Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Garou
kpbendi: Elõször is teljesen igazad van, no warez. Jobb félni tényleg, mint megijedni, meg a fórum sem egy helpdesk a warezoláshoz. Lehet, hogy valamit nem veszek észre, de néha érthetetlen doolgok történnek számomra: A d21 pályázatra jelentkezõk között is ha megnéznénk a használt programokat... Pedig ott a szervezõ pont a két legnagyobb hazai forgalmazó volt (ha jól tudom). Akkor ott nézték vajon? Meg a díjak is: minek adni egy jogtiszta progit adni annak, akinek már úgyis van egy? Ez nekem kicsit furcsa volt, de elég parás vagyok ezen a téren, úgyhogy csak akkor nevezek majd jövõre, ha eléggé vágom már a Wingset vagy a Blendert. Vagy kapok az amerikai Ben bácsikámtól pár millát egy Mayára.

486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD

Nos igaz már vki válaszolt netem de sztem moderálva lett mert kb 4 sorral lejebbe volt kiket hívjak fel díjkiosztás ügyben d21 szünetel sajna...de nemtalálom aztat a sort 😞 vki ismét idedobná elõre is köszke.

http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99

Berlinboy: nem kellene a warez témát erõltetned, értsd: "most szedem le az xy tutorialt", vagy: DC-rõl van meg a program, stb.
Ha kérdésed van, hivatkozz az akármilyen programra, meg a tutorialokra, a forrást meg ne reklámozd, mert amúgy sem tartozik ide.
Csak azért mondom mindezt, mert ahogy elnézem nem nagyon moderálják a fórumot és ha mondjuk felfigyel rá az akármilyen szoftver hazai forgalmazója, akkor elég egy email és törlik az egészet.
Bármilyen paramétert textúrázhatsz, így a szõr színét is, aminek adhatsz tök átlátszó értéket.
Amúgy, ha teljesen el akarod tüntetni a szõrt a modell egy adott részérõl, akkor a megfelelõ polygonok UV-it ki kell mozgatni a 0-1 UV térbõl. Célszerû erre külön UV set-et létrehozni, így a szõrzet miatti UV mozgatások nem befolyásolják a textúrázást.
Itt egy link többet nem találtam http://www.kgbstudio.hu/XKGBhun.htm
Amit te mondol és keresel az a KGB Studiotol volt egy Klingl Béla nevezetü srác és az anim neve amit csinált az Déjá vu néven futott.Nagyon érdekes kis anim volt és amint ott el mondta nem volt egyszerü öszze hozni az egyes fázisokat.Nézelõdtem utánna de még nem találtam rá,hogy lelehete tölteni vagy nem.Ha van valami jelzem!
Peetmaya
Azt hiszem a mostani Katton volt egy olyan bemutatott animáció, amit ha jól tudom egy magyar srác csinált. Egy barlangszerû szobákból álló helyen játszódott, ahol ugyanazok a karakterek voltak, és bemutatta az ember életét, és a "társadalmi élet" néhány motívumát. Nagyon magával ragadó anim volt, nem tudja valaki, honnan lehet megszerezni?

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

NeverI
köszi!
valami iylesmire gondoltam igen. csak ezzel az a baj, hogy csak 0 és egy közötti értéket lehet így beálítani, (mondjuk erre ot a global scale...) de a 0 értéknél is vannak kis szörnyomok. amik egy fejnél nem igazán elõnyösek pölö a homloknál😊
van esetleg olyan módszer ahol nem a hosszat lehet így befolyásolni, hanem az alpát vagy mittom én mit?

berlinboy6329
Vettem észre 😊

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

Magnificat
van netem

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Mit értesz az alatt, hogy egy szürkeárnyalatos kép alaján jelenjen meg?
Ha azt, hogy a szõr paraméterei, pl. hosszúság a szürkeárnyalatnak megfelelõen állítódjanak, azaz ahol fehér, ott 1 ahol meg fekete, ott 0, akkor a következõt kell tenned:

1. az Attribute editorban rámész a FurDescription node-ra
2. rákattintasz a jobb egérgombbal a kiszemelt paraméterre (pl. Length), és a popup menübõl kiválasztod a Create New Texture... menüpontot,
3. itt aztán megadhatsz bármilyen maya texture-t többek között file-t is, amibe olyan map-et tölthetsz, amilyet akarsz
4. DE! Ahhoz, hogy az ily módon bekötött map hatással is legyen a szõrre, elõször rá kell klikkelned az Attribute editorban a FurDescripton node Bake gombjára, ami elmenti az adott állapotot egy saját map-be. Ahányszor változtatsz az eredeti map-en annyiszor újra kell bake-lned.

Ami a képet illeti, a specular paraméterekkel játsszál szerintem, mert valszeg a túl erõs csillogás miatt ver vissza több kéket a szõr, mint az arc többi része.
illetve díjkiosztás 😊

Nah végre van netem!!! 😄 <És itt vagyok pesten...>

2. lettem Mivel az elsõ helyezett nem mayával csinálta gondolom nem mayát választja így nekem ez jut/marad. + Ipod 1gb

CSak azt nem tudom mikor lesz az eredményhirdetés...😞

berlinboy6329
Pff,látom megy a fórum.Most értem csak haza,szal most nézegetem a fórumot.

Magnificat:Ha ne boolean-nel csináljam meg a mélyedéseket,akkor mivel?Split polygon tool csak hazavágna mindent.Megrajzolni az egyeneseket,ahol az alakzat fordul,aztán rá magának az alakzatnak a körvonalát,ami kitudja hányszögû,mennyire kanyargós.igaz majd megtanulom,idõvel mit hogy,miért.Most szedem az assault mechet,meg készülök kreálni 1 szörnyet 1 digital-tutirsos tutorral.

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

Garou
Berlinboy most nézem csak...

Ezer köszönet!!<#hawaii>

Garou
Szerintem a Maya nehezebb valamivel, mint a Max. Ahhoz még van is rengeteg kiegészítõ, a pókhálós plug-in-tõl kezdve a készre gyártott kisállatokig minden szutyok. Több segítséget is találsz hozzá a neten. Profi szinten meg tudtommal szívesebben használnak inkább Mayát. De mindkettõvel ugyanolyan szép képeket tudsz csinálni.

Magnificat
nem, mivel te ki sem ejtetted a szádon ezt a szót, nem neked szólt... Berlinboy-nak ment az üzi

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

NeverI
hello
ismét lenne egy kérdésem. még pedig szõrrel kapcsoltaban 😊
hogy lehet azt megcsinálni, hogy a szõr egy szürkeárnyalatos kép alapján jelenjen meg? saját helpjében uygan le van írva, de nem iagzán értem...
a másik meg az, hogy van a jelentben egy kék lámpa és az megfesti az összes szõrt kékre, ezzel vajon mit lehet cisnálni?
ittegy illusztárció😊
köszön elõre is a segítséget

ez nekem szólt?

miaza boolean?

REAL MADRID

Magnificat
Ki kellene tenni fentre egy linket, és írni oda valamit, hogy Maya vagy Max... gyakran elõforduló kérdés, és (magam nevében beszélve) örömmel írtam le véleményemet... az elsõ 10-15 alkalommal 😄

Ja és még egy saját vélemény: kérlek felejtsd már el a boolean-okat... Nem jó dolog megszokni, mindazonáltal több hátrányt pakolsz a hátadra, mint hasznot

legyen akkor XSI 😊

Apple MacBook 2.16 C2D, iPhone, 2*Dell 2408WFP, hamarosan: MacPro 8core

berlinboy6329
Sztem nézz meg néhány helyet,hogy melyik progi mit tud,mirõl mit mondanak fórumokon.

Könyvnek,ott van a Maya,a 3D világa c könyv Mayához, meg vmi 3D studio Maxos Biblia,azt nem ismerem,milyen.

hi

el akarok kezdeni majd a 3D modellezést és érdekel hogy Maya vagy 3D studio max?

könyvet is vennék csak nemtom melyiket kezdjem el 😊

REAL MADRID

berlinboy6329

Peetmaya
külön tárgyakat tudsz booleanolni, ha elõtte combine-olod, azzal adsz a sz*rnak egy pofont.

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

berlinboy6329
BTW,azóta újracsináltam a testét a fegyvernek,hogy megpróbáljam azt,hogy megcsinálom az összes elemét a fegyvernek,és kijelölöm,amit be akarok tolni a fegyverbe,Combine bele a fegyver testébe,aztán difference,de nem mûxik.Talán,ha extractolom azt a rész,ami kell,abba difference,és vissza az eredeti testbe Combinenal.

berlinboy6329
Kössz,épp azt töltöm,de nem nagyon jön :/

Magnificat
No igen, az assault mech tutor szvsz elég hasznos a kezdõknek, viszonylag egyszerûen elmagyarázza, és begyakolortatja a poly modellezés pár rázósabb részét... Mindenesetre gratz (bár ismerem pl. a fegyver topológiáját, de majd ha többet modellezel, lassan kezdessz majd odafigyelni arra is...)

Én az ajtóval visszafogottan haladok, tesóm itthon van, és nem jutok a munkához... Ráadásul nem tudom, mikor írok legközelebb, mert kedd-szerda magasságában költözök fel a koliba, és nem tudom, mikor lesz ott netem (elvileg hamar, mert be van regelve a MAC címem...) Utána meg kezdõdhet megint a loholás, és az élvezet vegyesen 😊 Azért tegnap rajzolgattam 3 órán át papíron textúra-ötleteket, van is pár... csak már most 40 mega a psd-m 😄 Viszont a Photoshop-Maya workflow-om, amit "kiépítettem", mûxik jól (csak kicsit lassú, ha centizni kell a textúrákat egymáshoz...)

berlinboy6329
Az üveg pohárral?Igen,gondoltam kipróbálom a Glass shadert amit sezdtem a netrõl,at extúrát is letöltöttem mellé,csináltam hozzá Bump mapet,és állígattam míg ilyen lett.

Gratulálok, szerintem 3 hét tanulás után nagyon jó eredmény. Látszik hogy sok idõt szántál rá. A bump map-es képet is Te csináltad?
berlinboy6329
Na 3 hét.Gondoltam beteszem néhány képem,de úgyis ritkaszarok lettek :C

Tesztelgettem a shadert,amit szedtem,meg a Bump mappelést. :C
http://sgtagok.srv.hu/pictures/pix_1157225714.jpg

Dreadnaught,igaz video tutorral :C

Saját NURBS csap :C

WIP légvédelmi löveg,kezdeti textúrázással :C

Fegyver :C

Úgy nézzétek,hogy gagyik,3 hete Mayázok,és még nem vagyok 18.

Boccs, eddig nem voltam elérhetõ, mindenkinek küldeni fogom a megadott e-mail címre a kért könyvet még a hétvégén, legkésõbb a következõ napon.
berlinboy6329
De valamivel csak el kell kezdeni,nekem k..-ra de fogalmam sincs,hol mivel,ezért suedek le kocsis,élõlényes tutort,mert azt fel tom használni más könnyebb cuccokhoz is,ha mittomén eszembe jut vmi robotkart v mittomén mit csinálni,hogy legyen vmi tapasztalat,mit mivel,hogy célszerû csinálni.

Warezt csak óvatosan akartam.DC-n hallottam errõl a helyrõl,moindom jéé én ide be vagyok regelve.No aztóta kidobtak a vérbe,szal várnom kellett eddig.De most se jön csak 10-zel.

Boba
Bazeeeg, en meg talaltam egy kurva jo helyet ahol kurva jo kocsikat lehet szervalni!!! De tellleeeeeeeg!

Oupsz... elfelejtettem szolni, hogy fizetni is kell ertuk.

(Ejj ejj Berlinboy... miert olyan nehez megertened azt, amit mar X emberke mondott? 1: a 3d-zes nem egyik naprol a masikra jon es nem ugy kell programot megtanulni, hogy "ezt hasznaltak a hudefasza filmhez"... 2: ez meg mindig nem warez tema.)

berlinboy6329
Na épp ez az,hogy 1általán nem frí.

Garou
Faksz, még akartam írni...

Szóval Imp, gratulálok!

Amikor megláttam a nevet, már sejtettem, hogy Te lehetsz, és lõn. 😊

Elõttem már kivesézték a munkát, szerintem is fasza. Fõleg ez a Mi24 dizájn engem nagyon odavert.

Melyik díjat kaptad? Vagy ez nem publikus?

Garou
Berlinboy én nem tudom, de érdekelne.

A free tutorialok belinkelése nem warez, nyugi. <#hawaii><#hawaii>

berlinboy6329
ruszki oldal,aki ismeri tudja melyik.

berlinboy6329
Azt a k**** mit találtam!! Videó tutorialok tárháza!MINDEN VAN!!!!Gnomon,Simplymaya,meg minden,de nem mondom meg hol mer' ammán Warez.

Sziasztok!

Már egy ideje olvasom ezt a fórumot és látom, hogy sok sok hozzáértõ Maya-barát irogat ide, úgyhogy hozzátok fordulok a problémámmal.
Ki akartam próbálni a Maya Live-ot. Minden jól ment addig, amíg a trackeléshez nem értem. A Setup beállítások megfelelõek, azt mondja a progi, hogy trackelésre alkalmas. Megcsinálom a trackelõ pontot, beállítom a Frame Range-t, rányomok, hogy Start Track, és ezt a hibaüzenetet kapom:

Error: // TfileSequence::init: no frame number

Elõször azt hhittem, hogy nem volt deinterlaced a videó. Megcsináltam olyanra, és akkor se vitte. úgyhogy ezt kizártam, és több ötletem nem volt. Google-ben is próbáltam a probléma okára bukkanni, de sajnos sikertelenül.
Ha valaki tudna segíteni, nagyon megköszönném!

üdv

Nilur
berlinboy6329
Én is birizgáltam ott mindent,igaz az értékeket nem állítottam át,csak bekapcsolgattam ott mindenfélét.Lenne most is 1 problémám,de az nem nagyon akarom írni mert Warez.Van 1 szörnyfej modellezõ gnómos tutorom,de nem találom hozzá a referencia képeket sehol,senkinél,se az oldalon,se sehol.

én úgy tudtam csinálni árnyékot hogy a fényforrás tulajdonságainál állítottam a shadows-nál a depth map shadow vagy a raytrace shadow attribútumait.
berlinboy6329
Miért nincs árnyék Mental ray alatt?Hiába nézegetem mindehol az árnyékozást,kapcsolok be mindentsemmi.Nézem a rendert,mondom mi ez az IPR render?Megnyomom,b+ VAN ÁRNYÉK!De mikor lerenederlte a képet,gondoltam,mikor végsmootholja a képet jó lesz az árnyék,de csak LEGO lett,szal centis téglalapok vannak a végén.Hogy lehet árnyékot varázsolni?

Magnificat
thx

Mayer

www.gaborhertelendy.com

Magnificat
Zöld utat kapott a 2k-s textúraméret, szal hejj 😄

berlinboy6329
Thx!

Magnificat
a nem látható részek le vannak nagyon kicsire scale-elve, a többi, ami látszik, az 99%-ban mérethelyes (ott, ahol nagyonnagyonpici híján nem fért be valami, ott alakítottam rajta, te ez tényleg nagyon kevés...)

Berlinboy: sûrûnek is kell lennie. Ha szellõs lenne, az azt jelentené, hogy a textúra jó része pocsékba megy... Nem olyan sok az az 1024x1024-es (vagy lehet, hogy megengedik, hogy 2k-s legyen) textúra egy ajtóra, ha feliratokat és apró részleteket is akarsz rátenni... Sõt, nagyon kevés tud lenni...

Van egy ilyen h "snapshot UV".

Szép lett, dee ez mérettartóan lett kiUV-va vagy egy két helyen felnagyítottad?