Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Peetmaya
én inkább a final rendert szeretném 8-cas maya alá.

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

bordy
hmm, csinálhatnának egy 8-as ver. rendermant is. még csak az eval-t se tudom megnézni. (abba az egeres filmben a kövér egér nagyon komoly 😄 )

Peetmaya
Boba, maya soft valóban gyors tud lenni, önálló képek rendereléséhez még akár jó is lehet, de amint animációban kell használnod, vághatod is ki a kukába az eredményt, mert az aa-ja borzalmasan rossz, animációban vibrál veszettül. MR-nek is van ilyen hibája, de magas értékeknél már szép eredményt hoz és kiküszöbölhetõ a flickering. Ezért olyan ütõs a renderman, ami maya softnál 100x gyorsabb és ilyen problémája még preview shadingnél sincs...
Szóval elhiszem, hogy hozzáértõ kezek számára a maya soft is jó dolgokra képes, számomra viszont már nagyon kevés, és azt amit tud, azt minden renderelõ meg tudja csinálni, jobban.

váááááááááu!kõszí!<#worship>
Boba
A konyvet nem tudod megszerezni? Az eleg alaposan leirja az ilyen kezdo dolgokat. Szerintem az volna a legjobb.
"Maya, a 3d vila'ga" a cime. Probald meg beszerezni ha tudod.

nem új egér, de a help video mutatta, hogy ha a középsõ gombot + altot megnyomom akkor lehet huzogatni.próbáltam a görgõ megnyomásával, de semmi.(azért nem vettem észre, hogy válaszoltak kérdéseimre mert nem nagyon értem ezeket a szakszavakat.inkább azt írjátok le nekem lécci, milyen menüben érhetõ el pl.:mentés=fájl>save>mentés)De azért kössz a válaszokat!<#worship>
Boba
Hmm... gondolkodtam egy kicsit a masodik kerdeseden, es megvilagosodtam...
uj eger?
Az elsot meg sakkozd ki... segitek: ha shadert adsz a targyhoz, es a color-nal a checkerre kattintasz meg kell talald a megoldast.

Boba
Az elsore ott van a help file, a masodikat nemtudom, a harmadikra pedig Hiftu mar valaszolt.

valaki az elõbb feltûntetett három kérdésem minimum egyikére tudna válaszolni valaki?
Boba
A maya licence visszafele kompatibilis. De ez nem ebbe a topicba valo.

Magnificat
van vagy öt...

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Met
és hány aw.dat fileod van?
Vagy úgy is jó ha egy file-ban vannak a különbözõ verziókhoz tartozó "információk" ?

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

ibor90
jaja nem is rossz mongyuk még elég sokat ki lehetne hozni belõle, de jó ez.

http://ibor90.webs.com &#161; &#477; &#652; &#305; &#647; &#592; &#477; &#633; &#596; ° &#477; q :)

Magnificat
a textúrákat leszámítva nekem tetszik 😊 (meg a modellek is spártaiak, de mint mondtad, félrekalandozás volt csak, és annak jó 😊 )

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

bordy
noh, ez lett belõle. lehetne javítani picit még de ez csak egy ilyen félre kalandozásos project. rá is untam.

hologram_space

Magnificat
nem tudom, nekem most épp 3 maya van a gépen (Maya 7 Unlimited, 8 unlimited és 8.5 unlimited). és minden gond nélkül megy (azért kell három, mert a 7-eshez van olyan plugin, amivel a játékmotorunkba tudok exportálni, de a 8-ast használtam modellezésre... A 8.5 meg új, azért tettem fel, de azóta a 8-ast nem használom...

bordy
no, eltartott egy darabig de találtam egy használható módszert.
a render settingsbe az image formatnál a psd layered-et kell kiválasztani aztán az adott cuccokaz renderelni. ekkor a ...\imgages könyvtárba létrjönn egy psd fájl amit betöltve szépen lekapcsolható a fekete háttér vagy amire bevan állítva. utána már csak a másik részét kellet renderelni és meg lett a két külön réssz. utána már csak a megfelelõ belnd modot rányomni a felsõ rétegre ha nem kitakarós a cucc.

hiftu
Image sequence-t készitesz, majd külsõ programmal összerakod.

hiftu
Ha a naprendszer hologramm szeretne lenni (gondolom az) akkor arról kapcsold le a cast shadowt. 😄

videót hogy lehet lerenderelni?
sziasztok!
lenne 2 kérdésem maya7-el kapcsolatban:
-egy elemre hogy lehet textúrát húzni?
a második pedig:
-nekem 1 2gombos+1görgõs egerem van, és a maya ezt csak két gombos egérként kezeli, nem 3gombosként, pedig nekem kéne a középsõ gomb is(alt+középsõ gomb)mi a teendõ?
Tudna valaki ezekre a kérdéseimre válaszol ni mert belépnék istenítési körébe!(hálásan megköszönném)<#worship>
bordy
na , végre kialudtam magam .
korai, még csinálok valami paneles valamit még rá, meg semmi nincs belõve igazán.
azért akarom ms-el mert ha mr-el csinálom, nem adja vissza azt a szines dolgot. semmi csili-vili nincs ott. viszont a mr-nek a plusz dolgai miatt jó lenne a többi mindenre az.
hja, úgy. plane+átlátszóság.

Boba
Alap esetben jo kezekben a Maya soft is piszok mod gyors tud lenni. Ahol MR elonye kijon az a raytraceing es hozza kapcsolodo cumok. Ahol ilyet nem hasznal az ember, maya softtal is remekul ellehet lenni.

Helotok!
Nincs valakinek Maya a 3D világa eladõ könyv.
Állapota mind1 csak használható legyen és a 2 cd legyen meg hozzá.
hiftu
Kritika: (Bár lehet, hogy még korai) Árnyékokat számoltassál vele, mert az egész szerkezet lóg a levegõben. 😄

ibor90
Bordy! Nem tudom mennyire értessz a dologhoz de engem lehet érdekelne ez a Layerrender ha tudnám pontosan hogy mit takar ez. És egyébként meg király a kép de miért akarod középen software-el renderelni. Azt a kékes részt úgycsináltad hogy odaraktál egy plane-t és arra egy képet kis átlátszósággal?

http://ibor90.webs.com &#161; &#477; &#652; &#305; &#647; &#592; &#477; &#633; &#596; ° &#477; q :)

Peetmaya
Brody miért akarod külön renderelni a space-t?
úgyértem miért akarod másik renderelõvel renderelni? várj, megfogalmazom még1x: miben jobb a maya soft a mental ray-nél?

Spoiler minek neked két maya? 4.5 már nagyon elavult, 8.5 jó lesz neked, egyébként struktúrájában nem változtattak szinte semmit a maya-n, úgyhogy kb igaz lesz a 8.5-re is amit a 4.5-rõl olvasol, csak sokkal bõvebb...

Met
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Hogy lehet 2 maya a gépen egyszerre? Mert kellene a 4.5 a könyvhöz és a 8.5 egyébb dolgokhoz 😊

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

bordy
szóval, van ott az a space középen és azt ms-el a többit meg mr-el szeretném lerenderelni. azt meg tudom csinálni valahogy? az is jó ha sima layerekre tudnám bontani és ps-ben összenyomom. layer renderrel probálkoztam idáig, de asszem az nem egészen arra való amit én akarok.

ibor90
Maya 8.5-ben nincs olyan de mindegy, megpróbáltam úgy ahogy mondtad átírni maya 8.0-ra a fileban és sikerült úgyhogy köszi.

Boba
A 8-as is betudja, ha Maya ASCII-ban mentesz, majd megnyitod notepadban es a 8.5-ot atirod 8.0-ra... remelhetoleg igy megtudod nyitni regebbi maya verzioban is.

Mit nem talalsz... Render Globals panelen a memoria beallitasoknal lesz egy szam, ami alapbol 800on all. Azt allitasd at 300ra vagy 200ra.
Kep
Itt megvan nyitva a tab. A folott van a Memory and Performance. Ott kell allits.

ibor90
Én nem találok olyat nem tudnál 1 képet felrakni hogy kb hol mert én semmi hasonlót nem találok. Ja és egyébként 512Mb memóriám van maya7 és maya8-al nem volt ilyesmi de most 8.5-el már nem megy és hiába törlöm le a 8.5-öt a sima 8-as nem bírja beolvasni a 8.5-el készült scene-t.

Boba
Mennyi fizikai memoriad van? A MentalRay Globals panelben lesz alul ilyen, hogy Memory management vagy valami hasonlo... ahol egy 800as szamot latsz, azt irdd at mondjuk 300-ra, es igy probald meg ujrarenderelni a jelenetet.

ibor90
Kellene egy kis segítség! Szóval bármit próbálok renderelni mentalray-be kb kétharmadánál kiírja hogy aborting és a script editorban meg ezt írja:
// Warning: (Mayatomr.Script): Computed memory limit of 114 MB is below threshold, setting to 128 MB instead //
Mit csináljak vele?

Boba
Blinn shadert adsz neki, es kicsi highlight-ot es magas reflectivity-t. A fem attol lesz femes kinezetu, hogy valamit tukroz. Vagy hasznalj valamilyen HDRI megvilagitast, vagy csinalj derito lapokat amik feherek... igy kicsit studio jellegu lesz a kep, de lesz mit tukrozzon.

bordy
simán beregisztrélt nekem. nemtom mi lehet a gond nálad. be is lépet gond nélkül.

http://www.ababook.hu/
itt az oldal linkje.
megtaláltam a könxvet itt, de nem tudok regisztrálni az oldalra.
Segítsetek!!!
Sziasztok!

Mint kezdõ maya felhasználó, lenne egy kérdésem. Lemodelleztem a telefonom (NOKIA6020), de az anyagoknál elakadtam. VAn egy nagyon fémes anyag (pl. a kamera körül), azt nem tudom elérni sehogy. Tudnátok ebben segíteni, hogy készítsem el??? Illetve egy kés, vagy kard penge anyagát se tudom megcsinálni... Tudtok esetleg ezekhez tutorial???

Köszi
(képet is raknék be a fórumba, de vmiért nem megy...)
bordy
azt hogy lehet megcsinálni hogy mr-en látszodjon a paint effect?
van egy szoba ahova mr kellene a padló meg a fal miatt de középen van egy kis paint is. gondlom valami layeres megoldása lesz nem?

ibor90
Kellene egy kis segítség! Szóval bármit próbálok renderelni mentalray-be kb kétharmadánál kiírja hogy aborting és a script editorban meg ezt írja:
// Warning: (Mayatomr.Script): Computed memory limit of 114 MB is below threshold, setting to 128 MB instead //
Mit csináljak vele?

Magnificat
online könyvkereskedõknél keresd

helotok!!!
Megszeretném tanulni a maya program használatát.
A maya a 3D világa könyv elfogyott mindenhol, pedig azt mondják onnan lehet megtanulni a legjobban, ha valaki tudja hol lehet megvásárolni a könyvet, vagy más módod hogyna kell kitanulni a szoftvert,akkor az kérem írjon.

Köszi.
Magnificat
részemrõl ennyire haladtam a fül átalakítgatásával (szerintem ezen több anatómiai korrektálást nem fogok csinálni, 95% hogy úgyis haj fogja takarni... meg nem lesz közelrõl látható...
fül átalakított

Magnificat
egy srác kért tõlem egy bolygókészítõs tutort, hamár megcsináltam, ide is belinkelem (15 perces meló, semmi komoly... bolygó + összecsapott felhõzet + ûr)

elsõ link

vagy ha nem menne:
másik link
itt keresd a Download with free with FileFactory Basic sort

bordy
ennek örömére elkezdem nézegetni a toon részleget is.

link

bordy
na jha, ezért írok csak ide, azokat meg héten 1x elolvasom amivel hamar végzek. viszonylag itt még van élet.

Magnificat
ott is lényegében sajna csak én beszélek 😞 pedig régebben mennyien voltunk ott is, és pörgött az élet...

bordy
nem, csak olvasom, meg a gs-t is csak olvasom. 😄

hiftu
Ezért van a fórum, hogy kérdezz.
Artistpub-on fent vagy? Ott is lehet kritikákat kérni.