Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
sztem ez a tökéletes választás.....
Powered by Linux
No vita, gyerünk és tanuljuk a CG ipart minél aktívabban és sok gyakorlást + publikációt mindenkinek! <#vigyor2>#vigyor2>
Oryon
A fõcím nála annyi, hogy az egyik bp-i kereskedelmi csatornának a mûsorok elé, mögé kell 10-15mp-es bevágható anyagot csinálni, a csatorna designjának megfelelõ stílusban. Ilyen pl: "Társadalmi célú hírtetésünket látták" v. egy-egy mûsor fõcíme, stb.
"Csak mert 3-4ezer ft-ért már kevesen mozdítják meg az egeret..."
Hát nemtom... mivel ezt másodpercenként fizetik, így ha 30 mp-es animot kell csinálni, ami ráadásul nem túl bonyolult, akkor szerintem egész szép kis ösztöndíj kiegészítés. Bár emelett az összeg mellett inkább ez a rendes fizu és az ösztöndíj tûnik kiegészítésnek 😄
Oryon
orion ha nem kérdezem meg kitudja meddig veszekedtek még,de én nem vagyok erre kiváncsi.(de mostmár te is érted miért csinálja amit)Tudja mindenki hogy ez a fórum a Mayáról és rólunk ennek a programnak a felhasználoiról és ··alkotásairól··szól attól függetlenül menyire megy a kezelése.
Mielõtt én kerülnék sorra a lejáratásban egy kis info<#ravasz1>#ravasz1> kb 10-15 éve rajzolok hobby szinten,mindig kerestem azt az alternativát amiben a fantázia a realisztikuság a lehetõ legjobban megmutathatja magát,most itt vagyok köztetek kemény 3 hónapja <#vigyor>#vigyor>és amikor csak tudom tolom a Mayát.Nagyon megfogott ég és föld a papir és a digitális alkotás.Lassan elkészül 2 3D-képem amirõl majd kérném a véleményetek de ugye 3 hónap az 3 hónap.Sikerült 5-6 srácal felvenni a kapcsolatott akik minden feltétel nélkül segitenek elég türelmesen nekik köszönöm.Bontsatok egy sert és katt a Maya ikonra <#nyes>#nyes>
Ez alatt a fõcím alatt nagyjából mit kell érteni egészen pontosan? Csak mert 3-4ezer ft-ért már kevesen mozdítják meg az egeret...
Oryon miért nem kérhet el érte többet?
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
Amúgy egy barátom 2000-2500Ft/másodperc-ért csinál fõcímeket és nem kérhet el többet, pedig tisztességes munkát és minõséget csinál.
Oryon
Ezek utan keptelenseg ervenyesulni annal aki azt jonak tartja... nem mondom hogy a 70000Ft/megkezdett fel ora segiti a filmgyartasban indulokat, szoval vannak gondok. Persze aki egy evben csak egyszer dolgozik az magas arat szab, legalabb bejojjon valami. es bocs megegyszer
Powered by Linux
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
Balika a Camtasia Studio nevü progit keresd azzal szoktak tutorokat csinálni.
Érdekesnek találom,hogyha nh1 nevezetû emberke épitõ jellegû kritikát + 1 kis helpet is mellé tesz azt nem köszöni meg az illetõ neki,de ha meg elkezd ocsárolni valamilyen kisebb kreációt (szerencsétlen kezdõknek ez akár hetek is lehet nh1 😞 )akkor egybõl mindenki megtalálja õt.Szubjektiv véleménye mindenkinek lehet, nem mondta senki hogy el kell olvasni az írását én ezt teszem biztos megjött neki és nem múlt el vagy mi <#action>#action>vagy csak haza akarja vágni a fórumot õ tudja........
NH1 én azért megkérdezem--->>> Neharagudj de neked mi a bajod az itteni dolgokkal?(Ha lehet normálisan válaszolj köszönöm)
asus p5b plus,Intel Core 2 Quad 2.4GHz Q6600,2 gb kingmax 800Mhz, Asus GeForce EN7300GE 256MB,Samsung 400GB 7200RPM 16MB SATA2
Mondjuk én játékot szoktam vele felvenni, meg hát elég nagy file-t is csinál de jó program
Apple MacBook 2.16 C2D, iPhone, 2*Dell 2408WFP, hamarosan: MacPro 8core
Tudtok mondani olyan valósidejû dolgokat felvavõ avi kreáló programokat (amival video tutort lehet készíteni)!!!!!
Naggyon szükséges lenne...
Õ ezért fog megszenvedni és ebbõl lesz a gyümölcse.Biztos nem olyan stílussal bánik az emberekkel mint te. Szerintem ha építõ jelleggel és szándékkal nem tudsz hozzászólni a fórumhoz, akkor távozz.
Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz
Powered by Linux
z5otTu, milyen disztrib alatt hasznalod a mayat?
Újból zargatnám a társaságot 😄
Nem mondhatom, hogy volt egy kis idõm és alakítottam egy kicsit rajta, mert szinte totál újra csináltam és ismét sok idõmbe telt 😞
De mindenképpen megérte:
Most az agyon optimalizált objektek low poly száma 20.000 alá csökkent, hála a displacemapnak 😄
A Shadereket is agyon próbáltam optimalizálni...így némi zajért cserébe:
A végeredmény: 20 perc alatt lerendereli a képet 😊
Ha nem kell már hozzányúlni a kerékhez, akkor jöhet végre a többi...remélem 😄
A gumin a bumpot jobban ki lehetne emelni talán magasabb AA-val, de mivel fekete gumi shaderrel nemigen látszik, így kevésbé lényeges.
WIP - Gumi disp + bump bemutató
Oryon
oks köszi. máris dolgozom az ügyön
Az also tarto resszel is kellene kezdeni valamit, mert igy a sulypont elobbre van mint a lab es elore eshet szerintem. Holnap ugyis megyek konditerembe majd megnezem... de en igy emlekszem.
Amugy jolesz... haladj csak es akkor tobb kritikat tudunk majd adni, wip kepet nehez commentezni.
Most lett meg a maya 7.0 és vmiért nem akar NURBS-ökön mûködni a Sclup surface, viszont SubDiveken mûködik...
Valaki tudna segíteni?
BOBA: OpenMotif

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
asus p5b plus,Intel Core 2 Quad 2.4GHz Q6600,2 gb kingmax 800Mhz, Asus GeForce EN7300GE 256MB,Samsung 400GB 7200RPM 16MB SATA2
Ha kijelölsz egy tárgyat, és megnyomod az f betût, akkor rázoomol annyira, hogy a képernyõbe éppen beleférjen.
Nemrég kezdtem mayázni idáig maxoltam aztán néhány dolog szokatlanka. 😊
Egyszerüen biztos kiveri a szemem de nemtalálom seholse 😊
Árajánlatot nagyjából az alapján allítsd fel, hogy kb hány órát öltél bele egy hasonló kaliberû munkába, és ez alatt kb mennyi volt a közüzemi fogyasztásod (villanyszámla😊. Ebbõl kalkulálj ki magadnak egy olyan órabért, ami neked megfelel, és persze az adott minõségnek, amit produkálsz, ez nagyjából 1000-1500, akár 2000Ft is lehet, de az már fényszimuláció meg miegymással...😊
Vagy kitalálhaszt általány díjat, hogy egy látványtervnél például van egy alapdíj, és plussz képenként +x ezer forint.
Nem ismerem a polytranst, de ha tud obj formátumot, akkor meg vagy mentve. Illetve megpróbálhatod még azt is, bár ez körülményes, hogy maxból exportálod ki obj-ba, és töltöd majd be mayaba.
Tudsz mutatni pár eddigi munkádat?
Új vagyok itt, hetekig olvasgattam a hozzászólásokat és nagyon szinpatikussá vált ez a Maya-s szellemi közösség 😊
Szeretnék segítséget kérni, vagy legalábbis kiindulópontot szerezni azügyben, hogy miként építsek fel egy árajánlatot pl. egy szimpla modellrõl, animácioról, ill. látványtervekrõl. Álltalában belsõépítészeti dolgokat csinálok inkább CAD-es vonalon mozgok. MAYA-t használom a végsõ munkálatokra (fény, anyag, anim, render). Egyszerû objektumokról van szó (szék, lámpák, konzolok, lépcsõk...stb)
Másik problémám: Solid Edge-ben modellezek, mert a tárgyakat gyorsabban készítem el vele. A 18-as verzióval ügyködök. Leszedtem a mayahoz (v7.0) a okino polytrans pluginjét, hogy mayaba közvetlenül importalhassam be az *.asm, *.par solid modelleket. Konvertálás során a felületek nagy része szétesik. Kis háromszögekre bontja a felületeket, melybõl kiszed jópárat. A 3Ds max szépen értelmezi és jól építi fel, de maya-ba teljes a káosz 😞 Mayahoz ragaszodnék ezért muszály megoldást találnom erre a problémára.
Elõre is köszi a javaslatokat!
Feladni semmikepp sem fogom... jelenleg ott vagyok, hogy helpeket olvasgatok, meg nezegetem hogy irjam meg a batch rendering scriptemet. Igy vagy ugy, de menni fog😄
A kamera mögötti spotot úgy állítsam be, hogy befogja az egész jelenetet? Gondolom, különben a spot szélén kívül esõ tárgyak sötétebbek lesznek...rosszul látom?
Egy dummie-nak is joga van fejlődni!
Lekonel de leoltom, mert havonta egyszer jön egy gyerek, hogy hogyan kell krekkelni... Ez a fórum pedig nem errõl szól, ezt már többször megbeszéltük.
Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz
elméletileg persze, aztán hogy a subdivelés mennyit vesz le belõle, azt nemtom.
Hogyan lehet regisztrálni a maya 7.0 unlimitedet mert van hozzá crack csak nem tudom de ha valaki tudná akkor küldje már el e-mailben a [email protected] -ra.
Elõre is kösz.
http://csuknorisz.mybrute.com