Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hi all, hogy kell csinálni ilyen anyagot mint amibõl a 2. téglatest van?
illetve ilyen zseliatinszerû félig átlátszó dolgokat?SSS

http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99

Nah a Mental az jo cucc ugy ahogy van. szerintem azert jobb mint a pixar renderman, mert nagyon eros a photon mapping resze. irto gyors a caustics es a GI renderje. a yafray-t irjak ujra amihez meg nem lattam hasznalhato maya plugint, de nem is bantam kicsit lassucska de legalabb free. nekem a Maxwell is lassunak tunt, de nem mondok inkabb semmit, mert nem dolgoztam meg vele.

Powered by Linux

bordy
szép képeket csinál az ahogy elnézem. a most írják újra alatt azt érted hogy meg csináják mayához? mert én nem találok ahoz kapcsolodó infot.
valóban nem egy gyors dolog ez a turtle, de nem rossz.

és a maxwell render milyen? sajna csak 7-hez van plug-ja. azért kérdem csak. 😊

berlinboy6329
Hi all!

Nem tudjátok mi van a 3d-palace-cel?Egyszerûen nem tölt semmit.

Akár mayás tutor,akár nem.Rányomok a tutorra,addig ok,de mikor kiválasztom,hogy melyik részétr szedje le,onnan meghal.

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

Minosegbeli nincs, teljesitmenybeli van. meg skalazhatosagi. Turtle viszont lassu. szamos engine-t amiatt dicsernek milyen szep kepet ad pedig csak az alias sampling eros :> mental az egyik leggyorsabb ha jol hasznaljak, es szerintem a leg komplexebb, de a yafray-t most irjak ujra...

Powered by Linux

bordy
aham. minsõgbeli különbség nincs nagyon akkor.
este majd még kiprobálom a turtle-t. egész jónak tûnik az is.

mas a licenszeles, es az elerhetoseg. valamint elegge at kell ragni a jeleneteket ahhoz hogy megegye :>

Powered by Linux

bordy
a mentalray standalon és a beépített között van valami különbség?

hehe 800 dollah LOL

Powered by Linux

Boba, az sok penz nem? majd utananezek a szakma sokat hasznalja de en szeretem a free megoldasokat is ha jok, lasd voodoo. azert kosz

Powered by Linux

Boba
Bocs emberek, elszallt az ido... holnap felrakom tutko a marking menuket.

nh1, Live helyett miert nem inkabb moujou? Az a Boujou mayaba integralt verzioja...

Na, ezt siman tolhatod multipass renderrel :> hacsak nincs nagyon durve eromuved a kiserletezeshez :>

Powered by Linux

Sziasztok!!!

Segítségeteket kérném shader készítésben!CarPaint érdekellne pontosabban és lámpák,izzók shader készítése érdekel pontosabban.Leírások
,linkek,tutorok bármilyen help érdekell.

Segítségeteket is elõre köszi.
Mar megvan! megtalaltam minden opciot. eleg manualis ilyen tucskoreszos de nagyon szep eredmenyt lehet elerni vele

Powered by Linux

Magnificat
én is kérnék egy verziót, ha lehet
mellesleg nem állítottam alapból túl sok mindent, betettem 1-2 saját marking menüt, meg a w,e,r-t átállítottam q-w-e -re...

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Most en fogok kerdezni, meg sose gondoltam ra de a Live rendszerre nincs valakinek jo tutorja? a trackeles gyonyoruen megy, de a solve..... voodoo0t hasznaltam eddig, de most lehet kene valami durvabb, es olvastam mar sokszor hogy a live-ot hasznaltak paran az ilm-nel is...

Powered by Linux

Boba
Persze, nem nagy kunszt a dolog. A maya a 3d vilaga konyhoz jart, amit en maya8 kompatibilisse tettem, es a poly editing menut egy kicsit emberbaratibba tettem es beleraktam olyan toolokat, amik szerintem nelkulozhetetlenek. (edge loop split pl)

Valamikor este amikor maya elott leszek majd kibogaraszom a fileokat, amik kellhetnek es felrakom netre es majd belinkelem ide, akit meg erdekel az meglesi.

repvez
ezt a markings menüt el tudnád küldeni nekem,amit használsz?
ezer éve hajtok egy olyant ahol külön vannak igy gyujtve a különbözö parancsok.Csak annyira meg nem értek hozzá hogy sajátot csináljak.
Boba
Pedig ez alapbol bentvan Magnificat, nemtudom, hogy mit allithattal el:S

Alapbol marha jo kis marking menuk vannak mayaban... bar en custom madet hasznalok poly, nurbs, subd line modellezesre es crealasra, de ezek amik szerintem kevesbe ismertek a kezdok altal, de hasznos hotkeyek lehetnek:

shitf+jobb klikk -> poly editing... marha jo mert kontextus erzekeny!!!
ctrl+jobb klikk -> szelektalast modositja... erdemes megnezni, en marha sokat hasznalom.

Ennyi a moka mara, zarul Boba maya ta'ra...

bordy
köszi, életbe nem gondoltam volna hogy w,e,r gombal is van.

Magnificat
háhá!!! nekem nem mûködik 😄

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Magnificat
lol, nem is tudtam róla 😄 pedig 5-ös maya óta tolom a maya-t 😄 megjegyeztem 😄 a marking menü közt nem volt benne 😄

yah vane "e" re is meg "r"-e is :>>>

Powered by Linux

Magnificat -- Uhh 3-as ota tuti a mayaban van ez az optio. csak mondjuk sgi alatt meg linux alatt szebb a transparency ha beallitod 😛

Powered by Linux

Boba
"w"+balklikk.
Mukodik a forgatassal es a nyujtassal is.

Magnificat
csak VIP tagként
btw szerintem saján marking menü, legalábbis az alap, maya által adottak közt nincs

bordy
na még 1x. bocsesz.
én vagyok a vak vagy itt télleg nincs javítási lehetõség?

bordy
sziasztok.

mondaja már meg nekem valaki lécci hogy ezt a menüt hogy kell elõcsalni.
egyszrûen nem jövök rá.<#conf>

Boba
Omm... huhh... most azon agyalok, hogy a portfolioba kerulo karakteremet megmutassam-e, mert igazan epkezlab munkam nincs.:S Parat tudnek mutatni, ha erdekel.

[email protected]

MSN-en keress meg a fenti cimen, ha az jo.

Phoenix007
Valamit meg tudok nézni valahol az eddigi munkáidból?

Burn the flamer! Kill the spammer! Purge the troll!

Boba
Csak sajna egy normalis 3d grafikusnak van valamilyen szintu onkritikaja... es enmeg tudom meg magamrol, hogy nem vagyok olyan szinten. Legalabbis en nem szeretnek olyan jatek grafikat latni jatekokban, amilyet en kepes volnek csinalni.😊 Most csinalom a portfoliomat, ha minden jolmegy kb fel ev es keszlesz... nyaron-osszel pedig majd kereshetek melot. 1 evig meg tavmunkaban... majdcsak lesz valami.😊

oryon
Jaja 😊
A NME 2006-on is "adta az érzést" a színpadon - rendesen 😊

Oryon

Phoenix007
hja gigire ... részemrõl sincs offensz, csak volt már alkalmam felmérni a valós tudása, és az arca közötti arányosságot ... illetve aránytalanságot ... De azt nem felejtem el soha, mikro valamelyik Media Expo-n leszólította a lead-emet, hogy szeretne õ is nálunk dolgozni, csak messzirõl láttam, szóval a pontos résleteket nem tudom, csak utána jön oda hozzánk fõnököm, aztán így néz maga elé értetlenül, hogy "hát ez meg mit akar ... hát ez hülye..."
Továbbra is no offense...
Egyébként meg ha szeretnél ott dolgozni, akkor jelentkezz hozzájuk máris, ha õt felvették, téged is tuti felvesznek 😄
Tehát mint mondtam, no offense...

Boba
Gig-re gondolsz? Amugymeg no offens reszemrol. En pl orulnek, ha ott tudnek mint kulsos dolgozni.😊

Magnificat
ki? mi?

Phoenix007
lol ... kis kedvencünk a 3dBrigade kötelékében ...

Magnificat
majd a linket ha tudnád mellékelni 😄
jah, megtaláltam, thx

Boba
Nem, hidd el, hogy en vagyok az a veletlen, aki atcsuszott csak a felvetelin... en magam sem ertem hogy vagyok ott.😄 Amugy meg a rajz tanulhato, csak jo modszerekkel gyakorolni kell. Este ha lesz idom megnezek egy linket... tobb mint 100 lecke van, leckenkent kb 15 perc. Nagyon jo anatomia cucc...

"drawing human figure from mind" vagy valamire ha rakeresel CgTalk-on akkor lehet, hogy meg is talalod amit keresni kell.

Magnificat
lol... thx (sajna én sem tudok rajzolni, de mondjuk ha összevetném a tudásom a tieddel, nagyon le lennék alázva, látatlanban megmondom 😄)

Boba
Nem, nem ez... egy ilyen rajztol meg nem hatodok meg, bemegyek rajzorara, es 15 perc mulva korbenezek, hogy mit alkottak osztalytarsaim es 10bol mondjuk 7en jobbat rajzoltak.😊 2 kozel ilyen jot, aki meg rosszabbat az en vagyok.😛

En erre gondoltam.

Egyszeru wire, zsenialis texturazas es render. Nagyon ott van ez a kep.

Magnificat
displacement menne majd rá, de ahhoz kellene egy alap... erre még nem pakolok (bár gondoltam rá, hogy 1-2 hibát majd ott javítsak 😄) tudom, hogy a textúra is rádob +50%-ot (bár két változata lesz, ha sikerül élethûen, akkor lesz belõle emberi fej is, de amúgy eredetileg hivatalosan robotfejnek készül, fehér, mûanyagból lesz a material...stb.) mellesleg ennek a low poly változata olyan 6k, de lehet, hogy sokat mondok 😄 subD-ben néz ki így...

amúgy modellre vagy képre gondoltál a tibeti srácon?
ez volt az?

Boba
Nezz meg egy cgtalkos award kepet. Nemtudom a kep cimet, de valami kis tibeti kisgyereket abrazol. A geometria viszonylag egyszeru, nincs tulbonyolitva. A textura adja el igazan... nomeg majd csinalsz ra displacementet, es akkor az ugy klafa lesz.😊

(Ha demoreel be megy, akkor viszont nem art minel tobb mindent ramodellezni, hogy lassak az is megy... en most dolgozom egy ilyen karakteren, lowpoly verzioja smooth nelkul 20ezer poly korul van.)

Magnificat
ui annyira azért megnyugodtam egy nagyon de nagyon picit, hogy a blenderes tutorban lévõ arcon is ufó-s a szem 😄 ezekszerint ha nincs rajta shader meg nincs szemöldök+szempilla, semmiképp nem fog élethû lenni...

Magnificat
sajna tisztában vagyok azzal, hogy anatómiatudással lehetne most továbblépnem, fejlesztem is (hiszitek vagy sem, hazafelemenet meg otthon kinyomtatott anatómiai könyvrészleteket meg hasonlókat olvasok, tanulgatok 😄)
a tutort thx, majd ha visszajöttem suliból, implementálom magamba (azaz késõbb, mert jelenésem van két három számtechboltban, hogy nézzünk egy ismerõssel sulinetes konfigokat. Szép csaj, nem volt szívem lemondani 😄 )

anatomia :> izomcsoportokon mulik, es aranyokon hogy lany lesz vagy fiu. sokszor nem egyszeru. Van egy jo blenderes tutorial. head modelingre azt erdemes megnezni. (80megz)

http://www.blenderartists.org/cms/fileadmin/Articles/CJ/2/adrianna_xvid_fixed.avi