Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

berlinboy6329
Ok,akkor majd még alakítok rajta vmit....De...mit? Húzzam szét az alját?vagy mit?

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

Boba,

Nos barmilyen texturat tudsz bake-elni. Es azt akkor felhesznalhatod akar milyen node ele kotve :> AO-nal jo magas erteket kell megadni hogy szep legyen. Mentalnal sokak hatranyara lassabb a displacement es a motionblur,dof, bar utobbiakon valtoztattak mostanaban is. nezd meg azert a render layer rendszert is hatha segit

Powered by Linux

hiftu
A fogantyú és börönd találkozását még egy kicsit meg kellene szerkesztgetned.
Most nagyon látszik, hogy csak bele van csúsztatva az egyik test a másikba, nincs kontakt a találkozási pontnál.

Boba
Nos igen... en az eleve jol kirenderelni megoldast kerestem. Az exposure nem azt csinalta. Ugy tudtam csak megoldani, hogy EXR-be rendereltem es PS-ben .445re allitottam a gammat. Igy ugyahogy jo.

nh1, meg 1 kerdesem lenn... most MR-el kapcsolatban.Meglehet vajon azt csinalni, hogy a base meshre szamoltatok ambient occlusiont, amit aztan majd displacementre fog interpollalni MR? Csakmert displacemenet + ambient occlusion marha lassu.

Arra gondoltam meg, hatha mukodik, hogy az ambient occlusiont beleegetem a diffuse channelba, majd amikor mar displacementet is szamoltatok kikapcsolom az AO rendereleset. Talan ez volna jo megoldas.

hat ya gammat erdemes kint, vagy eleve jol renderelni :>

Powered by Linux

Boba
Peet, PrMan for Mayaban nemtudod, hogy a linearis gammaval hogy lehet renderelni? Hiaba allitom be, hogy 32bites tiff-et mentsem a render utan, megcsak el se menti a kepet. (a batch rendert meg nem probaltam.)

Van valami 5leted? Mar az is remek lenne, ha tudnek valami float fileformatumba renderelni. Majd PS-ben kiegyenesitenem en azt a gammat!😄

Törölt felhasználó
Sziasztok, lenne egy kérdésem nincs meg valakinek a "Cebas finalRender Stage-2 for Maya 7",mert nekem a "cebas_IPClamp"-jában vírus van és a nélkül nem mûködik.
Szóval azt szeretném kérni, hogy ha valakinek megvan az "cebas_IPClamp" vírus nélkül az elküldené nekem a "[email protected]"-re.
elõre is köszi!!!
berlinboy6329
Kis lépegetõ szünet,most bõrönd van.Textúrát ne nézzétek,mert az ûbergagyi.Amúgy ez volt az a szúnyoghálos rész,amit linkeltem lejjebb.

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

Boba
Mi a baja? Nekem a mostani moncsim eloszor 1 hetesen, utana 2 naposan, majd 3 orasan halt meg... fuggoleges elteritotekercs hiba. 3szor lett gariztatva 1 honapon belul... de ennek 1 eve, azota semmi hiba nemvolt. (koppkopp)

Csak egy kerdes... 1: mekkora monitor? 2: CRT? 3: mennyi hely van mogotte, mennyire jar a levego? Csakmert az elteritotekercs hiba (es sok mas monitor hiba) a melegtol johet letre... es ha egy nagy dog (nalam egy 22" Samsung 1200NF van) akkor lehet a meleg a gondja.

Magnificat
megint behalt a nagymoncsim... :S

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Peetmaya
mert ott nincs UVzva az a polygon

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

berlinboy6329
Ez mi a retekért van a modellemen,ha ráhúzok 1 textúrát.Már korábban is kérdeztem,de nem tudtam meg miért van rajta.Én csak szúnyoghálónak hívom.

inz
(nem a közelmúltban vált hírhedté sajna, ez most csak inkább hab volt a torkán. részletek google )

maradjatok a mayánál :_)

azért na! ©
😊

x

Boba
Nah, inkabb kepet pakolok ide!😊 Maxwell a renderer, de megiscsak mayaban modelleztem es UV-ztam.😊
Itt a kep!

Boba
Maradjunk is, ahhoz hatha tudunk majd erdemben hozzaszolni.😉

Phoenix007
Azért na! Ezt a konkrét esetet nem tudom hiteles forrással megerõsíteni, de olyat én magam is láttam, hogy rendõrök szórakozásból megvernek valakit, akinek köze nincs a tüntetéshez...

Maradjunk a Mayánál...

Burn the flamer! Kill the spammer! Purge the troll!

Boba
Szia! En maya8at hasznalok, de nem a 64 bites verziot. 2.5 giga memoriam van, ebbol felet megeszik a windows, 2 giga marad mayanak. Ennyit meg a 32 bites maya is kenyelmesen kezel.

Kulso forumokon aszongyak, hogy egyes custom shaderek es pluginok nem mennek a 8as mayaval. En meg nem probaltam... a maya 7 VS maya 8... sok kis apro ujitas, ami marha jol tudnak jonni. (az egyik kedvenc a sok kozul a middle klick-el a pivont allitasa ideiglenesen... marha jol tud jonni modellezes kozben)

ILLNeo
szerintem is marandjunk a Maya-nál.

Van valakinek valami tapasztalata már a az új 64bites Maya 8-al kapcsolatban, amit már autodesk csinált?

Guild Wars in game: Warwick Sanders, Spirit Of Falling Battlefield 3: Typo83 BFBC2: ILLNeo

Boba
Azert na!😄 A hulyeseget ne terjesszuk.😊

Phoenix007
Ühüm ... ennyit tudunk az eseményekrõl? Mert ebbõl még nem szabad messzemenõ következtetéseket levonni. Hallottam olyat is, hogy valaki megérkezett a Nyugatiba vonattal, kilépett az utcára - nagyjából azt sem tudta, hogy mi folyik mostanában Pesten - elkaptáka a rendõrök, ronggyá verték, aztán X napra bezárták, és most a szülei próbálják méregdrága ügyvédekkel menteni a csemetéjüket...

Peace!

tudtomal most tartozattak le egy hete ominozus esemenyek kapcsan garazdasagert....

Powered by Linux

Phoenix007
Elnézést a mûveletlenségemért, de most mi a konkrét probléma Tomcat-tel?

inz
butaság lenne csak azért nem indulni, mert az egyik "vigaszdíjat" egy majom gyártja, akirõl az ap gondolom(bízom benne) eddig még nem nagyon hallott.. max kivágod belõle a címkét 😊

nemtom miért lenne lecsúszóban

(engem is letört amikor észrevettem a támogatók között)

x

tudna vki segiteni hogy hozzak össze polygonba 3 edget (2 edgenek kellene a 3. ikra illeszkedni). mivel merge edgenel megcsavarodik az egész nem jól illeszti össze, nem tudom vertex pontot nem lehet berakni mert én nem tudom hogy kell. thx.

the world is mine

Nem kivanek egy lapon szerepelni Tomcat-el. mar csak a jelenlegi eljarasok miatt sem. artistpub eleg kis lecsuszoban van szerintem....

Powered by Linux

Magnificat
hát haverom mondta, hogy van valami nagyon ász ötletük (nem erre), jópár pro haverja is részt fog venni, és én is beszállok, de még nem beszéltünk meg semmit (talán majd ma...)... amíg nem lesz azzal munkám, addig ezen a contesten fogok ügyködni, aztán ha késne a mi projektünk elindulása, talán még lesz is valami beadható cuccom...

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Én biztosan....már csak h az ember neve ott legyen az indulók közt 😊

http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99

Magnificat
nosza... talán én is belevágok...

berlinboy6329
Csak nem tok még mást csinálni. 😊

Aldaryn
Jeee! Már alig vártam, hogy újra legyen egy AP-s Contest!

per aspera ad astra

oryon
Sziasztok,

Szeretnénk invitálni benneteket egy versenyre:
ArtistPub 3D Contest 2

Híres és tehetséges zsûritagok, értékes nyeremények és maga a megmérettetés 😊

Sok sikert minden indulónak!

Üdv.: AP Team

Oryon

nagyon bejönnek neked ezek a lépegetõk 😊

the world is mine

berlinboy6329
Jól elkallódott a topik.Nem pörög.Én viszont próbálok.Most van 1 2 büdös talp,és már 4 napja fogalmam sincs hogy folytassam.Csináljak neki külön testet,fejet,kezet meg fegyvert bele?Jó lenne,de még tutorral sem csináltam még ilyet soha életemben.Vmi 5letet/ihletet tudtok adni?

1es büdös láb
2es büdös talp
3as kellemetlen iillatú alsó végtag.

berlinboy6329
Kössz,akkor majd próbálkozok. 😊

hát én úgy csináltam hogy ahol már foratni kellett ott forgattam egy kicsit és a duplikálás meg úgyis továbbforgatja és ha nem jó akkor igazítasz rajta. Ezért mondom hogy nem jó animnak mert nehéz lenne a lánctalpat igy mozgatni hogy minden fordul és arrébb is megy.
berlinboy6329
Ahh.Kössz.Akkor kell rá.És a lánctalpat hogy kell elkészíteni.Gondolom fogok 1 Cube-ot,alakítgatom,és duplikálom,de hogy duplikáljam hogy kör-körösen duplikálja és megfelelõ szögben álljanak a talp részei?

Boba
Unreal Tournament 2007 Screenshoot
2 okbol raktam be... az 1ik : a leendo grafikusoknak (nekem is) iszonyat felkell kotni a gatyajukat, ha dolgozni akarnak...
2: itt realtime lehet majd megoldani elegge korrekt minosegu animokat. UnrealED-ben megcsinalni, majd felvenni es kesz... nincs render, de van igen durva minoseg.😊

jah extruddal a legkönyebb.

the world is mine

Nekem igy néz ki a kerék extrude edge van a cilinder oldalán, de végülis lehet sima az oldala mert nem látszik.

berlinboy6329
Én sem animra gondoltam,hanem a lánctalp készítésének technikájára,meg hogy a keréknek legyenek-e kiálló részei,hogy belekapjanak a lánctalpba és és mozgassák,vagy úgy sem látja senki és lehet sima az oldala?

nemtom csontokkal tuti meg lehet vhogy csinálni, de nem foglalkoztam vele mert nem animnak készül.
berlinboy6329
Sok sikert.Én is szívesen csinálnék lánctalpas szerkezeteket,csak nem tom hogy kell a lánctalpat csinálni,meg a kereket.Vagy kerékhez elég 1 cilinder,sima oldallal vagy azért mégiscsak tegyek vmit a mi hajtsa.Tud segíteni mit hogy?

Na ha már tankról van szó én is csinálgatok vmiféle tankot. Ez a C&C 3-ba lesz benne de még nagyon kezdetleges és ahogy haladok vele lehet hogy a játék elõbb jelenik meg minthogy kész lennék ezzel.

:

Ha minden jól megy vmi ilyesminek kéne majd lennie:

Mammoth c&C3
Garou
Hát ez kész. Boba öregem, ez a "tank" valami beszarás jó! <#wilting><#worship>

Ez most megihletett. Érjek vissza az albiba, csinálok én is egy poszt nukleáris cuccost... a szorgalmi idõszak meg tehet egy szívességet!

486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD

Aldaryn
Nem rossz, nem rossz. 😊 Nagyon jót te a modellnek ez a heveny AO. 😄 Kerék mondjuk olyan furcsa még így, kicsit határozottabb mapokat neki.

per aspera ad astra

Boba
Lol, az elobb egy regebbi kepet raktam fel. Azota par valtoztatas mar volt a modellel. Ezt csekkoljatok inkabb.
Itten van az uj!!!
Kerek textura teszt

Par valtoztatas van, sok bugfix, es az eleje lett egy kicsit reszletesebb. Nomeg egy picivel nagyobb a felbontas. Sorry... ez van akkor, ha az ember tesztrenderei ossze vissza vannak. Al, pls ezt ertekeld inkabb!😉
Amugy a modell tenyleges munkat nezve jo 2-4 het kozott van... hoszabb ido telt el a project kezdetetol, de a valos munka kb ennyi.

Belottem mayat megneztem par dolgot... a lowpoly base mesh 240ezer poligon es 1182 object.😊

Nemtudom miert a regebbi kepet raktam fel az elobb... sorry.

berlinboy6329
Köszi,majd alkotok.Addig is egy kis WIP,mert meg kell támasztani a páncélt a lábán a lépegetõnek,és meg kell oldani a "Szúnyogháló" problémát is.

Front(Itt is látni a csíkokat)
Perspective(Kicsit sötét lett)
Side(Ott van fenn a Szúnyoghálós rész)
Top(Hogy innen is legyen)

Aldaryn
Wow, eztet még nem is nagyon mutogattad. 😊 mennyit molyoltál vele? zépen eldolgozott minden él, stb... Frankó! Az iylen modellnek csak árt, ha feltextúrátod. 😛

per aspera ad astra

Boba
Pedig a komolyabb targyak ott kezdodnek, hogy egy primitivet atkell alakitani (vagy mas modszerrel letrehozni)
Amugy ha igy haladsz lehet, hogy 1 even belul le is fogsz hagyni jol!😊

A kerdesedre a valasz azthiszem az, hogy az extrudeolt reszen nincsen felUV-zva a targy. Ennek nezz utana forumokon, tutorialokban. Szerintem igenis hasznalj tutorialokat... ha nem is csinalod vegig oket, legalabb gondolatban fusd at. Sokat tudnak segiteni es nagyon megtudjak gyorsitani a tanulast.

berlinboy6329
Ba meg <#wow1>!Ha én ilyet tudnék.Az a baj,hogy nem tudok vagy félek tõle(bár az nem nagyon)Hogy Átalakítsak testeket úgy,mint a jármûved oldalán fotó cilindertz felfogó 3 tartó,vagy a tetején a téglatest alakú pajzsokat összekötõ kis "2 farkú" részek.Meg annyi minden van ezen a képen,amin meg tudnám mutatni,mit nem tudok,és segítséget kérni,hogy kell. 16126.ra tudsz vmit mondani,miért ilyen csálé a textúra?Közben rájöttem,hogy a "szúnyoghálós" részeket nem textúrázza le.