Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hát ezek télleg elég fura kérdések.

the world is mine

repvez
Egy kis helpet tud valaki nekem adni Sajnos nem müködik a beépitett helpem a mayába igy nem tudom megnézni.
Szoval pár apro kérdés:
1.Hol lehet állitani az automatikus mentést ill. idejét?(mert most veszett oda 1 ora munkám egy programhiba miatt és ugye nem volt addig mentet állás 😞( )
2.Mivel lehet a vertexeket az egyik tengely sikjába rendezni?
3.Lehet-e a vertexeket szabályos formákra alakitani?(kör, ill. négyzet)
Ez igy egy kicsit furcsán hangzik, mert tudom hogy bármilyen formát lehet kialakitani, de pl van 6 vertexem amit kijelölve és valamilyen parancsal egy szabályos körvonalra rendezödnek.
Boba
Koszi szepen imp! Probalom megemeszteni a dolgokat😊 A karaktert a Szunyoghy fele kis muveszeti anatomia konyv egyik bescannelt rajzara modelleztem ra amennyire csak tudtam, az elcsavarodas a rajzon, es az en karomon is ott van. A topologia is koveti az ivet.

A masodik kerdest meg emesztem, faradt vagyok ugylatszik😊

Semmi gaz, majd a kovetkezo karakterbe probalom beepiteni a dolgokat😊 Remelem az majd jobb lesz. Az egy noci lesz.

Igen, 3 szintet nyomtam ra. A base mesh 36ezer polygon korul van. Mivel nem hasznaltam sok polyt (587648 polygon egeszen pontosan) igy nem eszik veszesen sokat mudbox. 130 megat kajcsizik most, hogy megvan nyitva a file, es a teljes testet latom. Nalam Zbrush memoria zabasabb volt. Mudboxot lenyegesen gyorsabbnak talalom. Jocskan tobb polyt is tud megjeleniteni, es azt gyorsabban is jeleniti meg.

<#eljen>

the world is mine

Elsõ karakterhez képest marhajó, viszont anatómiailag nem teljesen korrekt, de szerintem korrigálható még így utólag is.
1. az alkar és a kézfej mintha el lenne csavarva, szóval a kar teljesen korrekt, de ebben a helyzetben szerintem a tenyereknek jobban felénk kéne néznie.
2. A sípcsont és a rajta futó inszalag, ami a felfeszítéshez kell kicsit összemosódott. Ennyire nem görbe a sípcsont. És az ínszalag felfekszik a sípcsont kissé külsõ oldalára tehát csak lent a látszik ennyire amikor ráfut a lábfejre.

U.I: Bocs a szigorú kritikákért, de ezek csak építõ jellegûek, de minden elismerésem a tied, télleg szép, különösen a kézfej, ami nekem a gyengém sajna.

jah igen látom mudboxba csináltad, milyen szintû felosztással? mivel úgy vettem észre mudbox öli a memóriát 😄

http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99

Boba
Koszonom szepen, igyekezni fogok!😊

oryon
Amit kellett már elmondtam... csak így tovább. Gyakorolj és meghozza "gyümölcsét". Várom a folytatást!

Oryon

Boba
Sziasztok! Reg nem pakoltam fel ide kepet. Befejeztem eletem legelso karakterenek a modellezeset. Tudom, hogy nem valami nagy szam, de lepek tovabb, irany a texturazas!😊

Innen lekaphato 3 kep a karakter fejerol, testerol es a kezeirol!

A ruhai is mar teljesen keszen vannak (persze csak a lowpoly modellezes szintjen), de arrol majd kesobb fogok valami render szeruseget betolni.

Velemenyek johetnek, bar valtoztatni mar nem szeretnek a modellen. Igyekszem haladni tovabb!

Javítsatok ki ha tévedek, de a normal map szerintem nem szürkeárnyalatú (a linkelt hozzászólásban írtak erre utalót). Ha jól értem a mûködését, akkor arról van szó, hogy alapból (simítva) minden pont normálvektorát a face pontjaiban a vertexek normálvektorainak súlyozott átlagaként lehet számolni. A normál map három értéket definiál minden felületi ponthoz (ezért nem szürkeárnyalatú) és az ezek által meghatározott normál vektort használja árnyaláskor (tehát egy textúra csak nem a színekre, hanem a felület pontjainak irányára vonatkozik). A disp. map pedig úgy tudom magát a geometriát is megváltoztatja. Elõbbit játékokban, utóbbit animációkban használják inkább.
akkor tulajdonképpen hasonló a displacement maphoz? Csak itt a mégfinomabb bõrhibákat lehet felvinni? Mert ez nem derült ki a leírásból, köszönöm a linket!

Magnificat

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

És a normal map mire jó? mit határoz meg?

A szõrös doboz meg csak jelképes volt, habár egy kocsiba dobókockának elmegy<#nyes>

the world is mine

Nem mert mikor rátolod smoothot, a low poly modelre akkor a uv map is követi és szép hajas babád lesz. Legalább is én igy csinálom.
A hajat is leveszem full lowra hogy csak pár szál látszon és sürün renderelgetek.

the world is mine

Aldaryn
Nos, lehet én nem értek hozzá, de ha egy dobozt szõrözöl fel, meg egy párszázerzes mesht, akkor kicsit más lesz a végeredmény, nem?

per aspera ad astra

Vki adjon egy rövid kötelet.........
Odarakhatnék egy dobozt is de igy mégis jobban látszik, micsinálok.
Szal ha nem muszály nem fogok fölöslegesen pár ezer kis háromszöget forgatni meg renderelgetni.

the world is mine

Ja igen ez lemaradt. A kamera depth of field dolgot sem igazán tom használni. Van a kamnak manuális ffókusza mint pl a camera és célkapcsolat?
Aldaryn
Boldog új évet nektek is!

Midas, szerintem nagyon lowpoly az a nightelf, a cicus meg méginkább. Most vagy lowpoly, és akkor a szõr is opacity mapos polykból felépítve, vagy legyen egy rendes modell, amit már megéri szépen felszõrözni. Fura a kettõ így együtt.

per aspera ad astra

Sziasztok, tud valaki segíteni? Autód animálok, de rendernél a kerék nem jó, mert azt szeretném hogy elmosódjon a forgásnál, de ha motion blurt teszek, az egész autó is elmosódik. Tudtok valami jó tippet? Kérlek gyorsan írjatok, mert ma éjjel már renderelném. Köszi
bordy
persze, Modify-Convert menü.

repvez
BUÉK mindenkinek!

Lehet a nurbs-t és a polyt keverni egy modellben?Tehát hogy valamelyik részét az egyikkel a másoikat a másik megoldással csinálni és a végén egységesiteni vagy összekapcsolni?Vagy átalakitani polyvá a végén.
thx így már érthetõ...

Magnificat
a bake azt jelenti, hogy leszámolják magát az árnyékot, és rávetítik a textúrára... elõnye, hogy számolásn nélkül pl rajta van a low poly sci-fi ajtómon az rányék, tehát az ajtó zárva jól néz ki, de kinyitva ugyanaz az a textúra akerül rá, ergo bezárás közben ugyanaz az árnyék van rajta (nem zavaró)... érzem, hogy nem érthetõ, de ezt most betudom az 5 üveg bornak, majd tisztulás után elmesélem, ha kell 😄

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

aha és akkor mit jelent h bake-t? monduk kapisgálom h mit jelent de így...😄

Magnificat
ha jól tudom, egy textúrába bake-elt árnyékról van szó...

Vki tudná nekem definiálni mi az a lightmap? És hogyan épül fel mi rögzít stb...

bordy
noh, idei utolsó modellecském
picture
majd ha lesz jobb gépem MR-el is le rendeleme és akkor sokkal szebb is lesz 😊+ akkor majd kijavítom a hibáit mert van egy pár. már kidegelt hogy nem tudd mit kezdeni vele a gép ugyhogy ennyi 1enlõre.

Modellekben és Animációkban Gazdag Problémamentes Újévet Mindekinek.

Magnificat
detto...

Peetmaya
Nos, elõre is mindenkinek boldog új esztendõt és egyetek sok lencsét, mert bár a pénz nem boldogít, de jól jön😄
Jó bulizást mindenkinek!

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Nincsen rendesen megvilágitva 1. Másik a modellen lehetne még 5 ször enyi élsimítás meg 10 szer enyi szõr de azt nem birja a gépem jelenleg talán jövõre.
Kezdek a végére érni vmi ilyen lesz csak kék szõrrel asszem, most nincs elsimitva meg kevés a fur.

the world is mine

Magnificat
a grid beállítás kérdése, alapból 1 cm, de lehet 1 méter, 1 inch vagy akármi... ahogy jó... mint ahogy az animáció is tán alapból 24 fps (film), nem 30... sok esetben fontos lehet tudni, mekkora az egység, gyakran nem mind1...

berlinboy6329
Uhhh,hát elég fura.Elsõre azt mondanám,olyan Frankenstein.Innen-onnan be van varrva 1-1 darab. 😊

Dolgozz csak.Én megpróbáltam 1 kezet csinálni,de gagyi lett.Nem tudtam a bütyköket megcsinálni,mert nem volt ott vertex SubD-be.Na inkább megcsinálom a motort tutorral.

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

Asszem az alap grid amin dolgozol annak a kockái 1cm*1cm de lehet hülyeség de mintha rémlene vhonan.De amugy tökmind1 mert a render kép a lényeg hogy mekkorába rendereled le 1024 etc. Az arányokat meg neked kell érezni hogy mit akarsz csinálni.
Közbe mancs kapott szõrt. kicsit még utcai vegyes de a fényeken állítok majd meg ez csak hogy látszon vmi mert õ egy másik kép része lesz.

the world is mine

Met
Egy kérdés: a Maya milyen mértékegységet használ? létrehozok egy síkot 600x600-as méretben de az mi? pixel, mm? lehet le van írva a könyvben csak még nem tartok ott és eszembe jutott 😊
Más, #16536-ban nem tud segíteni valaki?<#help>

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Magnificat
a net nagy, tuti vannak... keresni kell google-en

berlinboy6329
Ohh,micsoda fejek.Csinálnék de a tutorok használhatatlanok.Majd szedeek le inkább videót.Megpróbáltam volna csiálni tegnap vmi fegyvert,de a the-blueprints.com meghalt.Nincs más oldal ahol fegyverekrõl tudok képeket leszedni?

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

Magnificat
próbáltam már úgy is, próbáltam már box modellinget is...stb eddig ez feküdt nekem a legjobban 😊

Sztem jó mindkettõ. Nem akarok bele dumálni magnificat mert igazábol, mindenki ugy dolgozik ahogy szeret. De elveszel a részletekbe sztem. Én rendszerint fogok egy kockát beteszek egy képet mögé hogy ezt szeretném és a végén lesz belöle vmi XDDD mint ahogy a wowos tigrisböl ice ages lett <#idiota> Nagyon megragadtál a szemnél sztem csináld a fej többi részét meg fülét stb. Hogy lásd az egészet. Aztán a többi sikeren fölbuzdulva alágrusz a szemnek és jó lesz <#nyes>

the world is mine

Magnificat
jobb mint az enyém 😄 😞

Peetmaya
én is csinálgattam mostanság egy fejet, igaz ez már zbrush, de az alap mayaban készült. Még nincs teljesen készen, de a kritikát örömmel fogadom!

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Magnificat
Na ma fáradt vagyok, így ennyi született:
szem kicsit módosítva
kis homlok
ugyanez wire-ban

Magnificat
jaja, én is ezt tippeltem... majd este ráállok

bordy
na még 1x
szemw

bordy
jaja, a szemgröket nem milyited be azért ufos mindig. nem a legtökéletesebb példa de hátha segít.
szem
szemw

Magnificat
még innen építem... referenciaképtõl már így is eltértem, mert nagyon nem passzol, de ez szinte mindíg így van, improvizálni kell... meg amúgyis technika kérdése, láttam már hol így (orr+szem+száj+kitöltés), hol box modellingben, hogy face extrudingban... kinek mi megy jobban arra a munkára

Szia, szerintem az segítene a szemnél, ha bemélyítenéd a szemüreget
(bár látom referenciakép alapján csinálod, de mintha a szemüreg nem lenne elég mély), és abból aztán kontúrosabban kidomborítanád az alsó és felsõ szemhéjat és vastagságot is adnál nekik. Megvan az egész fej amúgy, csak ez a része látható, vagy innen építed föl?
Magnificat
nem nurbs, hanem poly, illetve subD, szóval azzal nem lesz probléma (azaz vigyáznom kell, hogy négyszögek legyenek, de nem kell isoparamokkal szenvedni...) Mellesleg én is nehezen látom azt a pár vonalat, amit látok, csak mellette szoktam néha nézni wire-ket jó modellekrõl, azokon van... de nem könnyû (tegnap 15 percet néztem anatómiakönyveket meg a képet, hogy honnan merre tart pontosan a pofacsont)

Nem rossz elég hardcore hogy valódi fotoval dolgozol 😊 Én sosem tudnék, látnom kel hol futnak a vonalak XDD Majd az isoparmokra vigyázz hogy mindig ugyananyi legyen a két oldalt mielõtt össze kapcsolod mert különben deformálódik 😊)

the world is mine

Magnificat
bocs, a két jó link (az imageshack és az uw is szaraxik)
kép1
kép2

Magnificat
na kicsit foglalkoztam a fejjel is, nem csak a háttérrel... eredmény:
kép1
wire

a szeme megint ufós (hiába, de persze ha ufót akarnék... 😄)
holnap majd jobban kihúzom a szem peremét a szemgolyó mentén, meg ráteszek valami "álszempillát", hátha nem lesz annyira ufós...