Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
Ez nem lesz fotoreal igaz?
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
másnál van hasonló esemény?
majd du.-tán megnézem hogy milyen kevsebbel akkor.
Befejeztem a kis bicajt. Persze megint a fejemre omlott a projekt, nem sikerült bevilágítani, továbbá fogalmam sincs, hogyan kéne egy normális hátteret megszerkeszteni, hogy szép részletes legyen. Lényeg, hogy kész, a modellt exportáltam késõbbi felhasználásra, a másfél gigás mappa meg végre törölve lett.<#wilting>#wilting>
486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD
na itt egy újabb goblin fej változatt. már kezd tetszeni... vagy hiányzik valami vagy csak rosszul van beállitva valami. még nem jöttem rá.
goblin_buksi
nah akkor még 1 szánalmas kérdést kérdezek privát üzewnetemet merre tudom elolvasni?
^^
szem
Ráadásul találkoztam életem egyik legszebb lányával (legalábbis nekem benne van a TOP5-ben 😊 )... Ismertem már régebben is valamelyest, de most többet beszélgettünk, közben persze igyekeztem megfigyelni azt is, hogy mi a franc miatt ilyen átkozott gyönyörû... de nem jöttem rá... (azért arra is figyeltem mellette, hogy mit mond 😄)... Sajna csak két képem van róla, és abból csak egyiken felismerhetõ, szóval korlátozot a referenciaértéke... (modellt meg nem fog állni, ahhoz nem ismerem eléggé...) Most meg mivel szobatárs eléggé Androméda fan lett az utóbbi idõben (btw én is csípem), abban van egy másik nagyon gyönyörû csaj, Lexa Doig... Hát róla is beszedtem minden elérhetõ képet, hátha hasznos lesz valamire 😄 )
repvez: te pedig nem vertex, edge vagy face módban akartad beállítani a pivot pontot? mert azt nem tárolja el, akkor visszaugrik. csak ha objekt módban vagy, és ki van jelölve a modell, akkor fogja a pivotpontot megjegyezni... vertexeknél elsõnek ki kell jelölni, milyen mûveletet akarsz rajta csinálni (pl rotate), utána váltassz pivot módba, beállítod a pivotot, majd inserttel vissza... ekkor a rotate toolra áll vissza, és forgathatod... de mint mondtam, edge, vertex és face módban ha ilyenkor toolt váltassz akkor visszaugrik (kivéve ha a kis kör jelet bekapcsolod pivot módban fent a pivot felett... )
Mert bemutatnánk egy képet!
<#help>#help>
Köszi az elsõ tippet!!
Letöltöttem a videókat amiket Magnificat készitett.
Minden kezdõnek csak ajánlani tudom, gratula Magnificat-nek és köszönet!
A template beállításnál eszembe is jutott egy kérdés amit régen olvastam itt a fórumon: Hogy lehet azt megcsinálni, a kép egyik fele renderelt elemekbõl áll a másik meg csak vonalhálókból?
A válasz Magnificat videójából megtudható(remélem ezzel nem írtam hülyeséget).
Midas írta, hogy csinált egy oldalt, amolyan Maya-s fórumszerût, szerintem érdemes lenne egy ilyen oldalon összegyüjteni egy képtárban
a remek képeket amiket itt láthatunk valamint egy tutorial fülön
elérhetõvé tenni a hasznos tutorialokat mert itt a fórumon szép lassan
a süllyesztõbe kerül sajna.
Kössz mindenkinek a ragyogó képeket!
Elkezdtem egy modelt Poly plane-böl kiindulva,de amikor azt akarom megadni neki hogy a pivot pontja a szélén legyen hogy tükrözni tudjam, de nem marad ott.Odaugrik de a következö teljes objekt kijelölésnél már megint a közepén van.
A másik hogy nincs külön mirror a mayában?mert az ahogy a tutorban volt a -1x-es scaléval valo duplikálásnál azt irja ki hogy nem instance tipusu az objektum.
Itt van egy link, Maya + MR alatt hogy lodd be az SSS shadert. Felul van az overall color. Ott kell megadd a color texturadat. Bumpot ugy add hozza, hogy a bump shaderbe egy 2d bump-ot kotsz, majd ahhoz kotod a file-t.
elégedett nem vagyok még vele...
jha, tûznek hogy lesz árnyéka?
1024-es
Megkérdezem mégegyszer, kellene a könyvhöz járó cd, a progi nem kell csak a segédfileok.
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
pl: van a displacement amivel lehet formálni a testek kinézetét, aztán az tökéletes arra hogy a kerék mintáját megcsináljam vele. de mitom én mihez nem ajánlott.
remélem éthetõ mit is akarok tul.kép kérdezni <#vigyor3>#vigyor3>
jur3l, privit nem szoktál olvasni?
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
Peugeot koncepcióautók versenye. Többezren küldtek be ötleteket, harminc maradt, ezekre lehet szavazni... megéri megnézni õket...
még kb hat óra van a szavazás lezártáig
Maya könyv: nem tudom, elég sok könyvkereskedésben van, vagy tudnak hozatni (Spec pl még itt az egyetemi könyvesboltban is kapható 😄)
És hol tudom megvenni a 'Maya a 3D világa' könyvet, mert néztem KönyNet-en és nincs.
szerintem olyan mint ha 1 kádat úsztatnék a víz tetején
csak halyó formája van csak az a kérdés h hoyg a dok neki fizikát
h kövesse a generált hullámokat