Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/
FR-t en is neztem, de nincs kedvem meg1 valamibe beleszagolni... ezert ragaszkodom MR-hez, azt mar ugyahogy ismerem. (Bevallom oszinten, egy kicsit elkapott Vray szele, hatha... de nem eroltetem.))
Na még 1 vid tutoros kép.Mennyit kellett így is szenvednem vele,hát még ha egyedül csináltam volna.Mennyi video megnézése után,vagy egyáltalán mikor érdemed elkezdeni magamtól modellezni,hogy ami eszembejut azt meg tudjam valósítani?
\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/
Berlinboy gratu a lépegetõhöz, 1,5 hónap után minden elismerésem. Viszont én az UVzását félretenném kicsit, elõbb kisebb, egyszerûbb tárgyat UV-zz, hogy tudd, hogy mi a menete az ilyesminek.
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
Youth
Uv-zas meg ugy, hogy kijelolsz egy reszt, amit szeretnel, hogy egybefuggo legyen, majd hozzaadsz egy planar, spherical, cilindrical projectiont... 3dtotal-on esetleg nezd meg a tutorialokat, hatha van. Sztem van. Nem nagy ordongosseg, csak lassu...
a modell
Mint a neve is mutatja ez 1 lépegetõ.van neki lába teste fegyvere.De hol a francban?Ez csak 1 nagy és hosszú káosz,nem UV.
http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
Amugy sajna nekem is vissza kell ugralnom Maya7hez... PrMan for Maya csak azon fut sajna. MR-t is probalgatom, de nagyon nem akarja a dolgot. (Egyszerre sok displacement es Ambient occlusion megfekteti... probaltam kulon passban renderelni a diffuseot es az ambient occlusiont alacsonyabb tesszelacioval, de valamiert sokkal tovabb tart igy egy AOC passt renderelni... tudja valaki miert? A poliszam valtozatlan, megis sokszor lasabb egy only aoc pass. 😞 hat ezert megy most PrMan... kar, hogy csak 1 procit tamogat...)
Én közben utánanéztem, hogy hogy lehet megoldani az átmenetet Maya 8 és Maya 7 közt... Gondom ugyanis az volt, hogy Maya 8-hoz eddig nem láttam sehol .X exportert, és még a Deep Exploration sem csinálta meg a maya 8 támogatást a programjához... Enélkül viszont nem tudom betenni a modellt a motorba... Maya 7-tel pedig normálisan ki volt már építve a workflow... Szóval a megoldás az, hogy nem mb-be, hanem ma-ba kell menteni, megnyitni a file-t szerkeztésre, és átírni a 8.0-kat 7.0-ra (vagy 4-5 helyen azt hiszem...). Ennyi az egész, utána már megeszi a 8-as modellt a 7-es is... (bonyolult modellekkel nem próbáltam még, lehet, hogy azzal lesz valami gond... egy gyorsan modellezett poly nonfiguratívot viszont tudott...)
Pepecs munka igaz, de mondjuk nem kell gyakran bepakolgatnom a motorba a modellemet, max 3-4x...
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
Csak hogy legyen kép is a fórumban... Ezt tologattam mostanság. Még lesz anim meg lehet hogy még pár változtatás.

Youth
inditottunk paran egy jo kis siteot, akit erdekel....meg aki beakar segiteni a fejlesztesbe
remelem itt lehet reklamozni😊
www.cgblog.hu
bocskosz
sas
www.dw69.tk
jah, és persze nekem is egyetem... :S
Powered by Linux
de sokan rég nem jártam erre :_)
Szeptember környékén mindig megjön a lelkesedés 😊
Bár még odébb van, de innen ki jün nme-re?
x
Üdvelet mindenkinet, elkezdõdött az egyetemem, olvaslak titeket de inaktiv vagyok😞
Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz
Bocs skacok hogy nem felügyelem a fórumot, de Pécsen az albérletben nincs még net és amikor nagy nehezen nethez kerülök nem igazan jut idõm ilyen dolgokra.
De ti csak nyomjátok! Majd jövök én is friss képpel 😊
Ákos
Youth
Az FZR is szép amúgy, de az ülés alá húzott kipufogó annyit dob az összképen, hogy részemrõl továbbra is az az ûberallesz 😊
De ezen most ne vesszünk össze, és pláne ne ebben a topikban 😄
Burn the flamer! Kill the spammer! Purge the troll!
Megin' elkezdtem Mayázni, aztán az volt az elsõ gondolatom, hogy akkor már be kéne nézni hozzátok is <#smile>#smile> .
Amúgy ahogy nézem, nem csak én tûntem el... Hol van pl. Deko?
Na meg ha szabad, kommentezném Mayer Vantage-ét: VÁÁÁZZEEEEEG! Már elõre félek tõle, milyen brutál lesz, ha elkezded shaderelni <#taps>#taps> Nincs kedved véletlenül valami motort is lemodellezni? Ajánlanám figyelmedbe a világ legszebb bringáját. <#vigyor3>#vigyor3>
Burn the flamer! Kill the spammer! Purge the troll!
Miért van az, hogy csak a perspective view-ban jelenik meg az a szép színes koordinátarendszer mikor rotate, scale, move tool-t használom. Így igen körülményes dolgozni a többi nézetben, mivel csak igen vékonyka szürke vonalat jelenít meg a könnyen kezelhetõ, színes koord rendszer helyett. Hol lehetne beállítani, hogy ott is menjen ez szépen?
My Life for Freedom!
nah kis off után
#1 A "b" betû lenyomása közben a bal egérgombbal tudod változtatni a paint selection tool, a sculpt poligon tool és gyakorlatilag midnennek a méretét illetve az értékét! Egyébként a viodeókhoz álltalában van hang is, érdemes odafigyelni mert abban van a lényeg!
#2 Az extrude eszköz alapvetõen nem world tengely alapján mûködik hanem lokális tengely szerint. Ez azt jelenti hogy a kijelölt face normálja alapján extudálhatod azt. "t" betû lenyomásával változtatható hogy world vagy local a tengely. Illetve ha megynomod a 'w' billentyût akkor world tengelyen move manipulátort fog használni.
Egyébként, F1-súgó...mielõtt kérdezel
www.gaborhertelendy.com
1. hogy lehet állítani pl a paint selection tool nagyságát,anélkül hogy menüket használnánk,vagy átírnánk vmit.Láttam az 1ik tutorban,hogy csak megnyom vmit tologatja az egeret és változik a mérete.hogy lehet zat?
2. mi a picsáért nem viselkedik normálisan az extudeom?Mikor extrudeolok akármit is,akkor ha ferdén áll a manipulátor akkor mondom kis kék ikonra rányomok,hogy egyenesbe jöjjön,erre elugrik a béka picsája alá.de már k.ra idegesít,hogy nem azt csinálja miat kellene neki!ez miért van?
www.gaborhertelendy.com
Egyébként a maya mekkora helyet foglal,mert 800mb helyem volt szabadon a c-n.Elkezdtem a telepitést és mindenféle helymeghatározás nélkül a directconnekt és egyebek elkezdtek feltelepülni és mire a maya installhoz ért már kiirta hogy kevés a hely a c-n (120mb).Megadtam a d meghajton neki a helyet ahova felakartam venni,de kiirta hogy kellene neki hely még a c-n 340mb a d-n meg 430mb.és nem lehet ezután másik helyet adni neki.
azt hogy lehetne megoldani hogy mindent a d-re pakoljon és csak a licenc fájl menjen a c-re?
tudom hogy ez csak maxhez van de gondoltam mayábol már egyszerübb áthozni a kész modelt hogy átlehessen konvertálni a kivánt formátumba.
Ha jol tudom elég jol el lehet ereszteni a modelleket polygon terén,mert az egyik repülhetö gép 52000 poly bol áll benne.Ugyhogy lehet részletezni.
Szerintem neked van igazad akkor, mikor a Blender és a Wings 3D mellett döntesz.
Én sem értem, hogy miért kell minden áron warezolni, pláne hobby felhasználás vagy tanulás céljából. Ha valaki egy kicsit is megerõlteti magát, a neten lehet találni remek freeware vagy opensource progikat, amikkel a 3D-zés alapjait tökéletesen el lehet sajátítani. Sõt nem is csak az alapjait. Nemrég mikor kíváncsiságból megnéztem a Blender oldalát, bizony pislogtam rendesen a "fícsör" listán. Az álam meg hangosan koppant a földön, mikor megnéztem a folyadék szimulációs videókat is... Azt kell mondjam, hogy a kezdeti verzióhoz képest igen komoly fejlõdésen esett át a progi. Ha megint elkezdek 3D-vel foglalkozni, inkább ehhez fogok nyúlni, minthogy az egyéb beszerzési módokkal idegesítsem magam.
Addig pedig, míg megint megjön a kedvem a 3D-hez, inkább fejelsztgetem a rajzkészségemet és megpróbálkozok a digitális festészettel. A Wacom + Gimp/Artweaver kombó elég ígéretesnek tûnik. <#wink>#wink>
Egyrészt vannak teljesen free programok amiket magas szinten használva elérhetõ hasonló eredmény, mind modellezés mind renderelés terén mint egy drága népszerûbb programmal és emiatt lehet hogy egy jogtiszta programot adnak a nyertesnek. A másik része a dolognak hogy nagyon is tisztában van vele mindenki hogy a felhasználók nagy része nem a jogtiszta programot hanem valamilyen kalóz verziót használ. És természetesen ezen illetõk túlnyomó többsége hobbiból nem egyéni haszonszerzés céljával és ez az oka annak hogy megajánlanak egy jogtiszta verziót az azt megilletõnek. A harmadik dolog a reklám, a forgalmazónak is simán megéri egy licence azért hogy több ezren olvasság a nevét...pedig tudja hogy a warezos bandának ajánl egy licencet.
www.gaborhertelendy.com