Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD
http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99
Ha kérdésed van, hivatkozz az akármilyen programra, meg a tutorialokra, a forrást meg ne reklámozd, mert amúgy sem tartozik ide.
Csak azért mondom mindezt, mert ahogy elnézem nem nagyon moderálják a fórumot és ha mondjuk felfigyel rá az akármilyen szoftver hazai forgalmazója, akkor elég egy email és törlik az egészet.
Amúgy, ha teljesen el akarod tüntetni a szõrt a modell egy adott részérõl, akkor a megfelelõ polygonok UV-it ki kell mozgatni a 0-1 UV térbõl. Célszerû erre külön UV set-et létrehozni, így a szõrzet miatti UV mozgatások nem befolyásolják a textúrázást.
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
valami iylesmire gondoltam igen. csak ezzel az a baj, hogy csak 0 és egy közötti értéket lehet így beálítani, (mondjuk erre ot a global scale...) de a 0 értéknél is vannak kis szörnyomok. amik egy fejnél nem igazán elõnyösek pölö a homloknál😊
van esetleg olyan módszer ahol nem a hosszat lehet így befolyásolni, hanem az alpát vagy mittom én mit?
\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
Ha azt, hogy a szõr paraméterei, pl. hosszúság a szürkeárnyalatnak megfelelõen állítódjanak, azaz ahol fehér, ott 1 ahol meg fekete, ott 0, akkor a következõt kell tenned:
1. az Attribute editorban rámész a FurDescription node-ra
2. rákattintasz a jobb egérgombbal a kiszemelt paraméterre (pl. Length), és a popup menübõl kiválasztod a Create New Texture... menüpontot,
3. itt aztán megadhatsz bármilyen maya texture-t többek között file-t is, amibe olyan map-et tölthetsz, amilyet akarsz
4. DE! Ahhoz, hogy az ily módon bekötött map hatással is legyen a szõrre, elõször rá kell klikkelned az Attribute editorban a FurDescripton node Bake gombjára, ami elmenti az adott állapotot egy saját map-be. Ahányszor változtatsz az eredeti map-en annyiszor újra kell bake-lned.
Ami a képet illeti, a specular paraméterekkel játsszál szerintem, mert valszeg a túl erõs csillogás miatt ver vissza több kéket a szõr, mint az arc többi része.
2. lettem Mivel az elsõ helyezett nem mayával csinálta gondolom nem mayát választja így nekem ez jut/marad. + Ipod 1gb
CSak azt nem tudom mikor lesz az eredményhirdetés...😞
Magnificat:Ha ne boolean-nel csináljam meg a mélyedéseket,akkor mivel?Split polygon tool csak hazavágna mindent.Megrajzolni az egyeneseket,ahol az alakzat fordul,aztán rá magának az alakzatnak a körvonalát,ami kitudja hányszögû,mennyire kanyargós.igaz majd megtanulom,idõvel mit hogy,miért.Most szedem az assault mechet,meg készülök kreálni 1 szörnyet 1 digital-tutirsos tutorral.
\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/
Ezer köszönet!!<#hawaii>#hawaii>
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
ismét lenne egy kérdésem. még pedig szõrrel kapcsoltaban 😊
hogy lehet azt megcsinálni, hogy a szõr egy szürkeárnyalatos kép alapján jelenjen meg? saját helpjében uygan le van írva, de nem iagzán értem...
a másik meg az, hogy van a jelentben egy kék lámpa és az megfesti az összes szõrt kékre, ezzel vajon mit lehet cisnálni?
ittegy illusztárció😊
köszön elõre is a segítséget
miaza boolean?
REAL MADRID
Ja és még egy saját vélemény: kérlek felejtsd már el a boolean-okat... Nem jó dolog megszokni, mindazonáltal több hátrányt pakolsz a hátadra, mint hasznot
Apple MacBook 2.16 C2D, iPhone, 2*Dell 2408WFP, hamarosan: MacPro 8core
Könyvnek,ott van a Maya,a 3D világa c könyv Mayához, meg vmi 3D studio Maxos Biblia,azt nem ismerem,milyen.
el akarok kezdeni majd a 3D modellezést és érdekel hogy Maya vagy 3D studio max?
könyvet is vennék csak nemtom melyiket kezdjem el 😊
REAL MADRID
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
Én az ajtóval visszafogottan haladok, tesóm itthon van, és nem jutok a munkához... Ráadásul nem tudom, mikor írok legközelebb, mert kedd-szerda magasságában költözök fel a koliba, és nem tudom, mikor lesz ott netem (elvileg hamar, mert be van regelve a MAC címem...) Utána meg kezdõdhet megint a loholás, és az élvezet vegyesen 😊 Azért tegnap rajzolgattam 3 órán át papíron textúra-ötleteket, van is pár... csak már most 40 mega a psd-m 😄 Viszont a Photoshop-Maya workflow-om, amit "kiépítettem", mûxik jól (csak kicsit lassú, ha centizni kell a textúrákat egymáshoz...)
Tesztelgettem a shadert,amit szedtem,meg a Bump mappelést. :C
http://sgtagok.srv.hu/pictures/pix_1157225714.jpg
Dreadnaught,igaz video tutorral :C
Saját NURBS csap :C
WIP légvédelmi löveg,kezdeti textúrázással :C
Fegyver :C
Úgy nézzétek,hogy gagyik,3 hete Mayázok,és még nem vagyok 18.
Warezt csak óvatosan akartam.DC-n hallottam errõl a helyrõl,moindom jéé én ide be vagyok regelve.No aztóta kidobtak a vérbe,szal várnom kellett eddig.De most se jön csak 10-zel.
Oupsz... elfelejtettem szolni, hogy fizetni is kell ertuk.
(Ejj ejj Berlinboy... miert olyan nehez megertened azt, amit mar X emberke mondott? 1: a 3d-zes nem egyik naprol a masikra jon es nem ugy kell programot megtanulni, hogy "ezt hasznaltak a hudefasza filmhez"... 2: ez meg mindig nem warez tema.)
Szóval Imp, gratulálok!
Amikor megláttam a nevet, már sejtettem, hogy Te lehetsz, és lõn. 😊
Elõttem már kivesézték a munkát, szerintem is fasza. Fõleg ez a Mi24 dizájn engem nagyon odavert.
Melyik díjat kaptad? Vagy ez nem publikus?
A free tutorialok belinkelése nem warez, nyugi. <#hawaii>#hawaii><#hawaii>#hawaii>
Már egy ideje olvasom ezt a fórumot és látom, hogy sok sok hozzáértõ Maya-barát irogat ide, úgyhogy hozzátok fordulok a problémámmal.
Ki akartam próbálni a Maya Live-ot. Minden jól ment addig, amíg a trackeléshez nem értem. A Setup beállítások megfelelõek, azt mondja a progi, hogy trackelésre alkalmas. Megcsinálom a trackelõ pontot, beállítom a Frame Range-t, rányomok, hogy Start Track, és ezt a hibaüzenetet kapom:
Error: // TfileSequence::init: no frame number
Elõször azt hhittem, hogy nem volt deinterlaced a videó. Megcsináltam olyanra, és akkor se vitte. úgyhogy ezt kizártam, és több ötletem nem volt. Google-ben is próbáltam a probléma okára bukkanni, de sajnos sikertelenül.
Ha valaki tudna segíteni, nagyon megköszönném!
üdv
Nilur
www.gaborhertelendy.com
Berlinboy: sûrûnek is kell lennie. Ha szellõs lenne, az azt jelentené, hogy a textúra jó része pocsékba megy... Nem olyan sok az az 1024x1024-es (vagy lehet, hogy megengedik, hogy 2k-s legyen) textúra egy ajtóra, ha feliratokat és apró részleteket is akarsz rátenni... Sõt, nagyon kevés tud lenni...