Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Magnificat
ööö érdekes kérdés 😄. az tuti, hogy a hajóra rá kell tenni a boat módosítót (attól fog lebegni), de ezen túl nem törõdtem a témával

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

már 1 napja a karok írni dehát biztonsági okokból nem tehettem 24 órán keresztül 😊 ×D
nanááá 😊 most kezdtem
Met
Maya könyv gyakorlat?😊

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

sziasztok !
nekem az lenne a kérdésem h polygonokból csináltam 1 hajóót
rátettem vízre de nem ül fel a víz tetejére hanem csak úgy ott van..
tehát a hajón át megy a víz így benne is van!
mit tegyek ,hogy ne legyen víz a hajómban és csak akkor kerüljön bele ha belülrõl belefolyik???
Magnificat
hát én feltettem, nyomtam egy F1-et és a 8.5 súgója jött be...

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

bordy
8.5-nek, legalábbis a telepítõben nem leltem, de a japán kezelõ felületett azt igen.

Magnificat
minek?

bordy
istenem, ennek télleg nincs helpje? vagy én csinálok rosszul valamit.

Magnificat
jaja, nekem is egészen tetszik (bár akkor is szeretem, ha váltogatok a smooth és a normál nézet közt, erre pl szeretem ezt a convert to subD-convert to poly kombót, illetve normál smooth esetén az activeSmooth scriptet)

bordy
jó ez a aprox modszer, érdemes volt ma már felkelni 😊
polynál lehet valahogy olyan élet küldeni az edgekre mint a subd-nél a ful crease-el? azon kivül hogy szét vonalazom a testet. harden edge se hozza azt így amit szeretnék.

Magnificat
mondjuk még nem merültem el az új dolgokban, illetve nem kell egy ideig (pl nCloth), de összességében nekem erõsen bejövõs 😄

Bordy: akkor nekem alap változatom volt 8-asból 😊 😄

Boba
Zsir, koszi szepen!😊 Nah, akkor nekem mar emiatt megeri majd maya 8.5-ot hasznalni.

bordy
azt kiírja ott fent ahol a fájl név van, meg inulásnál is a logon. p6 akkor p6-os. nálam minden esetre ott van hogy p10.

Magnificat
én meg szerintem még az alapot használom... hogy is van ezekkel a p5-10-esekkel? leszedtem tán még a 6ot, de nem tettem fel (vagy nem is próbáltam? passz... hogy lehet megnézni ezt? 😄)
bár... úgyis van a gépen Maya 7, Maya 8, és mostmár Maya 8.5 😄

bordy
no, remélem néhány hiba javítva lett benne. néha még ez a 8p10 is hülyeségeket csinál nálam.

Magnificat
jah, mûxik poly objektekre is...

SubD: eddig nem szívtam vele, meg arra (is) használom, hogy poly cage-et konvertálom SubD-be, ott szépen kialakíthatom az ajkat meg miegymást, ráadásul a Sculpt is jól mûxik rajta... Eddig semmi gondot nem tapasztaltam vele (és máshol is olvastam, hogy vannak elõnyei...)

Boba
Arra jo (lenne, ha mukodik), hogy ne kelljen azzal a nyamvadt subdivision surfacessel szivni mayaban.😛 Meg nem ertem, hogy Te miert szivsz vele, de komolyan.

Window - Rendering editors - mental ray - approximation editor

Itt talalod meg. Ott a Surface approx mellett klikkelsz a create-ra. Kivalasztod a targyat, majd a lenyilo menuben kivalasztod amit most krealtal es klikk az Assign-ra. Ha lent nem talalsz hibauzenetet, akkor probalj egyet renderelni. Azt kell lasd, hogy smooth-olva lett a targyad. Szoval valami igen lowpoly objecttel probald meg, hogy nyilvanvalo legyen a dolog, ha mukodik.

Ez render ideje alatt torteni felosztasa volna elvben a poly objecteknek. Ez azert jo szerintem, mert
1: mayaban eleg a lowpoly objecttel dolgozz. Gyorsabb a viewport, az animalhatosag is jobb, es a viewportod atlathatobb. (nomeg nem kell odafigyelni a smooth node-ra, nehogy veletlenul torold a history-t es akkkor cumi)
2: kevesebb vertexet kuldesz at renderelni, szoval a scene merete fizikailag kisebb lesz a vinyon, es kevesebb adatot kell belepakolnia MR-nek a memoriaba mikozben rendereli. Es gyorsabb is tud lenni adott esetben, mert ha tavoli az object akkor pl nem osztja fel annyira mintha kozel volna. De foleg azon van a hangsuly, hogy memoria optimalizalo hatasa volna.

Subd-vel meg az a baj, hogy szana szejjel turja a targy UV-it, meg nehezen atlathato a wire (a Te kepeden is jol latszik... szaggatott be nem fejezett vonalak, ahol tobb reszlet ott tobb subd szint... elvben jo lenne ez, de szamomra hasznalhatatlan. Ha valahova tobb reszletet akarok, akkor oda lemodellezem).

Magnificat
fél órát még linuxozom, aztán átpattanok és megnézem neked (bár azért írd le hogy hol és hogyan kell, életemben nem használtam még... btw mire jó? )

Boba
Magnificat, azt olvastam a 8.5 helpjeben, hogy mostmar poly objectre is lehet surface approximationt rakni. Megnezned ezt nekem, hogy mukodik-e 8.5ben?

Magnificat
Nos ezen dolgozgatok (ide is benyomom már a wip képemet)

poly + subD
wire
õrült sok meló van még vele, a szemét is lecserélem majd, de egyenlõre a cage-et csinálom, az legyen lehetõleg jó topológiailag, és majd sculptolom utána... Jah, a topológia is még csak alfa többhelyen...

Magnificat
van új Maya (Maya 8.5) engem ez már csak az új MR-rel is megfogott (Skylight rulz elsõ blikkre)... de van benne Python script lehetõség (elvileg egyenrangúan bele van építve, mint a MEL), Nucleus, erre épülõ nCloth, modellezési toolok tweekje, meg eleve elég sok dolgon gyúrtak (leírás alapján)... mindenesetre az MR-en látszik 😊 és gyors!

Ismeri itt valaki a Mudbox-ot?Csak mert nem akarja nekem telepíteni, dll hibára hivatkozva(nem nevezték meg konkrétan a fájlt).
Garou
Üdv!

Lekonel, ez még eléggé félkész volt ezen a képen, meg a hátterekben (is) elég gyenge vagyok, majd a végsõ változathoz csinálok egyet.

A shaderekkel már nagyjából meg is lennék, azt hiszem egy garázsban fogják szerelni régebben lemodellezett robotjaim. Még be kell lõnöm a megfelelõ beállítást, meg a fényeket (nekem az se lesz egyszerû). Fél giga rammal nem ugrálhatok a renderelésben, de kis szerencsével holnap feltolom a végleges képet.

486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD

bordy
rámész valamelyik tengelyre(xyz), ilyenkor fekete lesz az ugye. ctrl+középsõ egérgombbal lehet finoman pörgetni az értékeket, shift-el meg asszem ugráltatja.

Garou, nagyon ötletes!
De..😊
Miért nem készítesz valami jobb hátteret hozzá, sokkal jobban kihozná a hangulatát, és a modellezés precizitását, mert ez a háttér elég puritán😊

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

repvez
létezik egy gyorsabb beállitási mod a 3 nézeti képek pontos pozicionálására az image artributoron kivül ?Vagy valamit be kell ott még kapcolni hogy pörgetni lehessen az érték számlálot és ne csak egy értéket beirni aztán ha nem jo akkor modositani?
Nekem is nagyon tetszik.
kisss19
Csá!

Nagyon állat, nekem tetszik !
<#taps><#worship>

Garou
Üdv!

Mi mást is modellezhetnék a vizsgaidõszakban, mint egykerekû harci motorbicajt, Mad Max stílusában!

Garou

bordy
hypergaphban sincs alatta semmi, fogalmam sincs hogy hoztam össze ezt.
de már mind1. elsõ mentésbõl bekopiztam a alapot és újra gyúrtam.
nfs carbonból probálom az rx7-esemet megcsinálni. hogy a festését hogy fogom lezutánozni azt még nem tudom 😄

berlinboy6329
Figyelgettem mostanság a topikot,de nem nagyon írtam ide.Utoljára azt kérdeztem,hol tudok blueprinteket leszedni,ha jól emléxem.Aztóa megjavult az olda,le is szedtem és meg is csináltam ami kellett.Most van 2 kép:1 AK-47 es,meg vmi körpenge,amit unalmamban dobtam össze 10-20 min alatt.Remélem lehet látni õket.

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

Peetmaya
a kis piszkot meg egyszerû face selection és delete gombbal próbáldmeg eltávolítani

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Peetmaya
Bordy:
window/hypergraph
ott megtalálod a shape node-okat és ki tudod õket törölni.
sajnos ez egy csúnya bugja a mayanak, ne használd a subd-t. Ha rendermant vagy finalrendert használsz, akkor van külön opció a render as subdivision-re a shapenode-on belül, ha mental ray-t használsz, akkor perszedi a smooth-ot javaslom. (Egyébként az uv koordináták egyszerû smooth esetében is fixek maradnak, a subd sok esetben torzít sajnos)
Amúgy mi lesz ez?

bordy
tudom, használom is gyakran, az se csinál semmit se vele.

extract parancsaL külön lehet választani a felületeket amit kijelölsz
edit poly/extract <7.0 maya>

http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99

polgi
Nos, Cyberboci, a porfi megoldás az alpha mask lenne, de a háttérszín kikulcsolásával tényleg sokkal egyszerûbb: ellõsször a attribútumszerkeszõbe a kamera beállításai közt az Environmentben beálítasz egy kék színt, vagy valamit ami nincs az animációdban. Renderelsz. Aztán Premierben,(vagy amit használsz) kijelölöd a clippet, és az effektek közül kiválasztasz egy kulcsot.(Ha kék a háttér a Blue Screen Keyt). Aztán egy sávval feljebb rakod.

bordy
ja, azt elfelejtettem hogy amikor átnyomatom subdiv-be akkor csak azon a kis piszkon jönn elõ a poly vonal amikor elõ akarom hívni azt a nézetett a subdiven.

bordy
segitsen már valaki.

van egy alakzatom de több shapje van és ne tudom sehogy se törölni a historiát, meg van egy piszok ott amit sehogy se tudok kitörölni vagy leválsztani. probáltam mindeféle másolást de semmi meg minden más félét is.
már nem tudok mit kitalálni rá.<#help><#help><#help>

Igen Boba részben segített!De még a végsõ megoldás a Mr beálitáson lesz approximation editor-ban.És mégegyszer köszi!
Boba
Shanyec, akkor mukodott? Remelem igen!

Köszi Boba a helpet!!!
Boba
Lenyegeben azt, hogy Maya megprobalja kitalalni helyettunk, hogy a textura minel tavolabb van a kameratol, annal jobban elmossa kulonbozo, alatta kivalaszthato modokon.

Peetmaya
Boba a mipmapping mit jelent?

Peetmaya
Én már több hónapja használom a final render2-t, szóval pár dolgot meg tudok osztani. Amiben nagyon ütõs a cucc az a fényszimuláció, nagyon szép, valós eredményre képes és elég gyors is, viszont amiben nagyon gyenge, az az AA. Borzalmasan lassú, bár a minõség javára! Displacementet még nem siekrült vele csinálnom, sose adta vissza azt az eredményt, amit zbrushban láttam, renderman viszont igen. Final render mellett szól még a könnyû layerekre bontható renderelés is, ami nagy elõny, viszont paintfx-et, fluid-ot és particle-t nem renderel. Igazából minõség/sebesség szempontjából még mindig renderman a favorit.

csáztok! nagy segítség kéne... szoval ha csinálok egy animációt és bele akarom tenni egy filmbe akkor mien progival csináljam? tudjátok, ugy akarom beletenni , pl green vagy blue box ... pls segítség
Boba
En ugyan nem Zbrusht hasznalok, hanem mayaban krealt normalmapot, de ott az oldotta meg a problemat, hogy a texturanal az automatikus mipmappinget kikapcsoltam, bekapcsoltam a pre filtert, beallitottam gaussian-ra es 1 vagy 2 pixeles erteket adtam meg neki. Igy meg eles is maradt a test, de az apro receket, illesztesi hibakat mar eltuntette a filtereles.

Egy probat meger...

Viasz lefolyásokat akarok Zbrush-ban festeni, de mikor vissza viszem maya-ba mondjuk a normalmapot és rádobom a modellre akkor látszanak az UV szélei és engem az nagyon zavar (csúnya).Remélem értitek mit mondok!
Ha valaki tud valamit mondja már meg.Nem tudom mi lehet a gond!!!<#help><#help><#help><#help>
Valahogy el kell adni!
Lehet mert figyelgetem a render idõket és nem mindig azt láttam amit...