Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

áááááááá modellezés segítõ cuccok az nagyon érdekell!!!!Hova kell másolni Plugin vagy skript könyvtárba????
Valamit be kel kapcsolni maya-ban vagy egybõl érzékeli ezek a bill kombikat?????

Köszi szépen Boba!!!!!!!!!!!!!<#hamm>
Boba
Ebben az osszes marking menu bennevan, nemtudtam kivalogatni mi sajat mi nem, csak beletoltam az egeszet.😊 Amugy ha van kedved akkor toltsd le, tomoritsd ki a megfelelo mappaba es nezd meg az altalam megadott billenytu kombinaciokat. En ezeket hasznalom modellezesre...

Magnificat
hát ez nem azért készült 😄

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

bordy
nem tudom hogy láttál e már orange conty choppers részt, de abban szoktak ilyneket csinálni a motor oldalára. vezérmû oldallap vagy mi a neve. hülye vagyok a motorokhoz. 😊

Mire jó pontosan ez a menü?
Boba
Bocsi, elfelejtettem, ilyenkor szolni kell!😊

Marking_menu_letoltes
Remelem, hogy mukodik szimpla bemasolassal... maya 8hoz van, de asszem mukodik 7el is. (Bar en 7est hasznaltam, es azt konfigoltam at maya8hoz.)

CTRL+ X vagy C vagy Y, es ez mukodik ALT + X,C,Y-al is... plusz nezegessetek meg meg mi van benne, hatha valamit elfelejtettem, ez a 6 szerintem a legfontosabb. CTRL+jobb klikk-et hasznalom meg sokat... asszem az a selection marking menu.

Magnificat
jaja... azt hittem, lemaradtam róla... de akkor én is kérnék belõle 😄
Ajj, de befordultam ettõl a Pro/Desktop 2000-res leadandótól...:S 😄
Csináltam a tanárnak valami nonfiguratívat:
ProDesktop kép 1
ProDesktop kép 2

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

repvez
Boba ha esetleg elfelejtetted volna akkor fel tudod tenni azt a markings menüt valahova vagy elküldeni?
Most lesz egy hetem itthon igy bele tudok mélyedni egy kicsit a dologba és akkor már ahhoz szoktatnám magam hozzá.
kisss19
Fú de állat az a sakktábla gratula hozzá!!!!
Remélem eccer én is eljutok eddig, addig csak a nyálam csöpög

berlinboy6329
Oké,kössz a tippeket,majd próbálkozom. 😊

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

kene egy spotlight jol belovve az egeszre oldalrol-fentrol keresztbe :>

Powered by Linux

jaja látom, télleg jó. Próbálj vmit tenni az asztalra minden napos cuccot pl hamutartó nem is nehéz lekreálni és van még ott vmi.
De majd látod.

the world is mine

oryon
Szavadon foglak! 😊

Oryon

berlinboy6329
Na,haúgy gondoltad,hogy a tábla faperemébe ér bele,akkor nem lóg bele:

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

berlinboy6329
Kössz.Majd utána nézek.Bár nem hiszem,hogy benne lene,mert fel volt emelve magasabbra,nyomtam a táblára 1 Passive Rigid Body,a parasztra 1 active rigid body-t,adtam neki grav. mezõt,elfogrgattam egy picit,hogy az élével essen a bábu a táblának,és a play megnyomva,megvártam míg beáll és nem mozog.Elméletileg nem szabadna belelógnia.Lehet,hogy azért látod úgy,meg maga a játékrész be van kicsit süllyesztve. 😊

Csak még tennék a jelenetbe vmit,mert kicsit sivár nekem. 😊

jó nekem tetszik 😊) <#eljen> talán anyi hogy ami el van dölve fehér bábu a kép alján a saktáblán olyan mintha benne lenne a táblába 😊)

the world is mine

berlinboy6329
Na kezdseti nehézségek után,kezd alakulgatni a dolog,de még azért várok a nagy ihletre.Alap elképzelés 1 szimpla sakktábla Depth Of Fielddel,ami most Így néz ki.Véleményeket/kritikát szívesen fogadok,sõt mondhatjátok h sz@r,de mondjátok meg miért,hogy mint kezdõ mindenbõl tanulhassak.

Penatesz
Természetesen szervezés alatt. 😊
Mit szólsz egy karácsony elõtti héthez valamikor?

Penatesz

Penatesz
Közérdekû közlemény
Kedves Partnerünk!

Sok szeretettel meghívjuk a hazai 3d grafikus közösség évvégi összejövetelére,
a Kreatív Alkotók Technológiai Találkozójára.

Garantáljuk, hogy idén még magasabb színvonalú szakmai elõadásokon tájékozódhatnak a 2006-os év alkotásairól, újdonságairól. A rendezvény egyik különlegessége, hogy idén a KATT ad helyszínt az Artistpub második 3D-s verseny eredményhirdetésének és díjkiosztójának.
Szeretettel várunk minden filmes, reklámfilmes, játékfejlesztõ és kapcsolódó területeken tevékenykedõ 3D-s szakembert, érdelõdõt és pályakezdõt egyaránt.

A KATT2006 helyszíne:
Dél-budai Kulturalis es Szabadidõ Központ (KUSZA),
1222 Budapest, Nagytétényi út 31-33.
(a Campona bevásárló központ mellett)

Idõpontja:
2006. december 10. (Vasárnap) 12:30 órától

A részletes programot és idõpontot hamarosan közzétesszük weboldalunkon, de addig is érdemes elõjegyzésbe venni a KATT2006-ot, mint az év legizgalmasabb hazai 3d-s eseményét és regisztrálni rá itt.

A rendezvény regisztrációhoz kötött, de továbbra is ingyenes.

Penatesz

bordy
de jó megoldás az is. csak az nincs kéznél így hirtelen 1 se ilyen komlyoabb. csak ilyen biosz sz..ok.

Boba
Egy anatomia konyv miert nem jo megoldas? Loomis konyvek marha jok pl, vagy a 3d.sk...

Hogy magyarokat is emlitsek, amik nekem vannak az pl a Szunyoghy muveszeti anatomia, meg a Barcsay...

bordy
tinininja 😄
kép alapján csinálom persze. azon ott van a bimbója. 😊
valszeg azt is beljebb operálom majd mert nekem se tetszik.
mondjuk van valahol egy anatomiás videóm valahol a halom dvd-k közt ahol magyarázznak hogy mire kell odafigyelni. lehet elõ kellene guberálni.

Magnificat
akkor jó 😄

Boba
Jobb, egyertelmuen.😉

Magnificat
na másik fórum tanácsai alapján kicsit próbálgattam átszabni a topológiát... jobb vagy roszabb lett?
wip_2

kicsit tinininja beütést ad nekem de jó 😄

http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99

Boba
bordy, jo kezdet... torekedj arra, hogy a vonalak ugy fussanak, ahogy az izmok is futnak. Hajra, folytasd es javitgasd. (Wire-t meg a tenyleges viret erdemes felrakni, nem pedig a maya subd verziojat, mer abbol kevesebbet latni.)

Magnificat
szegényes anatómiai tudásom alapján nekem eddig tetszik... a mellbimbó fura (gerjedhet valamire a karid 😄 )

bordy
szerintem jó lesz az az orrocska. szerintem majd csak az orrcsont kiemelkedésén kell majd változatatni fentebb, de azt majd csak akkor látni ha meg van a többi része is a fejnek.
én most ezen dolgozgatok. szerintetek mennyire okés?
köldökén javítani kell majd még meg a mellkasán is + még 1-2 helyen.
de úgy okés azért?
test
test2
fastskint rádobtam gyorsba
test3

Akkor nem szóltam <#buck> 😊)

the world is mine

Magnificat
mert szerinted ezt hogy csináltam? 😄

Nem rossz orr 😊)
Mért nem próbálod ugy hogy beteszel képet oldalt és szembe nézet és azt körbe rajzolod?

the world is mine

Magnificat
na mivel elég katasztrófának véltem a fejet, nekiestem megint, részegységenként, és igyekszek addig nem továbbmenni, míg 1-1 rész nem lesz elfogadható (bár még mindig fenntartom, hogy a képen pont nem közelrõl lesz mutatva a modell, szóval a részletek nem igazán fognak látszani, de mindenképp szeretnék egyszer már valami épkézláb fejet, illetve karaktert összerakni)
szóval elsõ darab, amivel foglalkoztam: orr:
orr
véleményeket kérnék, mit állítsak

oryon
Sztem egyértelmû, mert leírtam 😛

Mizu mester? a lakásavatózás mikor is lesz, hm??? 😄

Oryon

berlinboy6329
Segítségeteket szeretném kérni:

Itt egy kép.Épp most csinálgatom,de,nem tudom,hogy mi legyen.A sakkfigurák nem hiszem,hogy üvegbõl lesznek továbbra is mivel nehéz megkülönböztetni õket egymástól,ezért átállok a klasszikus fekete/faszínre(vagy fehérre).Ez megoldva.De..Az asztal olyan fura.A sakktábla realisztikusságával vagyok a legjobban megelégedve,de sajnos a hozzá legközelebb álló tárgy,az aztal,nem megy hozzá realisztikusságban.De nem is ez a nagy baj,hanem a fal,meg a tûz,meg a kopárság.összegezve:

-Hogy csináljak falat?Az 1színû nem vmi realisztikus,textúra mind közel fényképezett és látszanak a rücskök.Ez falra ráhúzva nem jó, ha többX ismétlem a fények miatt(Itt sötétebb ott világosabb a kép)Csúnya lesz.
-A tûz olyan mintha pontokból állna,olyan fura,nem egybefüggõ.Ezt hol lehet megoldani,hogy szép kis kandallótüzet kapjak?
-És végül,mi legyen még a jelenteben,mert ez elég sivár?

Bocs,hogy hha ilyen láma vagyok,meg ilyeneket kérdezgetek,de szeretnék végre vmit befejezni. 😞

Boba
Most komolyan... ez olyan fontos?

Penatesz
...és mond csak Ory, ez Maya vagy Max? 😊

Penatesz

berlinboy6329
Aha,köszi.Gondoltam rá,hogy úgy is csinálhatnám,de gondoltam megkérdezem hátha van rá más megoldás.Na akkor megyek is alkotni.

Magnificat
na az már más 😄
curve esetén a control vertexeket közel kell egymáshoz tenni, L alakban (tehát éles kanyar esetén legalább 3 CV kell oda)
kép

Sûrübben rakod le a curve pontokat a sarok elött 2-3 és utána is.

http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99

berlinboy6329
Jó,látom nagyon elírtam a mondatot.Na,az lenne a helyzet,hogy ugye Curvebõl akarok sakktáblát csinálni.Ezt írtam akkor.Na az az igazi helyzet,hogy a sakktábla az kész,de igazából-amit nem írtam oda- a sakkfigurákról lenne szó,mert azok ugye forgástestek(a legtöbbje)és azoknak kellene a finom kerekített éle és a kemény szögletes talpa-bástyánál a teteje is-,szóval nem tudom,hogy oldjam meg,hogy itt kerek itt éles,ott meg amolyan legyen majd a test revolve után.

Magnificat
miért nem csinálod poly-ból?

Magnificat
nem is te lennél, ha nem lenne 😄

berlinboy6329
Hi all!

lenne 1 problémám:

Sakktáblát akarok kreálni,de az istennek sem tudom,hogy lehet a Curve-öket síkegyenessé tenné,hog megálljon.Mindig kerek az alja.Lehet olyat mint Maxban,hogy XY pontokat kerekít csak le?

Gi helyett jobban jartal volna ket point lightal :>