Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Boba
Linux ala van Maya es XSI is... vagy mindenkepp ingyenest keresel? Amugy en is linux parti vagyok... csak sajnos sokminden kot windows ala.😞

Berlinboy... bocsi, nemtudom mi a francot csinalhattal, de ez user hiba.

boba koszi az infokat, engema Linux is "behatarol" (mondjuk nincs file meret korlat, defrag, scandisk, fagyas, rebootolgatas, virus stb...) ezert kevesebbet tudok/ akarok hasznalni. meg a render fontos, eshat amit eddig neztem a Wings ami nagyon tetszett ugyanazon Yafray-el mint amit Blenderhez adnak asszem, csakhat Wings-ben nincs animacio meg shader editor olyan szinten. azert is kerdeztem, de ha Lw-s nagyon akkor kuka. inkabb megnezem a Equinox3D-t.

Powered by Linux

berlinboy6329
Megcsekkoltam már ezt a Mudbox-ot,és azt mondom,hogy inkább Zbrush.Azért mondom,mert az leagalább elindul.Ez meg 1 szar.Leszedtem elõször a 10MB-s beta3-at,crackelindul,aztán jobb olaldt van vmi csúszka,az elkezd reszketni,az egész beakad,meghal.Jól mondom a k... a...,leszedem a beta 2-tFelrakom,indítom megkérdez vmit,igen,aztán hibát észlel leáll ablak.Szóval hagytam a francba. <#levele>

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

Boba
Ahh... kapasbol akkor jutott eszembe amikor az elozot elkuldtem.😄 Szoval... az UI-rol... mondtam, nekem nem jon be. Pedig aztan tudhatjak egyesek, hogy en amit csak lehet kiprobalok, es hasznalok legalabb 1-2 hetig. Par evig Maxoztam, mostmar egy joideje Mayazom de LW is volt a gepemen, Cinema4D is (ez egeszen jo... elegge Maya szeru), XSI jelenleg is van a gepemen es neha hasznalom, Modot es Silot is probaltam tegnap ota pedig Houdini beepitett tutorialjait probalgatom. Szoval sokmindent probaltam, sokmindent elviselek es kepes vagyok ugyahogy a magam szintjen hasznalni de a Blender es az LW pl ide tartozik... ami meg nem jott be az a Modo es a Zbrush... helyettuk tovabbra is modellezek Mayaban majd Displacementre ami szimpatikusnak tunik az a Mudbox. Sokkal gyorsabb es egyszerubb kezelhetoseg... pikkpakk, ennyi a tanulasi ido.

Boba
Sokat... nagyon sokat...😊 De telleg!😄😄😄

A GUI az maradt... ugyan olyan borzaszto. De a feature lista az nagyon durvan elhuzott... 3d-s texturazas(Bodypaint szeruseg), displacement festegetes (ala Zbrush... persze kicsiben, de megis inhouse) es mar van eleg korrekt IK rendszere is, nomeg a Rigid Body szimulacio is mar megtalalhato benne, es meg sok mas. Remek connection a Yafray-hez... ami azert elegge homeuser szint. De a render enginen kivul Blender elegge kikupalodott... De a felhasznaloi felulete miatt valahogy en egyszeruen nemtudom megszokni.

Blender az most mennyit fejlodott? evekkel ezeltt neztem ,meg most a elephants dream-et es egesz erdekes dolgokat lattam, de meg mindig suxer lightwave-szerunek tunik

Powered by Linux

Boba
Honositani egy ennyire szakszavakra specializalt programot ertelmetlen.

Tutorialok... cgtalk.com -on ellehet indulni a blender forumban. pl...

makozaki
nem tud valaki blender tutorial modokat vagy honositást?<#help><#help><#help>

thx megpróbálom <#worship>

the world is mine

Boba
Normalokra tolj egy "set to face"-t... nekem volna egy ilyen tippem. 99%, hogy a test normaljaival van a galiba.

Van egy problémám mikor combinelom az uj részt befeketedik nem szürke mint lennie kellene és nem tudom mi az oka :s Már a a video drivert is ujra raktam. Elég zavaro.
Kép:

the world is mine

Boba
PrManban volt egy szimpla blinn shader, hozza adtam Sub-Surface Scattering Renderman attributumot, ott beallitottam a belepo szint, a kilepo szint, a szorodas erosseget, a szorodas maximalis merteket es a jelenet aranyaira vonatkozo globalis aranyszamot. Az az igazsag, hogy PrManban adja magat a dolog, de nagyon... illetve a PrMan for Maya-ban. Azt hasznaltam. Szimpla blinn shader + Renderman SSS.

Húúúú lécci írd le hogya csináltál olyan gyertya shadert hogy fokozatosan elhal benne a fény!!! PLZ!!!

Egyébként jók a fények.

http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99

Boba
Sziasztok!

Gondoltam mindket topicba berakom, habar Maya + PrMan a render. Kb 5 ora ugykodes es 1 ora rendereles eredmenye lett ez a napi felesleges render:
Ez itten ni.😊

Remelem lesz olyan, akinek majd tetszik... ilyen hangulatom volt, hat gondoltam ma megcsinalom gyorsan. Tudom, hogy nagyon sok munka volna meg vele, de ha tovabb is folytatnam mar nemtudna _napi_ felesleges render lenni.😊

Igaza van Bobanak, ha nem csinál semmit a folyadékod, akkor elég egy sima geometria is.
A mentalray vagy a turtle dielectric matterialjával teljesen hihetõ folyadékokat lehet renderelni.
Fontos: a raytrace paramétereknél nyomd fel a reflection és refraction értékeket. Célszerû valami HDRI environmentet is köré rakni, mert ha nincs mit reflektálni és refraktálni, akkor a folyadék nem fog látszani.
Ha dielectric-et használsz és esetleg bloby részecskéket (pl. cseppenés, ilyenek), akkor a particleShape attributumai között be kell kapcsolni a visible in reflection/refraction opciókat. Amúgy ha bloby részecskéket számolsz dielectric matteriallal, készülj fel a szép hosszú renderidõkre.
reaflow-nal egyszer egy folyadekszuimulacioval 8 ora alatt 30giga adatot termeltem :> clusterrel persze ami meginkabb gazossa tette az egeszet.

Powered by Linux

Igen, volt hozzá szerencsém. Azóta erõsen kopaszodom 😉
lantlant
Megvan a megoldas... 😊

lantlant
Hogyan lehet hasznalni a Mayaban a haromszoges lapok negyzetes poligonna alakito funkciojat?

Boba
Miert nem modellezed bele a folyadekot a poharba?
Ha nem muszaj nem kell bonyolult megoldast keresni minden problemara.😊

Peetmaya
kpbendi te már próbálkoztál a realflowal?

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

berlinboy6329
Azt akarom,hogy álljon.Csak legyen vmi pohárban.

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

lantlant
Hogyan lehet hasznalni a Mayaban a haromszoges lapok negyzetes poligonna alakito funkciojat. Angol tudasom(vagy inkabb nem tudasom) keves volt ahoz, hogy megertsem a helpet. plz valaki HELP!

Attól függ, hogy mit csinál a folyadék.
Ha csak hullámzik a maya fluid pond-al lehet kísérletezni.
Ha ki vagy be ömlõ dinamikus folyadékot akarsz, esetleg felfröccsenést, akkor realflow-t vagy glu3d-t érdemes használni.
A realflow adja a leghasználhatóbb eredményt, de lassú mint a tetû. A digital tutorsnak van néhány tutorial cd-je realflow témában, többek között van külön a maya-realflow kapcsolatról is.
A glu3D nagyságrendekkel gyorsabb a realflow-nál, de a maya verziója eléggé kiforratlan meg bugos és nincs hozzá rendes tutorial.
berlinboy6329
Hi all!

az lenne a kérdésem,hogy ha van 1 poharam vagy akármi másom,amibe folyadékot szeretnék rakni.Azt hogy lehet?

Törölt felhasználó
Ezer köszönet!!!
van méghozzá, a következõ helyen találod: (kijelölöd az objektumot)
attribute editor>anyag fül (blinn, stb)>Special Effects>Glow intensity
ezt állítsd be a megfelelõ értékre

Apple MacBook 2.16 C2D, iPhone, 2*Dell 2408WFP, hamarosan: MacPro 8core

Törölt felhasználó
Köszi.
Van rá módszer de most így fejbûl nemtudom hol majd megnézem mayaban ha hazaérek

Törölt felhasználó
Köszi, én is ilyesmire gondoltam, csak aszittem van más módszer rá, de mostmár látom hogy nincs.szerintem a point lightot fogom kipróbálni.
Boba
Vagy ahova szeretned rakni a becsillanast oda leraksz egy point lightot amire raksz egy light effect-et. Itt betudod allitani eleg jol, hogy milyen becsillanas legyen. Talan ez jol mukodne.

Boba
Szerintem Te a Glare-t vagy Glow-t keresed. Ezt en ugy tudom, hogy Maya alapbol nemtudja ratenni. Szerintem Photoshopban probalkozz es keress Glare vagy Glow filtert. Esetleg ilyesmit, hogy lens effect vagy lens flare.

Törölt felhasználó
Köszi, de én úgy gondoltam, hogy úgy nézzen ki a csillanás mint pl. egy csillag, vagy csillanás. De azért köszi a segítséget.
Boba
Az objecthez hozzaadsz egy blinn vagy phong materialt pl.😊

Törölt felhasználó
Sziasztok.
Megtudja valaki mondani, hogy hogyan lehet csillanást varázsolni fémre,
milyen metarial-al, vagy milyen beállítással(pl.:mental ray-ben ...stb)
A válazst elõre is köszönöm!
berlinboy6329
Na,kis szünet után rakok be 2 lépet.Rom h gagyik,de azért nem üljön a topik.Az 1. fegyverszerûség lesz,a 2. meg hülyülés.Van benne 2 gömb meg kis támasztók cilinderbõl,és nem tom mit,de fél órán át renderelt 2 gömböt meg van 16 cilindert.Volt a jelenetben 3 Shader.1 töltött a 2 gömbön meg saját magam alakítgattam.De fél óra túlzás.

ÿpöttyet homályos :C)

Boba
Enmeg most ertem haza egyetemrol, rajzolas es festes oram volt es portret firkaltam.😛 Kar, hogy nemtudtam felmenni nme-re de egyetem vagyon...

basszus lemaradtam a 16:10-es karaktermodellezésrõl azt hittem 17:45kor kezdõdik :SS mi volt?

youth
Na majd meséljetek! Én kihagyom...

Youth

NeverI
én is megyek holnap/holnap után😊

ILLNeo
leszek holnap

Guild Wars in game: Warwick Sanders, Spirit Of Falling Battlefield 3: Typo83 BFBC2: ILLNeo

éln megyek péntek és szombat is warhamerre kíváncsi vagyok

Phoenix007
Pénteken lesz valaki? Mármint a New media Expo-n. Mert én pénteken tuti megyek - kolegákkal csapatban - de lehet, hogy szombaton is kinézek.

Burn the flamer! Kill the spammer! Purge the troll!

Szombaton jertek newmedia expora😊

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

Peetmaya
a lámpa test belseje tükrözõ felületekkel van kirakva, hogy szórja a fényt a talaj felé, sokkal erõsebb tükrözõdés kell, és ha jól tudom sokkal tagoltabb.

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

berlinboy6329
Na,csináltam 1 kis neon lámpát.Kicsit gyér lett mert fogalmam sincs mibõl áll 1 neon lámpa a lámpa testen a neon csöveken és azok tartóin kívül.Meg vmiért nem fotorealisztikus. 😞

Szia
Itt már többször lett írva, hogy ilyen kérdéseket ne írjon senki. Nem warez fórum
sziasztok valaki tudna segíteni maya 8 telepítésben? valamiért sajnos nem megy fel, nem fogadja ela license-t ami van hozzá 😞
[email protected] köszi
Milyen beautypass? az occlusion kulon lehet 100000x nehezebben szamithato mint egy photon-map illetve/es egy raytrace alapu render. nem is ertem mit irtal