Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

berlinboy6329
Sûrû.Lesz munka vele. 😊

BTW,leszedtem én is vmi Texture basics nevû videó tutort,és láttam,ahogy Photoshopban ugyanez az UV-s cucc volt benne.Hogy lehet kimenteni?

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

Magnificat
jah mayer, küldenél majd a 4 nézetedrõl wire-t is? kíváncsi vagyok, hogy építed fel a topológiádat...

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Magnificat
kész az ajtóm mappolása, íme az eredmény, amire rajzolhatom majd a textúrát
Vélemények?
outUV

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Egyébként énis ezt a kocsit szerettem volna lemodellezni a mi24-után de így lehet másikat keresek 😞 Ez a kedvencem. Bár a mostani VW passat se rossz 😊

http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99

Mayer
Utólag is be lehet rakni ha jól modellezed meg mindent szépen oda snappelsz ahova kell de egyébként jól csinálod. Én is egybe szoktam modellezni csak már kivágtam és utána szereztem blueprintet amibõl kiderült hogy az egész A oszlop szar és miután azt átalakítottam már nem volt jó sanjnos az üveg úgyhogy utólag kell most megcsinálnom.

www.gaborhertelendy.com

Alakul nekem ami nagyon tetszik az az oldalán a kidüllesztés. Egyébként egy kérdésem lenne. Én egybe szoktam modellezni üveg részt meg mindent és a végén kivágom az ablakokat így smoothnál nem tér el te hogy rakod bele utólag?

Mayer
Egy kicsi update a Vantagehez. Nem sokat haladtam de azt kurvalassan 😊.

Az a oszlop ki lett javítva (vele együtt az öszes szélvédõ stb) egy két részlet a kasznin, hátsó fényszóró, kétoldali visszapillantó, és blueprinthez igazítótt kaszni.

www.gaborhertelendy.com

Magnificat
Azért ne bántsátok... Majd rájön, ha téved...

Aki a Maya programról akar tanulni, és jól tud angolul, annak ajánlom Kelly R. Murdock Maya 6 Revealed címû nagyszerû könyvét. Õ sok grafikai és animációs szoftver szakkönyvét írta már meg, többek között a 3DSMAX Biblia sorozatokat. Igaz ezek nagyon drága könyvek. Egyébként ha jól tudom már készül a fenti könyv magyarra való fordítása. A többi könyvhöz hasonlítva igen borsós lesz majd az ára, de akinek élete vágya, hogy megtanulja a Maya-t, annak egy szuperkönyv lehet. Nekem megvan az angol könyv verziója e-book -ban, ha valakinek kell az jelezze itt a fórumban egy e-mail cím megadásával.
Milyen élet lett itten??? Mindenkit megradagott a maya-õrület? 😊

berlinboy6329
Jó lenne.<#hawaii>

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

hiftu
Berlinboy:
Úgy látom 250 évesre tervezed az életedet. <#nyes>

azt mondják hogy aki mindent tud az semmit nem tud ha jól tom ....

the world is mine

berlinboy6329
Én csak azokat a progikat szedem le nézegetem le,amit ismerek,hallottam róla,láttam,mit tud.Úgyis a Maya volt az 1. a 4 progi közül,ezzel kell legtöbbet foglalkozni,hogy elérj vmit évekig kell nyüstölni.Úgyis sorba mennék.Elõször Maya,arra rá majd 1 kis idõ múlva a Zbrush,közben tanulgatom kicsit a D'espritet,a Terragen meg már eléggé jól megy,igaz ne olyan bonyolult mint a MAya v a Max.Szal úgyis szép sorjában megyek.Meg egyébként is, a széleskörû tájokozottság nem árt.

aki csapong ebben a szakmaban az ugyis megszivja.

Powered by Linux

berlinboy6329
Nem is.

Próbálgatom a Vue D'Esprit-et.

Mayer
én is irtam Berlinboynak, de még csak hozzá sem szolt, gondolom a maya alapokban mélyedt el, szerintem felesleges tanácsot adni neki, holnap már a massive scriptelésére fog rákérdezni, ha igy halad
szemilyesegi jogok korlatozasara valo felbujtas torvenybe utkozik :>

pl "zarjuk be"
"ne csinalj mast mint amit mondok"
"vegyel szamitogepet"

Powered by Linux

Magnificat
ebben sajna egyet kell értenem mayer-rel (nem azért sajnos, mert nem szeretek egyetérteni mayer-rel 😄)

Mayer
Berlinboy hagyd békén a Zbrusht! Kapcsold be a mayát tanulj meg modellezni és olvass sokat a témával kapcsolatban. Minek neked Zbrush ha azt sem tudod mire jó? Ez külömbenis maya fórum a Zbrush egy másik program. És külömben sem kell használni, ez nem létszükség hidd el.

www.gaborhertelendy.com

berlinboy6329
De nem tom beimportálni.2-es Zbrushom van,megnéztem opent,exportot,importot,de open részlegnél ZBR kiterjesztést tud megnyitni,Importnál pedig CSAK képfájlokat,szal BMP,PSD,JPG meg tif.OBJ sehol sincs.A normal meg displacement meg specular mapek mire jók?

Sziasztok, meg nem irtam ide. Berlinboy, a ZBrushról röviden.
Szerintem nagyon szuper és könnyen kezelhetõ program, fõleg organikus modellezéshez és textúrázáshoz. A Mayával nagyon jól kiegészítik egymást.
obj-ban be tudod improtálni a Mayás fileokat, felosztani a poligonhálót és részleteket gyurmázni rá. Aztán a low és high poly modellekbõl lehet pl normal map-et/displacemenet mapet készíteni. Tényleg hihetetlen modelleket lehet vele csinálni, amiket aztán Mayában lehet csontozni, animálni.
repvez
Azért bátorkodtam megkérdezni mivel ott nem jártam sikerrel söt még az emule sem dobot ki találatot erre a tutorra.
Magnificat
lol... igaz... 😄

youth
Hehe, na majd összeütök egy "használd a kurva guglit bárki vagy, bármit akarsz" szöveggel 😊

Youth

ThomasGins
😄

\"So always look on the bright side of death\"

Aldaryn
Ugyeugye? Szerintem ti is tegyétek fel bannerbe a szlogent. Ugyan nem fogják többet használni a keresõt, de mindenesetre **menõ** hivatkozni a bannerre ilyen esetekben.

per aspera ad astra

Magnificat
barátod a google: maya tutorial

repvez
tudna valaki egy müködö linket adni erröl az oldalron lévö Setting Up Orthographic Images videorol?Mert nekem azt irja ki a letöltésvezérlö, hogy nem találja a fájlt.
berlinboy6329
Tutorial(HTML) van itt,videók meg itt és itt,amik ingyenesek,a többiért fizetni kell,arra ott a torrent meg a DC.

tudnál ezekhet a tutorialkhoz és videokhoz linket adni?

Magnificat
Maya-hoz magyarítás nincs (nem is érnél vele sokat, mintha egy latin anatómiakönyv tárgymutatója lenne magyarra fordítva), leírás meg nincs, legalábbis úgy nincs, ahogy te gondolod. Millió tutorial van neten, html, és videó formátumban, ebbõl kell tanulnod...

valaki tudna a maya7-es programhoz valami magyarítást és részletes leírást?
nagyon megköszönném 😊

berlinboy6329
Megnéztem,rámentem jobb klikkel,de már eleve polygonhoz használatos lehetõségek voltak ott,szal edge meg face,már eleve polyban volt.

Próbáltad már hogy poly-ba konvertálod?
Nem nem disz lehet változtatni is ha paintelsz stb.

the world is mine

berlinboy6329
Úgyse rendereli.Behal az egész Winfos.Csináltam 2 fajta füvet >200.000 vertexe volt,és maya softwarehez épp hogy eljutottam a kibé nagy semmiért.Úgysem rendereli.Sõt!Sehogysem.Az csak dísz benne.

mert az csak "maya software"-el renderelodik. (ha jol tudom)

Apple MacBook 2.16 C2D, iPhone, 2*Dell 2408WFP, hamarosan: MacPro 8core

berlinboy6329
Meg tudja vki monadni,hogy a piant effects-ek,pl. a fû v villám,miért nem látszik a renderképen?

MadBence
Valahol le lehet még tölteni a Maya 6os verzióját? (trial, teljes is jó)

this is madness. rly? http://madbence.freeblog.hu

hi
Berlinboy egy valamit most kell magadban letisztázni, akarsz-e 1-2-3 évet rászánni 3d grafika normális tanulására, vagy pedig össze vissza megprobálsz megcsinálni tutorokat poly modellezéstöl kezdve a füstszimulációig, aminek max annyi eredménye lesz, hogy az adott dolgokat esetleg meg tudod csinálni ( ugy hogy itt forumon megkérdezed hol van az a gomb), de rendes használható tudás alapja nem lesz. Ha esetleg az elsö verziot választod és lépésröl lépésre elkezded tanulni põl a maya t , akkor szerintem itt páran tuti segitenének, de ugy, ahogy most elöadod szerintem nemsokára válaszolni sem fog senki, mert komolytalannak fognak tartani
berlinboy6329
Köszz.Majd akkor alkotok vmit.Most is csinálnék 1 fegyvert,már kész van a test meg a távcsõ.Zbrush-t meg majd a videó után talán ránézek(Gnomonos).

hiftu
Nézdd meg ezt a hozzászólást!

hiftu
Legutolsó sejtésem szerint a ZBrush a displacement map módosításával csinálta ezt.
Ezt be tudod tölteni a modelledhez. (Persze elõször export, zbrush módosítás, aztán import.) Leegyszerûsitve egy képet szerkesztett, amit felhasználsz a mayában.

Berlinboy szépen lassan fokozatossan haladj 😊
Ez az a hobby amihez sok-sok év kell és akkor jössz rá hogy alig értesz a progihoz és mégtöbb év kell 😊.

berlinboy6329
Lenne 1 kérdéesm:Nem tom használ-e vki Zbrusht.olvastam a CGTalk fórumán,mikor nézegettem a WIP képeket,hogy ZBrush-sal csinálják rá a részleteket.De h a picsába lehetne Zbrushal a részleteket rárakni,amikor a progi nem tud se mb/ma,se 3ds/max fájlt megnyitni,csak a zbr kiterjesuztést,meg képet.De a képpel mi a f***-t lehet alakítani?Attól nem lesz más a Model se mayába,se 3D sM-ben,akkor mi a s***ra jóü az a progi?Hú de k ideges vagyok.Olyan galériák vannak ott,hogy azt ember nem tudja megcsinálni.Le vannak azok fényképezve.olyat meg én is tudok.(Már rég nem láttam itt a dühösen középsõujj mutogatós szmájlit,de régebben még volt.Kivették a listából?)

Mayer
Egy renderer mayás connectionnel.

Hogy mit kell róla tudni: ott a feature list olvasd el többet mi sem tudunk.

www.gaborhertelendy.com

Errõl mit kéne tudni miez?
http://www.cebas.com/products/products.php?UD=10-7888-35-788&PID=52

berlinboy6329
Honnan lehet JÓ autós tutort leszedni?Elég 1 cím is melyik magyarázza el legjobban,melyikkel tudsz magadtól is -ha megcsináltad azt-.akármilyen kocsit összerakni.

berlinboy6329
THX!