Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

berlinboy6329
megvan.De elrejtették.

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

berlinboy6329
Lál,nem tom hogy kell layert készíteni.A tutor azt írja,hogy layer/create layer,meg a help is,de én olyat nem találok. (6.5-ös)

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

Magnificat
A csapat egyik grafikusa adott egy példa textúrát, hogy hasonló megoldást nyugodtan használhatok, mivel még csak most tanulom a textúra készítést... (1k-s háztextúra, 110 megás PSD). Hát volt vagy 50-60 layere... 😊

Mindenesetre elsõre az volt a tervem, hogy 2k-s textúrát teszek az ajtóra és a körülötte lévõ "félfára", és ha kell, majd max ennek a végeredményét zsugorítjuk 1k-ra, ha nem romlik annyit a minõség (persze figyeltem volna arra, hogy túl apró részleteket nem lehet zsugorítani). Mivel amikor csinálom a texet, ott van mögötte a maya is, hogy meglessem gyorsan, hogy milyen lesz a végeredmény, így kapásból megeszik 200 megát a maya és 2k-s, 10 layeres textúrával a PS megevett 600-at... pillanatokon belül eltûnt az 1 g ramom, szal az se elég már 😄 Na jó, 1k-s textúrával folytattam, így most marad még erõ további layerekre 😄

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

repvez
Tudnál mutatni egy WIP-et a MI-24-esröl? kiváncsi vagyok rá.
berlinboy6329
Biztos kevesen ismerik a Mayát.De kár hogy nem értek hozzá.Extrude-on kívül máshogy nem is tudok megformázni semmit.Még a dínó fejét se tudzótam megcsinálni,mert az nem is Extrude hanem vmi más nem jut SZMbe a neve.Sajna már nincs fenn a gépen,mert lefagyott tõle az egész win,mikor 1 játékot el akartam indítani.

Gepero is kell a jo texturzashoz, bar szerintem attol fugg milyen felbontasba kell renderelni. Nalam volt mar 500 megzes textura sett is. (ajanlom a layerezest hagy egy file-ba tul nagy, nalam mondjuk nincs file meret korlatozas szinte)

Powered by Linux

Magnificat
Én most épp azzal szenvedeok, hogy milyen nehéz is textúrát készíteni. Sikerült bemappolni nagyobb gond nélkül, szerintem jóra is, de képekbõl összevágni már korán sem olyan egyszerû. 1k-s textúra pedig nem kicsi, bár egy sci-fi ajtót kell befednie az "ajtófélfával" együtt...

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Sajna énis az vagyok ezért nem készülnek el a mûveim mert nem olyanok mint amilyennek elképzeltem..(vagy csak nagyon ritkán...) az alkotásnak maximum az unalom vet véget

http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99

maximalistak terhe ez :>

Powered by Linux

Magnificat
mondjuk nh1 ne orrolj meg rám, de neked semmi sem jó 😄

Mégis a mayázók és maxezõk aránya HUn-ba 1:9

Ezt a maxozast ezt felejteni kene. ocska egy korlatolt trutyi az.

_ moderate it! _

Powered by Linux

hiftu
És véletlenül nem Te vagy az üzemeltetõ? He?
És ez itt off, sõt még warez is. Szóval kérünk rád moderációt.
Nem fog fájni...

Peetmaya
Oryon te maya alatt próbáltad, vagy max?

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

kisss19
THX kpbendi!
Tökéletesen igazad volt az a together jelentette számomra a megoldást.
Most már kiváncsiságból újra végignyálazom a könyvet hátha figyelmetlenül olvastam, a videoban tuti nem láttam ha csak nincs gyorsbillentyû amit az angol
kommentbõl nem hallottam ki- most már tudom mit kell keresni.

oryon
Kipróbáltam... sajna hatalmas tudás, nem kevés szabadidõ és türelem kell hozzá. A hiresztelések, miszerint lassú... nem alaptalanok 😊
Nah jó, mielött Al-tól v. bárkitõl kapok: próbáld ki, tényleg ügyes! Nagyon valós és szép képeket lehet vele, nagyon jó effekteket tud, amik valósak és nem fake-k, már amennyiben cg esetében beszélhetünk valós dologról, de tényleg ott van. Viszont ennek is ára van... az idõ, tudás, gépteljesítmény, stb.

Oryon

Peetmaya
Ha a továbbiakban nem akarod hogy külön extrudálja a faceket, és macerás folyton a channel boxban állítgatni, akkor polygons\tool options\keep faces together-höz tegyél egy pipát.

1. kapcsold be a history-t (ha nem lenne bekapcsolva)
2. jelöld ki egyszerre a kihúzandó faceket
3. extrude face
4. majd jobboldalt a channel boxban az imputok közül klikkelj a sorban legfelül lévõ polyExtrudeFace feliratra, ekkor megjelennek az extrude beállításai
5. keresd meg a "Keep Faces Together" paramétert és állítsd ON-ra
kisss19
Sziasztok!

Az olyan kezdõkben mint én biztos az a jó hogy könnyû a problémáikra válaszolni
ebben bizva osztom meg azt ami szivat a segítséget elõre is köszönöm.

Szóval két képem van az eredeti mögött látszik a fej amire formázni kell a polygont
Ugyanazt csinálom mint a tutorial, használom az extrude face menüpontot de az
én polygonom két különbözõ gübre válik szét és nem marad egyben mint az eredeti.
Ha csak simán széthúzom a felületet extrude nélkül akkor egyben marad de nem
lesz többrészbõl ami a késõbbi formázást akadályozza.
Könyvem is van ehez az becsülettel kihagyja a lépést.
What's the matter with me?

Peetmaya
Sziasztok!
Foglalkozott már közületek valaki a maxwell renderelõ pluginnal?

Magnificat
Hát szerintem ha ilyet akarsz csinálni (spec nemsokára nekem is kelleni fog egy ilyen, illetve nemrég csináltam egyet), akkor mindenképp Photoshop alatt célszerû játszadoznod. Én átmentettem MAX alá a modellt, mivel eleve ott szebb rendert kaptam, és egyszer wire képet rendereltem (ott lehet 😄), máskor meg normál, skylightos raytraceres képet, és összeblendeltem õket PS alatt...
Én most hagytam a kocsit, mivel gyöngyösön dolgoztunk egy techdemo-n egy csapattal... Azaz azokkal, akiknek sikerült elszabadulniuk a melóhelyükrõl (sajna ez csak két fõ volt, egy grafikus, és a programozó). Saját motoruk van (oltári tudással), és erre kezdtünk dolgozni. Sajna rengeteg munka van, így nem végeztünk, sõt, még csak most melegedünk bele (pedig 8 napig napi 14-16 órát dolgoztunk rajta 😄). Sajna most mindenki otthon dolgozik, mivel a gyöngyösi házigazdánknak más dolga is támadt. De valamelyest megtanultam mappolni, most fejezem be az sci-fi ajtó mappolását, majd jön a textúrafestés 😄

kisss19
Hali!

Ez remek akkor visszamegyek többet az idõben és majd gyönyörködök leesett állal.

Isten áldja a ceruzát jól forgató kezeiteket!

youth
Hali!
Ilyet találtam neked:

http://www.jozvex.com/tutorials/wireframe.html

Youth

Sziasztok, nem tudná valaki leirni hogy lehet egy modelt úgy renderelni hogy az eggyik fele drótvázas nézet a másik meg render texturázott render persze közte szép átmenet legyen? gondoltam arra is hogy esetleg két képet kéne csinálni egyet drótvázas és eggyet normál majd photoshopban megcsinálni, de nem tom hogy kell szimpla drótvázas rendert csinálni, ha tudtok segíteni irjatok vagy ha valamijen tutor linket tudtok, elõre is kösz
üdv. M. Csaba

youth
Jól teszed 😊

Youth

oryon
Thx, igen... én visszatértem a sötét erõ hatalma alá és jelenleg maxozok, csak itt voltam kb.2 évig aktív maya tag, ismerek pár emberkét és olyan "idepofátlankodok" stílusban nekik is megmutatom az épp aktuális projectjeim 😊

Oryon

kisss19
Szia Magnificat!

Már most állat a bömös.

kisss19
Lejebb megtaláltam a választ, bocs az NFS-es feltételezésért.
Ezek szerint ezt a remeket nem maya-ban hanem 3dstudioban kreáltad?

Akármibeis sok gratula!

Magnificat
na megjöttem, majd mesélek 😄 jó volt 😄

kisss19
Nagyon király a 911-es!
Honnan van NFS vagy saját gyártmány?

oryon
Sziasztok,

Talán az utolsó dolog és lezártam:
Interaktív QuickTime média (egy "animációval" kezd, de megállítható/mozgatható, 3mb):
http://oryon.extra.hu/02-3d/porsche911c4s.mov

Ugyanez GIF-ben, akinek nem menne a QT (darabosan megy amíg be nem tölti teljesen, de utána folyamatosabb lesz, 4mb):
http://oryon.extra.hu/02-3d/porsche911c4s.gif

Készült: 72db 640x360px-es render felhasználásával (egyenként 12-14 perces rendertime)

Oryon

kisss19
Sziasztok!

Köszönöm a választ!
Újbóli nekirugaszkodásra már nem volt ezzel gond hanem ahogy a face-eket tüntettem el máshogy viselkedett mint a tutorial-ban.
Sokszor az az érzésem ez a maya direkt szivat engem (kezdõk problémája).
Köszönöm újra. Mindenkinek csilli-villi anim-ot kívánok.

THX nah így már müxik!!!!

Magoo
nem sok könyv akart lenni...hanem "az a könyv" 😊

Magoo
Amúgy az a sok könyv sok alapdolgot nem ír 😊
Nekem is megvan és én is elakadtam egyes ilyen alap szituknál amikor tanultam.
Fura hogy ma már nem is 3D-zek😄

Ha azt akarod, hogy az arc másik fele kövesse az eredeti változásait, ne a Polygon->Mirror Geometry -vel duplikáld, hanem a Modify->Duplicate paranccsal. Az opciók közül (kis fekete négyzetre kell klikkelni a menüben) kapcsold a Geomerty Type-ot Copy helyett Instance-ra, a scale X paraméterét (vagy a Z-t, attól függõen hogyan áll a modelled) állítsd -1 -re.
Fontos, hogy amikor kész vagy a modelezéssel, újra meg kell csinálnod a duplikációt, ezúttal Mirror Geometry-vel, mert az Instance valójában csak egy extra transformja az eredeti geometriának, azaz ugyanarra a shape node-ra mutat, valódi geometriai adatokat nem tartalmaz.
kisss19
Sziasztok!

Lenne egy problémám:

PLE 4.5 és 7.0 probálok egy fejet megformálni a ketreces módszerrel, van
könyvem is hozzá biztos ismeritek a Maya 3d világa 7. fejezet.
Szóval a könyv szerint és a bemutató film szerint csinálok mindent, mégis
amikor létrehozom az arc másik felét tükrözéssel nem követi az eredetin
elvégzett változtatásokat, a 7-ben pedig a ketrec változásait sem követi
a belsõ gömböm.
Was ist das?

Köszönöm a segítséget elõre is.

OFF:

Ez a 20KB képfeltöltés limit agyrém! <#falbav>

ON:
Ebben az esetben rigid bodyval semmire sem mész (szerintem nh1 is csak viccelt, lásd smiley a végén).

A legegyszerûbb, ha beraksz 3 csontot, az egészet beparenteled a mozgó henger alá és megadsz nekik egy ikHandle-t, ami a 3. csontot köti össze az elsõvel. Az Attribute editorban kapcsold ki az ikHandle Snap Enable opcióját, a stickiness-t meg állírtsd sticky-re.

de mit zárjak le? és hol tudom ezt a active rigid bodyt állítani?

lock attributes, active rigid body :>