Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Powered by Linux
the world is mine
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
Berlinboy... ezentul inkabb ignorallak. Csak felbaszod az agyam a baromsagaiddal.
Annyit tok,hogy kell betölteni,és itt kimerül minden.UV mappolni se tok,meg csinálni sem photoshopban. :/ Túl sok a tanulnivaló nem tom,hol kezdjem,meg mit.Modellezés úgy ahogy megy,aminek van konkrét elképzelésem,azt megcsinálom,de mint pl a háznál is(emeletere gondolta)nem tom h kell annyi ablakot rárakni.Meg Fotorealisztikusságra szeretnék törekedni,de nincs elég Material hozzá.:/ Úgy kel alakítani vhogy.De még ahhoz se értek.Nem tom hol kezdeni,mert minden annyira össazefüggõ.
\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/
\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/
>>Berlinboy
http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99
2: a gepnek is megvannak a hatarai. Mit vartal, mi a maya... tetris?
Bocs Berlin de most oszinten... miert nem olvasgatsz inkabb? Miert akarsz kapasbol mindenbe belekezdeni... najo, nem hibaztatlak. Amikor en kezdtem akkor detto ugyan ilyen voltam. Majd szep lassan rajottem, hogy ez nem igy megy... minden lepcsofok az azelottire epul.
Es nem vicceltem akkor, amikor azt mondtam, hogy a maya helpjet kell olvasgatni. En nagyon sokmindenre jottem ra onnan... megtobb mindenre pedig a forumokbol. A tutorialokbol szerintem csak egy bizonyos szintig lehet fejlodni, utana mintha betanitott munkas kezelne. Inkabb problemakra keress megoldast, ne pedig konkret feladatra.
Ne azt nezd meg, hogy tolhatod at a kadat egy falon, hanem azt, hogy pl mik Mayaban a dinamika alapjai. Kezdetnek nem volna rossz...
Itt a kép is:Impact
És a videó 720p-sen meg low-Resben:Vidijó
Igaz 3d max,de....Én mayát használok,és ha egyszer eljutok ide(Álodik a nyomor)akor vhol el kell kezdeni.De ez a vid akárki akármit használ,akkoris brutál.Btw ismeri vki a zenét alatta?
Ja és 1 kérdés a végére:Hogy lehet feliratot megjeleníteni?Pl Megjelenik az h Directed by XY,aztán pl a betûkön átmegy vmi fény és ahogy balról-jobbra elmegy,eltûnnek a betûk is.Vagy például elfújja a szél és porrá válva elszáll.Ilyet hogy?
http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99
Aki akar jönni d21 talira, nézzen be ide és jelezze 😊
(Az oldallal, hibákkal, stb.-vel kapcsolatban engem kell keresni)
Oryon
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
per aspera ad astra
Amit en csinalok az az, hogy szimpla lowpolyban modellezek (nagyon ritkan smooth proxy) de amugy neha ratolok egy smooth-t, majd undo ha mar kinezegettem magam, es dolgozok tovabb. Nekem ez jott be. Renderkor pedig szimplan hozzadom MR-ben az approx editorban a subd-t es kesz.
Jatekokban subd... volt mar ra probalkozas (8500, trueform n-patch-el) de kulon programozast igenyelt volna. (SeriousSamek tamogatjak pl, meg a return to castle wolfenstein is asszem)
Ami a bibi, hogy amugy ez nagyon jol mukodik 2 vertex TMU kell nekije. Mostanaban az megmar nem divat, mert rajottek, hogy 2 vertex TMU kicsit gazdasagtalan, jelenlegi cuccokon ha joltudom 1 van. (A gamer kartyakat mondom... es a TMU-t nem keverni a vertex shaderek szamaval es pipelinekkel)
Amirol Magnificat beszel az a normal mapping. Lenyegeben valoban ugy tortenik, amit O is mondott. Elkeszitenek egy lowres modellt ami a jatekba kerul, majd elkeszitik annak a kidolgozott highres valtozatat. Majd a highres modell normaljait es megvilagitasat raegetek, raszamoljak (bake-lik) a lowres modellre. Igy egy displacement szeru hatast kapunk (valos es korrekt fenyforras fuggo onarnyekok, jol kinezo kiemelkedesek, atfedesek - amire a bump nem alkalmas- es sokkal korrektebb reagalas a fenyekre) de mint a bump, ez sem modositja a targy korvonalait.
A fejlettebb verzioi mint pl a parallax mapping vagy az offset mapping pedig mar a texturakat is tudja torzitani, igy, ha a szeleket nem nezed egy az egyben displacement hatast kapsz realtime. (Matrox a G400al 99ben probalkozott real-time displacementtel majd a Parheliaval...)
Nah... beszeltem jo sokat, talan volt valami ertelme is. Ha nem, akkor lehet szidni, de csak finoman.😛
Sci-fi ajtó
egyébként nem erre halad a játékfejlesztés, szóval szerintem egyhamar nem lesz sudD alapú modell játékokban (ami most dívik, az az, hogy csináltan egy low poly modellt, meg ugyanarról egy high-t, majd a high map-ját leszámolják, és rápakolják a low-ra... vagy ilyesmi 😄)
Akkor elég gáz hogy játékfejlesztésben nem lehet alkalmazni még a SubD-et.Gondolom egyszer el jut a játékfejlesztés, igaz nem értek ezekehez.
Lehet kérdezni, hogy ott miket modellezel zömében?Statikai vagy organikus modellek?
Amúgy egyetértek, képek, animok számára jó nagyon, csak sajna én emellett játékfejlesztési csapatban vagyok még benne, oda meg nem jó a SubD 😄 Marad a low poly + soften/harden, bár azokkal is meglepõen jó eredményeket lehet elérni látszólagos kerekdedség terén
Én nem rég fedesztem fel a Poly és SubD vegyes használatának hatékonyságát modellezésben.Nagyon megkönyíti a modellezést és nem kell sok edge-vel dolgozni :-)
Amúgy a modell poly alap, sudD-re konvertálgatva... Van, hogy SubD-ben állítok valamit, és így térek vissza poly-ba... mikor hogy... mindenesetre állandóan konvertálgatom, és ez lett belõle (a heggesztõ pl véletlenül alakult ilyenné, de bejött az alakja 😄 )
Keress rá könyvekre, címekre a gugliban, és a borítóikat uv-zd rá a könyvlapra. Nem baj, ha nem nagy a borítók felbontása, a könyvek úgyis picik a képen, nem kell nekik 1024-es felbontás. Persze ha találsz, akkor hajrá.
A csukott könyv lapjait is egy texturával kéne megcsinálnod. Fehéres-sárgás kép, becsíkozod, és rárakod egy kockára a két borító közé... talán valami ilyesmi.
486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD
Magnificat:Gratz!A hátulja nagyon tetszik.Azt hogy csináltad?Igazából az a része érdekelne,ami be van süllyesztve.
Én is csinálgatok 1 jó 2 hónap szünet után.Egyelõre textúrázgatok valahogy. :/ Tele van hibával,amit tudás híján nem tudok orvosolni:Köny txtúrát nem találok,csak az az 1 volt ami a képen van.Szemüveg keretet nem tom hogy csináljak.A könyveknek ugye oldalaik vannak.Azt nem tudom szemléltetni.Másodlagos okok,hogy nem tom mi volt még akkor.Muter szerint a szekrény túl modern.Ne rakjak petróleumlámpát a képre.Akkor mit?Elképzeléseim vannak,hogy telerakom a polcot is könyvekkel meg egyéb tárgyakkal, balról akarok fényt,és port is a szobába,amirõl fogalmam sincs hogy kell,a fiókot is meg szeretném tömni,meg az asztalra is még vmit.Na mind1 nem sorolom tovább milyen béna vagyok,itt a béna kép,ami elég kezdetleges,a fény is csak h lássatok/lássak vmit,textúra még nincs mindenhol. 😊:
Kis szoba,de csak az asztal lesz a jelenetben,az is van csak kész.
Egyedül csak egy link jött be a Wire sci-fi heggesztõrõl.
Pedig szivesen meg nézném a többit.
SubD-vel kezded a modellezést vagy Poly-val? Technikai modellezés végén nagyon jó szerintem mikor Poly-bol át Convertálom SubD-be és ott véglegesítem a modellt.Nem kell annyi él bekötést használnom mondjuk az éles elhatárolódásoknál.
Ha meg tudod mutatni másképp a többi képet meg köszönném!
hátulról
wire elõlrõl
wire hátulról
Egy sci-fi heggesztõkar lesz
Wire errõl is...
Amúgy eddig minden subD, néhol poly csak...
jó link
Próbálgatok valami, az eddigieknél 1 fokkal korrektebb fejet összehozni... Nem emberi fej lesz, és tudom, sok rajta a még markáns arcél (kislány arca a referenciakép, amin nincsennek markáns élek), ezeket kijavítom, most épp az "anatomizálás" és a javítgatás fázis van soron 😊
Fej
Készítek egy kis rövidke animációt Maya-ban.... az enne a lényege hogy a minden három dimenzióba le lenne modellezve egyedül a figurák lennének 2d-sek.
Na most le is modelleztem mindent és most derült ki hogy nem tudom beimportálni a már elkészített figurákat..... Egy féle módon tudtam berakni képet ..... Valami Image Plane funkcióval de így nem tudom mozgatni a képet a térben....... HOgy oldjam meg ezt a problémát???
Kérlek segítsetek...
üdv. beni
Boba tök jó a kis anim, engem mondjuk nagyon zavar ez az ugrálás, kiszámoltathatnád folyamatosba az egészet, frankó lenne!
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
Valaki tud nekem egy olyan linked adni ahol gumikerék minták vannak és felíratok texturázáshoz!
És könxvet h textúrázzak textúra nélkül?Mert nem hiszem,hogy könyborítókat csak így feldobnak a netre elejével hátuljával gerincével.
Haaat... a renderert es a modellezesert en kerek elnezest.😄
Gondoltam berakom az elso animacios tesztemet... tudom, hogy eleg ratyi, de ez is 8-10 oramba telt. 😞 Ne... ne kerdezzetek, hogy kozben aludtam-e a billentyuzeten.😛
Az animacioban nincsenek inbetween-ek, csak kulcskockak, ebbol jon ez a ...szaggatas szeruseg.
Maya + MR... a render kb 3 ora volt, 10 perc pofozgatas Digital Fusionban.
Itten van ni...
Kritikak johetnek, de csak ovatosan... megiscsak az elso probalkozasom.😉