Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

berlinboy6329
Photoshop például?Paint?

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

Srácok hogy "irjam " alá a képet? segitsetek...ugy értem ugy a sarkára irni h by mittomnki azt mivel tudom véghez vinni?😄

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

Boba
Sztem 1-2 ev mayazas mellett full felesleges megvenni a konyvet. En is megvettem anno, 1szer atfutottam es kesz. Nem azert mondom, hogy nem talaltam benne ujat mer olyan jo vagyok, hanem mert szimplan nagyon alapszintu a konyv.😊

Mostanában a realisztikusságot akarom erõltetni, például ha egy fotelt csinálok akkor ne mûanyag legyen, hanem valami szövet hatást akarok kelteni.Sajnos nem sok sikerrel.Meg a hypershade használatát is meg kéne tanulnom.Ezek benne vannak?
Szerintem marhajó könyv, de elsõsorban nem az a lényege, hogy megtanítson konkrét dolgokra, mert azok úgyis használhatatlanok itt, hanem hogy megtanuld a program felépítését logikáját. Ha végigtolod utána már egyedül is bogarászhatsz a progiban és rájössz magadtól is dolgokra. Full kezdõknek a legjobb ajánlat, de ahogy hallom már mayázol egy ideje így már nembiztos hohy bejönne a e a könyv.

http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99

Sztem megéri, nagyon jó kis könyv én sûrûn lapozgatom még most is. <#vigyor2>

the world is mine

berlinboy6329
Hi all!

Tudok linkelni nekem....olyan helydet..ahol autómodellezésrõl vannak...videók?Vagy..torrent oldalt?...Lécciiiiiii!Privibe is adhattok..Ha....tudtok....<#miaz><#rolleyes>

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

Ha jóltudom tavaly az Autodesk felvásárolta az Alias-t, így lett Autodesk & Alias Maya.
Hello!
Már 1-2 éve foglalkozgatok a Maya-val, és gondoltam megkérdezem hogy megéri e megvásárolni a Maya a 3d világa címû könyvet.Ahogy hallom sajnos minden le lett benne magyarosítva, és olvasgatva a tartalomjegyzékét túl sokat foglalkozik az alapokkal, és a program alapvetõ kezelésével.És nem mellesleg csak a Maya v5-rõl szól a könyv.Szóval a kérdésem az lenne hogy megéri e megvenni.
U.I.:Boldog Karácsonyt Mindenkinek!
Hello srácok, új vagyok a topicban, most ismerkedem a Mayával. Elsõ (és biztos nem utolsó)kérdésem: Mi a külömbség az Autodesk és az Alias Maya között ?

Köszi, Boldog Karácsonyt

inz
Boldog Karácsonyt mayafórum!

x

Boldog karácsonyt mindenkinek <#wave>

the world is mine

Peetmaya
Boldog karácsonyt kívánok mindenkinek!

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Kellemes és békés karácsonyt kívánok mindenkinek!

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

Magnificat
Boldog Karácsonyt és Boldog Újévet mindenkinek

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Kb ez lex a skin még szenvedni kell vele egy sort mert nagyon fénylik de majd holnap.<#hehe>

the world is mine

Attól függ kicsit nagyon megeszi a memóriát. (mudbox)

http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99

bordy
fuhh, ez baromi jó, mostmár ez a véleményem. nemtom miylen a zb ezt úgy mondom <#vigyor2>

Ja és köszi a Wire-t
Nem nem!!Nem akarok én vitázni.Kinek mi jön be csak egy szakmai kérdés volt mert még nem probáltam a progit, hogy mi a véleménye róla.
bordy
õõ nemtom, most ismerkedek ezzel hogy ráleltem az 1.0-ra. zb-vel nem találkoztam. csak szó volt róla lentebb és azon felbuzdúlva gondoltamm megnézem mán.

Mayer
Jajjaj jobb-e? Nehogy elinduljon a flame, mert a szomszédban (a sötét oldalon:max topic) már összekaptak rajta 😊

www.gaborhertelendy.com

Mayer
Utólagos lencse életlenség korrekció. Kihozza a kicsit alulmintavételezett car-paint shader glossy layerének hibáit. Ha felveszem a mintavételezést a végsõ rendereken jobb lesz.

www.gaborhertelendy.com

Szerintem úgy, hogy maya kijelölöd a modellt amit akarsz és export selekson .OBJ formátumban ez a fomtos, hogy milyen a formátom!!!Majd Mudbox ott meg be importálod az .obj formátumu modelled és kész 😄
Még nem láttam a mudboxot vélemény a progirol? Jobb mint a ZB?

Üdv
bordy
miért ilyen szemcsés, olyan mintha zajos lenne a kép.

bordy
ez a mudbox hogy müxik a mayaval együtt? modellt kell oda tenni valahogyan vagy a texurát onnét kell amoda? szal értitiek 😄 nem tudok rájönni. nézem a helpet de nemsokat mond nekem.

Mayer
Itt a wire és egy új kép is.

www.gaborhertelendy.com

Szép munka!!!Gratula.
Egy Wire képet lehet kapni???
Magnificat
Hát igen, ezek az Aston Martin-ok már csak ilyenek 😄

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

bordy
wow, bond verda 😄 ezt nagyon eltalálta a dizájner számomra.
nekem is tetszik.
a képek is jók 😊

Magnificat
tecc'ik 😊

Mayer
Sziasztok,

Aki nem olvasná a max fórumot, ide is betolom a képeket mer' nagyon haldoklunk.

Lassan ugyan de haladok.
Ez a két render még friss, lehet kritikázni. Pipeline szokásos: modelling maya alatt a többi max+V

Íme:

www.gaborhertelendy.com

Magnificat
vagy: Isten változtass kõvé 😄 Ez utóbbi a helyes (és ez, mert filmbeli idézet)

bordy
valóban. sry. explort én nem használni.<#vigyor3>

Boba
En megtudtam nezni, csak exploler alol.
(A felirat furcsa... "Isten, csinalj nekem kovet!")

Akkor a hiba bennem van, megnezem megent thx <#vigyor2>

the world is mine

bordy
tedd fel máshova mert onnét nem fog bejönni.

Magnificat
Na próbálkozom a kamerával, hogy hogy fejezhetném ki azt, amit akarok 😄
Turtle Render 720

Boba
Hapedig ott van... CTRL+jobbklikk -> edge loop utilities -> es ottan van...

kellene egy kis help nem találom a 8 as mayába azt a toolt hogy mikor kijelölök egy edget az összes többit végig kijelöli régebben ctrl+jobbkliknél volt de most vhogy nincs ott <#hehe>
thx

the world is mine

Magnificat
Na csinálgatom a projektemet, épp az exterior vázlatát csináltam:
kép1
kép2

Thx 😊) pár laza óra után jó a váza és a rondább részeket is kijavitottam <#hehe>

the world is mine

Phoenix007
Én szurkolok neked nagyon, Night elf csaj roxxx! 😄

Burn the flamer! Kill the spammer! Purge the troll!

Persze még az izomzat nincs kidolgozva még át lesz lapogatva ^^😄
De ez a csontozás a sirba tesz beálítom neki mit akarok lemetem és õ vissza állítja. Szal 1 et elörre ketõt hátra lehet tul közel van a láb és a kéz ettöl megajdul passz. Amugy smooth skin lesz másik nekem se tetszett. Szeme nem lesz vagyis szemhély ki lesz dolgozva de világítós szeme lex ha megérem 😊)

the world is mine

Magnificat
Helyes 😄 😄 várjuk 😄

Boba: lehet, hogy valami ruha számára lesz a törés (nem vagyok WoW-os 😄)
megyek penny-be, utána ha visszaérek, nekem is indul valamelyest a termelés, mert végeztem a hétre a vizsgákkal/pótzh-kal

youth
Márcsak noti kéne 😊 Úgy néz ki most hétvégén megyünk tesómmal Pestre aztán beszerzünk egy Dell gépet.

Meg egy Canon 20mm-est kölcsönkérek, remélem odaadják 😊

Ééés akkor már tényleg mehet a HDRI üzem. 😊)

Youth

Boba
Jo a karakter nagyon!😊 Viszont a csipojen az a tores nomeg a terdenel az valahogy nekem nem gyere be. Ami meg hianyzik, az a szeme!😊

A skinnelessel nemigazan ertek egyet. A rigid az robotokra es hasonlokra van kitalalva... a flexorok messze nem adnak olyan beallitasi lehetoseget, mint egy smooth skin. Arrol nem beszelve, hogy influences objecteket se lehet hozzaadni (izom mozgas, csontok mozgasaval a torzulas kikuszobolese...). A smoothskin egyertelmuen organikus karakterekre valo. Rigid-el nem erdemes bajlodni... ha animaciora kerul a sor, nagyon otvar minoseget fog hozni.

Bar ha csak egy gyors animacio probat akarsz, akkor lehet rigidskin is... csak akkor az elethuen torzulo testrol lelehet mondani.😞

Jáh de még erõs küzdelemben vagyok <#buck>

the world is mine

Phoenix007
Ebbül WoWos nightelf karakter lesz, ahogy nézem 😊

Burn the flamer! Kill the spammer! Purge the troll!

Magnificat
nem tudom, legutóbb amit láttam, egy büdös nagy orkon volt smoothskin egy tutorban, és mûködött szépen (ugye itt fõleg a bõr szép hajlásáért, torzulásáért kell smoothskin)