Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Quest
Jó lett, eléggé visszaadja a rajzon lévõ õrtornyot...
(habár azóta a világhoz módosult a rajz is)
De komolyan, a rajzhoz nagoyn hasonlít.
<#taps>

Shercia. Turest ettar\' hitestar. Temporee.

Bátorkodtam megcsinálni egy modelt a képek alapján. Nem kell komolyan venni ez csak olyan gyakorlás féle csak véleményeket kérnék.

bye

errõl:

berlinboy6329
Hol? Végnéztem a lambert minden menüjét,a Render settingest is 3X,de nem találtam.Olyan meüleírásban el tudod magyarázni,hogy ide menjek,onnan ezt nyomjam meg,menjek ehhez a nodehoz,és ott van.

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

Boba
A kamera beallitasainal amibol rendereled a jelenetet az environment csuszkat kicsit mozgasd el nullarol. Igy mar mukodni fog. Ha ezt nem teszed meg akkor nem lep mukodesbe a Final Gathering.

berlinboy6329
Bazz,nem tom hogy kell fényeket pakolni a jelenetbe.Csinálok 1 plane-t,felhúzom a colorját,meg az ins akármilyét,a legalsó cuccot,olyan brightness-szerûség.Render settingsben,kilövöm az enable default lightsot,mental ray-re állítom,minõséget Production-re,final gathert 1000-re,640X480.Ennyi,és semmi hatása a "fény-plane"-nek.Mit hagyhattam ki?

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

Magnificat
én részemrõl el vagyok havazva a komoly projektünkkel 😄

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Quest
Üdv! <#help>
Egy játékfejlesztõ csapat tagjaként szeretném az érdeklõdéseteket felkelteni.
Egy játékot készítünk a magus szerepjáték világára (Ynev),bár a játék modelljei 3dsmax-al készülnek, úgy hallotta, hogy nem nagy probléma átkonvertálni, így bátorkodtam ide írni, hátha van 1-2 vállalkozó kedvû grafikus...
Sok szabadidõvel, vagy gyors munkatempóval, vagy lelkesedéssel, vagy nagy szaktudással (legalább kettõ ebbõl jó lenne<#vigyor>) ...

Akinek van kedve/ideje/ereje a csapathoz tartozni, az dobjon egy emailt az alábbi címre : info @ silentvertigo.hu

Továbbá honlapunkon további információkat lehet megtudni, vagy az ottani fórumon kérdezni. http://solarah.silentvertigo.hu

Kössz és üdvözlet!

Shercia. Turest ettar\' hitestar. Temporee.

berlinboy6329
Mert olyan nincs.BTW már megoldottam,és nagyon fura az új Lrendezés,a 6.5-ös után.Nem tetszik ez a test készítés.Kiválasztasz 1 alakzatot és megadod,hogy hol hozza létre,milyen széles és magas legyen.Plusz szinte minden más helyen van,más a neve....Szokni kell.

ILLNeo
Miért nem töltesz le olyan ami már felvan törve..<#nemtudom>

Guild Wars in game: Warwick Sanders, Spirit Of Falling Battlefield 3: Typo83 BFBC2: ILLNeo

Magnificat
Azt, hogy rossz helyen illetve módon kérdezed, hogy hogy törj fel egy Maya 8-at 😄

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

berlinboy6329
Ez mi a p-t jelent?:Feature MayaUnltd on line 1 has a sign value 0 of invalid length. FLEXlm may not recognize this feature. Source: C:/FLEXlm/aw.dat

És mi az,hogy run utiity?

Boba
Atlathatobb igy szerintem. Es nemkell 200 soros menuket vegiggorgetni. Bar teny, hogy szokni kell. Az uj mr elvben jo... bar en az FG mod allitasat meg nem talaltam meg. Egyelore maradok a 7es verzional... foleg, mert PrMan for maya nemmegy 8 alatt.

Magoo
Nem tom mér pakolnak ide oda 😄
Nem tudnának egyszerüen kiegészíteni a dolgokat? 😊

Boba
Eddig ami nekem feltunt az a menuk atrendezese es a pluginok inkompatibilitassa...:S

Magoo
Van már valakinek tapasztalata a Maya8-al hogy milyen? 😊

Magoo
Van már valakinek tapasztalata a Maya8-al hogy milyen? 😊

Egyre jobban néz ki ez a szerencsétlen fórum :o)
berlinboy6329
Ha létrehozok a 4zetet és Control Vertexelni akarom miért jelöli ki csak azt az oldalát ahova nyomtam?Teganp még semmi baja nem volt.

berlinboy6329
Már találtram.

berlinboy6329
Hogy lehet Proci kímélõ lánszemeket csinálni?CSináltam 1 SubDiv Torust,amit csak smootholni kell és láncformája lesz,de mikor polyban Smootholom, 2 láncszem után szinte meghal az egész.Van vmi procikímélõ módszer?

Magnificat
Merge verticle... Edit poly alatt van... Ezekkel össze lesz foltozva a modelled, de ahogy nézem, lesznek gondjaid másokkal is utána (pl nonmanifold geometry, nézd meg a súgóban). Ezeket is ki kell majd javítanod... Szerintem össze lett combineolva olyan is, amit nem kellett volna... bár sosem néztem végig azt a tutort...

berlinboy6329
Lehet olyat csinálni,hogy az oldalakat "összefoltozni?Kutyát sikerült Subdivbe átalakítani,de a szája körül csupa lyuk az egész+még a hátsó lába,és nincsenek Vertexpontok a végeknél ahol összevarhatnám.

berlinboy6329
<#worship><#worship><#worship>THX!<#worship><#worship><#worship>

Magnificat
keress meg MSN-en, küldd el a modellt, és megnézem, hátha tudok segíteni

berlinboy6329
Most már vmi 132-es 146-os vertice kell neki.Honnan tudjam melyikek azok?

berlinboy6329
Hülye Karton kutya.Hogy lehet poligonokból Subdiv-et csinálni?Modify->convert->Poly to SDiv,de vmi hibaüzit ír,hogy nézzem meg a script editort.Mit nézzek rajta?Azt se tom hova állítsam az értékét a p to SDiv-nek.

es meg nem is sejted mennyi minden van meg hatra az egeszbol 😊

Apple MacBook 2.16 C2D, iPhone, 2*Dell 2408WFP, hamarosan: MacPro 8core

berlinboy6329
ÉN meg a control vertexet utálom.Nem mindegy mennyi pontot jelölsz ki hogy azt kapd amit akarsz,meg aztán Isoparmokat hozzálökni,hogy mégjobban formálhasd.Ajaj.

Magnificat
látjátok, ezt nem szeretem a NURBS-ben 😄 Maradok inkább a polygonnál 😄
Istenem, én is mennyit szívtam vele anno 😄

😊 ami eltünt azt vissza is lehet varázsolni az meg hogy mit vágjon le az sztem 1értelmû a 4. képen van. kijelölöd mind3 felületet (elõször a tetõt utána a falat) és rányomsz az intersect surface-re a trim tool-nál meg kijelölöd a falat rányomsz a trim toolra és odaböksz alulra (ami megmarad arra) nyomsz 1 entert és kész.
berlinboy6329
Mostmár minden eltûnt xDDD

berlinboy6329
Ez ööhmm. kaki.Ha tehetném én magyam jelölném ki mit vágjon le.Hiába,még a tetõ alját se tudom kijelölni,ami 1 kocka csak megvan nyújtva,így van alja teteje meg oldala.Mit kellene kijelölni?Egyetlen élét?

BTW eltûnt a cucc az eszköztár alul.Ahol az a sok kép van,meg a mentés ,betöltés,open...Szal eltûnt a curvesös,polygonos ablak,ami segíti,hogy nem kell fent válogatni.Az a izéé..á nem tom h mondjam.

berlinboy6329
Warning: Trim: changed to keep originals on; curves on surface have construction history with the dependency on the surface itself.

Ezt írja,meg a másik,mikor hibádzik,szal failed to compute the result.

berlinboy6329
ok,mûxik,thx.

csak másold ki a linket és írd be egy új ablakba
http://monster1992.tripod.com/maya1.jpg tõl maya 7-ig.
berlinboy6329
France,ez csak a tripodos nemengedemhogymegnézdaképet jel.Mint az imageshackes béka. 😞

Na nem vok egy nagy penge mayából inkább úgy mondanám hogy nagyon kezdõ de megpróbálok segíteni.

csináltam pár képet hátha ez segít
1.kép
2.kép
3.kép
4.kép
5.kép
6.kép
7.kép
berlinboy6329
A kép

Na,linkelem,mert 1024-es.Szal.ott a ház a hiányzó alappal.Azért nem nyújtom,mert a házban van 1 kis beugrás amit eltakarna.Azt tudnám csinálni,h kijelölöm,duplikálom a görbét,és azt tolom fel így megmarad az alja.De még így sem tudom levágni azt a részt,ami a tetõ fölött van mert nem értem hogy kell.Vmi intersect surfacerõl beszél,az meg vmi hibaüzivel nem csinálja meg a funkcióját,de már asszem megoldottam,mert nem piroslott az állapotjelzõ,de semmi változást nem vettem észre.A Trim Tool meg nem mûxik,akárhogy kattingatok,jelölök,semmi.

Btw,Csigalépxcsõhöz kreálnák oszlopokat a korlát alá,de méretre kéne vágni,mert ugye a korlát ferde,és nem tom hogy kéne.

kisss19
Szia!

Én is küzdöttem az öreg házzal, de 3x már nem volt vele gondom.
Azt vettem észre a Mayaban mintha szivatná néha az embert, lehet építettek
bele egy A.I-t ami figyeli mennyire járatosan csinálja az ember a dolgokat bent
és ha túl sokat idõzik valamin akkor szivat.
"Megmutatom ennek is hogy Degecen születtem"<#mf1><#mf1>

Nem sok mindent csináltam még mayaban, de az a nemsokmminden elsõre mindig szivatott.<#beka2>
Ha nagyon nem akar összeállni valami akkor újból elkezdem az elejérõl ezzel
tanulok is és vszínû nem hagyok ki semmit amit elõtte kihagytam.<#eljen>

nem igazán értem hogy mirõl beszélsz de miért emeled? miért nem nyújtod azt a falat?

ui. képpel 1xûbb lenne.
berlinboy6329
Á,de béna vok.Úton útfélen bajom van.Most például azt kell,hogy a falat alkotó curveot a tetõ ölé kell emelni,de ettõl a ház bal oldalán az alsó fal hiányzik,mert felemeltem a "hozzávalót,ami ott tartotta.Normális ez?
__
|/\|
|__|
| |

Ez aztán a rajz 😄 Szal. a /\ feletti __ a feltolt curve, a |__| alatti | | a lyuk.Szal ez normális?Vagy flot-toljam be.És hogy kell a feleslege részt levágni?Az intersect surfaces,nem akar semmit csinálni,a Trim tool meg végképp nem.Akárhogy kattangatok 😊,meg jelölök,semmi.Ha nem megy az értelmezés szúrok be képet. 😊

berlinboy6329
Na, jobb ötlet híján nem duplikáltam,hanem mindig 1 új Sqwuare-t hoztam létre,mostmár jó.

berlinboy6329
Nem plane,az biztos.Isoparmot hol lehet?Általában jobb egérnél bejön,demost nem.Hülye öreg házat csinálnám.

Nemtom h jól értem e de sztem annyit kell csak csinálni hogy isopram-ba próbálsz meg kijelölni oldalakat. Bár nekem nem jelöl 4 oldalt csak 1-et.

Nem lehet hogy nurbs plane-t csináltál square helyett?
berlinboy6329

berlinboy6329
ohh.elfelejtettem.Van 5836 oldalas PDF-em fullig töltve tutoriallal.De 168MB,és nem tom megosztani. 😞

berlinboy6329
Szal...Van 5 NURBS 4zetem.Annak van 4 oldala.😊 Nekem az 5db 4zet közül kellene kijelölni az 5-ös és a 4es négyzet bal oldalát,de mikor kezdem a legfelsõ 5ös 4zettel,mind az 5 négyzet bal oldalát kijelöli.Megnéztem Outlinerben,volt 5 NURBS 4zet és mellette + jelek.Lenyitottam 1et,ott volt a 4 oldal neve(bottom,left,right,top).Nyomom a left részt,de akko9ris mindet jelöli ki.Ha 1esével hozom létre akkor külön jelölné ki,mert volt 1 db NURBS 4zetem,amit 4X duplikáltam,így lett 5 négyzet.Nem tom most mennyire érted. 😊

Magnificat
hirtelen nem értem amit mesélsz (😄), de ez persze nem mérvadó... 😄 nem tudom, nurbs esetén mimindent jelenít meg az outliner-ben, és mit nem, de általános szokásom, amit most megosztok veled: ha valamikor gondom van a kijelölésekkel, vagy eltûntetem a nem kellõ részeket (hide selected, én hotkey-t használok rá), és így csökkentem annak a lehetõségét, hogy olyat jelöljek ki, amire nem lesz szükség... A másik pedig az, hogy az outlinerbõl jelölök ki... de ott nem tudom, hogy nurbs-bõl mi szerepel ott, és mi nem... Rég foglalkoztam már nurbs-szel.

berlinboy6329
Hát annyira nem 😊

Most lenne még 1 dolog.Loftolni kellene,de elõtte ki kellene jelölni a két vonalat.Szal volt 1 4zetem,azt duplikáltam míg 5 nem lett,és mikor kijelölném a legfelsõt,meg azt ami alatta van,az egészet jelöli ki.Kellene a bal oldala.Veszem a select tool-t,nyomok a legfelsõ 4zet bal oldalára,és azt veszem észre,hogy mind az 5 4zet bal oldala van kijelölve,még a Lasso tool sem segít.Hogy tudom 1 4zet, 1 kiválasztott oldalát kijelölni,anélkül hogy a többi 4 is kijelölõdne?

Magnificat
de nem mélyre 😄