Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Itten meg az en tankom van.
(Viszonyitaskepp ez 17 eves koromban keszult, amit ugy fel eve elovettem es par hibajat kijavitottam. Most 19 vagyok.)
1) Extrudeolt testeken mikor ráhúzok 1 textúrát,miért mosódik l a textúra és lesz csíkos ott,ahol extrudeoltam a testet.
2)Megjelenik textúrázás után 1 fehéres színû átlátszó szúnyogháló-szerû háló.
1)Hogy lehet kijavítani(Ha kilehet)
2)Mi ez?
\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/
Attól, hogy nem használsz tutorialt, még érdemes a netrõl néhány referenciaként használható képet leszedni. Az animék, mangák teli vannak lépegetõkkel, óriásrobotokkal. Ha ez a téma érdekel, akkor érdemes megnézni néhányat ezek közül a képek közül.
Persze az is elég lehet, ha végig gondolod, ha ez egy mûködõ dolog lenne, akkor hogyan kellene mûködnie és e szerint lenne érdemes felépíteni.
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/
Vélemény?(Szr,hagyd abba,béna vagy.)
És a #16084-rõl?(Az is sz*r tudom 😊 )
Hogy lehetne részletgazdagabbá tenni?
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
Mayer: van valami elõrelépés az autóval?
Burn the flamer! Kill the spammer! Purge the troll!
BTW MAX: sok modifier + hát így könnyû? A modifierek nagyrésze a Maya-ban is benne van, és ettõl még nem lesz semmi könnyebb itt vagy ott...
csicsiás mintát én textúrára tennék (spec, bump, diffuse)
Maya sokkal jobb,Nem kell 4 nézetben sznvedni,megtalálom a Channel Boxot meg minden.Ez nagyon bonyolult meg csúnya,meg nehéz.Maya jobb.Lehet h nehezebb kialakítani a dolgokat,de nekem könnyeb.Ki mit tud jobban,azt kedveli.
1 kérdés:Csicsás mintákat hogy lehet 1 tesbe vésni vagy kiemelni?De elszöris h kell megcsinálni?Pl kardra vmi csicsát,sok vonalat egymásra paklni hogy lehet?Jézus nem tudok írni <#wilt>#wilt>
BTW,Tud vki adni-lehetõleg magyarul-linket,ahol a modellezésrõl vannak leírások,Pl milyen mapok vannak mire jók satöbbi.(Még jó h ma nincs iskola >😉 )
Amúgy a paint effect-ekkel lehet csinálni füvet normálisan is (én is próbálkoztam anno, alapbeállítások mellett)de nekem nem csinált 2 perces várakozási idõket... Az meg, hogy gépigényes, ezt lehetett tudni eddig is 😄 Azért nem használtam, mert a jelenlegi tudásommal nem tudtam belõle semmi élethû dolgot megcsinálni...
Nézegettem a Paint effectseket Mayában mit tudnak,próbáltam tutor alapján fotorealisztikus füvet csinálni,de alig rajzolok néhány csíkot,2 percre ugrik a válaszidõ.Be akarom állítani a fû színét,tulajdonságait,2 perc változtatásonként.Ilyet NEM LEHET CSINÁLNI!Nics az a hülye,aki füves,fás terepet csinálna,mert nem lehet!Hacsak nincs rá más megoldás mert akkor érdekelne.De így!Áhh...
http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99
Phoenix: megjött hpzzá a kedvem, lehet belefogok majd. Köszi a tippet.
Áki: Szép lett, csak mert még személyesen nem beszáltünk ^^
www.gaborhertelendy.com
1.nincs vkinek image plane-ja a Gnomom head Surfacing tutorialhoz?
2:Elég sok Gnomonos videót láttam,és volt,ahol fekete volt a kezelõ felület és a jobb egeres móka is,és a shelfen is máshogy voltak elrendezve az ikonok.Ezt hogy lehet megcsinálni?
mert nem akarok regelni autodeskéknek 😮
REAL MADRID
2: ha tobb reszben van a textura akkor a, lenyegesen jobb minoseg erheto el (jelen esetben csak 2 reszer van osztva a karakter, fejre es testre), 2 darab 4k-s textura mehet a testre es a fejre kulon kulon. b, igy konyebb dolgozni vele, es konyebb kirenderelni is.
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
REAL MADRID
most ismerkedek vele O_o FD:
REAL MADRID
olvastam hogy a 8 as maya bugos és sok ujítás nincs benne a 7 hez képest
akkor azt szeretném tudni hogy 7 v. 8 ? 😊
REAL MADRID
Akos
Youth
Szerinted?? Profi a srác. Ennyi.
per aspera ad astra
Véleményeket várok,hogy tanulhassak,hisz másfél hónap még nagyon kezdõnek számít,fõleg ezen a téren.Mondjátok mi nem jó,béna vagyok hagyjam abba,meg ilyesmit. 😊
tudom google megy egyéb,de nem érteni az angolt.
Igazandibol en amiatt is akarom passokra bontani a rendert, hogy kitudja szamolni a gep. Nomeg jo sok layerre... a fenyek nekem is fontosak, illetve csak ambient occlusion kene. MR ebben igen gyors... de ha van displacement is, akkor mar meghal. Na mind1, majd lesz ami lesz... addig is kiprobalom ezt a render passest PrManban, thx!
Én amúgy nem merültem el annyira MR-ben, rendermant tanultam meg viszonylag tûrhetõen, de azon is volna még mit csiszolni. Amúgy meg nekem nagy szükségem van a fényszimulációra, szóval rm sajnos csak csínnyán jöhet szóba, bár a a finalrender textúrába égetõs GI-ja sokat segít😊 Mondjuk most fõsuli miatt nincs idõm semmire, úgyhogy az igazság az, hogy nem is csinálok 3d-ben semmit szinte😞
Berlinboy, miért akarsz te polyt nurbs-be konvertálni? Ezt általában fordítva szokták az emberek. Amúgy ilyen organikus modelleket éremesebb polyban csinálnod. Könnyebb modellezni, könnyebb textúrázni és könnyebb majd animálni is. (ha animálod és mégis nurbsnél maradsz, úgyis kelleni fog egy lowpoly wrap deformer, szóval szerintem inkább maradj a subd-nél az tulajdonképpen poly)