Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bordy
jobb lett kevesebb csillogással valóban. ezt utálom csak ebben hogy annyit bámulom hogy a végén már megszokott lesz és az lesz a jó, közben meg nem is...

Magnificat
lol. igazad van... hajnali négykor észre se vettem (ez olyan, mint az elsõ karimnál, hogy lehagytam az állkapcsot 😊

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Magnificat
fotoreál nem akar lenni, de azért igyekszik felismerhetõ lenni (bár a haj úgyis el fogja takarni...

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Peetmaya
Magnificat a fülnek elõrefele rá kéne simulnia a fejre.
Ez nem lesz fotoreal igaz?

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

bordy
ami el van kezdve ott a perem felett él, szerintem annak vissza kellene mennie a fülluk fölé valahova. na szal van az a beugró ami befolyik a fülbe a perembõl és a fölé. az nadja majd meg a fülben azt a nagyobb gödrött vagy mit. na mivel szerintem zagyválok, inább google-ba keres ear-t képként, kidobb jó kis képeket és akkor látni fogod mit akarok mondani.

bordy
hát ez a 8.5 nálam valahogy nem nagyon nyerõ eddig. keményebb renderelésnél csomoszor kilép és ha batch renderelek akkor meg leáll valamiért és jelentést akar küldeni.
másnál van hasonló esemény?

majd du.-tán megnézem hogy milyen kevsebbel akkor.

hiftu
Szerintem nagyon csillog a szeme. 😞

Magnificat
mostani haladásom: csináltam egy fület 😊

fül hátul
fül elõl

Kritika?

Garou
Monobike

Befejeztem a kis bicajt. Persze megint a fejemre omlott a projekt, nem sikerült bevilágítani, továbbá fogalmam sincs, hogyan kéne egy normális hátteret megszerkeszteni, hogy szép részletes legyen. Lényeg, hogy kész, a modellt exportáltam késõbbi felhasználásra, a másfél gigás mappa meg végre törölve lett.<#wilting>

486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD

bordy
hehe, azt én is kerestem egy picit. 1xerûen csak fórum gomb és ott lesz oldalt.

na itt egy újabb goblin fej változatt. már kezd tetszeni... vagy hiányzik valami vagy csak rosszul van beállitva valami. még nem jöttem rá.

goblin_buksi

okés köszönöm megoldottam
nah akkor még 1 szánalmas kérdést kérdezek privát üzewnetemet merre tudom elolvasni?
^^
Magnificat
nem, nem jó látni 😄

bordy
de jó látni hogy nem csak én szarozok a mayával ilyenkor <#vigyor2>

Magnificat
huh... na ma érdekeset alkottam... adva volt a jelenetem, ami már nagyon lassan mentett, sokáig töltött...stb... ideje volt kitisztítani az outlinert, mivel ráadásul valami ismeretlen hibával indult állandóan (valamit nem tudott betölteni, és szerintem ez ette meg részben a gépet). A terv az lett, hogy akkor építsem fel úgy a jelenetet, hogy a modell konkrétan benn van, de a többi, egyéb dolog (referencia plane-ek, szem, stb...) reference-ként legyen bent (ilyenkor a másik file-ból kilesi a tartalmat, de belecsúnyítani nem tudok, illetve ha a kiinduló file-ban változtatok, minden egyéb, õt referenciaként használó jelenetben is megváltozik) (bocsi ha tudjátok, csak ha esetleg valaki nem, akkor tudja 😄) Szóval a szemet külön file-ban csináltam eleve, így azzal nem is volt gond... de a többivel igen... régebben a maya 8 alatt ugyanis feltettem a Turtle renderelõt, amikor pedig a 8.5-öt telepítettem, mondtam neki, hogy a konfig file-okat átveheti a 8-tól (nem akartam megint mindent bekonfolni). Csakhogy a a fejmodellem jelenetében csak voltak hibás node-ok (a turtle-bõl adódóan). kicsit eltartott mire megtaláltam õket, elkezdtem törölgetni, erre volt két node, amit nem lehetett, mert lock-olva voltak... és feloldani nem tudom hol kellett volna õket... mázlimra .ma-ban voltak mentve a file-ok (.mb-be át sem tudtam menteni õket, mert kiírta, hogy adatok vesznének, így nem engedheti :S), és az .ma olvasható... Így bele kellett másznom a kész file-ba, és kitörölgetni a nem kellõ részeket (nézzetek bele egy ma-ba, nem egy leányálom 😄)... mindenesetre sikerült, így már nem okozott hibát, fogtam a modellt, és copy-paste-tel beraktam egy tiszta jelenetbe (míg meg nem buheráltam a file-t, addig nem is engedte a copy-paste-t). Így most van a tiszta jelenetem, benne a fej mesh-ével, minden többi dolog referenciaként van csak jelen... remélem jó tapasztalatokat szerzek velük... (elsõ negatívumot meg is találtam, ugye a referenciafileokból átveszi a layerstruktúrát is, szépen mindent be is layereztem... csakhogy a központi egyesítõ fileomban ezek a layerek elkeverednek, és így nem egészen jó (mert a refképek közt van a szem layere), és mivel csak referenciák, így a layerekhez hozzá sem lehet nyúlni... mindenesetre megoldásként ABC sorrendbe tettem a layereket (erre van gomb), és így jó lett... huh, sajna emiatt a mára betervezett füllel nem haladtam, mivel már 3:50, és reggel 8:30-kor kelnem kell, mert megyek haza... így vasárnap este kerülök megint csak gép elé... jövõhéten meg elektró és mûszkomm vizsga (elektróból valószínûleg utolsó alkalom, mûszkommból még van jan 31-én is)...

Magnificat
Csináltam egy szemet a csajszimhoz:
szem

Ráadásul találkoztam életem egyik legszebb lányával (legalábbis nekem benne van a TOP5-ben 😊 )... Ismertem már régebben is valamelyest, de most többet beszélgettünk, közben persze igyekeztem megfigyelni azt is, hogy mi a franc miatt ilyen átkozott gyönyörû... de nem jöttem rá... (azért arra is figyeltem mellette, hogy mit mond 😄)... Sajna csak két képem van róla, és abból csak egyiken felismerhetõ, szóval korlátozot a referenciaértéke... (modellt meg nem fog állni, ahhoz nem ismerem eléggé...) Most meg mivel szobatárs eléggé Androméda fan lett az utóbbi idõben (btw én is csípem), abban van egy másik nagyon gyönyörû csaj, Lexa Doig... Hát róla is beszedtem minden elérhetõ képet, hátha hasznos lesz valamire 😄 )

polgi
Nah, most nézem, hogy nem is neked kellet...(a szürke mint szín megzavart). Bocs : )

Boba
Ezt miert is kerdezed tolem?<#kerdes>

polgi
Jah, Jur3l most olvastalak. Ha megnyitod a következõ leckefájlt magadtól is rájössz, hogy midenéle különösebb fizika nélkül, a hajót olyan magasra kell rakni a vízszint fölé, hogy csak a vastagságába hatoljon be a víz. Ha kicsit betör se baj, mert a renderelt kamera csak a halyó orrát veszi. (Én is átverekedtem magam a könyvön😊

polgi
Boba, kellenek még Mayáskönyv leckefájlai?

Magnificat

Magnificat a kis maya tutoriálodhoz hol lehet hozzá jutni???
Magnificat
Kisss19: neked sikerült belõle megtudnod? mert tudtommal nem mondtam bele 😄 huh, én talán valami wireframe shadert pakoltam rá, de másik alkalommal meg MAX-ba exportáltam a modellemet, mert abban flottul volt wireframe render 😄

repvez: te pedig nem vertex, edge vagy face módban akartad beállítani a pivot pontot? mert azt nem tárolja el, akkor visszaugrik. csak ha objekt módban vagy, és ki van jelölve a modell, akkor fogja a pivotpontot megjegyezni... vertexeknél elsõnek ki kell jelölni, milyen mûveletet akarsz rajta csinálni (pl rotate), utána váltassz pivot módba, beállítod a pivotot, majd inserttel vissza... ekkor a rotate toolra áll vissza, és forgathatod... de mint mondtam, edge, vertex és face módban ha ilyenkor toolt váltassz akkor visszaugrik (kivéve ha a kis kör jelet bekapcsolod pivot módban fent a pivot felett... )

Hogyan tudok ide képet feltölteni, vagy valami linkrõl be mutatni képet???Tudom, hogy van valami ingyen kép feltöltés oldal vagy valami hasonló!!
Mert bemutatnánk egy képet!
<#help>
bordy
jó kis fórum. másképp is nézz ki ezzel az sss-el.

Köszi szépen a sebességedet is 😊 de közben már meg lett a dolog!!!
Boba
Ugyan az... ugyan ott lehet hozzaadni custom shadowmapot, SSS-t es deep shadow-t is.

Shadows+renderman???

Köszi az elsõ tippet!!
Boba
Add custom renderman shader. Fent a shader Attribute editorjaban.

sss+renderman?
kisss19
Sziasztok!

Letöltöttem a videókat amiket Magnificat készitett.
Minden kezdõnek csak ajánlani tudom, gratula Magnificat-nek és köszönet!
A template beállításnál eszembe is jutott egy kérdés amit régen olvastam itt a fórumon: Hogy lehet azt megcsinálni, a kép egyik fele renderelt elemekbõl áll a másik meg csak vonalhálókból?
A válasz Magnificat videójából megtudható(remélem ezzel nem írtam hülyeséget).

Midas írta, hogy csinált egy oldalt, amolyan Maya-s fórumszerût, szerintem érdemes lenne egy ilyen oldalon összegyüjteni egy képtárban
a remek képeket amiket itt láthatunk valamint egy tutorial fülön
elérhetõvé tenni a hasznos tutorialokat mert itt a fórumon szép lassan
a süllyesztõbe kerül sajna.

Kössz mindenkinek a ragyogó képeket!

Boba
A plugin managerben toltsd be az obj exportert.

repvez
Ja azt majd elfelejtettem sehol sem találom hogy hol lehet obj kiterjesztésbe menteni.Probáltam az export menunélis meg a mentésnél is de mindenhol csak maya spec kiterjesztések vannak.
repvez
tudom hogy alapdolgok,de nálam miért nem akarnak müködni ugy a dolgok ahogy magnificat tutorjába volt.
Elkezdtem egy modelt Poly plane-böl kiindulva,de amikor azt akarom megadni neki hogy a pivot pontja a szélén legyen hogy tükrözni tudjam, de nem marad ott.Odaugrik de a következö teljes objekt kijelölésnél már megint a közepén van.
A másik hogy nincs külön mirror a mayában?mert az ahogy a tutorban volt a -1x-es scaléval valo duplikálásnál azt irja ki hogy nem instance tipusu az objektum.
Boba
Itt!
Itt van egy link, Maya + MR alatt hogy lodd be az SSS shadert. Felul van az overall color. Ott kell megadd a color texturadat. Bumpot ugy add hozza, hogy a bump shaderbe egy 2d bump-ot kotsz, majd ahhoz kotod a file-t.

bordy
aha, oka, ez az SSS dologot nem nagyon tudom micsoda sajnos, de most megprobálok utánna nézni.

Magnificat
MEGLETT AZ OOP-m 3-assal!!!

Boba
SSS materialt probalj meg beloni esetleg, nomeg valami HDRI megvilagitast. A textura lehet, hogy jo, de elegge eletlen a shader miatt. A specularral is jatsz... nem igazan nyilvanvalo, hogy van-e.

bordy
kicsit tovább gyúrtam a goblin fejet.
elégedett nem vagyok még vele...
jha, tûznek hogy lesz árnyéka?

1024-es

Met
elmagyarázza, hogy mit miért kell csinálni és ha megcsináltad akkor az miért nem jó még mindíg de ha azt megcsinálod akkor már jó lesz

Megkérdezem mégegyszer, kellene a könyvhöz járó cd, a progi nem kell csak a segédfileok.

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

bordy
amúgy a könyv magyaráz olyat mi miért jó arra amire? na, tehát engem nem az érdekelne hogy hogyan müxik a maya, mert a kezelése már megy. inkább ilyen fogalmak magyarázata, meg hogy miért jó ha azt arra használom.
pl: van a displacement amivel lehet formálni a testek kinézetét, aztán az tökéletes arra hogy a kerék mintáját megcsináljam vele. de mitom én mihez nem ajánlott.
remélem éthetõ mit is akarok tul.kép kérdezni <#vigyor3>

Met
ne tudd meg mit össze kerestem a könyvet, végül apróneten találtam 😊 de nincs hozzá cd 😞

jur3l, privit nem szoktál olvasni?

Magnificat
bocs, hat nap 😄

Magnificat
peugeot koncepcióautó verseny

Peugeot koncepcióautók versenye. Többezren küldtek be ötleteket, harminc maradt, ezekre lehet szavazni... megéri megnézni õket...
még kb hat óra van a szavazás lezártáig

ok akkor nem szoltam.

Magnificat
Maya 8.5 itt nincs, ne is keress, nem warezolunk...

Maya könyv: nem tudom, elég sok könyvkereskedésben van, vagy tudnak hozatni (Spec pl még itt az egyetemi könyvesboltban is kapható 😄)

Sziasztok. Maya 8.5-öt honnan szedhetem le?

És hol tudom megvenni a 'Maya a 3D világa' könyvet, mert néztem KönyNet-en és nincs.
Magnificat
passz... gondolom úgy gondolták, hogy ha a hajó kívülrõl látszik, akkor nem gond, ha benn is van víz, ha meg belülrõl, akkor úgysem kell maga a víz... ha meg kizoomolnak a hajóból, akkor az illetõ csinálja meg két jelenettel, és vágja össze... De ezt persze arra alapozom, hogy 3 perc alatt nem találtam meg a megoldást...

:S a boat módosítót hol találom ? ^^
Met
minden le van írva a könyvben, mit hogy miért kell

de egyáltalán megoldható?
szerintem olyan mint ha 1 kádat úsztatnék a víz tetején
csak halyó formája van csak az a kérdés h hoyg a dok neki fizikát
h kövesse a generált hullámokat