Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Boba
Amit beraktam az a Mech, az hard-surface modell, ott nincs is bajom Nubrs-el (bar en polyval indultam volna neki) de egy szoval se mondtam, hogy ne hasznaljatok nurbs-t, ahogy jolesik. En csak magamrol nyilatkoztam, hogy volt egy nurbs projectem meg anno, amivel elegge besultem... azota inkabb polyzom.

Garou
Hát én amit még régebben belinkeltem saját alkotás alatt, azok csakis Nurbs- modellezéssel készültek. Messze nem vagyok még profi, viszont azért bárki elõtt vállani merem azokat a modelleket, szerintem el lehet viselni a látványukat. Még az ordasgyenge világítás/textura ellenére is. 😊

Tudom, hogy poly-val mindent meg lehet csinálni, ez evidens, de én is a Mayás könyv segítségével kezdtem, és ott ugye a Nurbs az elsõ. Nekem nagyon bejött, egyszerû, meg gyorsan tudok vele dolgozni. Bonyolultabb, összetettebb dolgokra meg ott a poly.

Berlinboy: Nekem is megvan egy sárkányos tutor, szerintem ugyanarról beszélünk. Legeslegelsõ alkotásnak mindjárt ezt? Nem lenne jobb valami egyszerûbbet, amivel rendesen megismered a programot? Nem akarlak lebeszélni, ha megy a dolog, akkor hajrá, csakk kicsit furcsa.

486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD

Boba
Nekem meg eleg regen volt egy nurbs only vizalatti jelenetem... haaat... bele is doglottem (a kirenderelesebe is)... de legalabb csunya lett.😄 Mondjuk ez egyen fuggo, de _en_ karakter modellezesre nem eroltetnem mar nurbs-t. Persze nem baj az, ha tobb labon all az ember.😉

Én csak olyan szinten ismerem Nurbs-öt hogy létezik, eddig nagyon jól elvoltam nélküle 😄
egyébként ha vkinek van jó textúrafestõ tutorja PS-el vevõ vagyok rá 😊

http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99

Boba
Nem kotozkedesbol, de "mijen"-t leirva, es allitva, hogy nincsen gond a nyelvtannal... bar a fene tudja. En 3asra erettsegiztem nyelvtanbol, 5os irodalom igy huztam fel magam 4es szintre.

Kezdeni meg szerintem barmikor lehet... az nem mind1, milyen gyorsan tud fejlodni az ember.

Szinten nem kotozkodesbol mondom, de ha 50 tutor utan azt mondod, hogy "kiralyos lettem" akkor az igen felszines tudasra vall. Nem akarok en senkit sem bantani (foleg mert ense igazan ertek a dolgokhoz) de ugye ez minden tudassal ugy van... ha elkezdesz felfujni egy lufit, akkor csak kis feluleten erintkezik a kulso vilaggal (keves dologrol tudod, hogy nem tudod) es, minel nagyobb a lufi annal tobb dologrol ertesulsz, amit nem tudsz.

Bocs, pszihologia es fejlodeslelektan orarol jottem haza nem olyan regen. 😄

Berlinboy: csak kivancsisagbol... miert is erolteted kezdesnek a nurbs modellezest? (amugy a tutorialt azthiszem ismerem... legalabbis nemhiszem, hogy olyan sok sarkany nurbs tutorial van a neten.😄 Ha igen, akkor a tevedes jogat fenntartom.)

mert ha ijen alapokat nem tucc töltsd le a maya3d.hu-rol a két videot és akko egyböl fejlödésnek indulsz.bár ezek ojan alapok hogy miko megnéztem már rég tuttam azokat amik benne voltak mivel a könyv azé a legjobb alap ugye.
mármint anyagot nem tucc adni egy bármijen dolognak?vagy hogy érted mer én ugy értem a texturát hogy berakok egy lambertet aztán colornál file és ott mikor berakok egy texturát az nem müxik.
berlinboy6329
lol.jó neked én még textúrázni se tom.

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

hát nemtom szabadidömben unatkozom gondoltam csinálok vlmit oszt mindig jo voltam rajzbol(5*) fizikábol(5*) meg ijenek aztán még teccettek az animáciok oszt igy nagyjábol ez jött ki. de mondom egész érthetönek találom.bár volna egy problémám: a 3dcafe.com-rol szedtem le texturákat és amikor rárakom vlmire lerenderelem de csak fekete az egész kép mitöl van? a képek szarak?(a fényeket is hagytam alapban)segitsetek veteránok😊
berlinboy6329
Én most vok 15 és szeretek szenvedni.mot is épp 1 sárkányon dolgozzok.Na jó dolgoznék, de nem tok.Sikerült megcsinálni h mûködjön a birail,de most a nyomi fejét kéne kialakítani,mindenféle segítség nélkül.Én most pár hónapja láttam Photoshoppot eléõször,és azt se tudtam mi mire jó hol van meg mit tud,de 40-50 tuorial megcsinálása után királyos lettwm.Sztal még a tutorial is tud segíteni,HA úgy van leírva+illusztrálva, h még a legfakezûbb,leghülyébb is megtudja csinálni.Szal a árkány feje nics leírva h lesz olyan állatos mint a képen szal még angol úgyhogy vhogy mjd L l Sz ek 1 darabig.

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

Boba jól mondja nemárt úgymond egy bizonyos élettapasztalat a computer grafikához, pl fizika, anatómia stb. El lehet korán kezdeni de sokkal több szenvedéssel jár a tanulás, szerintem...én elõször 15 évesen láttam maxet, hát 2 hónap után feladtam, mondván ez nagyon bonyolult, 17 évesen elkezdtem mayázni és hónapok alatt rengeteget fejlõdtem. Fõleg ez az a idõszak amikor elég sokat fejlõdik az ember mentálisan.

nyelvtanbol mindig 4-es vok és ezt tartom is😛és ebben az évben még javitottam is ugyhogy asszem ez zavarna be a legkevésbé😊
Szia, ez teljesen oké, de a nyelvtankönyvet is így nyomod? 😛

Apple MacBook 2.16 C2D, iPhone, 2*Dell 2408WFP, hamarosan: MacPro 8core

Boba
En 12-13 evesen lattam eloszor studio maxot, bar akkor meg csak beleszagoltam. Koran kezdeni relative nemlehet, ha megvan a hatter tudas (muveszet, anatomia, jozan paraszti esz mi hogy mukodik...)

hi all szerintetek mijen dolog az hogy 14 éves vagyok és már nyomom a mayát mer mostanában nézem a forumokat és legtöbb helyen egyetemisták meg végzös gimisek beszélnek mayárol.Na szoval jo ha én ezt most elkezdem vagy még nöjek picit😄.bár már egész jol nyomom könyv is megvan.
csina'lna'k LOL

Jopenzert tanitast vallalok :>

Powered by Linux

berlinboy6329
hááát beszarok.Míg a könyv beszerzés alatt van addig tud vki helpelni? CSinálnák vmi sárkányt de úgy kiakaszt h angolul van oszt lófütyit se értek belõle.Most ott vok h a körvonalát megrajzoltam, és vmi surfaces/birail 2 tool menüponttal jön nekem.Oké,megnyomom, aztán mondaj a Maya h válasszakk ki 2 curveot.Kiválasztom,semmi.Válassz ki két curveot.Ilyenkor már anyázok.kiválasztok még 2-t aztán ír vmit h csinált vmit, de semmi sem történik,pedig Lméletileg a curveokkel közbezárt résznek be kellene szürkülnie h tudjam h legyen ott vmi.

Sziasztok! Tud valaki olyan blueprintes oldalt ahol találok emberekrõl használható blueprintet? A segítséget elõre is köszönöm!

Boba
Erdemesnek erdemes... az kerdes Neked erdemes-e. Feladat fuggo, hogy jobb-e.

Renderman miben jobb, érdems használni?

Peetmaya
Never azt hiszem sub-d tárgyat kell használnod, ha dispet akarsz rá tenni turtle-ben. nekem így sikerült tûrhetõ eredményt kihozni belõle, de az sem volt szép. Viszont renderman tökéletes eredményt ad, mintha zbrushban nézném a modellt... Javallom annak a használatát😊

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

NeverI
az alpha menüpont alatt az alpha depth factor😊 mondjuk ha a ZB spec dismap pluginjével csinálom akkor nem tom hol találom ezt az értéket...
hát MR-rel még ennyire sem jutottam el... egyáltalánnem akart nekem müködni a dismap. így maradok a minden féle alternaív megoldásnál 😊

(tipp, az offset értéke legyen a Gaint -1/2-e) ez igy van jol gondolod,de tudod hogy az alpha gaint értékét azt Zb-ban kapod meg már nem is tudom hirtelen mien menüpont alatt van ez.De probálj Mr-vel renderelni és a Zb oldalán a pixologic-on van is rolla tutorial.Nézd meg.
NeverI
Hát a mayában való organikus modellezéssel én is bajban vagyok... ezért én úgy szoktam, hogy csinálok egy gány alapot és azt Zbrushban pofozom helyre (valamelyest, me az anatómia tudásom sincs a toppon😊 tehát a dismap az ZB-ban készült. sajna lens flarerel nem nagyon foglalkoztam még...
az animáció az a maya sotfwares renderelõjével a kép meg Turtle-el. és turtle rontja úgy el a dolgot. ezek az alfás cuccok megvannak. használom is õket. (tipp, az offset értéke legyen a Gaint -1/2-e) gondoltam, hogy a normálokkal van valami, de hiába nyomok rá egy set normal cuccost. akkor az alja szét esik polygonokta ahogy kell, de a teteje egyben marad... nem értem...

Never mégegyszer, hogy miben készûlt a render pontosan? És a Displacementemap miben csináltad?Ja és a file1 fülön kerresd meg a Color Balance alatt, hogy Alpha Gaint és Alpha Offset-et és ezekell az értékekell szórakoz szerintem ez az eggyik gondod.
Hello Never,

Grat az arcmodellhez, egész kellemes!
Nekem még mindig gondjaim vannak a karaktermodellezéssel, valahogy nem jövök rá az alapokra. Valami low-poly alapot szeretnék létrehozni, ami azután már tetszés szerint alakítható, de minden alapvetõ felülete ot van, ahol kell... egyelõre sikertelenül.
Lophatok Tõled (vagy bárkitõl) tippeket? Köszi!
Másik problémám: miért van az, hogy a PointLight "Lens Flare" effektje akkor is látszik a renderelt képen, ha a fényforrás teljes takarásban van? Nem tudom rábeszélni, hogy ne csillanjon át a poligonomon...
Tud valaki segíteni?
Köszi,

L.
NeverI
hello
tegnap poénkodtam egy kicsit a dismappel és ez lett a végeredmény:proba
ez az alap renderelõ cucclival készült... a hiperszuper turtle meg ezt produkálta:szarés nem tudok rá jönni, hogy miért...

Magoo
Sztem már többen mondták hogy kezd a Maya a 3D világa címü könyvvel. akkor nem lesznek ilyen kérdéseid

berlinboy6329
Hogy lehet terveket megnyirni mayában? Találtam 1 rahedli tutorialt-t(www.learning-maya.com)erre a tutorial úgy kezdi,h nyisd meg a terveket.lol.Hogy? Elmondja vki?

Hát én ezt a droidekát pl januárba kezdtem el de van olyan modellem amin már fél éve dolgozok és egy képet nem publikáltam még belõle, egyszerûen elképzelek egy képet a fejemben és amíg nem úgy néz ki addig csinálom 😊

mataharii
Magnificat videója sokat segített, már jó pár hónappal ezelõtt leszedtem, és azóta segít is nekem msn-en (kösziii Magni!!!). A Maya helpet használom, de ilyen jellegû dolgot nem találtam benne (persze simán lehet, hogy én vagyok béndzsó). Ne haragudjatok, senkit nem akarok bántani, és minden segítséget örömmel veszek, csak -mivel dummie vagyok - vannak olyan segítségek, amelyek nekem még magasak. Ezzel a képpel többet nem akarok foglalkozni, vagyis a modellezés részével semmi esetre sem, mert ugye látványtervnek készült, és csak a befejezés hiányzik hozzá, és mássl addig nem szeretnék foglalkozni, amíg ezt be nem fejeztem. Vagyi várakozás van.

Egy dummie-nak is joga van fejlődni!

A droideka sok fáradságos munka után sem néz ki úgy ahogy szeretném úgyhogy elkezdtem UW-ni hát lássatok csodát megérte 😊 Vmi jobb mint elõzõleg. Itt egy próbarender, csak az a baja nem elég 'olajos' bárkinek bármi ötlete írjon plz!

Boba
mataharii: hasznald a maya helpjet. en amit tudok elolvasok, nezelodok tanulgatok... nem most kezdtem, de meg most se tartok sehol, de legalabb igyekszem.

A help legtobb esetben az alap dolgok megoldasaban tud segiteni, javasolt fellapozni. Utana pedig kulfoldi oldalakon valo keresgeles (cgtalk, 3dtotal). Tobb az eselye, hogy ott mar megvitattak egy ilyen problemakort.

oryon
Maya, a 3D világa c. könyvet 😊

-sorry, csak ,hogy megtalálja, egyébként jó tanácsot adott imp! Ennyi befektetést megér, ha kezdõ szintrõl gyorsabban szeretne haladni az ember felfelé.

Oryon

www.maya3d.hu- ról szedd le magnificat videóját de mind2-t majd szerezd be a maya4d világa címû könyvet mert ezekre a kérdésekre választ fogsz kapni bennük

mataharii
Köszi

mataharii
De, hogy egyszerûbb legyen, leírom még egyszer: Maya 3d világa címû könyv: "romok" címû kép a képeknél. Ha valaki tudja, hogyan érhette el a hatást az alkotó, az ossza meg velem, kérem! (de ne írja, hogy elõbb csináljak meg 3 BMW-t, mert nem akarok BMW-t csinálni)

Köszi

Mataharii... Sztem olvasd el a 14. fejezetet(részecskerendszerek és dinamika) és az alapján próbálkozz!

mataharii
Köszi, ez ismét nagy segítség volt. Majd generálok porszemeket, és megígérem, hogy nem felejtem el a hatványozási tényezõt, az adenin-citozin, guanin-timin bázispárokkapcsolódási sorrendjérõl nem is beszélve...
Ha valaki esetlega hogyan-ról is tudna írni pár sort, azt megköszönném, mert az igazat megvallva azzal nem sokra megyek, hogy "ezer módja van annak amit akarsz csinálni", találd ki a megfelelõt, mert ha ki tudnám találni a megfelelõt, akkor már kitaláltam volna. Aki ilyen segítséget tud nyújtani, az kérem, tartsa meg magának (kb ötödször írom, hogy dummie vagyok...), értékelem a jó szándékot, tényleg, de (és ezt sem elõször írom le) inkább azok segítsenek (ha tudnak), akik valóban tudják, hogy ez egy dummie-nak nem könnyû, azért vagyok itt, hogy tanuljak😊
A modellezésrõl pedig annyit, hogy attól, hogy meg tudok csinálni (úgy ahogy) egy termet, vagy szobát, vagy egy kockát, még nem biztos, hogy nem szeretzném továbbfejleszteni a tudásom, ha így lenne, azt írtam volna a képre, hogy kész van...de nincs kész, és lehet, hogy akkor sem lesz, ha végre sikerül azt a k..va teret kiba...tt porszemekkel megtöltenem, de ezt szeretném csinálni, mert ez érdekel ebben a pillanatban.

Köszi

berlinboy6329
mind1.megvan.De van más: Hogy lehet deselectálni azt a face-t amit paint selection toolal jelöltem ki? Hogy lehet rajzokat betölteni h az alapján csináljam meg a cuccot?Kellenének olyan oldalak,ahol le van írva pl.:dinót-t h kell csináéálni,meg sárkány,és megtalálom minden menü.-ját,mert csináltam 1 hajót de 1ik menü. sem ott volt ahol az írta,szal 6.5-höz is jó meg tökéletesen meg tudja csinálni még a kezdõ is.

berlinboy6329
Tud vki segíteni?Lenne 1 kis bajom az extrudeolással.Szal az van h fel akarok venni 1 kockát.Felveszem adok neki vmi bevonatot h lássam is aztán megadom a méreteit,és most jön a probléma.Rányomok a select by component type ikonra aztán a facet ikonra és az oldalak széle kék lesz, a pont benne meg lila.És nem lilának kéne élenni hanem kéknek és így nem tom az oldalakat kijelölni.

Garou
Azért aki másfél hónap alatt full alapról úgy végzi ki a könyvet, hogy faszán lemodellez egy kidolgozott arccal rendelkezõ karaktert, majd rendesen kinematikával animálja+ a környezetbe mondjuk részecskedinamikás kis porszemeket rak, és még jól be is világítja... Annak bravo. 😊 Csak mert a könyvben ezek is benne vannak, igaz, néha kicsit bonyolult feladatokat ad. Persze két perc alatt el lehet magyarázni, hogyan rajzoljon egy CV görbét, aztán revolve, és kész a borospohár.

Szerintem kell azért pár hónap, mire az ember nagyobb közönség elõtt is vállalható cuccokat tud összerakni. Persze egyénfüggõ. Nekem munka, plusz suli és egyéb dolgok mellett kevés idõm van rá, meg tipikus bölcsészként olyan segg voltam hozzá, hogy néhányszor falhoz csaptam a könyvet, hogy mekkora sz*r, persze közben én felejtettem ki valahol bekapcsolni egy opsönt.

Meg a jó képekhez kell azért némi rutin is, ahhoz meg ismét cak idõ kell. Szerintem.

486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD

nekem sose volt konyvem rola :> meg regen video tutorial se volt nekem ra.