Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
berlinboy: itt a shader
És a wire:

www.gaborhertelendy.com
Jó lesz ez de még nagyon meg kell gyúrni!
Nem tudom eldönteni hogy ez egy DB9 vagy Vanquish lesz?
Akármelyik is lesz, mindegyikhez képest még nagyon eldeformált...különösképp az oldala 😊
nyomassad, és mutass majd új képeket 😊
Már csak azt kéne megtudni,hogy kell autót modellezni.nincs 1 kib tutorom,nekem meg fogalmam sincs hogy kezdjem. 😞
\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/
Berlinboy: Saját carpaint MR. Ha gondolod feltölthetem.
www.gaborhertelendy.com
http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99
\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/
Ha lesz lelki erõm befejezem.
2 clay és egy gyors shaded:

www.gaborhertelendy.com
Powered by Linux
Józsi: Hoszzú kihagyás után gyenge nyitás...ez olyan mint amikor a vak ember újra lát és az annyira jó hogy meg akarja osztani 😄 Na majd belehúzok.
Dávid: Nem azt mondtam, hogy szar hanem azt hogy lapos. És hidd el senkit nem érdekel mi a kifogás arra hogy valami gáz van a renderrel, csaka végeredmény. Értsd: MR kontra Vray vagy akármi. De nem ez a lényeg csak gratulálni akartam mert tényleg jó lett.
www.gaborhertelendy.com
A minõségre meg csak anyit h 1,5 éve mayázok és legalább nem v-rayyel csináltam meg mint az emberek 95%. Ha visszanézed a képeimet azt a 4-at amit eddig alkottam összesen, látható h akkor is ez a legjobb a többihez képest.
Powered by Linux
per aspera ad astra
#15911?
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
1)Hogy lehet renderben elõcsalni a Visorból kiszedett cuccokat?Hiába teszem rá õket 1 planere,a render szar.
2)Hogy lehet szép lnakás dombokat csinálni?A Sculpt geometry a gagyi f*s,csak összebarmolja az egész felszínt.
3)Hogy lehet égboltot rajzolni,és mmilyen fény használjak napfény gyanánt?
4)Hogy tegyek a dimbes-dombos talajra füvet,olyan jó magasat,mert hiába rajzolok A visorból kiszedett fûmintával,rajzolás után meghal a Maya,míg kijelölgeti nekem a polygonjait a fûnek,aztán meg diavetítés.Szóval szar.És renderben ez szintén nem látszik.
Szvsz ez jo alapot adhat egy korulbeluli kalibraciora. Bar en nem 6500kelvinen hasznalom a monitoromat hanem 9300on. Nekem az jobban tetszik.
(bocs a 90%-os jpg-ert csak feltoltam ide)
Powered by Linux
Boba: pár napos a notim most próbálgatom csak. De megköszönném ha tudnál külldeni valamilyen progit amivel lehet kalibrálni.
A kép csak a renderidõ miatt ment fel. 0 fényszimuláció. Csak próbálgatok világítani.
www.gaborhertelendy.com
Powered by Linux
Powered by Linux
Rég jártam már erre, gondoltam benézek.
Imp: Gratulálok a helyezéshez de el kell mondjam nem úgy pontozott a zsûri ahogy elvártam volna. Sokkal nagyobb hangsúlyt kapott maga az ötlet, mint a minõségi kivitelezés, ami az elsõ három (és úgy nagyjából az összes) versenyzõnél elég silány. Minõségben lbx és gbr vitte a prímet, és közülük lbx volt az aki szerintem megérdemelten lehett voln gyõztes nem az az arany színû pacsuli ami nyert, de nem én vagyok a zsûri. Ötletben viszont azt hiszem a tiéd volt a leginkább kreatív, viszont a kivitelezéssel elég sok probléma van. Szerintem a modell sok helyen nem olyan mint amilyenre tervezted hanem olyan amilyen lett...a másik dolog a háttérben álló (dõlõ 😊) oszlopok....igazán fordíthattál volna egy kevés idõt az illesztések modellezésére mind a talapzatoknál (amik szintén csak primitívek) mind a boltozatnál. És a harmadik a fényelés. Kék environment és FG... ettõl olyan lapos lesz a kép legalább egy fõfény mint olyan elférne még. Összességében grat...nem volt erõs a mezõny, de viszont nekem tetszik a cocepted. Ötletben elsõ!
Nah és hogy ne csak irogassak: Feltettem a 8as mayát tegnap és rendereltem egy cornell boxot just for fun. Csak a renderidõ miatt mutatom.
Maya8 MR render time: 15 sec

www.gaborhertelendy.com
Milyen fényt érdemes használni?
Talajra... kezdeskepp jolehet egy 100*100 poligonos kelloen nagy plane, majd a sculpt poligon tool-al lehet egy kicsit formazgatni dimbesre dombosra.
Naplemente... a fenyek beallitasanal van olyan, hogy light effect. Elvben az megjeleniti a feny utjat... ha ele raksz par cuccot vagy egy texturat adsz a kameranak (cookie-t) akkor hasonlo csikok fognak keletkezni szerintem.
itt
De ne kelljen mar ennyire a szadba ragni a dolgokat.
Ilyen formaban az FG nem valo teljes bevilagitasra. Esetleg fogj egy nagy gombot, vidd tavol es nyugodtan adj neki 100-1000 vagy megnagyobb erosseget.
Kromon 2 okbol nem lehet tukrozodes... 1: nem allitottad be. 2: nincs mit tukrozzon. Van a jelenetben korulotte valami, ami megjelenhetne a tukrozodes? A material szinet lehuzod csutka feketere, a reflectivity-t pedig felhuzod 1-re. Kb alaplepeskent igy indul egy krom material.
the world is mine
Ha fejtetõre áll akkor az áthidalo "fémtetõ" direkt olyan merevítõként szolgál ami nem hagya hogy a kocsi teteje benyomódjon, és akkor alulról szálnak ki az emberek. Egyébként nagyon nem lehet megoldani ezt a helyzetet mivel a mai kocsikba is simán beszorul az ember ha ütközik. Még egy kérdés lehet, mivel két kereke van mivan ha elromlik az computer és megszûnik az egyensúlyozás. Maga a kocsi nagyon alacsonyan helyzekedik el, amint elõre döl a kocsi egy gumi duc jön le elöl és hátul a kocsinál és megakadályozza h elõrebukjon.
Berlinboy: Nemértem a kérdést, de ha azokra a tüskékre gondolsz simán polygonnal kihúzkodot(extrude), majd bevel-el megerõsíted az éleket és smooth. (Monjuk én csak polyval dolgozok ezért meglehet kövezni.)
Nagyon könnyû anyagok már most is vannak, speciális mûanyagok, csak nem az olcsó kategóriában, ha kasztni építésrõl van szó, alvázról nem is beszélve, de tény, hogy a jelenlegi jármûvek átlagos súlyának nagyon kicsi százalékából kijön ugyan az a merevségû, teherbírású, és tlán még rugalamsabb szerkezet is.
De ha már így kitaláltad, akkor pár kérdés, amin el lehet gondolkodni, és nekem eszembe jutott.:
Mi van a biztonsággal? Ütközési zónákkal, kerekek, felfüggesztés védemével utasvédelemmel.
Mi töténik, ha az autó fejtetõre áll, hogyan szállsz ki belõle? Mi történik, ha becsukódott állapotban minden rendszer bemondja az unalmast, vagy egy karambol következményeként az autó elektronikái használhatatlanok maradnak, akkor hogy jössz ki belõle?
Ha a kerekek max 2m magasan vannak, akkor majdnem 3m-es tetõmagasság kell ahhoz, hogy biztonságosan ki tudj szállni belõle garázsban is, vagy esetleg bármi alatt, ami, ha túl alacsonyan van, megrongálhatja a jármûvet. Beállsz pl. egy fa alá... 😊 Bár, 2050-ben már úgysincsenek fák.
Csak pár gondolat, kíváncsi vagyok, ennyi az egész, a díjazottak közül ez az egyetlen jármû, amibe bele lehet kötni, mert van némi elgondolás mögötte. A másik kettõbe lehetetlensége folytán felesleges is, azt hiszem, mert az egyik megfoghatatlan, a másik meg egyértelmû, de csak túlontúl ideális körülmények között használható szerkezet.
per aspera ad astra
Üdv, a mod.
(hû de kasán hangzott mi? 😊)
Youth
A kocsi hossza kb 3.5 méter a kerék magassága max 2 m. Az eredeti tervben csak két felfüggesztés lett volna a kocsi tetjén de terbírás végett 4-re növeltem. Minden egyes felfüggesztés 4 hidraulikus karból áll. 2 vastag és 2 vékonyabb. Eleve a kocsi súlya nem haladja meg a mostani kocsikét nincs benne robbanomotor, csak 2 személyes és 2050-re kitalálják a könyebb kasznit. Az elketromotor azért van benne mert írtam lejebb félig csapágyas megoldás félig elektromágneses, tehát a mágnesek amik hajták nem igazi mágnesek. Az áttétel a hátsó vastag hidraulikus csõben zajlik.
A 4 hidraulikus csö egy közös tengelyen elforduló lapos részbe fut össze ami elfordul, így amikor felemelkedik könnyedén tágul kifelé a 4 kar. A 2 személyt felemelõ rúdakat egy pöttyet megvastagítom majd hogy ne legyen annyira abszurd, de 150kg simán elbír 4 darab acélcsõ. Ráadásul majdhogynem felfele húzzák a terhet így nem is feszül meg. Végül mivel 4 könnyen mozgó pontja van kanyarokban bedõl az autó. Két kerekével képes egy függõleges tengely mentén elfordulni (mint a tankok) és ezért entire be lehet parkolni 2 autó közé, nem kell helyet hagyni hiszen egyhelyben kifordul.
Kicsit kimerítõ és hosszú lett de remélem megkaptátok a válaszokat, 1 hónap múlva remélem meglesz a videó és csinálok neki környezetet is.
the world is mine
Az lenne a kérdésem,hogy lehetne megoldani 1 kard szélének "recésítését?Polyval,Nurbs-szel?Enneka kardnak a pengéjét akarom megcsinálni,de nem tom hogy,mert mikor Combineolni kén,és ezt a textúrát ráhúzni,akkor polyvá konvertálásnál elég rusnya lesz.
per aspera ad astra