Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Naon szépen köszönöm!!!!!!!!!! Bejött!!!!

Én nem embertől vagyok. Egy embernek nem lehet ekkora húgyhólyagja.

Be kell pipálni a pluginek között két pipát tehetsz mindketõhöz rakj mert akkor loadolja be inditáskor.
Magnificat irtam pmet majd nézd meg pls 😊

the world is mine

Hi!

A segítségetekre lenne szükségem :$
Mental ray-jel szeretnék renderelni, de eltûnt a render settingsbõl 😞
Valaki tudna segíteni egy bajbajutott kezdõn? 😊

Én nem embertől vagyok. Egy embernek nem lehet ekkora húgyhólyagja.

Magnificat
csak akkor valaki le is törölheti, ráadásul lassú rá a feltöltés...

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Ennyi erõvel átalakithatnám a fogát mert az is nagy 😊) Ez egy fantasy modell nem is csinálnék szivesen vmi valódit. Nekem tetszik hogy ilyen nagy tappancsai vannak. A fogát kell még kicsit bentebb tolnom mert a szájábol lett kieksztrudolva és kicsit imba XDDD

the world is mine

repvez
Azt nem tudom pontosan hogy mekkora a max legnagyobb fájl amit fellehet egyszerre tölteni a gmailes fiokba de ott van 2,7GB tárhely es egy név, jelszoval bárki letöltheti mint egy levél csatolmányt.Ha érdekel küldök rá meghivot ha nincs.
Magnificat
konkrétan van elkészítve egy felni poly modelling, de át kellene kódolnom, mert nem nagyon lehet benne tekerni (lassú), meg nincs egyenlõre feltöltve (helyhiány). Érdeklõdök majd az AP-nál is, csak ne lenne offline (nálatok is halott?)

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

repvez
köszi a tutorokat többet tanultam belöle mint elötte egy hét alatt.
Egy hasonlo szintü videot megnéznék nurbs és Poly modellezésre koncentráltan is.
berlinboy6329
Nem rossz.A test az tetszik, a fej is jó úgy ahogy,de a mancsai nekem elék szürreális élményt nyújtanak.Még ha "mesefigrua" lenne akkor is lapsi,de akkor viszont megértem,hogy púpos a mancsa teteje.

Amúgy jó.jobb mint amit én csinálnék. 😊

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

v2 <#vigyor> tom semmi különbség de happy lettem hogy szép arányos lett.

the world is mine

Ma is dolgozgattam kicsit és lekészült mancs v1 <#buck>

the world is mine

Magnificat
áhh, szar a netem

Magnificat
Egy videótutor az abszolút maya kezdõknek... kamerakezelés, jelölgetések, menük, shelfek, minden, ami kell a kezdéshez...

Met
ez mi is pontosan?

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Nem paint efect. Hair systemmel adoltam be csinálsz uv mappot add hair. És zöld lex de egyelõrre tele kelett raknom a testét sphearokkal vagy mivel hogy ne essen bele meg az is pár óra volt hogy igy áljon mert alapbol olyan mint az undead kislány a kör címû filmböl <#nyes> A többit meg meglátom.

the world is mine

Peetmaya
Midas ez paint effects haj igaz?
pár javaslat: legyen vékonyabb szálú a haja, legyen nagyobb az esése, így túlságosan fel van tupírozva a séró, valamint álljanak több segment-bõl az egyes hajszálak, néhol látszik a törés. Egyébként tök jó lesz! A színét meg változtasd meg, ez a sáros szalma szín borzalmas, még a zöld is jobb😄DD

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Magnificat
na összepakoltam egy videóba, 1,2 giga lett, hang mp3, minden más maradt a lent leírt... viszont lassan teker benne... lehet, hogy holnap átnézem, hátha van valami indexelés bekapcsolás, és újrakódolom... 50 perc alatt vágta egybe a 10 videjót... Na majd hallotok rólam 😊

Magnificat
a modellezõs kérdés mikor és hova lesz feltöltve, mert 2 giga (1280x1024@15 fps), 2 óra 9 perc, és nincs lehetõségem hirtelen kisebbre konvertálni, bár más progival még megpróbálom (camtasia kilépked mint említettem)

Magnificat
<#kacsint>

kir <#vigyor2>

the world is mine

bordy
kösszi. pöpec 😊<#worship>

Magnificat

bordy
milyen codec kell neki? xvid meg divx 6 van fent. hagom is van.

Magnificat
nos sikerült feltölteni Midas oldalára a kezdõknek szóló videómat:
MTS Part1
MTS Part2

Szerencsére a letöltés sebessége nem korlátozott (nálam 5MB/s)

Magnificat
akkor ha beváltak a free file hosting helyek, oda feltolom... de azok is lassúak (franc, mit érek a 100MBites nettel, mégha szaraxik is, ha nem veszi tõlem senki ennyivel? :S )

berlinboy6329
Nekem jól van darabonként is.Nem zavar.A tartalom érdekel csak.

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

Ez a legkevesebb 😊

the world is mine

Magnificat
azért nézek én is valami free hosting helyet, aztán feltöltöm oda is...

Magnificat
ahogy nézem mûxik, elkezdem feltölteni, bár elég lassú (1 h, míg felmegy az egész). Köszi a kezdõ maya-sok nevében 😊

Próbálhatod megcsináltam elvileg 3darts.try.hu/files/file név. Ha megkapom a domaint akkor meg 3darts.hu/files. Majd próbáld ki vmi képpel😊) vagy egy kis filével.

the world is mine

Magnificat
a felnis tutor nem lesz összevágva egyhamar, mert kilépked a camtasia-m... szóval vagy felpakolom ahogy van (bevezetõ + 11 darab), vagy vártok, míg össze nem szakad a rendszerem, és újra nem teszem az egészet... A camtasia-t hiába tettem, nem lett jó...

Köcc most keresem hol kel zöldre csinálni, meg kihajtottam a maradékot a testéböl ^^

the world is mine

Magnificat
100% legális, minden tutort én csináltam... 😊 pm megy
btw a haj tetszik

Ha kell irj pmet és csinálok neked egy ftp elérést a tárhelyhez. Meg ha haverom föltalál msnre akkor kérek tölle pár giga ftp helyet, persze csak legláis dolgoknak 😊)
Közbe csinálom az elfem halyát nem szöszi lesz zöld lex a haja valszeg csak nehéz kifésülni a drágát <#nyes>

the world is mine

Magnificat
pontosítok, 520 MB a kettõ együtt (mármint Magnificat Tutor Series 1: Beginner part 1, 2)... Hát akkor kerítsünk valami megoldást ha lehet 😊
Jah, és a felnikészítõs tutorom is kész van, csak össze kellene vágni már végre

Magnificat
sajna az nem elég ha jól emlékszem... De a haza köszöni 😊 de megnézem, mekkora a tutor

Nem rég vettem egy 1 gigás tárhelyet azt szivesen fölajálom a haza érdekében. Meg lehet tudok kunyizni egy kis ftpt is egyik haveromtol ha kell. Tettem föl forumot is csak még nem az igazi <#nyes>

the world is mine

Magnificat
Kezdõ ne csináljon Aston-t szerintem... 😊 Kezdõ csináljon kezdõ modelleket, egyszerûbbeket...

Btw... nem lenne valami hely, ahova megint felbiggyeszthetném a tutor videómat ( a 2,5 órás kezdõknek szólót)? Már többen érdeklõdtek, hogy kellene nekik, és ha lehet, meg kellene oldani valahogy

berlinboy6329
Köszi.Megnézem.

BTW,kocsit akarok csinálni.Emléxem,hogy van neked vmi felnikészítrõs tutorod,csak nem tudtad hova feltölteni.Sikerült azóta Setleg?Legalább felniket tudjak addig gyártani 😊

kisss19
Mayer!

Az Aston nagyon jól sikerült!!! Õszinte gratula!
Nem tudnál egy avi készitõ programmal tutorial-t késziteni arról ahogy felépítetted? Ha megszánnád a kezdõket az nekik(nekem) nagyon hasznos lenne. Persze csak ha nem mûhelytitok. 😊

Sajnálom h a maya3d.hu megszünt a régi formájában, tök jó lenne egy magyar tutoroldal,de itt a fórumon is lehet érdeklõdni amit szeretnék is megköszönni mindenkinek aki segít másoknak.

Met
hát úgy tudom, hogy vannak a példafileok amit amúgy is elkészítesz, video, hogy hogy csináld és "kellékek" még csak az elsõ gyakorlatnál tartok de már valami kamera file-t emleget 😊
csak azok a fileok kellenének amik már elõre el vannak készítve, beállítva stb. nemtudom mekkora méretû <#fejvakaras>

kisss19
Szia!

A cd-n nem is található más. 😊
Akkor mi kell róla?

Met
Akinek megvan a Maya a 3D világa nem tudná elérhetõvé tenni nekem a ha nem is az egész cd-t de a rajta található segédfileokat ? pl. kamerák példafájlok meg videók nem kellenek.

Magnificat
Megjöttem 😄 no mindenhez hozzászólok 😄

Az Autodesk megvette anno a 3D Studioról ismert Discreet-et, majd nemrég az Alias-t... Mostmár mindkét programot az Autodesk adja ki (Autodesk 3D Studio MAX 9 és Autodesk Maya 8)

Maya 3D világa: Hát igen, kezdõknek nagyon megéri, átléphetik vele azt a pár hetet/hónapot, ami a progi alap ismerkedésével menne el, ilyen szempontból hasznos, de ennél nem több (én gondolkodtam, hogy a tankönyvtámogatásomból beszerzem, hamár úgyis ingyen van 😊, de végülis nem tettem)

Képaláírás: Photoshop-ban valami flancos betûtípussal, vagy ha mindenképp kézzel akarod, akkor papírra írsz + scan + maszkolás PS alatt...

MI és Runaway: Konkrétan ezeknél nem 100% (de 95 😄), de pl rajzfilmeknél már elég régóta (rajzfilmeknél, nem csak animációsoknál) géppel készítik, és ToonShader-t tesznek rá. Ez már be van építve az újabb Mental Ray-ekbe is tudásilag, régebben ha jól tudom, fõleg Rendermanoknál használták... Elsõnek kontúrt trace-elnek, utána kitöltik a színnel, árnyékokat számolnak rá... mindegy, nem értek hozzá, és nem akarok úgy tûnni, mint aki ért 😄
pl itt írnak róla
Ha többet akarsz tudni róla, keress rá google-ben

repvez
Ez igaz hogy maxba van de kiindulási alapnak jo.
Ennek néz utána:Car tut
Hjá kb, ezek a tutorialok inkább arra valók hogy mire jó az adott menü de hogy utánna már mire és hogy használod neked kell rájönni 😊

the world is mine

Hát olyan soha nem lesz, hogy "vmi mindent megmutat te meg leutánzod és húúú dejó csináltam vmit" eset. Egyes elemeket bemutat és utána abból magadnak kell fejlõdni, pont ezért tellik idõbe a fejlõdés mire kialakítasz egy egyedi stílust és ez olyan amit minenki máshogy csinál.
Pl én 2 napig agyaltam egy modellemen, hogy tudnám a legkevesebb munkával lemodellezni egy részét, mivel nagyon összetett és sûrû volt.

http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99

berlinboy6329
Az Automotive modeling?Az megvolt,de letöröltem,mert sajna nem volt benne az ami kellett volna,azaz nem 1 autót építettek végig,hanem csak végmutogattak pár dolgot.Olyan dolgok érdekelnének,hogy az ajtó résit hogy csináljam meg,ahol kinyílik,meg ahogy nyílik,a rácsot a kocsi elején,és még sokminden mást.

http://www.thegnomonworkshop.com

http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99

berlinboy6329
Lenne 1 kérdésem:

Mint a Monkey Island sorozat és mint a Runaway eddigi 2 része rajzfilmserû grafikával készült.Az érdekelne,hogy hogy csinálják az egészet?

És most így karácsonykor nem tudnátok eltekinteni a wareztõl és dobni 1 linket autómodellezõs videó tutorról?