, mert a tárgyakat gyorsabban készítem el vele. A 18-as verzióval ügyködök. Leszedtem a mayahoz (v7.0) a okino polytrans pluginjét, hogy mayaba közvetlenül importalhassam be az *.asm, *.par solid modelleket. Konvertálás során a felületek nagy része szétesik. Kis háromszögekre bontja a felületeket, melybõl kiszed jópárat. A 3Ds max szépen értelmezi és jól építi fel, de maya-ba teljes a káosz 😞 Mayahoz ragaszodnék ezért muszály megoldást találnom erre a problémára.

Elõre is köszi a javaslatokat!
Boba
Az lehet, hogy gyorsabb, de MR-t mar megtanultam ugyahogy optimalizalni... GI+FG+Ambient Occlusionnal plusz raytraced arnyekokkal es 2 lampaval MR lehuz 1.2 milla poligont 1 ora alatt szvsz eleg korrekt minosegben 1600*1200ban. Mint mondtam, PrMan for Maya lehet, hogy gyorsabb alapon... de csak 1 procit hasznal, a masik szunnyad a gepben. Mr-nel mind a kettol dolgozik.

Feladni semmikepp sem fogom... jelenleg ott vagyok, hogy helpeket olvasgatok, meg nezegetem hogy irjam meg a batch rendering scriptemet. Igy vagy ugy, de menni fog😄

mataharii
Peet! A gondom csak annyi ezzel, hogy ugye egy félgömbben modelleztem le az utcát, hogy egy hdri képnek megfelelõ jpg-t tudjak ráfeszíteni háttérnek. Ha berakom a napba a fényemet, akkor látszani fog, mint fény, pontosabban mint egy külön fény a napban, nem?
A kamera mögötti spotot úgy állítsam be, hogy befogja az egész jelenetet? Gondolom, különben a spot szélén kívül esõ tárgyak sötétebbek lesznek...rosszul látom?

Egy dummie-nak is joga van fejlődni!

Peetmaya
Boba szomorú vagyok, nem tudom a megoldást, és én is tapasztaltam már, hogy rosszabbul bánik a memóriával, mint a többi renderelõ. Ugyanakkor vagy 3x gyorsabban renderel mint bármelyik másik. Még raytrace bekapcsolása mellett is. Úgyhogy valahogyan ki kéne kísérletezni hogyan lehet jól használni. Renderman fórumon érdeklõdtél már ez ügyben?

Lekonel de leoltom, mert havonta egyszer jön egy gyerek, hogy hogyan kell krekkelni... Ez a fórum pedig nem errõl szól, ezt már többször megbeszéltük.

Ne oltsd már le hanem dobj neki egy mailt😊

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

Boba
Nem mukodik. Ez volt az egyik elso, amit kiprobaltam. Amugy 1.1 millio poligonnal lehuzza a jelenetet, de par helyen sajnos bugos. Nemtudom, hogy a targyakkal van-e baja PrMannak (esetleg a normalok) vagy nemtom... MR lehuzza hibamentesen. A ketto renderer most egal tempoban van. Mr joval lasabb, de kihasznalja mind a ketto processzor magot, mig PrMan for maya csak egyet. Ugyan ugy 1 ora volt az 1600*1200as render 1,1 milla polival es MR jobban nez ki. Pontosabb es szebb. Hat, meg probalgatok egy kis PrMAnt, mivel a jelenetben iszonyat sok displacementet kell felhasznaljak... a remeny hal meg utoljara.😊

Peetmaya
hitman ez nem warez fórum.

Peetmaya
Boba, próbáld meg azt, hogy a poly tárgyak shape node attribute editor ablakánál az attributes/renderman/subdiv scheme attribútumot hozzáadod, ez az extra attributes alatt egy extra renderman attributes bekezdést hoz létre, ahol be tudod állítani, hogy milyen típusú legyen a subdivelés. Esetleg próbáld meg így lerenderelni mindenféle smooth nélkül, mert ennél jobb smooth nincs, és a polygonok száma meg maradhat a 230ezren, amit röhögve meg kellene csinálnia...
elméletileg persze, aztán hogy a subdivelés mennyit vesz le belõle, azt nemtom.

Hello!

Hogyan lehet regisztrálni a maya 7.0 unlimitedet mert van hozzá crack csak nem tudom de ha valaki tudná akkor küldje már el e-mailben a [email protected] -ra.
Elõre is kösz.

http://csuknorisz.mybrute.com