Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

berlinboy6329
De ez mind Video tutorial alapján van.Néztem hogy csinálják,én meg megcsináltam ugyanazt.Ez még messze nem saját.Max ha viszek bele néhány Videóban nem szereplõ változtatást.

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

Boba
A monszta tetszik, de a feje elegge irrealis... Attol meg, hogy valami kitalalt, valos alapokon kell nyugodjon. Foleg az anatomiara gondolok... de ahogy mar mas is mondta, 1.5 honap utan ez igen igen korrekt eredmeny! Orultem volna, ha en tudok igy modellezni 1.5 honap utan.

Boba
Peet, Thx! Most nagy tesztelgetesben vagyok... de ugy dontottem, amig nincs kesz a jelenet, addig elnapolom a dolgot. Addig meg remenykedem, hogy megjelenik PrMan for maya 2.0... Dual-Core tamogatas jo volna, igy is gyors, de csak fele tempot megy mint amit mehetne. MR-es bajaim mar ugylatszik kezdenek megoldodni... Raytraceing nelkul secperc alatt kiszamit 15-20 milla poligont... ha ambient occlusiont is hasznalok, akkor sajna gebasz van. PrMan szinten nagyon gyors... bar az ottani AOC egy kicsit csunyacska... de lassunak nem mondanam. Nomeg amugyis... lehet varni. 6 proci fogja majd szamolni a jelenetet, PrManon meg nemtudom hogy kell szetkapjam Layerekre a dolgot. Ha mashogy nemmegy, manualisan allitgatom be.

FR-t en is neztem, de nincs kedvem meg1 valamibe beleszagolni... ezert ragaszkodom MR-hez, azt mar ugyahogy ismerem. (Bevallom oszinten, egy kicsit elkapott Vray szele, hatha... de nem eroltetem.))

berlinboy6329
Monszta

Na még 1 vid tutoros kép.Mennyit kellett így is szenvednem vele,hát még ha egyedül csináltam volna.Mennyi video megnézése után,vagy egyáltalán mikor érdemed elkezdeni magamtól modellezni,hogy ami eszembejut azt meg tudjam valósítani?

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

berlinboy6329
peetmaya:Kösz!Lenne 1 kérdésem mépedig az,hogy ha Subdivet,vagy polyt akarok NURBS-be konvertálni szétesik a test,és kicsi darabokká lesz.Maga a testen demmi változás nem megy végbe,csak mikor ki akarom jrlölni,vagy mikor ISoparmokat akarok csinálni,akkor már baj van.Hogy lehet aztelérni,hogy 1 testként kezelje?

Peetmaya
Boba, maradj prmannál, nagyon jó kis renderelõ az. MR fényszimulációját meg textúrába lehet égetni. Ez nem túl nagy erõssége szegény prmannak. Én mostanában (márha idõm engedné) a final render 2-t tesztelgetném. Elég ígéretesnek tûnik. Bár a GI enginje nem volt olyan meghökkentõen gyors, de szép, viszont ami letaglózott az a brutálisan gyors és szép caustics. Majd akarom még tesztelni, de sok problémám van a neptunnal, úgyhogy nincs semmi idõm semmire😞

Berlinboy gratu a lépegetõhöz, 1,5 hónap után minden elismerésem. Viszont én az UVzását félretenném kicsit, elõbb kisebb, egyszerûbb tárgyat UV-zz, hogy tudd, hogy mi a menete az ilyesminek.

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

berlinboy6329
Már jó lett.Egy Keep Original beállítás kellett,aztán meg 1 kis törölgetés.De ez akkor is fura volt. :/

berlinboy6329
Hát én össze sz*rom magam! Ilyet még nem láttam!Miért van az,ha 1 polygon felszínt akarok subdivbe konvertálin,átkonvertája,de megmarad a polgyon felszín is és rajta a Subdiv felszín,amire ha jobb egérrel nyomok Polyhoz haasználatos dolgok jönnek fel.Mondom letörlöm már a poly testet,de mikor kijelölöm 1X-re jelölõdik ki a Subd meg a poly és nem tom szétválasztani õket.Hogy van most ez?

youth
Lantipajti! Én honnan a rákból tudnám hogy van a díjazás? De most komolyan, nem indultam, nem tudom hogy hírdették meg, járj utána. E-mailezz a szervezõkhöz vagy hívd fel õket az a legtisztább.

Youth

berlinboy6329
Láttam 1 szék textelõset,de bonyolult 1 ilyen böszme nagy dögnél,fõleg,hogy 20 annyi objektum van a lépegetõben,mint a széken.Csak ez a face jelölgetás zavar,ettõl lesz neke,m bonyolult.De másfél hónapos tudással,hát van még mit fejlõdni.

Boba
Jo lett a modell, tetszik, de egy kicsit tul elol van a sullypont szvsz.

Uv-zas meg ugy, hogy kijelolsz egy reszt, amit szeretnel, hogy egybefuggo legyen, majd hozzaadsz egy planar, spherical, cilindrical projectiont... 3dtotal-on esetleg nezd meg a tutorialokat, hatha van. Sztem van. Nem nagy ordongosseg, csak lassu...

berlinboy6329
Ez meg maga a modell.Videó tutorral persze,kivéve a test extrudeolt részei,a Gatttling-ágyú meg az a rakétavetõszerûség a tetején.

a modell

berlinboy6329
Hi all.UV-t akarok Snapshotolni,de vmi v nem jó,v béna az egész.addig ok,hogy megkeresem a UV texture editort,de utána.Komolyan erre az UV-re kellene ráhúzom a textúrát PS-ben?Lépegetõ

Mint a neve is mutatja ez 1 lépegetõ.van neki lába teste fegyvere.De hol a francban?Ez csak 1 nagy és hosszú káosz,nem UV.

Jah igen, Áki most mi van a díjjazással???? Az okt6-7-i napokon lesz?? MErt a programoknál nem láttam kiírva....nincs kedvem lemnaradni róla 😄

http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99

Azért a textúrázásra kíváncsi lennék hogy lett ennyire szép 😊

Magnificat
még jó, hogy nem kell renderelnem maya-ban 😊 mondjuk még nem próbáltam a 8-at, remélem be fog jönni, és nem lesz sokkal másabb 😊

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Boba
Notepadban "Replace all" funkcio es 2 masodperc alatt megvan. En az MR verziot is atszoktam irni biztos ami biztos.

Amugy sajna nekem is vissza kell ugralnom Maya7hez... PrMan for Maya csak azon fut sajna. MR-t is probalgatom, de nagyon nem akarja a dolgot. (Egyszerre sok displacement es Ambient occlusion megfekteti... probaltam kulon passban renderelni a diffuseot es az ambient occlusiont alacsonyabb tesszelacioval, de valamiert sokkal tovabb tart igy egy AOC passt renderelni... tudja valaki miert? A poliszam valtozatlan, megis sokszor lasabb egy only aoc pass. 😞 hat ezert megy most PrMan... kar, hogy csak 1 procit tamogat...)

Magnificat
Gratz, szép munka nagyon... 😊
Én közben utánanéztem, hogy hogy lehet megoldani az átmenetet Maya 8 és Maya 7 közt... Gondom ugyanis az volt, hogy Maya 8-hoz eddig nem láttam sehol .X exportert, és még a Deep Exploration sem csinálta meg a maya 8 támogatást a programjához... Enélkül viszont nem tudom betenni a modellt a motorba... Maya 7-tel pedig normálisan ki volt már építve a workflow... Szóval a megoldás az, hogy nem mb-be, hanem ma-ba kell menteni, megnyitni a file-t szerkeztésre, és átírni a 8.0-kat 7.0-ra (vagy 4-5 helyen azt hiszem...). Ennyi az egész, utána már megeszi a 8-as modellt a 7-es is... (bonyolult modellekkel nem próbáltam még, lehet, hogy azzal lesz valami gond... egy gyorsan modellezett poly nonfiguratívot viszont tudott...)
Pepecs munka igaz, de mondjuk nem kell gyakran bepakolgatnom a motorba a modellemet, max 3-4x...

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

youth
Üdv!

Csak hogy legyen kép is a fórumban... Ezt tologattam mostanság. Még lesz anim meg lehet hogy még pár változtatás.

Youth

dw69
hellotok

inditottunk paran egy jo kis siteot, akit erdekel....meg aki beakar segiteni a fejlesztesbe

remelem itt lehet reklamozni😊

www.cgblog.hu

bocskosz

sas

www.dw69.tk

Magnificat
hát én is inaktív voltam, mert meghalt a gépem, és mostanra sikerült valamit szereznem... Athlon64 3200+ Venice mag, K8T Neo2-F v2.0... Sajna a lap miatt csak 768 DDR333 ramom maradt (csak 2 slotos... sh*t). De örülök, hogy ahogy nézem , legalább megy a gép... nem úgy, mint eddig...
jah, és persze nekem is egyetem... :S

Boba
En a Digicpictures miatt mentem volna fel, meg mondjuk Vari Robi Zbrushahoz...

nme szerintem semmitmondo, de ti tudjatok, tavaj mar eleg gagyi vala szerintem, imagina jobb :>>

Powered by Linux

Boba
En szivesen mennek, ha nem lenne egyetem... kar.😞

pl én 😊

inz
Hahó!
de sokan rég nem jártam erre :_)
Szeptember környékén mindig megjön a lelkesedés 😊

Bár még odébb van, de innen ki jün nme-re?

x

Keztitóócskolom máártanéni!😊
Üdvelet mindenkinet, elkezdõdött az egyetemem, olvaslak titeket de inaktiv vagyok😞

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

youth
Üdv!

Bocs skacok hogy nem felügyelem a fórumot, de Pécsen az albérletben nincs még net és amikor nagy nehezen nethez kerülök nem igazan jut idõm ilyen dolgokra.
De ti csak nyomjátok! Majd jövök én is friss képpel 😊

Ákos

Youth

Phoenix007
Legyen ez a végszó! 😊

Burn the flamer! Kill the spammer! Purge the troll!

Boba
En annyit mondtam, hogy inkabb az FZR hasonlit a CBR-hez nem pedig az YZR.😉 A 2 kozul amugy a kedvencem a harmadik... ha lenne penzem akkor Hayabusat vennek. Amugy en szinte minden motort szeretek... Kawasaki, Honda, Yamaha, Triumph... Harley-t nem😛 A lenyeg, hogy 250 ccm felett legyen es ne vinnyogo robogo legyen!

Phoenix007
😊 Érdekes, hogy a motorok képesek leginkább megosztani az embereket. Olvasógatom a fórumokat, és azt látom, hogy mindenkinek van valami kedvence, de olyan nincs, hogy ez is tetszik, meg az is, hanem egyet istenít, az összes többi pedig f*shalom...
Az FZR is szép amúgy, de az ülés alá húzott kipufogó annyit dob az összképen, hogy részemrõl továbbra is az az ûberallesz 😊
De ezen most ne vesszünk össze, és pláne ne ebben a topikban 😄

Boba
Az FZR hasonlit a CBR-hez. (Bocsesz, en FZR parti vagyok... lent a garazsban van egy 2002es 600as. 😄 )

berlinboy6329
Bazz,én pont vmi ilyet készülkö modellezni a lápegetõ után.Elõször azt hittem,mikor láttam elölrõl,hogy az a moci,amit én akarok ,modellezni,de aztán láttam h Honda,az enyém meg yamaha yzr vagy vmi ilyesmi.

Phoenix007
Na jóreggelt kívánok a hölgyeknek és uraknak...
Megin' elkezdtem Mayázni, aztán az volt az elsõ gondolatom, hogy akkor már be kéne nézni hozzátok is <#smile> .
Amúgy ahogy nézem, nem csak én tûntem el... Hol van pl. Deko?
Na meg ha szabad, kommentezném Mayer Vantage-ét: VÁÁÁZZEEEEEG! Már elõre félek tõle, milyen brutál lesz, ha elkezded shaderelni <#taps> Nincs kedved véletlenül valami motort is lemodellezni? Ajánlanám figyelmedbe a világ legszebb bringáját. <#vigyor3>

Magnificat
hi... bocs távollétemért, de úgy néz ki meghalt a gépem (alaplap + proci), és most majd vennem kell egy másikat... Majd leszek... :S

Nyers
Kezdtem bogarászni Mayával, kis segítséget kérnék.
Miért van az, hogy csak a perspective view-ban jelenik meg az a szép színes koordinátarendszer mikor rotate, scale, move tool-t használom. Így igen körülményes dolgozni a többi nézetben, mivel csak igen vékonyka szürke vonalat jelenít meg a könnyen kezelhetõ, színes koord rendszer helyett. Hol lehetne beállítani, hogy ott is menjen ez szépen?

My Life for Freedom!

berlinboy6329
Thx! <#worship>

Mayer
Elõszöris berlinboy, jó hogy ilyen ambíciózus vagy de ne használd ki hogy youth barátom nem ér rá a moderálásra és trágárul beszélhetsz a fórumban. Nem mintha bárkit sértene de ez egy nyitott közösség, akárki beleolvashat és egyébkéntis a netikett részét képezi a trágár beszéd mellõzése nyilvános (ugyanígy privát) fórumokon is.

nah kis off után

#1 A "b" betû lenyomása közben a bal egérgombbal tudod változtatni a paint selection tool, a sculpt poligon tool és gyakorlatilag midnennek a méretét illetve az értékét! Egyébként a viodeókhoz álltalában van hang is, érdemes odafigyelni mert abban van a lényeg!

#2 Az extrude eszköz alapvetõen nem world tengely alapján mûködik hanem lokális tengely szerint. Ez azt jelenti hogy a kijelölt face normálja alapján extudálhatod azt. "t" betû lenyomásával változtatható hogy world vagy local a tengely. Illetve ha megynomod a 'w' billentyût akkor world tengelyen move manipulátort fog használni.

Egyébként, F1-súgó...mielõtt kérdezel

www.gaborhertelendy.com

repvez
Ha jol tudom akkor csak a meglévö objektumok helyett lehet becserélni.Tehát ahogy a forumba is linkeltét egy f-18-as helyett a mirageIV-es modelt használták vagy az eredetit lehet részletezni vagy egy jobbra cserélni.Egyenlöre SDK-rol nem tudok.
berlinboy6329
Lenne 2 kérdésem:

1. hogy lehet állítani pl a paint selection tool nagyságát,anélkül hogy menüket használnánk,vagy átírnánk vmit.Láttam az 1ik tutorban,hogy csak megnyom vmit tologatja az egeret és változik a mérete.hogy lehet zat?

2. mi a picsáért nem viselkedik normálisan az extudeom?Mikor extrudeolok akármit is,akkor ha ferdén áll a manipulátor akkor mondom kis kék ikonra rányomok,hogy egyenesbe jöjjön,erre elugrik a béka picsája alá.de már k.ra idegesít,hogy nem azt csinálja miat kellene neki!ez miért van?

Mayer
A szélvédõ jobb oldala és az instance baloldala még nincs összeheggesztve ahogy nézem..sorry

www.gaborhertelendy.com

Mayer
Na egy kis update.

Shaderelés 0, csak mutatóba

www.gaborhertelendy.com

Még nincs netem 😞 sajna.
Simán lehet 52000 poly egy object játékben, föleg ugy, hogy általában ezt háromszögelve értik. Játékban azt szokták nézni, mennyi a max kipakolhato object, ebben a játékben azért egyszerre nincs kint 100 repülö, ezért is lehet ennyi a poly szám. A mai kártyákkal iszonyat mennyiségü polyt lehet kirakni egy jo engin el, és ha jol tudom a lock on ban nincs normal map meg hasonlo extra dolgok, bár igy is elég szépre sikeredett. Amugy ezzel a pluginnel kiexportált modellt pl a beépitett editorral lehet használni, vagy adtak ki a játékhoz sdk t is?
repvez
Pedig annyi.A lockon.ru oldalon utánna nézhetsz még egy két dolognak ha érdekel.
Egyébként a maya mekkora helyet foglal,mert 800mb helyem volt szabadon a c-n.Elkezdtem a telepitést és mindenféle helymeghatározás nélkül a directconnekt és egyebek elkezdtek feltelepülni és mire a maya installhoz ért már kiirta hogy kevés a hely a c-n (120mb).Megadtam a d meghajton neki a helyet ahova felakartam venni,de kiirta hogy kellene neki hely még a c-n 340mb a d-n meg 430mb.és nem lehet ezután másik helyet adni neki.
azt hogy lehetne megoldani hogy mindent a d-re pakoljon és csak a licenc fájl menjen a c-re?
52 000 poly az igen ráadásul egy játékba???.... nekem eddig a legnagyobb polyszámú cucc a droideka volt de ez sem haladta meg a 250 000 polyt.

repvez
ha valaki kedvet érez ahhoz hogy a Lockon c. játékba repülöt vagy valamilyen tárgyat készitsen akkor itt vannak hozzá a szügséges pluginekitt
tudom hogy ez csak maxhez van de gondoltam mayábol már egyszerübb áthozni a kész modelt hogy átlehessen konvertálni a kivánt formátumba.
Ha jol tudom elég jol el lehet ereszteni a modelleket polygon terén,mert az egyik repülhetö gép 52000 poly bol áll benne.Ugyhogy lehet részletezni.
Garou:
Szerintem neked van igazad akkor, mikor a Blender és a Wings 3D mellett döntesz.
Én sem értem, hogy miért kell minden áron warezolni, pláne hobby felhasználás vagy tanulás céljából. Ha valaki egy kicsit is megerõlteti magát, a neten lehet találni remek freeware vagy opensource progikat, amikkel a 3D-zés alapjait tökéletesen el lehet sajátítani. Sõt nem is csak az alapjait. Nemrég mikor kíváncsiságból megnéztem a Blender oldalát, bizony pislogtam rendesen a "fícsör" listán. Az álam meg hangosan koppant a földön, mikor megnéztem a folyadék szimulációs videókat is... Azt kell mondjam, hogy a kezdeti verzióhoz képest igen komoly fejlõdésen esett át a progi. Ha megint elkezdek 3D-vel foglalkozni, inkább ehhez fogok nyúlni, minthogy az egyéb beszerzési módokkal idegesítsem magam.
Addig pedig, míg megint megjön a kedvem a 3D-hez, inkább fejelsztgetem a rajzkészségemet és megpróbálkozok a digitális festészettel. A Wacom + Gimp/Artweaver kombó elég ígéretesnek tûnik. <#wink>

Mayer
Írj Ákinak vagy hívd fel, ha valaki moderálta akkor csak õ lehetett 😉

www.gaborhertelendy.com

Mayer
Szia,

Egyrészt vannak teljesen free programok amiket magas szinten használva elérhetõ hasonló eredmény, mind modellezés mind renderelés terén mint egy drága népszerûbb programmal és emiatt lehet hogy egy jogtiszta programot adnak a nyertesnek. A másik része a dolognak hogy nagyon is tisztában van vele mindenki hogy a felhasználók nagy része nem a jogtiszta programot hanem valamilyen kalóz verziót használ. És természetesen ezen illetõk túlnyomó többsége hobbiból nem egyéni haszonszerzés céljával és ez az oka annak hogy megajánlanak egy jogtiszta verziót az azt megilletõnek. A harmadik dolog a reklám, a forgalmazónak is simán megéri egy licence azért hogy több ezren olvasság a nevét...pedig tudja hogy a warezos bandának ajánl egy licencet.

www.gaborhertelendy.com